banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2012, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Avinoam1 je napisao:
Ja licno mislim da od rata nema nista, niti je Izrael lud da napadne iran (cipe uopste?), niti je to Amerima u interesu. Hizbola bi iz Libanona direktno tukla Izrael a Iranci bi snabdjeli Talibance u Afganistanu sa svim mogucim i nemogucim oruzjem, sto bi totalno 'obezvrijedilo' sav napor i trud (gledano sa americke tacke gledista) koji su dosad ulozili. Invazija ne dolazi u obzir, Iranske vojske ima pola miliona a Amerikanci ne mogu da posalju vise od koliko, mozda maksimalno sto hiljada. Ma i da pola miliona Amerikanac udje, sta onda, ko ce kontrolisati zemlju od 80 miliona stanovnika. Znaci sve je to suludo. E sad jedino dolazi u obzir kratko i precizno bombardovanje nuklearnih postrojbi ali i to je malo zesci rizik.

Nema potrebe da iko salje vojsku. Bombardovanje je rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Josip321 je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Zapadni mediji su kao po starom dobrom običaju iskrivili govor Ahmadinedžada. Nije on nikada rekao da treba uništiti Izrael nego cionistički režim u Izraelu. To nije isto.

Možeš misliti što bi oni birali kada bi ih okupirali ili kako već drugo porazili. Ne bi išli od kuće do kuće i pitali jesi li ti Cionista??
Bojim se da bi to bilo masovno krvoproliće i pokušaj ili istrebljenja ili protjerivanja Izraelaca. Ili kombinacija.

Cionizam kao pokret se zalagao za stvaranje jevrejske države u Palestini. Ali nakon što su stvorili državu povećali su im se i apetiti tako da su njihovi političari išli tako daleko da se doslovno zalažu za biblijski Izrael, tj. granice Izraela bi podrazumijevale ne samo sadašnju teritoriju Izraela nego i čitavu zapadnu obalu rijeke Jordan, čitav Jordan i skoro čitavu Siriju. Imaju na svojoj strani SAD i previše su se osilili. Zasad pod okupacijom drže čitavu zapadnu obalu rijeke Jordan i 1800 kvadratnih kilometara teritorije Sirije odnosno Golansku Visoravan koju kako su rekli nisu nikada ni namjeravali vratiti Siriji jer je bogata pitkom vodom kojom Izrael oskudijeva zbog čega je i došlo do rata 1967. godine kojeg nisu izazvali ni Sirija niti Jordan nego upravo Izrael. Izrael je i tada bio vojno superiorniji u odnosu na susjede zato je i mogao izazivati i prvi početi.

Iran već sam rekao 270 godina nije napao niti jednu zemlju. Nisu blesavi da prvi počnu sukob jer im je kristalno jasno da imaju problem sa "ovisnicima o ratu" i koji se ne bi libili povuči okidač. Takođe nije Iran nikakva zaostala zemlja trećeg svijeta kako to zapadni mediji obično prikazuju. Naprotiv razvijeniji su sve do jedne istočno evropske post-socijalističke zemlje kao i od pojedinih članica EU koje ubrajaju u "stare" članice. Koliko god nekome se činilo da je Ahmadinedžad lud ja garantujem da su izraelski premijer i ministar odbrane još luđi. Izrael želi dominaciju u regionu Bliskog Istoka a pojedine zemlje se ne slažu. U tome je čitav problem. Ni ja nisam za dominaciju jedne zemlje. Ja znam da jedan dio forumaša ide niz dlaku Izraelu samo zato što su s druge strane muslimani. Nije to ništa novo ovdje! Neko je ovdje pominjao da je Iran naoružavao Armiju BiH. Znate li da je Izrael naoružavao sve tri strane u ratu ne samo srpsku! Jebiga! Profit je profit!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako ti ne shvataš? Potpuna dominacija u regionu je jedini garant izraelskog opstanka. U onom momentu kada je ne budu imali Arapi će skočiti na njih kao mačka na miša i učiniti sve da ih izbrišu sa lica zemlje. Ne zato što su ih ovi tlačili nego zato što su oni Izraelci.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka

Timotic je napisao:
Avinoam1 je napisao:
Ja licno mislim da od rata nema nista, niti je Izrael lud da napadne iran (cipe uopste?), niti je to Amerima u interesu. Hizbola bi iz Libanona direktno tukla Izrael a Iranci bi snabdjeli Talibance u Afganistanu sa svim mogucim i nemogucim oruzjem, sto bi totalno 'obezvrijedilo' sav napor i trud (gledano sa americke tacke gledista) koji su dosad ulozili. Invazija ne dolazi u obzir, Iranske vojske ima pola miliona a Amerikanci ne mogu da posalju vise od koliko, mozda maksimalno sto hiljada. Ma i da pola miliona Amerikanac udje, sta onda, ko ce kontrolisati zemlju od 80 miliona stanovnika. Znaci sve je to suludo. E sad jedino dolazi u obzir kratko i precizno bombardovanje nuklearnih postrojbi ali i to je malo zesci rizik.

