banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Koji dinamit od zene :D Nisam postavio pitanje da bih tebe maltretirao, osim toga pitanje je upuceno svima, ne samo tebi.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Nicole je napisao:
Hristov ja ne znam u cemu je problem i sta tebi nije jasno?
Da sam 30god.s' nekim i da naidje neko ko mi vise odgovara,za dan cu se okrenuti.Bez mame svoje mogu a kamoli muskarca.Ako uzmemo u obzir da niko nikom vise nije vjeran i da niko nikoga iskreno ne voli o cemu pricamo mi onda?Postoji zanesenost mjesec, dva pa kad skontas da mozes imati i drugo sve pada u vodu.
Pricas o nekim strategijama jbt, kako ovo, kako ono.. lako i jednostavno.

Ovo me je potreslo.....naročito kombinacija sa 30 god. i traženje nečeg novog...Nidžo , a minuli rad ?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Karikiram ali i to nije nemoguce..
Vidim sav se treses :lol:
Ma kakav minuli rad, ako me razocaras da si mi iz oka isp'o, nema dalje.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:04 
jel ti hristov pises neki elaborat na temu??
pa neke veze su cvrste i trajne, ljudima odgovaraju i tako eto do kraja zivota, neki opet nisu najsrecniji ali iz milion razloga ostaju zajedno i pored toga ( najcesci razlog djeca, egzistencijalna pitanja i slicno), a neki shvate da jednostavno kad nije to to, ides dalje, jedan je zivot, iskoristi ga, ako nadjes nekog ko ti je bolji, vise odgovara.. pa jbt nije smak svijeta ako ti brak vise ne stima da se razvedes, nadjes nekog drugog, a kamoli ako je rijec o vezi.. pa nije te niko pupcanom vrpcom vezao za nekog muskarca odnosno curu.. zar mislis da je bolje biti nesrecan u vezi nego srecan bez veze..

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Joj loli nemoj jos i ti o mojim motivima :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nicole je napisao:
pa se desavalo da ja mjenjam tocak na autu ili stavljam lance na minusu u haljinici i na stiklama

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Izvini, al' stvarno ne mogu da se ne nasmijem na ovo :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Karikiram ali i to nije nemoguce..
Vidim sav se treses :lol:
Ma kakav minuli rad, ako me razocaras da si mi iz oka isp'o, nema dalje.

Karikiraš ili ozbiljno misliš ? A ne samo da se tresem ,nego sam se i preznojio čak :D :D :D ,jer biti sa nekim 30 godina ili je ljubav ili mazohizam,trećeg nema !

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Nicole je napisao:
pa se desavalo da ja mjenjam tocak na autu ili stavljam lance na minusu u haljinici i na stiklama

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Izvini, al' stvarno ne mogu da se ne nasmijem na ovo :lol:

Ma žena ,zmaj, još samo da nauči kuvati .

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nicole je napisao:
Hristov ja ne znam u cemu je problem i sta tebi nije jasno?
Da sam 30god.s' nekim i da naidje neko ko mi vise odgovara,za dan cu se okrenuti.Bez mame svoje mogu a kamoli muskarca.Ako uzmemo u obzir da niko nikom vise nije vjeran i da niko nikoga iskreno ne voli o cemu pricamo mi onda?Postoji zanesenost mjesec, dva pa kad skontas da mozes imati i drugo sve pada u vodu.
Pricas o nekim strategijama jbt, kako ovo, kako ono.. lako i jednostavno.

Sad ni meni nije jasno. Ovo o čemu je lolipop pričala nema veze sa ovim što si ti rekla, čak su dijametralno suprotne. U njenom primjeru se radi o osobi koja je sazrela i skontala šta želi a šta ne želi i u skladu sa tim načinila izbor. U tvom primjeru, radi se o osobi koja nije sazrela, i ne čini se da hoće, i koja nema pojma šta želi, i vođena je samo hirovima i nagonima. Trideset godina je dug period, i daje dovoljno vremena da se sagradi odnos koji nema veze sa "zanesenošću koja traje mjesec-dva", niti sa stavom "niko nikog više iskreno ne voli". Onaj ko to ne učini, protraćio je život, ma poslije toga se svaki dan okretao za drugom osobom. A najtužnije od svega je, što osoba koja tako razmišlja, u stvari provodi život u stalnom strahu, jer ne mora ona nužno da ostavi, može i da bude ostavljena. A strah je loša stvar, sputava nas i ne dozvoljava nam nikad da se do kraja posvetimo nečemu. I onda se stvara začarani krug, gdje je strah istovremeno i uzrok i posljedica.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hristov je napisao:
Spoiler:
Talija je napisao:
Hristov je napisao:
Mene interesuje sta je razlog da se takve stvari redovno desavaju. Djevojka ide sa momkom nekoliko godina, idealna veza, i onda ona odjednom nadje drugog tipa i za par mjeseci se uda, cak udje trudna sa tipom u brak.. Moze li neko elaborirati? Par slucajeva su mi tako neobjasnjivi i misteriozni da tipujem na uticaj nekih tipicno zenskih faktora.

