banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Talija je napisao:
Hristov je napisao:
Pogresno postavljeno pitanje. Pitanje treba da glasi: "Da li bi poklonila svoje 5. dijete po cijenu da spasis 2 zivota ruinirana uslijed nemogucnosti da imaju svoje dijete".

Jezivo postavljeno pitanje. Po čemu je peto dijete manje vrijedno od prvog ili drugog djeteta?
Ako su ti drugi usvojitelji ruinirani onda bih se zapitala da li su sposobni voditi računa o "darovanom" djetetu.

PS Znam dosta ljudi bez djece i mislim da nikad nikom ne bi dozvolili da ih neko zbog toga nazove ruinama.

Kakav je ovo odgovor? Ja sam znaci rekao da je 5. dijete manje vrijedno i sve ljude bez djece sam nazvao ruinama? Ako moze bez imputiranja.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
spijo je napisao:
ajkula je napisao:
Znaci, da pricamo Talija, lollipop, breskvica, spijo i ja? Posto mi imamo djecu a vi nemate? :D

Ako se ne varam ja jedini nisam majka. :lol: :lol:

:lol: Jesi roditelj :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 14:57 
pa nego kako si rekao hristov? i ja sam to shvatila.. kao aloo nije prvo nego peto.. :roll:
kao da se radi o kerovima

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
pa nego kako si rekao hristov? i ja sam to shvatila.. kao aloo nije prvo nego peto.. :roll:
kao da se radi o kerovima

Kao prvo ja znam da se prvo dijete voli najvise, to ste vjerovatno vecina vas dozivjeli ili culi, vjerovatno ima izuzetaka ali opet postoji ta tendencija. Kao drugo, pitam se da li bi se roditelji lakse ili teze odrekli jednog djeteta ako imaju 5 djece ili samo 1 dijete, da li bi se lakse odrekli djeteta koje gledaju godinama kako raste ili djeteta koje se tek rodilo. Cak i da voli svako dijete podjednako, te nijanse mozda mogu igrati presudnu ulogu u ovom slucaju.
Znaci nisam rekao da je neko dijete manje vazno nego drugo, nego da su ovi faktori koje sam nabrojao vjerovatno igrali bitnu ulogu.
Ponavljam, ovo davanje djeteta nije davanje marmelade kao sto nego pogresno kontaju ovdje, nego bolno odricanje zarad tudje srece.

Poslednji put menjao Hristov dana 31 Jan 2012, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:14 
e ovako, molim te hristov odgovori mi samo na jedno pitanje, mozes i na pp, imas li ti djecu?
e drugo, ta prica kako se prvo dijete vise ili najvise voli je takva glupost i idiotarija da je to suvisno i komentarisati.. ostali dio tvog posta, takodje, suvisno je komentarisati za mene

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
e ovako, molim te hristov odgovori mi samo na jedno pitanje, mozes i na pp, imas li ti djecu?
e drugo, ta prica kako se prvo dijete vise ili najvise voli je takva glupost i idiotarija da je to suvisno i komentarisati.. ostali dio tvog posta, takodje, suvisno je komentarisati za mene

Da ja tebe pitam, imas li ti 5 djece?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:17 
Hristov je napisao:
lollipop je napisao:

Da ja tebe pitam, imas li ti 5 djece?

na pitanja se ne odgovara pitanjem hristov..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na osnovu cega onda tvrdis da pisem gluposti? Na osnovu iskustva sigurno ne. Znaci da tvoje pitanje meni ima istu tezinu kao i moje tebi, prema tome dobila si odgovor.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:22 
ne izvrci cinjenice, i ne podcjenjuj me.
moje pitanje se bazira na utvrdjivanju toga, na osnovu cega ti tvrdis da je 5. ili 18. dijete manje voli??
a kad ti meni odgovoris na pitanje, jer sam prva pitala, i zensko sam, a ti uvijek pazis na postovanje i red ili se bar predstavljas kao dzentlmen, i ja cu tebi odgovoriti na tvoja pitanja.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Upravo sam i ja o tome pisala, ne govorimo o djeci kojoj je učinjena milost (usvojena djeca, djeca o kojoj država brine) nego nemilost.

Nemilost? Što? Iz pouzdanih izvora znaš da će ovi što su dobili dijete da ga osakate i pošalju da prosi? Da će se seksualno iživljavati nad njim? Da će ga odgajati u kuću bez ljubavi? Na osnovu čega je to nemilost.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:34 
Administrator
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Zorane, ja za razliku od tebe ću jednog dana da rodim. Kad ti budeš žensko i mogao da rodiš svoje dijete, javi mi se pa da nastavimo raspravu.

