Vader je napisao:
Skyrim ruši rekord na Steamu
Ima li ovde onih koji igraju Skyrim a da su igrali i Witcher 2 pa da ih uporede?
Evo ja, Witcher 2 je mnogo zahtjevniji, samim tim i bolja grafika (govorim za PC verzije naravno).
Mnogo linearniji i vise baziran na pricu, sto ce reci, mnogima dosta zanimljiviji.
Glavni lik ima svoju pricu i nema puno RPG modova kao sto su to uradjeno sa ES serijalom.
Borbe su mnogo bolje odradjene, daleko bolje.
Samim tim sto je linearnija, mnogo manje bugova ima (vidim, dobio sam zamjerku na jezik, pa cu reci gresaka, da nekim, skoro srednjovjecnim ljudima ne oduzimam dragocijeno vrijeme u pokusaju da me isprave i prave se pametni).
Znaci malo, skoro nimalo gresaka ima.
Po meni, dosta bolji, ali mi Skyrim vise odgovara zbog nelinearnosti i mnogo komedije, i mnogo vise prica, interakcije i sl., ali, grafika, glavna prica (ne daj boze da kazem "main quest"), igrivost, sve je na strani Witchera 2, iako je prica a la Dragon Age.
@On topic:
Evo par savjeta (ne daj boze da kazem hintova, ipak se nalazimo u prisustvu strucnjaka za knjizevnost koje ovo vrijedja... ili nemaju sta pametnije da rade) za brzo napredovanje u odredjenim vjestinama:
Skupljati/kupovati mnooogo koze, i zivotinjske pa praviti preradjenu (ja sam kupio kucu u Whiterunu, odmah pored nje mi je kovac (...)), praviti SAMO narukvice (bracelet-e) jer nabijaju VJESTINU KOVACA (smithing) isto kao sto bi napravili zmajev oklop (dragon armor) a mnogo su jeftiniji i potrebna je samo koza.
Vrlo brzo se nabije kovanje 100.
Narukvice cuvati, ne prodavati odmah, cuvati ga za OPCINJAVANJE (enchanting).
Opciniti mac sa zamkom dusa (soul trap) kako bi punili prazne dragulje (gemove).
Zatim, sve napravljene narukvice opciniti bilo kakvom magijom, bilo kojim draguljom, sve radi isto a jeftino je.
Tako se brzo nabije OPCINJAVANJE na 100 nivo.
Kupovati poluge (ingot-e) kad se stigne, napraviti svoj oklop, opciniti ga i prodati, najbolji nacin zarade.
Toliko o ove dvije sposobnosti, ako neko ima kakav savjet za alhemiju, dobro bi mi dosao.