banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 14 Apr 2012, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Mar 2012, 00:02
Svetionik je napisao:

Pitajte što god želite da znate o Jehovinim svedocima, biće mi zadovoljstvo da vam odgovorim na sva pitanja koja vas interesuju, naravno ako znam odgovore!

Svako dobro želim svima vama!

P.S. Montaža samo napred dragi brate, nikako nazad, samo napred. Pozdrav za banjalučku braću!

Koje je vaše
vjerovanje o
Isusu Kristu?

Tko je, uloga, zašto,...?

Veza sa anđelom Mihaelom?

Hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Da mu stariješine znaju da ima namjeru da piše po forumu dobio bi ban s nokta, vjerovatno je svjestan da kada se svijedoči, tada se moli za prisustvo Božijeg svetog duha, a vjerovatno je svjestan da na ovakvim medijima i u ovakvoj formi rasprave, Bog ne izliva sveti duh, tako da rasprave i svjedočenje postaje jalovo, bespredmetno i nema niti Božđije niti odobravanje organizacije, kao što piše "ne bacajte bisere pred svinje". Znači ja nisam JS i mogu srati o čemu god hoću, a ovaj ako je JS trebao bi znati granicu, ukoliko se posavjetuje sa stariješinama i ukoliko oni vide gdje hoće da piše i svjedoči, tada vjerujem da ga više nećemo vidjeti na forumu..

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
old fashion men je napisao:
Da mu stariješine znaju da ima namjeru da piše po forumu dobio bi ban s nokta, vjerovatno je svjestan da kada se svijedoči, tada se moli za prisustvo Božijeg svetog duha, a vjerovatno je svjestan da na ovakvim medijima i u ovakvoj formi rasprave, Bog ne izliva sveti duh, tako da rasprave i svjedočenje postaje jalovo, bespredmetno i nema niti Božđije niti odobravanje organizacije, kao što piše "ne bacajte bisere pred svinje". Znači ja nisam JS i mogu srati o čemu god hoću, a ovaj ako je JS trebao bi znati granicu, ukoliko se posavjetuje sa stariješinama i ukoliko oni vide gdje hoće da piše i svjedoči, tada vjerujem da ga više nećemo vidjeti na forumu..

Pozdrav Man! :wink:

Cenim tvoj stav po pitanju Jehovinih svedoka i vidim da prilično poznaješ Bibliju. Ipak Jehovin narod je slobodan narod po svakom pitanju. Biblija nas poučava i kaže: "Gde je Jehovin duh tamo je i sloboda"! Pavle opet kaže: "Sve nam je dozvoljeno samo nije sve na korist!". Dakle radi se isključivo o mojoj savesti i savesti svakog Jehovinog svedoka ponaosob. Našu savest izoštravamo i treniramo na temelju proučavanja Biblije.

Starešine u Jehovinoj organizaciji imaju ogromnu odgovornost. Njihova uloga se sastoji u tome što na ljubazan način, način pun ljubavi i isključivo na temelju Biblije daju savet, nikako ne naređuju, čak ni ne predlažu bilo kakav odgovor! Starešine imaju zadatak da čuvaju skupštinu od loših i negativnih uticaja i čuvaju čistoću skupštine, starešne nisu policajci koji kontrolišu ko gde i šta radi. Da je to tako, Jehovina organizacija ne bi bila ono što jeste. Na prvom mestu i najvažnija osobina našeg Stvoritelja je ljubav i zato svi iskreni svedoci i služe Jehovi.

Propovedanje internetom nije zvanični način propovedanja i ne preporučuje se iz razloga što se iza interneta kriju mnoge ličnosti zlih namera, konkretno otpadnici, ali nije ničim i nigde osporavan a daleko od toga da je zabranjen. Da je to tačno evo tri sajta na kojima se mogu naći sve informacije o kojima ja pišem i koje su javne:

1. http://www.watchtower.org/
2. http://www.jw-media.org/
3. http://www.jw.org/

Od 1.1.2013. Biće sva 3 na jednom mestu i to na http://www.jw.org

Dakle jasno je da Jehovina organizacija napreduje u skladu sa potrebama da se dobra vest o Božjem Kraljevstvu što efikasnije propoveda i da dostigne što je moguće veći broj zainteresovanih osoba na brži i efikasniji način.

Propovedanje od kuće do kuće uvek ostaje zvaničan i najefikasniji način propovedanja!

Svako dobro Man!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 20:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

piramida4 je napisao:
Svetionik je napisao:

Pitajte što god želite da znate o Jehovinim svedocima, biće mi zadovoljstvo da vam odgovorim na sva pitanja koja vas interesuju, naravno ako znam odgovore!

