RSboljaPolovinaBiH je napisao:
sve je to ok, ali sve ono sto je rekao protiv svog naroda, a prvenstveno odnos koji je imao i koji ima prema RS, ne mogu nadoknaditi nikakvi tekstovi i nikakva umjetnost. onaj Srbin koji mu preko toga prelazi nije nista nego prototip glupog i naivnog Srbina koji brzo zaboravlja i jos brze potvrdjuje tu losu sliku o nasem karakteru.
ok su mi njegovi tekstovi, neupitno je to sve, ali mora postojati granica.
pandan Balasevicu ne postoji kod npr. Hrvata niti ce ikad postojati. sto je najgore, svi ti njegovi stavovi su bili totalno nepotrebni, imao je toliko dobre odnose sa muslimanima prije i poslije rata da mu nije trebalo nikakvo uvlacenje u dupe... al' ajd valjda je i to jedna potvrda naseg srpskog karaktera...
u svakom slucaju, ova djeca sto vicu da bi isla na koncert nemaju pojma kakav je to lik, a ovi stariji forumasi koji ga gotive u toj mjeri, ocigledno su izgubljeni u vremenu i prostoru Jugonostalgicnosti... zalosno
Analogno tvojoj priči, svi muslimani u BiH bi trebalo da mrze jednog Selimovića jer je čovjek javno priznao da je porijeklom Srbin pa da je poturčen i priznao sve što je bilo u istoriji. Ili da Hrvati treba da pljuju po Andriću jer se izjašnjavao kao Jugosloven, bio član SANU i pisao ćirilicom. Znaš kad ćeš taj film gledati? Nikad.
Vidiš, ja nisam ni dijete niti pamtim nekadašnju Jugoslaviju. Ali znam njegovu muziku,tekstove i emociju. I ništa mi drugo ni ne treba. Ako bi trebalo da mrzim njega, mogu slobodno da mrzim i cijeli zapadni svijet, od Bona U2, Andželine Džoli i svih ostalih. Ali znaš šta, apsolutno me bole briga. Da smo bili pametniji kada je trebalo, ne bismo svojom mržnjom stvorili sliku kakva kruži o nama po svijetu. Ali ne, mi sve možemo sami i mrzićemo cijeli svijet. Tako nam i treba.