banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1643 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 83  Sledeća

На локалним изборима 2012. године мој глас за градоначелника Бањалуке даћу:
Слободану Гаврановићу (СНСД) 23%  23%  [ 31 ]
Ненаду Стевандићу (СДС) 20%  20%  [ 28 ]
Драгану Чавићу (Заједно за Бањалуку) 39%  39%  [ 54 ]
Милутину Пејићу (СДП РС) 2%  2%  [ 3 ]
Аци Прелићу (Странка социјалне сигурности српских бораца) 15%  15%  [ 21 ]
Ukupno glasova : 137
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2012, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Друже Шајине, ако будеш скупљао потписе за кандидатуру на изборима, рачунај и на мој потпис.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хвала на подршци хехе :)

да знам да није превелик проблем скупити потписе тачно бих се мало загањао око тога

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kako bolan Šole da ne politizujemo temu, kada danas moj koalicioni partner SDA izjavi da će od Amerike tražiti da načelnik Srebrenice bude isključivo Bošnjak.

Pa to nije bilo ni u vrijeme segregacije crnčuga 1954.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Шајин je napisao:
хвала на подршци хехе :)

да знам да није превелик проблем скупити потписе тачно бих се мало загањао око тога
Па, знаш како каже Сенека: "Не усуђујемо се не зато што је тешко, него је тешко јер се не усуђујемо". :)
Ако имаш воље и времена, зашто да се не усудиш? Зашто је онај зградољуб бољи од тебе?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Шајин je napisao:
LemiGO je napisao:
и могуће је да се ништа неће промјенити доласком нове власти, али сам мишљења да све док краду треба их што чешће мијењати да немају довољно времена да се уиграју и утале. што су дуже на власти све су у већем међусобном дослуху и све више краду и све су безобразнији

Ako mogu da se nadovezem na fantasticnu misao:

Trebaju ipak svi da izađu na izbore i da ne glasaju za top 5 stranaka jer vecina mjenja pozicije iz jedne u drugu stranku!

Idealno bi bilo kada bi se nasla neka stranka sa vecinski postenim ljudima!
Mislim da je imovinska karta pojedinaca koja se krije dovoljan kriterijum za postenje kandidata!
Dovoljno je uciniti samo da se zahtjeva da svaka stranka javno to prezenutje!

Idealan recept za odstraniti smradove!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 21:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

fijesta je napisao:
Mislim da je imovinska karta pojedinaca koja se krije dovoljan kriterijum za postenje kandidata!

Moj glavni svjedok da govorim istinu jeste moje siromaštvo. (Sokrat)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 22:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Za prošle opšte izbore su bile javno dostupne imovinske karte svih kandida (o istinitosti istih ne bih) pa nisam primijetio da se nešto posebno desilo.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 23:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Moze doci ko hoce, kad vidi da moze krasti bez posledica, naravno da ce krasti. Sta cemo sa mehanizmom kontrole, sudovima i murijom, to su ljudi koji se trebaju boriti protiv korupcije, a u stvari oni su dio tog sistema.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
BrankoP je napisao:
fijesta je napisao:

Moj glavni svjedok da govorim istinu jeste moje siromaštvo. (Sokrat)

Ljudi moji kakve veze ima debeo imovinski karton sa poštenjem kandidata.Šta ,ako je siromašan onda je i pošten?Pa onda glasajte za Sokrata. :lol:
Od političara tražim samo jedno,da se što manje služi izlizanim frazama i demagogijom.Ja nemam iluziju da se neko kandidovao a da se negdje ne ugradi,to ne ide htjeli vi to priznati sebi ili ne.U politici vladaju autoriteti i svako podnosi račune onome iznad sebe.Tako je barem na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 02:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Moze doci ko hoce, kad vidi da moze krasti bez posledica, naravno da ce krasti. Sta cemo sa mehanizmom kontrole, sudovima i murijom, to su ljudi koji se trebaju boriti protiv korupcije, a u stvari oni su dio tog sistema.
е ово је нешто око чега се увијек замислим! без жеље да себе дижем у небеса као неког поштењачину, али ја за сада имам убјеђење у својој глави да ја не бих крао. А када они на врху не краду онда ће теже красти и ови испод.

мени сви кажу, да када бих дошао на власт да бих и ја крао, а ја ето мислим да не бих. ко зна, можда гријешим...а можда и не.

него вечерас ми рече сестра која студира право да треба 10 000(мада није то провјерена информација) потписа за градоначелника. дакле ништа од моје кандидатуре :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 07:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Ja nemam iluziju da se neko kandidovao a da se negdje ne ugradi,to ne ide htjeli vi to priznati sebi ili ne.

Naravno da su svi tu iz licnog interesa. Samo trazimo najsavjesnije pojedince a sigurno je da savjest obrnuto proprocionalna imovinskom stanju pojedinaca. Bar kod ljudi na ovim prostorima.

Ovo je vise poziv da se bolje otvore oci i da se ne glasa za one koji jedno rade a drugo pricaju!

Uvjek ce top 5 partija da kontrolise 30 % glasova u svoju korist iz interesnih razloga!

Nikada nece moci da kontrolisu onih 70 % građana koji glasaju prema savjesti!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fijesta je napisao:
spijo je napisao:
Ja nemam iluziju da se neko kandidovao a da se negdje ne ugradi,to ne ide htjeli vi to priznati sebi ili ne.

Naravno da su svi tu iz licnog interesa.
све док је овако нама боље бити неће. за градоначелника, предсједника и слично у неким нормалним околностима требало би да се кандидују људи који желе боље за овај народ. плата би ту требала да буде тотално небитна ствар. чисто да се буде плаћен за тај посао...

