blackrose je napisao:
evo, da i ja izvucem temu iz naftalina.
Zanima me da li je neko radio FOTOEPILACIJU?
Dosta je jeftinija od laserske, a kazu da je i manje bolan (doduse, mene je malo i zacudio podatak, da je laserska epilacija bolna

).
Efekat traje od 3-5 godina.
Znaci, iskustva i preporuke!
Nerado pričam kad sam nezadovoljna al' ajde...
Nema sunčanja i solarija prije i poslije tretmana bar 15 dana. Djevojka koja mi je radila FD nije me uopšte uputila da bar približno znam kakav je osjećaj iako sam joj rekla da mi je prvi put. Znači boli nenormalno

meni suze krenule, a možda jer je površina na kojoj djeluje lampa jako mala. Tretira područje sekundu, dvije, zatim ide dalje itd. Ispreskalala nenormalno ali nisam to odmah mogla vidjeti jer se tek nakon 10-ak dana vidi rezultat. Tretman traje u zavisnosti od zone koja se radi, a meni bikini zonu završila za cca 15 min.
Citiraj:
Princip je da se područje sa neželjenim dlačicama izloži nizu vrlo kratkih impulsa koncentrisane svjetlosti.
Ovo obojeno (u mom slučaju) nije istina, a to su bili glavni razlozi zbog kojih sam otišla na tretman. Da, i Ludi popust jer sam platila samo pola cijene
Citiraj:
Naš sistem fotoepilacije, zasnovan na IPL tehnologiji, daje odlične rezultate na različitim dijelovima tijela, a krajnji rezultat je depilacija koja je efektna, trajna, superiorna i ni u čemu slična metodama depilacije koje su nam bile poznate do sada.
Naši aparati raspolažu sa modernim sistemom rashlađivanja Sub Zero Intense, kojim se postiže efekat lokalne anestezije. Zato možemo sa sigurnošću reći da se radi o bezbolnom sistemu.
To je bilo sredinom marta, a već sada kao da nisam ni bila, kojih crnih 3-5 godina
Ja - nikad više, prema mom iskustvu to je najskuplji, najbolniji i najnepotpuniji tretman.