banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2012, 21:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo što si ti gore napisao, to je jedna prilično rigidna dijeta.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 07:57 
Citiraj:
ti sastojci u kesicama bi trebali zamjeniti meso na neki nacin...

Meso zbog kvalitetnog (citaj kompletnog) aminokiselinskog sastava i visoke bioloske vrijednosti i iskoristivosti proteina moze zamijeniti samo kvalitetan proteinski blend ili mozda whey ili kazein protein tako da pretpostavljam da je to jedno od toga.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ovo me podsjeti...isla sam sa tetkom do apoteke, i ona kupi i onu zelenu kafu koja je jedno vrijeme bila hit...znam da je kutija bila oko 100KM a dostatna za cca pola mj, ja se sokirala i kazem joj da ce garant djelovati, ona sva srecna pita kako znam...moj odgovor: pa posle ovog ti ne ostaje puno za hranu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 11:38 
I od mog brata zena je trosila neke tablete,ali nikakve vajde nije imala dok nije hranu sredila...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 18:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
_зока je napisao:
Ovo što si ti gore napisao, to je jedna prilično rigidna dijeta.

pa sad..zavisi kako kome...meni nije, jer nisam gladan...a za mene rigidna dijeta je kad jedes samo tost, kuhano jaje i narandzu..:-))

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 18:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni je rigdna dijeta ona dijeta koja mi nakon par dana postane dosadna.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2012, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ti samo nisi jak da mozes izdrzati bez hrane. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 07:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije poenta da "izdržim bez hrane" nego da dijeta bude lako podnošljiva. Ukoliko ja jedva čekam da prekinem sa dijetom kilogrami će se vratiti veoma brzo. Poenta je naći naćin ishrane koji ti odgovara za duži vremenski period.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kakav god da je rezim ishrane,ako si gladan,i kao trpis tu neku glad,nesto pogresno radis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:28 
MuskoBre je napisao:
Kakav god da je rezim ishrane,ako si gladan,i kao trpis tu neku glad,nesto pogresno radis.

Upravo tako.

Samo dosta njih ne razlikuje zelju za hranom od gladi, tj. malo ko ce pojesti kuvani krompir, vec ce uzeti pomfri, cips...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cak i ako jedes tek kad osjetis glad,vec si zakasnio.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
zato sam ja sretna,sita i debela :)ne,nije mi trebao sladoled u manji u 2 am ali je bas bio dobar :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:39 
Ti nisi debela.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa je napisao:
Ti nisi debela.

ja sam savrsena :lol:
e sad salu na stranu,ja se divim osobama koje imaju tako jak karakter da se mogu boriti sa hranom,moj brat je sklon debljanju,cim se malo opusti gotov je a ja nemam volje natjerati se 1 kg da izgubim,sta cu kad volim jesti :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OMG, ali bukvalno :roll:

OMG dijeta

Umjesto doručka autor dijete savjetuje crnu kavu bez šećera i mlijeka

OMG odnosno Oh My God (O moj Bože) dijeta jedan je od bizarnijih prijedloga za mršavljenje, a ipak knjiga ''Six Weeks to OMG'' koja objašnjava postulate same dijete je u rekordnom roku postala prodavanija čak i od najpopularnije Dukan dijete. Autor dijete je osobni trener Paul Khanna koji je do svoje teorije došao nakon analize niza studija o metabolizmu i tjelesnoj masi

http://www.zdravakrava.hr/clanak/2893/omg-dijeta

debil

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2012, 13:20
Ne znam šta da mislim o dijetama uopšte. Istim intenzitetom i dobijam i gubim kilograme. Ne opterećujem se kojekakvim kalorijama, gledanjem na sat ili veličinom porcije. Ključno je imati mjeru u jelu i baviti se fizičkim aktivnostima.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
blackrose je napisao:
OMG, ali bukvalno :roll:

OMG dijeta

Umjesto doručka autor dijete savjetuje crnu kavu bez šećera i mlijeka

OMG odnosno Oh My God (O moj Bože) dijeta jedan je od bizarnijih prijedloga za mršavljenje, a ipak knjiga ''Six Weeks to OMG'' koja objašnjava postulate same dijete je u rekordnom roku postala prodavanija čak i od najpopularnije Dukan dijete. Autor dijete je osobni trener Paul Khanna koji je do svoje teorije došao nakon analize niza studija o metabolizmu i tjelesnoj masi

http://www.zdravakrava.hr/clanak/2893/omg-dijeta

debil

Hm, ne treba biti toliko negativno kritički nastrojen prema svim dijetama, pogotvo ne što većina naših znanja dolaze iz krajnje netačnih i neukih mitova te konzervatističkih protivljenja svemu novom i drugačijem od onog što je za naše podneblje "normalno". Konkretko, nemam dovoljnan uvid u sve detalje i finese ove dijetu, ali njene osnove su manje-više sjajne i koriste dobro provjerene i utemeljene principe za najefikasnije mršavljenje. Nažalost, autor iako je magistar nutricionizma, nije baš briljirao ovim člankom, upetljavši se u mrežu zabluda koje se povlače i po više decenija, pa moram odvje da iskomentarišem...