а код нас обрнуто. људи гањају политичке каријере због добрих плата и могућности да украду. сви ови који су ојадили овај наш једни народ дабогда све потрошили на лијечење рака костију!

уф ал сам бијесан

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Шајин je napisao:
fijesta je napisao:
spijo je napisao:

Naravno da su svi tu iz licnog interesa.
све док је овако нама боље бити неће. за градоначелника, предсједника и слично у неким нормалним околностима требало би да се кандидују људи који желе боље за овај народ. плата би ту требала да буде тотално небитна ствар. чисто да се буде плаћен за тај посао...

а код нас обрнуто. људи гањају политичке каријере због добрих плата и могућности да украду. сви ови који су ојадили овај наш једни народ дабогда све потрошили на лијечење рака костију!

уф ал сам бијесан

Veoma, veoma rijetko se vlasti dograbe ljudi kojima je opšte dobro na prvom mjestu, ili je barem preče od ličnog dobra. Takvi ljudi uglavnom nemaju tu ambiciju a stanovništvo samo po sebi takve ljude ne primjećuje. Najbitnije je redovno mijenjati političare. Italijani su jednom promjenili 10 saziva vlade u godinu dana. Kada političari vide da se narod buni počeće nešto da rade. Ja mislim da bi se trebao kandidovati, čisto da oni imaju na umu da narod nije posustao. U ovom sistemu da bi došao na jaku poziciju moraš imati obraz kao đon, u svakom trenutku da si spreman slagati, ukrasti, podmetnuti, optužiti itd.

I jedna švedska što mi je profesor sociologije stalno govorio, može se odnositi i na nas: Mi vladamo njima, oni su tu da služe nama!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Kada političari vide da se narod buni počeće nešto da rade.

Možda u Švedskoj ali ovde odmah će vlast demonstrante smatrati neprijateljima RS i ispolitizovati cijelu stvar.
Elem evo kako lokalni izbori izgledaju u mom kraju.Stranka na vlasti izabere svog kandidata za kog će glasači da glasaju.Svakih izbora je to drugi lik i niko od glasača ne očekuje od njega da će se on nešto boriti za bolje sutra nego je on tu samo da se ispuni forma i da se uhljebi na državnim jaslama naredne četri godine.Već se zna ko je kandidat.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spijo je napisao:
Elem evo kako lokalni izbori izgledaju u mom kraju.Stranka na vlasti izabere svog kandidata za kog će glasači da glasaju.Svakih izbora je to drugi lik i niko od glasača ne očekuje od njega da će se on nešto boriti za bolje sutra nego je on tu samo da se ispuni forma i da se uhljebi na državnim jaslama naredne četri godine.Već se zna ko je kandidat.
Типичан примјер манипулације свијешћу. Људи су изманипулисани тако да се осјећају немоћни, унапријед поражени. Наравно, то је илузија.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 17:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Шајин je napisao:
LemiGO je napisao:
е ово је нешто око чега се увијек замислим! без жеље да себе дижем у небеса као неког поштењачину, али ја за сада имам убјеђење у својој глави да ја не бих крао. А када они на врху не краду онда ће теже красти и ови испод.

мени сви кажу, да када бих дошао на власт да бих и ја крао, а ја ето мислим да не бих. ко зна, можда гријешим...а можда и не.

него вечерас ми рече сестра која студира право да треба 10 000(мада није то провјерена информација) потписа за градоначелника. дакле ништа од моје кандидатуре :D :D

Moras da radis onako kako moras inace ode glava, a nema ko da te zastiti, zato ja uvijek pikiram na policiju i sudstvo to je grotlo zla zvanog korupcija. Iskren da budem nemam neku viziju kako to rjesiti, pa zato planiram da palim odavde.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 14:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Socijalisti traze odgadjanje lokalnih izbora :confused2:
Citiraj:
Ђокић за одгађање локалних избора

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић најавио је да ће органи ове странке идуће недјеље донијети одлуку о његовој иницијативи за одгађање овогодишњих локалних избора и њихово спајање са општим изборима у БиХ 2014. године, а затим је понудити осталим политичким партијама на разматрање.

"Логично је то захтијевати и зато што БиХ изборе има сваке двије године и никада се до сада није догодило да се у изборној години не `распакују`, како је рекао, сва отворена и тешка питања којих има много у БиХ.

Он је рекао да је други разлог, то што избори сваке друге године "потроше много политичке енергије" и да изборни процес у БиХ почиње раније него у другим земљама у региону те да цијела година буде посвећена изборној активности.

Као трећи разлог, Ђокић је навео да би се тиме уштедио новац од којег би се дио могао усмјерити за рјешавање социјалних проблема, а дио одвојити за попис становништва идуће године, "за који ће требати много новца".

http://frontal.rs/index.php?option=btg_ ... vost=19054

:lol:
sta misli ? da ce penzioneri kojima su zbog Djokica smanjene penzije oprostiti za dve godine pa mu stranka nece krahirati na izborima ?
:roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
E стварно и Петар зна претјерати и с небулозама почети. Колико ми је познато,а према Уставу, локални избори се морају одржати у октобру 2012. године.

Што се моје општине тиче,мање више све је познато,опозиција као да и не постоји, само је питање да ли ће владајући освојити толики проценат као на претходним.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Восток вести рекламира антикампању против шехер ћехаје Давидовића.

http://www.facebook.com/vostok.vesti
http://www.facebook.com/NeZaDDavidovicaZaGradonacelnika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 06:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Imaju li lokalni nivoi vlasti veze sa homofobijom posto razmisljam ako se na lokalnim izborima određuje gradonačelnik. A gradonačelnik ipak dozvoljava gej paradu ili ne - imate svjež primjer gradonačelnika Moskve koji je zabranjivao Gej paradu!

Molim za mišljenje !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1643 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 83  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]