Svako dobro želim svima vama!

P.S. Montaža samo napred dragi brate, nikako nazad, samo napred. Pozdrav za banjalučku braću!

Koje je vaše
vjerovanje o
Isusu Kristu?

Tko je, uloga, zašto,...?

Veza sa anđelom Mihaelom?

Hvala unaprijed

Isus Hrist je jedinorođeni, prvostvoreni Sin Jehove Boga.
Život Isusa Hrista se deli na 3 perioda:
1. Isus Hrist, početak svega stvorenog, Reč, govornik, glavni Jehovin majstor.
2. Isus Hrist rođen kao savršen čovek na zemlji koji dobrovoljno žrtvuje svoj život da bi platio cenu za ono što je Adam izgubio.
3. Isus Hrist, uskrsnuli moćan i sada besmrtan anđeo, arhanđel Mihail i Kralj Božjeg Kraljevstva koji će uskoro izvršiti egzekuciju nad Sotonom i demonima i sistemom stvari u kome trenutno živimo jednom i za sva vremena!

Naravno za sve ove tvrdnje postoje jasni i neoborivi dokazi u Bibliji.

:)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 05:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svetionik je napisao:
2. Isus Hrist rođen kao savršen čovek na zemlji koji dobrovoljno žrtvuje svoj život da bi platio cenu za ono što je Adam izgubio.
3. Isus Hrist, uskrsnuli moćan i sada besmrtan anđeo, arhanđel Mihail i Kralj Božjeg Kraljevstva koji će uskoro izvršiti egzekuciju nad Sotonom i demonima i sistemom stvari u kome trenutno živimo jednom i za sva vremena!

Prvo i drugo se slažemo.
-----------------------
Za treće - besmrtni anđeo,
arhanđeo Mihael -
za to me zanimaju Biblijski stihovi!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

piramida4 je napisao:
arhanđeo Mihael -

Pa ako ovo nisi skontao, odnosno ako ne znaš biblijske redke koji ovo potvrđuju, onda ne znam šta čitaš, i nije običan anđeo već arhanđeo.
Citiraj:
"i rat je izbio na nebu: mihajlo i njegovi anđeli borili su se sa zmajem, i zmaj se borio i njegovi anđeli, ali nije nadvladao, i nije im se više našlo mjesta na nebu. zbačen je veliki zmaj, prazmija, koji je zvan đavo i sotona, koji zavodi čitavu nastanjenu zemlju; zbačen je na zemlju, i njegovi su anđeli zbačeni s njim" (otkrovenje 12:7-9)

na ostalim mjestima gdje se u Biblij pominje anđele potčinjene pravičnom Božijem slugi, odnosi se to na Isusa. tako i Pavle govori o 'otkrovenju gospodina Isusa s neba s njegovim moćnim anđelima' (2. solunjanima 1:7; vidi i matej 24:30,31; 25:31).

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 06:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 19:06
Ja sam inace protiv religija i sekti.. Jer su ljudi prisvojili 80% paganskih obicaja radi kapitalizma.
Jehovi svjedoci su po meni jos jedna sekta kao subotari koji hoce da pridobiju sto vise ljudi radi njihove materijalne ili druge koristi. Bolje da meni ne dolaze na vrata ako misle dobro proci. 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 06:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Au što si opasan, nismo te prepoznali :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svetionik

Molim te i tvoj odgovor.

Hvala OFM na tvome - mišljenju.
Kad mi S odgovori - onda ja pišem,
pardon - iznosim Biblijske stihove.

piramida4 je napisao:
Svetionik je napisao:

Prvo i drugo se slažemo.
-----------------------
arhanđeo Mihael -

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

piramida4 je napisao:
Svetionik

Molim te i tvoj odgovor.

Hvala OFM na tvome - mišljenju.
Kad mi S odgovori - onda ja pišem,
pardon - iznosim Biblijske stihove.

Običaj da osoba ima više od jednog imena je uobičajen u mnogim kulturama. Ista situacija se javlja sa imenima u Bibliji. Na primer, patrijarh Jakov se takođe zove Izrael. (Postanje 35:10) Apostol Petar ima više različitih imena-Simeon, Simon, Petar, Kifa i Simon Petar. (Matej 10:2, 16:16, Jovan 1:42; Dela 15:7, 14) Kako možemo biti sigurni da je Mihail (Mihajlo) drugo ime za Isusa? Razmislimo o sledećim biblijskim dokazima.