Iskopiraću samo slabosti ovog članka, a s obzirom na to da dolaze od jednog magistra, bodu i kopaju oči...

Citiraj:
OMG dijetni trikovi
Preskači doručak budući da ovaj obrok, prema autoru, uopće nije najvažniji obrok u danu. Ako preskočiš doručak, omogućuješ tijelu da od ranog jutra troši masne naslage. Umjesto doručka svakako vježbaj.

Ograniči unos ugljikohidrata na maksimalno 120 g dnevno. Pritom je svejedno koji je izvor ugljikohidrata, pa su tako, prema autoru, ugljikohidrati iz brokule jednako loši kao i oni iz Coca- Cole i treba ih sve izbjegavati

Prednosti

Također, istina je da crna kava kao stimulans živčanog sustava potiče sagorijevanje masnih naslaga te da će hladna kupka potaknuti metabolizam, no upitno je koliko će taj učinak potrajati.
Nedostaci
Dijeta je neozbiljna i banalna. Donosi tek nekolicinu savjeta od kojih su većina upitni.

Ideja da je bolje preskočiti doručak nije u skladu sa stotinama istraživanja koja pokazuju da osobe koje redovito doručkuju lakše održavaju tjelesnu masu nego ona koja to ne čine.

Također, stavljanje svih ugljikohidrata u jedan ''nepoželjni koš'' znak je nepoznavanja znanosti o prehrani. Budući da je riječ o proteinskoj dijeti, za očekivati je da dijeta obiluje i zasićenim mastima s nepovoljnim učinkom na zdravlje srca i krvnih žila.

Također, dijeta je siromašna složenim ugljikohidratima koji daju energiju, prehrambenim vlaknima, vitaminima, mineralima i fitokemikalijama. Moguća je pojava zatvora i bolesti crijeva zbog nedostatka vlakana, a riskira se i bolest bubrega te osteoporoza zbog velikog unosa proteina.

Dijeti nedostaju konkretne upute za sve skupine namirnica zbog čega se ostavlja velik prostor za unos nezdravih namirnica.

Mišljenje stručnjaka
Riječ je o dijeti čija se načela kose sa svim nutricionističkim načelima. Plan bi uistinu mogao dati kratkoročne rezultate, no zbog demoniziranja svih ugljikohidrata dugoročno je neodrživ i riskira se jo-jo efekt dijete.

Doručak svakako da je bolji obrok od kasne večere, ali da je nešto presudno i najvažnije, nije. Tijelo odlično iskorištava hranu kad god da ju dobije, i priče o nekoj presudnosti doručka su veoma diskutabilne, dalo bi se naći mnogo studija potpuno zdrave prehrane u kojoj doručak nije uključen.

Navodi se da se jede za vrijeme dnevne svjetlosti, pa bih pretpostavio da je ishrana ograničena na period od nekih 13 h (ručak i prvi obrok) do 21 h (doručak se preskače). Vrijeme u kojem se jede traje oko osam sati, što se poklapa sa takozvanim "gladovanjem sa prekidima", principom koji se pokazao kao izuzetno dobar za gubljenje masti, a veoma je lako primjenjiv i podnošljiv (dakle, visoko održiv način ishrane na kraće i duže periode).

Citiraj:
Primjer jelovnika
Doručak - Crna kava bez šećera i mlijeka

Ručak - Rižoto s piletinom

Užina - Svježi posni sir

Večera - File lososa i povrće na žaru

Zašto kafa? Ti famozni efekti ubrzavanja metabolizma i slične priče, ukoliko postoje, nisu apsolutno značajni za mršavljenje, par kalorija gore-dolje ništa ne znače, ali je kafa bitna zbog divnog svojstva da ubija osjećaj gladi i olakšava period od buđenja do prvog obroka.

Ručak - složeni hidrati i proteini, ne može bolje.
Užina, ponovo proteini, večera, proteini i vlakna.