Šta znači ovo? Da majka više voli dijete od oca? Da joj gubitak djeteta teže pada nego ocu? De malo elaboriraj tu razliku koja te stavlja u bolji položaj u raspravi od mene?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jenny, nije stvar u tome da li imas jedno dijete ili ne, nego kako razmislja covjek koji ima 5 djece i prijatelje ciju tugu ne moze da podnese. Ne kontam kakav odgovor ocekujes od mene, da kazem da vlastitu djecu i meso svog mesa gledam kao robu za poklon, sta li? Ne kontam na sta ciljas svojim pitanjem? Tvoje pitanje samo govori da ne razumijes o cemu pisem, vjerovatno mojomo krivicom pa cu zato zavrsiti na ovoj temi prije nego sto me razapnu.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
lollipop je napisao:
ne izvrci cinjenice, i ne podcjenjuj me.
moje pitanje se bazira na utvrdjivanju toga, na osnovu cega ti tvrdis da je 5. ili 18. dijete manje voli??
a kad ti meni odgovoris na pitanje, jer sam prva pitala, i zensko sam, a ti uvijek pazis na postovanje i red ili se bar predstavljas kao dzentlmen, i ja cu tebi odgovoriti na tvoja pitanja.

Можда на основу оног што је видио, чуо, прочитао. Искуство није једини ни искључиви извор сазнања, јер да је тако, човјек не би био ништа другачији од мајмуна. А већина противтеза се овдје заснива на питањима попут "имаш ли ти дјеце?" и слично. А то за ову расправу није битно.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa ako ćemo cijeniti saznanje koje se dobija samo iskustvom,ko ovde ima toliko djece da može da tvrdi da se peto dijete voli isto kao prvo? Ovo sam samo napisao zato što niko nema iskustveni argument protiv Hristovljeve tvrdnje,a ne zato što mislim da postoji razlika u voljenju bilo kojeg djeteta.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:03 
evo i ja cu prestati. nebitno.
moje misljenje je da je davanje i prvog i 18. djeteta po redu cisti idiotizam, bilo o kome se radilo.
jer nije dijete cokolada da se poklanja.
od mene end na ovoj temi.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hristov je napisao:
Kakav je ovo odgovor? Ja sam znaci rekao da je 5. dijete manje vrijedno i sve ljude bez djece sam nazvao ruinama? Ako moze bez imputiranja.

Hristov je napisao:
Kao prvo ja znam da se prvo dijete voli najvise...
Znaci nisam rekao da je neko dijete manje vazno nego drugo...

Ti si napisao "ruinirani" jer nemaju djece.
Vidiš, ja sam čula da zadnje dijete, pogotovo dijete dobijeno u poznim godinama, dobija najviše pažnje a ne prvo. A da se voli na drugačiji način - ne vjerujem. Svako dijete je priča za sebe, osoba za sebe, svijet za sebe.

_зока je napisao:
Nemilost? Što? Iz pouzdanih izvora znaš da će ovi što su dobili dijete da ga osakate i pošalju da prosi? Da će se seksualno iživljavati nad njim? Da će ga odgajati u kuću bez ljubavi? Na osnovu čega je to nemilost.

Zato, ponavljam xy puta jer dijete niko ništa ne pita, krši se njegovo osnovno ljudsko, zakonom zagarantovano pravo, pravo da bira vlastiti život!

Evo mi pade na pamet film Sofijin izbor, jedna scena u skladu sa temom, uživajte. :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R2Dxx3_iF14[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ради се о конкретном случају, а не о било каквом насумичном "поклањању" дјетета. Нико овдје није рекао да је исто поклонити дијете и чоколаду, нити да је то само по себи у реду.

Citiraj:
Zato, ponavljam xy puta jer dijete niko ništa ne pita, krši se njegovo osnovno ljudsko, zakonom zagarantovano pravo, pravo da bira vlastiti život!

Нисам најбоље упознат са овим правом "да бира сопствени живот", шта то значи, и гдје се налази? И зашто се онда у правно уређеним државама доносе одлуке противне жељама дјетета, јер се сматра да је то у његовом најбољем интересу.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Nema svrhe...
Povlačim se s' teme.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Quitter!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Popo, tako je definisano. Roditelj ili staratelj nema pravo da se u ime djeteta ili štićenika odriče bilo čega (npr. imovine) ili da radi bilo šta protivno dječijim interesima do punoljetstva djeteta. Roditelj ima pravo da se odrekne djeteta ali tada gubi svako pravo kao roditelj. Djeca kojih su se roditelji pismeno odrekli ili koje je definitivno napušteno ili nahoče s roditeljima kao nn licima ima pravo da bude usvojeno od strane bračnog para koji je prošao dugačke razgovore sa psiholozima i dobio zeleno svijetlo da može da usvoji tuđe dijete kog su se roditelj(i) odrekli.
Bez odricanja nema usvajanja. Možda nekog pozajmljivanja, ne znam ni sama koji bi adekvatan termin bio.
Ne znam pravnu proceduru kad se dijete tako iznajmi, ko odgovara za dijete, onaj ko ga je pozajmio ili onaj ko pozajmljuje.
Treba pri tom voditi računa i o dječijoj psihi. Poznato je iz raznih priča koje smo čuli, čitali kako djeca očajno odreaguju kad spoznaju da nisu rođena djeca svojih roditelja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]