banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
popravi ono...pretpostavka a ne prepostavka...reagovace Barsa :)

Pa naravno da je sila....besmislen je svaki zakon ako nije zaprijeceno silom.
Mozes gledati sta hoces i kako hoces....mozes povaditi sve dijelove iz tv ali ako imas samo kutiju placas....sjedi u kuci bez tv i neces placati....koliko god to blentavo zvucalo u danasnje doba ja bih to prije krstio kao porez na luksuz na tv

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa koji se to porez ili taksa ne zasniva na prisili države?
Dao je Enter dobar link kako je regulisana problematika u drugim zemljama. Koliko vidim u nekim zemljama je ta obaveza definisana kao licenca za prijem TV signala (isključuje "definisanje" šta je TV prijemnik)

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
BSE je napisao:
vidi
Tpojka je napisao:
Hahaha. Dobar fazon. Napravio si fontanu u dvoristu - plati porez na fontanu.
Ne znam mudrije da smislim.
Vazi. Logiko baj, baj.

vidim :lol:

Samo za BSE-a:

Citiraj:
Hahaha. Dobar fazon: zakon po sistemu - "Napravio si fontanu u dvoristu - plati porez na fontanu. Ne znam mudrije da smislim."
I zatim slijedi reakcija autora posta: "Vazi. Logiko baj, baj..."
Reakcija na apsurd suludog sistema. - Usput, znas li da li je ovo pleonazam?

;)

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sastavljanje pricica ti nece pomoci :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
krol2 je napisao:
popravi ono...pretpostavka a ne prepostavka...reagovace Barsa :)

Pa naravno da je sila....besmislen je svaki zakon ako nije zaprijeceno silom.
Mozes gledati sta hoces i kako hoces....mozes povaditi sve dijelove iz tv ali ako imas samo kutiju placas....sjedi u kuci bez tv i neces placati....koliko god to blentavo zvucalo u danasnje doba ja bih to prije krstio kao porez na luksuz na tv

С тим што ТВ без бирача канала (тјунера) није ТВ јер не може да прима ТВ програм. Толико о томе. Е сад у вези доконих правника.
Вјероватно је и град Бања Лука ономад мислила да неће тамо нека приватна фирма да их заџебава са неплаћањем градског грађевинског земљишта. Па су их тјерали до Врховног суда. И изгубили. И онда на крају баладе Уставни суд прогласио тај закон за неуставан. Елем, како неко рече, кад би неки правник добио мјесечну своту ТВ таксе да обори закон који је заснован на, пази сад: претпоставци посједовања радио или ТВ апарата, мислим да се исти не би баш нешто дуго одржао у овом облику. Али пошто ја немам најмеру да се законски прегањам са државом, него једноставно нећу да плаћам порез на радио/ТВ, мени свеједно...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
sastavljanje pricica ti nece pomoci :)

Sljedeci put za one sa jeftinijim ulaznicama:
klik.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Prepucavanja zbog ukidanja RTV takse
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pr ... 44348.html

Citiraj:
rekao je da je neprihvatljivo finansiranje javnih servisa iz budžeta, jer bi to bila transformacija iz javnog u državni servis i ugrozila bi njihovu samostalnost.

a sad su samostalne u pm

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
У 3 п.м. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 13:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
kim deal je napisao:
A za priloge objavljene na FTV-u postoje dve mogućnosti žalbe. Prva je RAK ako su prekršena pravila koja je RAK postavio (npr. govor mržnje) i druga je sud (npr. nanesena šteta objavom netačnih informacija, pretrpljena duševna bol itd.)

Upravo tako. To je jedini način da se ovaj problem riješi. Samo putem zakona ... samo na taj način će se natjerati svako da dobro razmisli prije nego li nešto odradi.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Imam pitanje: sta je sa onim ljudima koji nemaju TV ni radio u kuci ili poslovnom prostoru?

Prije 2 godine sam uzela fiksni telefon na pretplatu, naravno odmah su mi prikacili rtv taksu uz telefon, nisam placala vec sam ih nazvala i pitala kako da se odjavim, sluzbenik mi je rekao da im moram poslati molbu za odjavu preko faksa ili e-maila. Poslala sam im preko 10 emajlova, naveden razlog, puna adresa i broj telefona, da slobodno mogu doci provjeriti, ali da me moraju nazvati kada budu ispred kuce zbog psa. Nikakav odgovor. Nakon 2 godine prekinula sam ugovor za fiksni, i sad mi ladno ciko donese racun za pretplatu. Otisla sam do njihove sluzbe, objasnila situaciju i dobila odgovor kako ih ne zanima, jer je nemoguce da nemam TV, i da oni nemaju dovoljno ljudstva da provjeravaju imam li ja TV.

Slican odgovor mi je i momak dobio. On ima kafic, jedno vrijeme je imao TV u lokalu, placao pretplatu, sada ga vise nema vec 3 mjeseca, poslao im je onaj odsjecak da odjevljuje. Covjek mu i dalje donosi racune za pretplatu. Otisao u njihovu sluzbu i dobio odgovor da oni nemaju dovoljno ljudstva da provjeravaju imali on TV u lokalu, vec posto ga je jednom prijavio, ne moze ga vise odjaviti sve dok ne zatvori lokal.