Termogeni efekat proteina ih čini savršenim sastojkom svake dijete, jer traže najviše energije da se metabolišu u organizmu, dakle, dok tijelo iskoristi 1 kaloriju iz proteina, trebaće nam daleko više energije nego iz hidrata i masti. Pošto su ključni za obnovu svih ćelija i imuniteta, daleko su bitniji za očuvanje svih funkcija od hidrata i masti.
Još bitnije za sam proces dijete je da proteini daju najveći osjećaj sitosti (potiču lučenje leptina, hormona zaduženog za smanjenje gladi), dakle što više proteina u danu, veće šanse da nećete osjećati glad, ili barem ne previše.

Zašto tako malo hidrata, bez obzira na izvor? Opštepoznato je u krugovima stručnijih ljudi, da što manje hidrata unosimo i što su nam praznije tjelesne glikogenske rezerve, to lakše i više topimo tjelesne masti. Tijelo tu ne priznaje da li si hidrate unio iz celera ili iz čokolade, dok god je glikogen blizu donjih granica, veoma brzo se počinju trošiti masti kao jedini dostupni izvori energije u tijelu. Stoga vidim da s pominje prilično sigurna granica od 120g hidrata, dovoljno da tijelo normalno funkcioniše, a opet dovoljno blizu da se dobrano isprazne zalihe.

Sandra se žali kako nema mnogo složenih hidrata, a većina će doći iz riže koja je školski primjer izvora složenih ugljenih hidrata. Vlakna? Ako će posljednji obrok sa povrćem imati dosta povrća, eto i vlakana. Ruku na srce, koliko nas inače unosi dovoljno vlakana kroz dnevnu ishranu, dakle barem 1 ili više kg sirovog povrća? Ne treba biti licemjeran i optuživati dijetu kako nema dovoljno vlakana, kada gotovo nijedna ishrana nema. U skladu sa tim, rizik od zatvora i bolesti crijeva je jednak kao na klasičnoj ishrani. Ovo o bolesti bubrega je davno opovrgnuti mit star barem 30-40 godina, nije riječ o astronautskim dozama proteina, koji se bez obzira na dozu, uz normalne količine vode metabolišu bez posljedica. A veza vlakna - zatvor nije nužna i jako je individualna, lično mogu po sedam dana bez voća i povrća i dalje ću imati redovno stolicu, a ako se izložim stresu putovanja autobusom od svega 4-5 sati, uzalud sve salate ovog svijeta, 2 dana me nema u wcu.

Zasićene masti... Ne vidim otkud da je piletina, posni sir i losos hrana bogata zasićenim mastima? POgotovo losos koji je pun omega 3 kiselina, stvarno ne znam za koga je pisala ovakav članak autorica... Štaviše, ovakav meni je veoma krt i bezmasan u odnosu na prosječan tanjir. Ne znam iz kojih je izvora dotična učila na studijama, ali ima dvadesetak godina da je ta notorna glupost o mastima kao glavnim i jedinim krivcima za srčane probleme pobijena... Krivi su viškovi u ishrani, a pojedinačni nutrijenti (masti, hidrati, proteini) u normalnim količinama na ukupnom dnevnom nivou mogu biti samo zdravi i korisni.

Pominje se i jo jo efekat kao loša strana ove dijete. Osoba koja smrša desetak kilograma, pojača ishranu ali ostane u okviru dnevnih potreba, ne može nikako ama nikako da se udeblja osim ako nema metabolički poremećaj. S druge strane, i najzdravija osoba, ako počne halapljivo proždirati hranu nakon dijete nema nikakve šanse da zadrži težinu već će se debljati. Svakako da ćeš nakon dijete sa malo hidrata, dobiti 1 do 3 kilograma vode natrag jako brzo (u roku od dan ili par dana) nakon uvođenja hidrata ponovo u prehranu, al isve preko toga je isključivo rezultat suvišnih kalorija.

I kao ultimativno, jedan naučni um navodi da je dijeta manjkava i neprecizna, a nije uzeo KNJIGU u kojoj se nalaze detalji o dijeti. Kaže da nema "konkretne upute konkretne upute za sve skupine namirnica zbog čega se ostavlja velik prostor za unos nezdravih namirnica." Pa kupi knjigu i pročitaj, ono, sigurno će ti čovjek besplatno sve napisati... I onda još tvrdi da nema kokretnih uputstava za namirnice, iako nije čitala knjigu, iako i sama navodi primjer dnevnog jelovnika. Hm.

Krajnje neozbiljno od jednog magistra...