Biblija spominje na pet mesta moćno stvorenje Mihaila. Tri mesta su u knjizi Danila. U Danilu 10:13, 21., čitamo da je poslatog anđela spasao Mihailo, koga Biblija naziva "jedan od najistaknutijih knezova" i sledeći ", knez tvog (Danilovog) naroda." U Danilu 12:1, saznajemo da će u vreme kraja ", Mihail će ustati, veliki knez, koji stoji u ime sinova vaših ljudi."

Dalje Mihail se spominje u Otkrivenju 12:7, gde se opisuje "Mihail sa anđelima njegovim" kako se bore sa Sotonom i njegovim demonima i pobeda nad njima gde se kaže da su Đavo-sotona i njegovi zli anđeli zbačeni sa neba.

Značajno je da se u svim ovim slučajevima Mihail prikazuje kao ratnik anđeo koji se bori i staje u zaštitu Božijeg naroda, čak se suočava u više navrata sa Jehovinim najvećim neprijateljem-Sotonom.
Juda, stih 9 naziva Mihaila "arhanđel." Prefiks "arh" znači "glavni" ili "šef", a reč "arhanđel" se nikada ne koristi u množini u Bibliji. Jedini drugi stih u kome se pominje arhanđel je u 1. Solunjanima 4:16, gde Pavle opisuje uskrslog Isusa, govoreći: " jer će sam Gospod (Isus) sići s neba sa zapovedničkim pozivom, s glasom arhanđela i s trubom Božjom, i napre će ustati oni koji su mrtvi u zajedništvu s Hristom. Dakle, Isus Hrist je ovde identifikovan kao arhanđel, ili glavni anđeo, vrhovni anđeo.

S obzirom na prethodno rečeno i na osnovu citiranih stavaka može se zaključiti da je Isus Hrist arhanđel Mihailo. Oba imena-Mihail (što znači "Ko je kao Bog?") I Isus (što znači "Jehova je spasenje")-stavljaju akcenat na njegovu ulogu kao najžešćeg branitelja i zastupnika Božijeg suvereniteta. Filipljanima 2:9 kaže: "Bog ga uzvisi [proslavi Isusa] na superiorni položaj i ljubazno mu je dao ime koje je iznad svakog drugog imena."
Veoma je važno razumeti da rođenje Isusa kao savršenog čoveka nije bio početak njegovog života. Pre nego što je rođen Isus, Mariju je posetio anđelo koji joj je rekao da će ona začeti dete pomoću Svetoga Duha i da ona treba da da ime detetu Isus. (Lk. 1:31) Tokom njegove zemaljske službe, Isus je često govorio o svom predljudskom životu.-Jevanđelje po Jovanu 3:13; 8:23, 58.
Dakle, arhanđel Mihailo je Isus u svom predljudskom postojanju. Posle njegovog uskrsenja i povratka na nebo, Isus je nastavio svoju ulogu kao Mihail, glavni anđeo-arhanđeo ", na slavu Boga Oca."-Filipljanima 2:11.

:wink:

Poslednji put menjao Svetionik dana 15 Apr 2012, 21:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RqM27cyaI6k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Imam ja pitanje...

Zasto ne primate krv? Ako mi moze neko objasniti...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 05:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
Imam ja pitanje...

U Bibliji se na više mesta izričito zabranjuje zlouptreba krvi. Jehova, naš Stvoritelj, smatra krv životom osobe, krv je nešto što je sveto u očima Boga.

Evo nekoliko stavaka gde se zabranjuje zloupotreba krvi:
1. 1. Mojsijeva 9:3,4 "Sve što se miče i živi neka vam bude za hranu. Sve vam to dajem, kao što sam vam dao i zeleno bilje. Samo ne smijete jesti mesa s dušom njegovom — s krvi njegovom

2. (5. Mojsijeva 12:16, 24; 15:23) Samo krvi ne smijete jesti. Prolij je na zemlju kao vodu!

3. Dela Apostolska 15:28,28 "Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budete li se čuvali toga, bit će vam dobro. Ostajte zdravo!”

Jehovini svedoci su na prvom mestu poslušni Jehovinom, Božjem zakonu koji je zapisan u Bibliji. Dakle Jehovin narod ne daje i ne prima krv, ali zato prihvatamo zamenu za krv kao što je Ringerov rastvor, Dekstranov rastvor i mnoge druge supstitute krvi.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Svetionik je napisao:
siki2086 je napisao:
Imam ja pitanje...

U Bibliji se na više mesta izričito zabranjuje zlouptreba krvi. Jehova, naš Stvoritelj, smatra krv životom osobe, krv je nešto što je sveto u očima Boga.