Znaci nije u pitanju zelim gledati TV a necu da placam pretplatu, TV ne postoji i nece ga biti ikada,
nije mi nikakav problem da provjeravaju svaki dan, sto nebi ni da mogu, zbog psa.

Kako da se odjavimo u oba slucaja? Mislila sam napisati pismeno molbu, priloziti mjelove i kopiju zakona o elektronskom potpisu i poslati im postom sa povratnicom, a u njegovom slucaju staviti slike lokala i pismenu molbu. Nadam se da bi to bilo dovoljno u slucaju tuzbe.

Najvise me nervira sto su izbrisali stavku da se uopste mozes odjaviti. Zar to nije krsenje osnovnih ljudskih prava?

Za one koji se pitaju kako da nemam TV, jednostavno imam kompjuter, a nase emisije ne gledam iz istog razloga sto ne citam nasu stampu, bacaju me u depresiju i ocaj.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čiko što ti je donio račun za pretplatu nosi neki vid akreditacije koja sa zadnje strane ima 2 člana zakona na koji se pozivaju.
Prepiši ih sljedeći put (a mora da ti to pokaže i dozvoli), nema šanse da ovo što rade ima zakonsku osnovu. I meni se desilo slično.
Ako slučajno nađem sken te gluposti, postaviću ovde.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 15:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Na njihovoj stranici imas zakone i propise, slicni su i na stranici BH televizije, sa razlikom da su ovi nasi izbrisali opciju da se mozes odjaviti ako dokazes da nemas TV.

Ja cu uraditi ovako kako sam planirala, a ako me budu htjeli tuziti, nece proci onako lako kao sa onom jadnom sirotinjom.

http://rtrs.tv/rtrs/taksa.php

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=39

Ovo je sa gornjeg sjata:

Građanin iz Kiseljaka obratio nam se s izjavom da u svome domaćinstvu ima fiksni telefonski priključak, a nema ni radijski ni TV prijemnika i pita šta da učini da mu se uz telefonski račun ne iskazuje RTV taksa?

Građani koji imaju fiksni telefonski priključak, a nemaju ni radijski ni TV prijemnik treba da se pismenom izjavom obrate RTVFBIH i pošalju i dio telefonskog računa na kome je specifikacija (gornji bijeli dio). RTVFBIH ima obavezu i pravo po zakonu da putem svojih predstavnika vrši provjeru te izjave. Ovlaštene osobe su kontrolori koji su se dužni punoljetnom članu domaćinstva predstaviti i pokazati ovlaštenje RTVFBIH da taj posao obavlja. Ovlaštenje pored osobnih podataka ima i fotografiju osobe koja vrši kontrolu.

ILI ukratko uporedite ovo dvoje
http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=62 - ovo je BHRT
treca * treci pasus> Obavezu plaćanja RTV takse nemaju ona fizička (domaćinstva) i pravna lica koja ne posjeduju ni radio ni televizijski prijemnik.

http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=63 - za RTRS - tog malog pasusa nema

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Свако домаћинство и правно лице на подручју РС и Дистрикта Брчко које посједује фиксни телефонски прикључак Телекома С дужно је РТВ таксу плаћати путем телефонских рачуна, које им испоставља Телеком С.

Jedno s drugim nema nikakve veze.
Da je na mjestu prvog podebljanja stajalo "koje posjeduje televizijski i/ili radio prijemnik", moglo bi da bude legitimno.
Ovako nema veze sa mozgom i logikom. Govorio sam o tome i prije na temi.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Evo drugovi i drugarice na šta odlaze naše pare, na jednoj drugoj temi komentarisan je umjetnički dojam, a ovo je za svaku osudu.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 23:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
filozof sa vrbasa je napisao:
a ovo je za svaku osudu.

por qué?

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato što državna televizija kada spadne na to da se mora reklamirati po bilbordima i panoima širom države, je dotakla dno i nema razloga više da postoji.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
pih najbolji...poltroni, uvlakači...da zaboravih podobnici... nisu jedini u regiji ali ubjedljivo vode u podobništvu. Sama lokacija RTV doma koja je u sukobu interesa sa slobodnim novinarstvom. Čiko pokuca na prozor i kaže šta hoće na tv-u. Žali Bože onih 7 KM što plaćam redovno za tu bljuvotinu od TV-a.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 01:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Sigurno nisu jedini. I RTS isto to radi, ali zar ne bi bilo bolje kad bi za te pare poboljšali program da bude bar malo gledljiv, nego da se reklamiraju na svakom ćošku. Kao da će više ljudi gledati dnevnik ako je reklama lijepa.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 04:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
filozof sa vrbasa je napisao:
Zato što državna televizija kada spadne na to da se mora reklamirati po bilbordima i panoima širom države, je dotakla dno i nema razloga više da postoji.

Ma dajjj!? :confused2:

Znači da ni Republika Srpska nema više razloga da postoji jer je dotakla npr. ekonomsko dno!? :angry1:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam za racionalizaciju sistema, osim toga ATV i BN su srbskije od PTPC.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]