Zlato je napisao:
Ne znam šta da mislim o dijetama uopšte. Istim intenzitetom i dobijam i gubim kilograme. Ne opterećujem se kojekakvim kalorijama, gledanjem na sat ili veličinom porcije. Ključno je imati mjeru u jelu i baviti se fizičkim aktivnostima.

Zlato je sve rekla. Osoba koja je u okvirima kalorijskih potreba, u skladu sa godišnjim dobima umjereno dobija (zimi zbog malo aktivnosti i jačeg apetita) i gubi kilograme (ljeti zbog manje apetita a više aktivnosti). Ostatak svijeta su osobe koje ne zanju dupetu reći "dosta je!", i onda krive ovo i ono i prave hladnu fuziju tempirajući obroke, mjereći u gram, nasađujući se na glavu ovom i onom dijetom, te slušajući nutricioniste koji vrte prastare mitove, jer se mora presipati nekako iz šupljeg u prazno. Krajnja poenta svake dijete je doći do manjeg unosa kalorija što rezultuje smanjenjem težine i tačka. Jeo ti ovo ili ono, u tom i tom formatu i momentu, neće značiti baš ništa ako nisi u manjku kalorija. Isto tako te neće ni čips sa slaninom jeden svaki dan udebljati, dok god nisi u kalorijskom višku. Ali mora se biznis vrtiti i mlatiti slama, ogromna je to industrija.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dangerous.datula je napisao:
Krajnja poenta svake dijete je doći do manjeg unosa kalorija što rezultuje smanjenjem težine i tačka. Jeo ti ovo ili ono, u tom i tom formatu i momentu, neće značiti baš ništa ako nisi u manjku kalorija. Isto tako te neće ni čips sa slaninom jeden svaki dan udebljati, dok god nisi u kalorijskom višku. Ali mora se biznis vrtiti i mlatiti slama, ogromna je to industrija.

Ako ima tema koju izbjegavam na ovom forumu, onda je to ova.

Po ne znam koji put, ti potenciras kako je bitan unos kalorija u ukupnoj sumi, nezavisno od izvora, i dok je god unos manji od izlaza, sve je 5? Jesi ikad cuo za nesto sto se zove zdravlje? Ne znam da li se ovim temama bavis kao zanimanjem, i zaradjivanjem, ako da, nadam se da to radis mnogo mnogo opreznije nego sto to radis ovde. Citajuci VISE tvojih postova (mrze me sad da ih trazim i citiram), ali neko ko je u potrazi za nekakvim savjetima, ce prihvatiti da je najnormalnije, pozeljnije i prihvatljivije, obracati paznju samo na sumu kalorija, pa bili to cips i slanina, kako sam kazes.

Prije nekog vremena, si pricao o nekom "eksperimentu" nekog profesora-doktora-docenta-DirektoraVaseljene za nutricionizam, kako je dokazao da je bitno bas to, samo da je unos manji od izlaza, i kako je on to dokazao jeduci samo neke cokolade, slatko, junk food, tako nesto, ostajuci u kalorijskim deficitu i na kraju mrsavljenjem. Ja apsolutno ne sporim da je to sve istina, cak bih rekao da je i jako logicno, i ocekivano. Ali sta mislis, kako se on osjecao za vrijeme tog ciklusa? Koliko je imao energije za najprostije dnevne obaveze, da ne spominjem neke eventualne ozbiljnije fizicke aktivnosti? Za manje od 7 dana, se itekako moze smrsati skoro pa isto toliko kila, bez najmanjeg fizickog napora. I do kad tako? Tih npr. 7 dana se da izgurati, ali otprilike 4. dan ces imati energije samo za disanje (koje trosi oko 80 kalorija na sat), odlazak da pisas, i eventualno promjenis kanal na televizoru, i to je to. I Dukanova dijeta zapocinje sa udarom i rezanjem svega, osim proteina, ali mora postoji granica. Nema rizika ni po cije zdravlje, ako npr. 4 dana fura samo proteine, i nista drugo. Sta cemo sa cetrnaestim danom, posebno ako neko vidi da je za 3 dana skinuo 2 kile, bez da je potrcao, samo izbjegavao UH i masti. Forsirace se tako, dokad?

Jednostavno mislim da bi trebao biti ipak malo oprezniji sa davanjem raznih savjeta, ipak ne znas ko sve ovo cita, neko bi se mogao sjebati.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Citiraj:
Ali sta mislis, kako se on osjecao za vrijeme tog ciklusa? Koliko je imao energije za najprostije dnevne obaveze, da ne spominjem neke eventualne ozbiljnije fizicke aktivnosti?

Citiraj:
Before his Twinkie diet, he tried to eat a healthy diet that included whole grains, dietary fiber, berries and bananas, vegetables and occasional treats like pizza.

