ajkula je napisao:
Iz zadnjeg posta pises o jednoj bebi, u postu iznad pises o tri bebe. Sve troje djece si rodila na Paprikovcu i za sve tri nisi nikoga "pocastila" i nisi nikoga poznavala i niko te nije preporucio i svejedno si imala lijep i ugodan tretman od strane babica i doktora? Malo za nepovjerovati al' dobro

Nisam odjednom rodila sve tri bebe

Nisam nikog "pocastila",nisam nikog zvala, jednostavno sam otišla da se porodim i prema meni su bili ljubazni i normalni. Ilustracije radi, kad sam došla u radjaonu (treći porod) sestra mi je rekla "dobar dan, ja sam sestra Aleksandra, kod nas ste u sigurnim rukama, nista nemojte da se plasite, sve ce biti u redu". I tako je i bilo. Znam da mnoge zene imaju traumaticna iskustva, neke su lezale sa mnom na odjelu babinjara pa sam cula njihove price. Takodje, znam i za mnoge zene koje, poput mene, ne mogu da se pozale na tretman medicinskog osobolja. Uslovi u kojima oni rade su vec diskutabilni. Mozda bih i ja sada govorila drugacije da sam kojim slucajem u radjaoni provela citav dan. Ne slazem se sa onima koji tvrde da ne mozes dobiti kvalitetnu uslugu ako ne potplatis. Prosle godine imala sam laparaskopsku operaciju, hirurga koji me je operisao vidjela sam prije toga samo jednom u zivotu, na pregledu u prijemnoj ambulanti. Nakon operacije, tri puta su me u sobi obisli i hirurg i anesteziolog a ni jednom ni drugom nisam platila niti ih je iko zvao. Ljudi su bili profesionalni, normalni i ljuibazni, salili su se sa mnom prije i nakon operacije. Nije sve tako crno u nasem zdravstvu, ima tu postenih ljudi koji iskreno zele da pomognu drugima i za to ne ocekuju nista drugo nego "hvala".