Nema potrebe da iko salje vojsku. Bombardovanje je rjesenje.

Većina tih objekata se nalaze duboko pod zemljom (ako im je isključivi cilj bombardovanje navodnih iranskih pogona za razvoj nuklearnog naoružanja ali čisto sumnjam) i u blizini većih gradova od kojih neki imaju i više od milion stanovnika. Bilo bi dosta civilnih žrtava. Kada bi se to dogodilo Izrael bi najebao od Hezbolaha sa teritorije Libana. Ako se u Siriji sukob još više rasplamsa neće biti teško doći do naoružanja. Izrael je svojevremeno prijetio da će nuklearno oružje upotrijebiti i protiv svih važnijih gradova Evrope ukoliko dođe do napada na Izrael sa više frontova a EU bude stajala po strani. Niko nije dužan upuštati se u njihove vojne avanture! Sami pali sami se ubili!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Kako ti ne shvataš? Potpuna dominacija u regionu je jedini garant izraelskog opstanka. U onom momentu kada je ne budu imali Arapi će skočiti na njih kao mačka na miša i učiniti sve da ih izbrišu sa lica zemlje. Ne zato što su ih ovi tlačili nego zato što su oni Izraelci.

Znači potpuna dominacija i terorisanje čitavog regiona. Da rade šta hoće. Da napadaju koju god zemlju kada im se digne. Nešto mi je to poznato. Na isti način se ponašaju njihovi mentori tj. SAD. Podržavaš li i potpunu dominaciju SAD-a na planeti? Nešto ne vjerujem!
Da se Izrael barem malo ljudskije ponaša prema Arapima ne bi postojao ovoliki bijes kod njih. Danas više niko i ne govori o stvaranju države Palestinskih Arapa jer im Izrael otima zemlju. Tebi je to u redu? Kada nekoga tlačiš toliko dugo vremena i ne otpor nikada ne prestaje nego samo jača. Svi znamo da čitava frka sa Iranom nema veze sa nuklearnim oružjem nego sa resursima Irana u ovom slučaju sa naftom. Teško da će iko napasti Izrael. Oni su dovoljno sposobni da se odbrane što opet ne znači da im se treba dozvoliti terorisanje regiona i uređivanje istog po svojoj želji. Da sam na mjestu Izraela zalagao bih se za stvarno pomirenje sa Arapima jer neće ni SAD biti vječito supersila osim ako ne žele na kraju da izazovu međusobno uništenje između Izraela i Arapa.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:34 
Administrator
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
_зока je napisao:

Znači potpuna dominacija i terorisanje čitavog regiona. Da rade šta hoće. Da napadaju koju god zemlju kada im se digne. Nešto mi je to poznato. Na isti način se ponašaju njihovi mentori tj. SAD. Podržavaš li i potpunu dominaciju SAD-a na planeti? Nešto ne vjerujem!
.

Mješaš babe i žabe. Izrael se tako ponaša jer će se tako ponašati ili ga neće biti. Amerika nije ugrožena ni po jednom parametru da bi to opravdavalo njihovo šerifovanje po svijetu. Za Palestince me zaboli. Ustvari,Palestnici su jevreji,ovo što danas nazivamo Palestincima su Arapi,a oni imaju cca 15 država u tom regionu. Uostalom,nisu Jevreji od dobrote bježali iz tog regiona nego od Arapa. Sad se malo okrenuo točak istorije.
Imam osjećaj da je ova rasprava uzaludna. Zašto? Zato što ti,priznao to ili ne,iz nekog razloga mrziš Izraelce.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka

Ne mrzim Izraelce nego mi se ne dopada politika koju sprovodi Izrael. Nemoj ti miješati babe i žabe! Protiv sam napada na Iran jer bi to značilo u dogledno vrijeme i američku okupaciju istog kao u slučaju Iraka i Afganistana i nimalo mi se ne dopada taj scenario. Napad na Iran ima veze najviše sa Kinom ne sa Rusijom. SAD žele usporiti kineski rast (jer zaustaviti ga ne mogu) tako što će Kinu odsjeći od resursa koji su nepohodni za njen ekonomski rast. Iz istog razloga su stvorili državu Južni Sudan a ne zbog toga što su se odjednom sažalili na izbjeglice iz Darfura. Otvoreno kažu da ih nije briga za sudbinu djece u Ugandi. Nisu reagovali ni na pokolje u susjednoj Ruandi. Nisu imali šta da im ponude! Odvratne činjenice!