Evo nekoliko stavaka gde se zabranjuje zloupotreba krvi:
1. 1. Mojsijeva 9:3,4 "Sve što se miče i živi neka vam bude za hranu. Sve vam to dajem, kao što sam vam dao i zeleno bilje. Samo ne smijete jesti mesa s dušom njegovom — s krvi njegovom

2. (5. Mojsijeva 12:16, 24; 15:23) Samo krvi ne smijete jesti. Prolij je na zemlju kao vodu!

3. Dela Apostolska 15:28,28 "Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budete li se čuvali toga, bit će vam dobro. Ostajte zdravo!”

Jehovini svedoci su na prvom mestu poslušni Jehovinom, Božjem zakonu koji je zapisan u Bibliji. Dakle Jehovin narod ne daje i ne prima krv, ali zato prihvatamo zamenu za krv kao što je Ringerov rastvor, Dekstranov rastvor i mnoge druge supstitute krvi.

Ja nisam neki vjernik, ali ovo sto citiras mi nije logicno. Nemojte zloupotrijebiti krv? Zar je dati krv nekom za zivot zloupotreba ? Pise takodje nemojte jesti krv. Znaci da se zabranjuje jesti ljudsko meso i krv, sto je i logicno. To sto transfuzija nije obuhvacena ovim, ne znaci da je grijeh. Problem je sto je vi tako tumacite.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako je to to obrazloženje onda je niđe veze. Kakvo jelo krvi, kakva udavljenost, kavo bludničenje??? Kakve veze imaju sa ddk?
Transfuziolozi ne prave krvavice nego spašavaju ljudske živote, a ako je spasiti ljudski život grijeh onda nema više svrhe pisati o vjerskoj grupaciji koja to misli.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Zar je dati krv nekom za zivot zloupotreba ? Pise takodje nemojte jesti krv. Znaci da se zabranjuje jesti ljudsko meso i krv, sto je i logicno. To sto transfuzija nije obuhvacena ovim, ne znaci da je grijeh. Problem je sto je vi tako tumacite.

Nema se šta tu tumačiti i objašnjavati, sve je jasno, zamisli naredbu o zabrani pijenja, tj. konzumiranja alkohola, znači li sada to da se alkohol može uzimati iglom kroz vene? Naravno da ne, tako je i sa krvi, ne treba je uzimati ni na kakav način, bar ne oni koji se drže Božijeg zakona.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nema se šta tu tumačiti i objašnjavati, sve je jasno, zamisli naredbu o zabrani pijenja, tj. konzumiranja alkohola, znači li sada to da se alkohol može uzimati iglom kroz vene? Naravno da ne, tako je i sa krvi, ne treba je uzimati ni na kakav način, bar ne oni koji se drže Božijeg zakona.

Poredjenje ti je glupo, a evo i zasto. Alkohol se uzima radi zadovoljstva koje kasnije rezultuje losim stvarima. Dok je uzimanje krvi radi spasavanja zivota, za razliku od alkohola koji unistava zivote.
Ako pogledas statisticki, transfuzija je doprinijela spasavanju miliona zivota, dok je alkohol krivac za smrt i porodicnu nesrecu i nasilje miliona ljudi posredno ili neposredno.
Cak i uzimanje morfija da se olaksa bol je dozvoljeno kod teskih bolesnika jer je u tom slucaju morfij lijek, ali nije dozvoljeno za drogiranje. Kad bi alkohol bio lijek onda bi bilo dozvolljeno, medjutim alkohol je u ovom slucaju droga.
Medjutim kad se alkohol uzima kao lijek, na primjer za dezinfekciju rana, onda je dozvoljen. Tako i ovo.

Krv se daje radi spasavanja zivota, i to sto Jehovini svjedoci radije umiru nego da daju ili prime krv nego da se odreknu tumacenja ko je neko prije vise od 100 godina tako protumacio je u najmanju ruku glupo.
Sto se tice Jehovinih svjedoka, ima prilicno puno stvari u kojima se slazem sa njima, ali gluposti kao nedavanje krvi, 1914 godina, propovijedanje po kucama, 1000 godisnje carstvo koje je vec pocelo itd, ne mogu nikako prihvatiti jer je izuzetno protiv svake logike i zdravog razuma, o oni to slusaju samo iz razloga jer je to "neko tako protumacio da to tako jeste".

