banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2012, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Elem... mjesec i dva dana bez cigareta (par puta sam zapalila po jedan "slims", a u zadnjih 15 dana nijedan).
Sinoć sanjam kako pušim i kako mi ne prija i bacim cigaretu i razmišljam "za koji mi je đavo ovo trebalo??" :angry4: kasnije opet sanjam kao u ruci mi cigareta i pokušavam da se sjetim kad sam ja to zapalila cigaretu koja mi dimi pred nosom.

Za ovaj period od mjesec dana nije bilo drastičnih napada nervoze, histerije i sl. mada mi i sad ponekad dođe da rado zapalim, tj. pojavi se želja ali kad razmislim kako bi mi to zasmrdilo nakon ovoliko vremena odustanem.

Oko mene svi koriste elektronske cigarete sa baterijom ili sa punjačem na struju a ja sam odlučila ovako, totalni prekid.
Plašim se kilograma ali pješačim i za sada nemam napade prežderavanja, tj. apetit mi je ostao isti.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Bravo!! Samo istraj u toj odluci. U vezi el. cigara.. kazu da imaju neki sastav u sebi ( ne pitaj me sta, nisam detaljno zainteresovano slusala) koji moze dovesti do raka.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čula sam i ja to, naime oni kupuju neke flašice sa nikotinom u tečnom stanju i onda to nešto ubacuju u te elektronske muštikle. E sad, neko kaže da je to original pa ne šteti, drugi kažu da izaziva rak, po mom mišljenju pušiti te cigarete kao i pušiti obične cigarete je isto samo bez katrana, a zavisnost i dalje ostaje i zavisnička agonija se produžava.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mjesec i 19 dana bez cigareta.
Nakon perioda kada sam mislila da je najgore prošlo pojavila se ničim izazvana nervoza, kao i (ničim izazvan) izostanak menstruacije. PMS je trajao punih 12 dana umjesto dan dva i tjerao me u ludilo. Nakon savjeta da sam sve naglo uradila zapalila sam dvije cigarete koje mi apsoluto nisu prijale ali su me smirile (ma kako to ludo zvuči) nakon jednog manjeg ekscesa koji sam napravila. Znam da sam s tim gestom pala na ispitu izdržljivosti, ali sve je krenulo nabolje kada su se hormoni vratili na svoje i kada se mjesečni ciklus regulisao.
Možda je moja greška bila što nisam više pažnje posvetila traženju tekstova po internetu, te iskustava drugih ljudi.
Od naglog debljanja me slučajno spasilo ispijanje velike količine sokova i nezaslađenih čajeva (sokovi bogati šećerom, a tečnost ispira toksine) jer šećer je neophodan u eliminisanju toksina a tečnost pogotovo, tako da nisam osjećala glad te sam istu količinu hrane uzimala, a i to je bila greška.
U prvoj i drugoj sedmici apstinencije metabolizam se usporava i tada treba uzimati duplo manje hrane količinski (ne preskakati obroke). Ja sam doduše pješčila mnogo, po 7 do 8 kilometara na dan, pa sam se čudila kako nisam ni gram izgubila.

Dobra strana nepušenja koju sam primjetila je; kao prvo odsustvo kašljuckanja, a kasnije nakon dugačkih serijala brzog hodanja velika kondicija bez spazama u plućima, čak imam osjećaj nevjerovatne lakoće, kao da mi vjetar duva u leđa i gura me.

Pomogli su mi tekstovi koje sam čitala od foruma do foruma te spisak nusprodukata dima i koječega što se nalazi u duvanskom dimu.
Takođe mi je laknulo kad sam pročitala da se odvikavanje ne razlikuje mnogo od heroinskog odvikavanja, te da zavisnost lomi i daleko jače karaktere.
Nisam naišla na hvaljenu knjigu od Alena Kara, ali ako je nađem pročitaću je.