Takođe možda je vrijeme da pojedini forumaši izađu iz okvira da podržavaju Izrael samo zato se mlate s muslimanima. Situacija nije crno - bijela. Niti su jedni isključivo dobri momci a drugi isključivo loši momci. Samo se prisjetite zapadne propagande o ratu u BiH i kako većina zapadnih režimskih medija predstavlja Srbe.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 08 Mar 2012, 23:47, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka

Iran i pored tolike zapadne propagande ima mudrije vodstvo i nisu ludi da započinju sukob prvi. Ipak je šah nastao u Iranu.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne da mi se sada raspredati sa tobom ali jednom kad budem u elementu ima da ti napišem jedan duži post o istoriji Bliskog istoka,o vještačkom stvaranju Palestinske nacije i pravu Izraela na postojanje.
Što se tiče napada na Iran,niko normalan ga ne podržava ali uzevši u obzir Iransku politiku prema Izraelu to je nešto što se može u daljoj ili bližoj budućnosti očekivati,imao on nafte ili ne.
hercegovac27 je napisao:
Ipak je šah nastao u Iranu.
Taj period ima veze sa Iranom kao i Dušanovo carstvo sa sadašnjom Srbijom. Možda i manje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka

Kakva je to izraelska politika prema Iranu. Iran ne zvecka neprestano oružjem. Izrael to radi jer ima dobro zaleđe. Zanimljivo je takođe da u Iranu i dalje opstaje jevrejska zajednica dok Jevreja nema više niti u jednoj arapskoj državi a pogotovo u onima koje su lojalni saveznici SAD-a poput Saudijske Arabije koja je gora i zatucanija od najzatucanije arapske zemlje i ako bi neku zemlju zaista trebalo bombardovati to bi bila Saudijska Arabija. Ne bih imao ništa protiv promjene režima u toj zemlji.

Kada već pominješ taj period vidiš Iran tj. ranije Persija prilično dugo postoji na području Bliskog Istoka. Dok su Jevreji bili raštrkani preko 2000 godina širom svijeta i bez države oni su je imali.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 23:54 
Administrator
Korisnikov avatar

A raštrkali su se zašto?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
A raštrkali su se zašto?

Nisu uspjeli očuvati svoju državu. Iranci tj. Persijanci jesu. I sada Izrael i vještačka tvorevina SAD žele bombardovati Iran!

Naišao sam na Obamin intervju povodom dešavanja vezanih za Iran i očito se radi o prethodno sastavljenom intervjuu od nekog od njegovih savjetnika koji očito nema blage veze sa istorijom Bliskog Istoka ali i to je dovoljno da se needukovani dio američke populacije primi jer normalna osoba ne može izvaliti onoliku količinu gluposti. Obama je izjavio da su Iranci osnovali svoju državu da bi mogli mrziti SAD i Izrael. Očito mu nisu šapnuli da Iran postoji duže i od Izraela i od SAD-a.

Kada su uspjeli odoljeti većini okupatora zašto neko misli pa makar to bile i SAD će Iran proći kao i Irak ili Afganistan. Kada su okolne arapske zemlje bile pod nečijom šapom oni su bili slobodni. Mislim da to zaista dosta govori o njima.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 09 Mar 2012, 00:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Čuj,pa nećemo koristiti dvostruke aršine. Ako oni nisu uspjeli održati državu pa su skitali dve hiljade godina,koja je razlika između toga i Palestinaca koji nisu uspjeli sačuvati svoju? Unatoč svoj pomoći koja im je bila pružena od Engleske i Francuske tih godina?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
S tobom hercegovac stvarno nema koristi raspravljati se. Ti ko da si juce stigao sa neke druge planete pa ti je nepoznata istorija covjecanstva. Sticem utisak da jednostavno mrzis Jevreje i ta netrpeljivost ti prodire kroz svaki tvoj post. I smijesno i zalosno i cudnovato.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Čuj,pa nećemo koristiti dvostruke aršine. Ako oni nisu uspjeli održati državu pa su skitali dve hiljade godina,koja je razlika između toga i Palestinaca koji nisu uspjeli sačuvati svoju? Unatoč svoj pomoći koja im je bila pružena od Engleske i Francuske tih godina?