"There seems to be a disconnect between eating healthy and being healthy," Haub said. "It may not be the same. I was eating healthier, but I wasn't healthy. I was eating too much."

He maintained the same level of moderate physical activity as before going on the diet.

"Moderate" znaci ici na posao, i imati 3 do 5 treninga sedmicno (pod ovim se ubraja koja partija kosarke, fudbala, jogging, tegovi i slicno).

Dakle, najnormalnije je obavljao sve, unosio je 1800 kalorija (prosjecna muska osoba unese oko izmedju 2000 i 2500), prevedeno u jezik zdrave hrane, serpu kuvane rize (100g sirove), serpu makarona (100g sirovih), pola litre mlijeka, 3 jaja, 250 g mesa, i 1 kg paradajza.

Ovdje imas o dijeti i link za facebook stranicu sa detaljima dijete

http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/0 ... index.html

Covjek je poboljsao krvnu sliku:

Total cholesterol:
Pre=214; after=184
LDL-C: pre=153; after=123 (tzv "losi" holesterol)
HDL-C: pre=37; after=46 ("dobri" holesterol)
TC/HDL ratio: pre=5.8; after=4.0
TG:HDL ratio: pre=3.3; after=1.6
Glucose: pre=94; after=75 (manje glukoze u krvi = nizi rizik od dijabetesa)

Iako se tovio slatkisima (2/3 kalorija su dolazile iz "junk hrane"), znacajno je poboljsao krvne parametre, jer je, pobogu izgubio suvisne kilograme, koji i jesu izvor problema. Bas zato namjerno karikiram, ne bih nikada preporucio nekom da se time iskljucivo hrani...
Ali ako je neko na dijeti i dodje mu kriza i bas ne moze da odoli slatkisima, nece mu se nista lose desiti ako pojede slatkis, bolje nego da prekine dijetu zbog momenta slabosti. Iskljucivosti su lose, sredina je zlatna, i sam profesor je rekao da nikome to ne bi preporucio, ali je dokazao poentu i glavnu istinu - "calories in, calories out".

Isto tako NIKADA nikome nisam preporucio velik deficit, jos manje da se hrani slaninom i cipsom. Naravno, moze i tako, svakako ce smrsati, ali na manje ugodan nacin ;) Umjerenost mora postojati, najidealnije i najzdravije je jesti svjeze i posno, ali to nije ni jedini uslov ni kljucni faktor da bi se smrsalo. Da se ne lazemo, ogromnoj vecini ljudi je odvratno jesti zdravu hranu kada je realno, manje zdrava hrana mnogo vise ukusna, i mogu sa manje zdravom smrsati najnormalnije, smanjivanjem porcija.

Glupo mi je sto magistrica, koja se dobrano izbrukala ovim clankom, napada covjeka, nije ni knjigu procitala ni razmotrila dijetu kako spada (mada je to nije sprijecilo da ustvrdi kako se ista kosi sa svim pravilima nutricionizma).

Citiraj:
I Dukanova dijeta zapocinje sa udarom i rezanjem svega, osim proteina, ali mora postoji granica. Nema rizika ni po cije zdravlje, ako npr. 4 dana fura samo proteine, i nista drugo. Sta cemo sa cetrnaestim danom, posebno ako neko vidi da je za 3 dana skinuo 2 kile, bez da je potrcao, samo izbjegavao UH i masti. Forsirace se tako, dokad?

Kao sto rekoh - umjerenost. Neces sa 2500 kalorija ici odmah na 1000 i crkavati polako (premda bi smrsao i to dobro). I ja sam uvijek za to da se manjak kalorija stvara VJEZBOM a ne hranom, ali sam vec objasnjavao da to nije preduslov, vec samo zdrav nacin, jedan od nacina.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kuckam sa tel pa necu ulaziti u detalje.
MB je rekao sve.
Datula, ja ne znam izloziti elaborat kao ti ali imam nekog iskustva. Bitno je sta jedes. Bila sam ja na niskokaloricnoj dijeti tj brojala kalorije umjesto da pazim na kvalitet ishrane i shebala zdravlje. Najvecem neprijatelju ne bih pozeljela da prolazi kroz ono kroz sta sam ja.
Onaj ko nije navikao da doruckuje i ne mora se siliti ali ja sam licno navikla svoj organizam da jedem u 9, koliko-toliko, da imam energije da izguram na poslu i da se ne prezderavam u 17h kada mi je sl obrok.
Kafa ubije glad privremeno ali ne smije zamijeniti obrok na duze staze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]