banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Enter...ovde je sve smijesano....pretplata i taksa...volio bih vidjeti koliko je taksi a ne pretplata

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
<Enter_name> je napisao:
Kad je tako lako oboriti

Lako je oboriti sa lupetanjem gluposti ovdje. A većina ne zna ni šta znači oboriti, ni šta se sve može oboriti a šta ne može, ali ajd čuli tu riječ pa da se piše samo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Jbg, kad svi misle da posle odgledanih par američkih advokatskih serija znaju kako pravo funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
@krol2: neko to zove pretplata, to je taksa za posjedovanje radio ili TV prijemnika.

@Barsa: izvinjavam se ako sam vašu ekselenciju uvrijedio nemarnom upotrebom riječi oboriti :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> prihvatam izvinjenje, ovaj put :D . Nije se odnosilo na tebe, tvoj sam post slučajno citirao kada sam po deseti put pročitao oboriti.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka

Ne pravite bauk od prava.Nije to bozije slovo.Kada sam ga ja studirao prije 15-ak godina jedan profesor je rekao najvecu istinu.U pravu je najvaznije znati pravilno procitati i protumaciti ono sto te u datom trenutku interesuje.Tako je i sa ovim zakonom.Sa vjetrenjacama se ne bori.U svakom slucaju uvijek ce drzava naci nacina da naplati tv pretplatu kako bi narod finansirao njihovo glasilo ma ko oni bili.

Enter....ja samo napisah sta je taksa po definiciji i da nema bas dodirnih tacaka sa tv ali su nekako morali krstiti.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
<Enter_name> je napisao:
Mislim da kablovski operateri ne plaćaju RTRS-u i ostalim javnim emiterima za njihovo reemitovanje, a i ako plaćaju to je daleko manja suma nego što iznosi RTV taksa. Možda ovdje ima neko ko može iznijeti tačnije podatke...

Smatram da je to pravac kojim ova tema treba da ide i da se ispita. Ne svidja mi se pomisao duplog placanja, kao ni placanja nekvalitete emisije.
Ako kablovski operateri zaradjuju sa trenutnom naplatom, ne vidim razlog za placanje takse po sadasnjim zakonima.
Ne sumnjam u reorganizaciju paketa kod kablovskih kompanija ukoliko bi RTRS trazio od istih punu sumu takse.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Tpojka je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Mislim da kablovski operateri ne plaćaju RTRS-u i ostalim javnim emiterima za njihovo reemitovanje, a i ako plaćaju to je daleko manja suma nego što iznosi RTV taksa. Možda ovdje ima neko ko može iznijeti tačnije podatke...

Smatram da je to pravac kojim ova tema treba da ide i da se ispita. Ne svidja mi se pomisao duplog placanja, kao ni placanja nekvalitete emisije.
Ako kablovski operateri zaradjuju sa trenutnom naplatom, ne vidim razlog za placanje takse po sadasnjim zakonima.
Ne sumnjam u reorganizaciju paketa kod kablovskih kompanija ukoliko bi RTRS trazio od istih punu sumu takse.

koje duplo placanje?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Kablovska pretplata ide kablovskom operateru. Dio tih para ide televizijama za prava prikazivanja, dio na održavanje mreže, ostatak je zarada... naravno da je cijena RTV takse suluda (uostalom, kako funkcionišu privatne televizije), ali je to sve ostavština starog sistema koja je zrela za promjene...

Sta nije jasno?
Bojazan da nisu najgledanija televizija u iole urbanoj sredini ili mogucnost da ispadnu iz paketa programa zbog cijene koju zavrcu?

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sta tebi nije jasno? kablovski operater placa pravo prikazivanja i to nema nikakve veze sa rtv taksom

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trojka zajebava.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Sa sajta RAK-a:
Citiraj:
Ako se plaća pretplata kablovskom operateru, zašto se plaća i RTV taksa?
Pretplata koju naplaćuje korisnik Dozvole ne uključuje RTV taksu koja se plaća u skladu sa Zakonom o javnom RTV sistemu u BiH. Obaveza korisnika Dozvole je da o ovome upozna pretplatnike usluga kablovske distribucije na način da ovu odredbu ugradi u pretplatnički ugovor.

Mislim da javni emiteri ne dobijaju ništa za reemitiranje njihovog programa, možda eventualno kablovski operateri moraju tražiti saglasnost za reemitiranje.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nisam pravnik, samo pokušavam sebi (i drugima) razjasniti neke stvari. Pravne stvari ostavljam pravnicima. Taksa možda jeste neprikladan naziv, ali se ona plaća za uslugu javnom emiteru, a smatra se da televizor omogućava korištenje te usluge. Ja to tako shvatam. Zakon kaže da se ona treba plaćati i tako nam je kako nam je. Meni se lično ne sviđa način na koji se ona dijeli među javnim emiterima (kojih naša država ima tri) i ne bi bilo loše da se taj dio malo redefiniše...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
Trojka zajebava.

to bi bio logican odgovor :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> dodaj samo i radio (uz televizor). Većina toga ti je tačno.

Poslednji put menjao Barsa dana 05 Jun 2012, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka

<Enter_name> je napisao:
Zakon kaže da se ona treba plaćati i tako nam je kako nam je. Meni se lično ne sviđa način na koji se ona dijeli među javnim emiterima (kojih naša država ima tri) i ne bi bilo loše da se taj dio malo redefiniše...

U sustini je to to.Zato se niko i ne bori protiv toga.Preimenovace ili iznaci neki drugi nacin da naplacuju i gotvo.Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.Ja licno mogu samo da zalim sto dio para ide za BHT mada ni ovi nasi nista zivo ne valjaju.Ali ko te pita,plati i cuti.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Heh. Shvatite kako hocete. Sve sto sam rekao stoji i niko nije naveo ni jedan kontra argument mojim prepostavkama. Mozda jesu suplje ali nigdje "dokonih"?
Drzava je jaka kao i njeni cinioci. Nije mi jasno zasto ljudi podrzavaju zakon prisile.
Ovo je klasican zakon prisile.
Cuj molim te, imas TV - plati pretplatu. Nemam TV i gledam programe preko gamecube-a.
Rado cu platiti definisan zakon. Je li se u Americi placa samo kablovski operater? Sto moramo u vezi poreza kopirati drzave koje zavrsavaju na -stan?

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

нема ту никакве присиле
нико те није присилио да купиш ТВ

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hahaha. Dobar fazon. Napravio si fontanu u dvoristu - plati porez na fontanu.
Ne znam mudrije da smislim.
Vazi. Logiko baj, baj.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vidi
Tpojka je napisao:
Hahaha. Dobar fazon. Napravio si fontanu u dvoristu - plati porez na fontanu.
Ne znam mudrije da smislim.
Vazi. Logiko baj, baj.

vidim :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]