Sto se tice ostalih stvari koje propovijedaju o ponasanju, o dobroti, cinjenju dobrih djela, neidenju u rat, bjezanju itd, to se u potpuosti slazem.
Medjutim stvari koje sam naveo kao gluposti gore boldovano, ponistavaju sve ovo dobro dole sto postuju, jer covjek zdravog razuma ne moze dozvoliti da takve sektaske ideje vladaju njegovim zivotom, pogotovo jer nemaju naucnu, a ako se drugacije tumaci, ni biblijsku opravdanost. Prilicno poznajem njihovu nauku jer sam par puta na ulici dobijao njihov nacin vjerovanja, a dosta sam citao i na internetu. Steta za Jehovine svjedoke, imaju zaista puno dobrih stvari, steta sto su prihvatili ove boldovane gluposti koje ih prakticno svrstavaju u sektu i dogmatsku religiju bez slobode razmisljanja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da li je Isus Krist anđeo?

HEBREJIMA 2:7
Ti ga tek za malo učini manjim od anđela, slavom i časti njega ovjenča,
BOG JAHVE JE STVORIO ISUSA MANJIM OD ANĐELA
ZNAČI - NIJE ANĐEO.

HEBREJIMA 2:9
ali Njega, za malo manjeg od anđela, Isusa, vidimo zbog pretrpljene smrti slavom i časti ovjenčana da milošću Božjom bude svakome na korist što je on smrt okusio.
MALO MANJI OD ANĐELA - ISUS
ZNAČI - NIJE ANĐEO.

Malo manji od čovjeka - što je to?
Nije čovjek!

Kako komentirate JS gornje stihove?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

piramida4 je napisao:
Da li je Isus Krist anđeo?

HEBREJIMA 2:7
Ti ga tek za malo učini manjim od anđela, slavom i časti njega ovjenča,
BOG JAHVE JE STVORIO ISUSA MANJIM OD ANĐELA
ZNAČI - NIJE ANĐEO.

HEBREJIMA 2:9
ali Njega, za malo manjeg od anđela, Isusa, vidimo zbog pretrpljene smrti slavom i časti ovjenčana da milošću Božjom bude svakome na korist što je on smrt okusio.
MALO MANJI OD ANĐELA - ISUS
ZNAČI - NIJE ANĐEO.

Malo manji od čovjeka - što je to?
Nije čovjek!

Kako komentirate JS gornje stihove?

Tačno tako kako je napisano! U čemu je problem? Kad je Isus rođen kao savršeni čovek (Biblija ga naziva poslednji Adam) Jehova ga ispravno opisuje, naime savršeni čovek Isus Hrist je malo manji od anđela. Isus je u fizičkom obliku savršeno biće koje može u potpunosti da imitira svog Stvoritelja Jehovu Boga dok je anđeo duhovno biće po svom životnom obliku viši u odnosu na fizički oblik koje je, takođe u potpunosti sposobno da imitira svog Stvoritelja Jehovu!

Tačno je da Isus Hrist nije anđeo već savršeni čovek na zemlji, ali u duhovnoj sferi Isus je Mihailo, Reč, Jehovin glavni majstor...moćan, sada besmrtan, ne anđeo već zapovednik Jehovine vojske anđela-ARHAnđeo-vrhovni Anđeo!

Jehova je Svemogući Stvoritelj! Nemojmo to nikada zaboraviti! Jehova može da čini šta god pomisli i naumi! Na kraju krajeva Jehovino samo ime definiše njegovu ulogu i njegovu moć, Jehova, prevedeno sa jevrejskog na bilo koji jezik znači Onaj Koji Prouzrokuje Da Postaje, Jehovino ime definiše njega samog kao Velikog Nameravaoca kome niko i ništa ne može da se usprotivi! Jehova može sve, može da menja oblik materije, da prenese život svog prvostvorenog Sina Isusa Hrista u matericu Marije da bi se ovaj rodio kao svršeni čovek, može da stvori sve iznova ako zaželi, može ponovo da stvori sve umrle osobe koje su ikada živele na zemlji, može da učini da kamenje progovori, može da zaustavi vreme...Jehova može sve! Jedino što Jehova ne može jeste da ne može da laže! Njegova sva obećanja i reči koje izgovara se ispunjavaju i ostvaruju!

Meni je to sasvim jasno Piramida.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Već je prije 100 puta napisano i objašnjeno, ljudski život se može spasiti i bez transfuzije i to puno efikasnije i sigurnije.
@svetionik, prošaraj malo ovim forumom i vidjet ćeš da je sve što ćeš napisati već stotinu puta napisano, ali nema koristi, ljudi niti žele razumjeti, a niti čitati, prije će im metar u guzicu nego milimetar u glavu.

Šta da razumijem? Da je transfuzija grijeh jer se može alternativnim metodama spasiti život, jel to ? Čitam ja vrlo dobro i razumijem, jer imam glavu da razmišljam. Biblija je dobra osnova da se izgradi ličnost čovjeka, ali ima gluposti koje su na njegovu štetu.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]