Kojih godina! Misliš na period britanske vladavine Palestinom? Jevreji su tada državu dobili na način kao što su kasnije i ostali pokušavali (samo je nekima bilo dozvoljeno a nekima ne) odnosno organizovanim terorističkim napadima po Evropi. Već su imali formirane paravojne snage još 1947. Kada je kasnije to radio PLO kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme zvali su ih teroristima.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta su uradili Englezi kada su se povlačili iz Palestine? Ostavili svo naoružanje Arapima. Ako to nije pomoć,onda ne znam šta jeste.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka

Avinoam1 je napisao:
S tobom hercegovac stvarno nema koristi raspravljati se. Ti ko da si juce stigao sa neke druge planete pa ti je nepoznata istorija covjecanstva. Sticem utisak da jednostavno mrzis Jevreje i ta netrpeljivost ti prodire kroz svaki tvoj post. I smijesno i zalosno i cudnovato.

Tvoj stav me neodoljivo podsjeća na histeriju Jevreja kada god nešto neko i zucne protiv Izraela vrište o anti-semitizmu čak i Arape optužuju za anti-semitizam. Još ću jednom reći da biti protiv politike Izraela ne znači biti i protiv Jevreja. Ja nemam ništa ni protiv Jevreja niti protiv postojanja Izraela ali imam protiv agresivne politike Izraela i ne osjećam potrebu da se pravdam nekome za nešto što nisam ni napisao i zaista bi bilo dobro da pojedini forumaši dobro pročitaju svoj post prije nego što ga pošalju jer ovo što si ti napisao je neosnovana optužba jer niti u jednom svom postu nisam napadao Jevreje kao narod . Zanimljivo je takođe da se većina Jevreja iz Izraela protivi napadu na Iran. Ispada da se pojedini forumaši ponašaju većim Izraelcima od njih samih i to jedan dio njih podržava Izrael zbog nedavnog rata u BiH i sukoba Srba sa Muslimanima.

Ako ne volim politiku Srbije ne znači da sam protiv Srba. Dođe ti i isto. Mnogo sam više bijesan ( ne mogu to ni opisati jer ne bih sada ovdje lajao ) na politiku Srbije nego na politiku Izraela a po tvom zaključku onda bi značilo da mrzim Srbe tj. da mrzim samog sebe što nema veze sa zdravim razumom.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 09 Mar 2012, 00:29, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Šta su uradili Englezi kada su se povlačili iz Palestine? Ostavili svo naoružanje Arapima. Ako to nije pomoć,onda ne znam šta jeste.

Imali su Jevreji takođe naoružanja. Nisi oni bili goloruki. Što se tiče Engleza šta si očekivao? Englezi su mnoge zavrnuli. Ne bi im bilo prvi put. Srbiju su zeznuli s onom tvorevinom SHS jer su upravo Englezi insistirali na ujedinjenju Srbije sa Hrvatima i Slovencima u zajedničku državu kako bi kako su istakli te 2 katoličke zemlje bile protuteža Srbiji. Zeznuli su i Indiju nakon što su je čitavu opelješili i ostavili joj da se bakće sa problemom u Kašmiru. Engleska i danas vodi najgoru politiku što bi rekli kurvanjsku politiku.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
hercegovac27 je napisao:
Većina tih objekata se nalaze duboko pod zemljom (ako im je isključivi cilj bombardovanje navodnih iranskih pogona za razvoj nuklearnog naoružanja ali čisto sumnjam) i u blizini većih gradova od kojih neki imaju i više od milion stanovnika. Bilo bi dosta civilnih žrtava.

U blizini civilnih objekata? Pa, na to su trabali misliti Iranci.

Mozda i nema potrebe za bombardovanjem...vjerovatno se to moze odraditi i diverzijama... Tu je Mosad dobar.

Samo, jebiga, ja bih vise volio da ih bombarduju.

hercegovac27 je napisao:
Nisu uspjeli očuvati svoju državu. Iranci tj. Persijanci jesu. I sada Izrael i vještačka tvorevina SAD žele bombardovati Iran!

Sad, ovo nema veze s temom, ali zamolio bih te da mi das jedan primjer prirodne drzave.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka

Timotic je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Većina tih objekata se nalaze duboko pod zemljom (ako im je isključivi cilj bombardovanje navodnih iranskih pogona za razvoj nuklearnog naoružanja ali čisto sumnjam) i u blizini većih gradova od kojih neki imaju i više od milion stanovnika. Bilo bi dosta civilnih žrtava.

U blizini civilnih objekata? Pa, na to su trabali misliti Iranci.

Mozda i nema potrebe za bombardovanjem...vjerovatno se to moze odraditi i diverzijama... Tu je Mosad dobar.

Samo, jebiga, ja bih vise volio da ih bombarduju.

hercegovac27 je napisao:

Sad, ovo nema veze s temom, ali zamolio bih te da mi das jedan primjer prirodne drzave.

Možda neka država koja postoji prilično dugo vremena. Recimo Grci su imali civilizaciju na istom području na kojem imaju državu i danas. SAD su klasična vještačka tvorevina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]