Ne puši mi se, mada mi nekad nedostaje kao dio nekog rituala.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
I meni se ne pusi nakon citanja ovog teksta. Talija jesi li izvukla pouku ?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pusenje. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012, 20:12
da,duvanim. Vjerovatno previše. Ide mi na živce kada mi pametuju kako je to stetno za zdravlje i novcanik. Da,znam to,hvala na informaciji.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Umjesto sto povecavanju cijenu participacije mogli su povecati porez na cigarete, bar za marku i taj novac usmjeriti na zdravstvo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jan 2012, 12:53
Ja bi zamolila ako neko zna gdje u Banjaluci mogu kupiti komplet paket e-cigarete. Neka mi javi na mejl adresu: cvijetebabic@gmail.com. U napred se zahvaljujem. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 21:48 
Početnik
Početnik

:evil3: Dali iko cita ovu temu o pusenju, odnosno o pusenju e-cigareta. ako bude neko ovo procito neka mi odgovori gdje se u banjaluci ili blizoj okolini moze kupiti komplet za e-cigarete. hvala unapred.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Vjerujem da ovdje možeš saznati šta te interesuje.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 00:07 
Početnik
Početnik

to sto mi ti predlazes tp sam vec pogledala ali to je hrvaski sajt tako da bi morala da tamo narucujem to pakovanje e-cigara a ja sam molila ko zna dali ima to u banjaluci ili negde u republici srpekoj. :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 00:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Mislim da je moja frizerka to prodavala, pitaću je kad je vidim.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ne upali s frizerkom javiću ti ko prodaje pa se dogovorite.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 09:42 
Početnik
Početnik

Super,ako nema tvoja frizerka daj molim te upitaj kozmeticarku mozda ima ona. :P :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 22:20 
Početnik
Početnik

Zamolila bi ozbiljne forumase da mi odgovore dali znaju kod koga ili gdje u Banjaluci mogu kupiti paket e-cigarete. Hvala unapred

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Citiraj:
Nova studija koju su vodili američki istraživači, a koja je proučavala 5.000 ljudi, ukazuje na to da nema loših dugoročnih posljedica od pušenja marihuane, za razliku od pušenja cigareta koje trajno oštećuje pluća.

Naučnici sa Nacionalnog instituta za srce, pluća i krv se nadaju da će istraživanje koje je trajalo 20 godina pomoći u mijenjanju dosadašnjeg mišljenja o pušenju marihuane.

"Marihuana je i dalje ilegalna droga i ima mnoge komplikovane efekte na ljudsko tijelo i njegove funkcije. Postoje mnoge druge opasnosti od kontinuiranog pušenja marihuane, ali ovo koje smo mi izučavali je pokazalo da nema oštećenja pluća. U našem istraživanju nismo imali slučajeve akutnih ovisnika, ali sam siguran da se može još i više istraživanja nadograditi na naše", rekao je šef istraživačkog tima Stefan Kertesy za žurnal Američke medicinske asocijacije.

Istraživanje je uključivalo ljude od 18 do 30 godina i pratilo ih od 1985. do 2006. godine.

"Nismo pronašli nikakav dokaz da marihuana oštećuje plućnu funkciju. Treba obaviti još studija kako bi se utvrdilo da li se pušenjem marihuane oštećuje neki drugih organ", navodi se u studiji.

Prema statističkim podacima, upotreba marihuane je najčešća, kada se radi o ilegalnim drogama. Otprilike 16,7 miliona Amerikanaca od 12 godina i više su probali marihuanu bar jednom. Upotreba marihuane u medicinske svrhe je legalna u 16 američkih država.

http://www.e-novine.info/zanimljivosti/ ... reta-.html

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 16:57 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2012, 16:29
U Banjaluci se e-cigarete i dodatni filteri mogu kupiti u apotekama, apoteka 1.Maj ima sigurno, ja sam kupila pre par dana. Samo poijma nemam u Banjaluci gde da kupim tekucinu za punjenje e-cigareta, jer je bolje nego kupovati filtere.
Nadam se da neko zna :D !?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 12:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Како пушачи трују непушаче

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]