Niti je to odjednom niti za par mjeseci, to se samo tako neupućenima čini :)
U isto vrijeme je imala paralelne veze pa sa kojim "upali" ili koji je plodniji.

Otkud tolika sigurnost?

Ovome što sam gore napisao bih još dodao da je taj bračni partner koji je došao niotkuda u pravilu više nego dobrostojeći.
Pitam se kako ženski protagonista takvog scenarija može u relativno kratkom roku da se emotivno nosi sa pucanjem dugogodišnje veze i munjevitim prelazom u novu vezu, trudnoćom i udajom.. Razmislite kakav je to emotivni kvantni skok kod djevojke.. Otkud snaga da se zaboravi ono što je obilježilo nekoliko godina zivota, da se potpuno svijež udje u novu vezu, trudnocu i brak, kao da prethodne veze i ljubavi nije ni bilo, i sve to u roku od par mjeseci..

Nije sigurnost nego rezonovanje iz vlastitog ugla posmatranja.

Kad već pišemo o vlastitim iskustvima onda mogu navesti da sam nakon duge i kvalitetne veze (dok je trajala) dugo bila nezainteresovana za bilo kakvu drugu vezu. Trebao mi je period predaha od svega. Nije mi padalo na pamet da išta probam a kamo li da to nešto novo pretvorim u brak. Dok sam imala 15-16 godina nije bio problem iz veze ući u novu, sve po staroj "jedan se oteg'o a drugi se proteg'o" jer tako inače rade mladi - lako prelaze preko tih vezica i lako se umno "prešaltaju" na nešto novo.
Šta reći ako zaista djevojka nakon duge i ozbiljne veze lako uskoči u brak sa manje više nepoznatom osobom - ne bih rekla ništa, jer to po mome i ne zaslužuje nikakvu diskusiju.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:44 
pa zasto stalno namecete pravilo da je to nemoguce?
vidis moja mama je imala vezu dugu 7 g, nije islo, odmah nakon raskida upoznala je mog oca i nakon 15 dana vjencanje.. nisu bili klinci, imali su 27 godina. napominjem da su mene dobili tek nakon 3 g. braka, znaci nije bila trudnoca razlog.. i dozivjeli 35 godina braka.. zasto je nemoguce raskinuti dugu vezu i odmah naci nekog drugog, i zasto je nemoguce nakon kratkog vremena odluciti se za tako veliki korak i ne pogrijesiti??
zasto generalizujemo??

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja uopšte ne generalizujem, čak naprotiv više puta sam navela da govorim iz neke vlastite perspektive posmatranja.
Navodiš tvoje roditelje, a ja kažem da su u pitanju vjerovatno neka druga vremena, kada su brakovi koji su na brzinu ili preko preporuke uspijevali, ali danas to nije slučaj. Danas niko nikoga ne trpi i brakovi sklopljeni iz ljubavi zbog male stvari propadaju.
Šta je razlog - ne bih ulazila u to jer je to obimna teorija o kojoj bi se dalo raspravljati.
Za 15 dana se ne može upoznati neko, u pitanju je izgleda sreća što su se potrefile srodne duše ili je nastalo prilagođavanje i gutanje sitnih stvari koje smetaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 12:54 
da ali tvrdim da to nije bio brak u kojem je neko nesto trpio, oboje su usli kao situirani ljudi, sa skolom, poslom i stambeno obezbjedjeni u oba slucaja, nije bilo potrebe da neko nesto trpi ili se odrice samo da ne bi ostao bez egzistencije.. zato sam i spomenula to kao primjer
isto tako, jeste danas malo to razvodnjeno, i jesu malo drugacija vremena u smislu da se vise ne cijene neke vrijednosti kao prije, ali i danas postoje takvi brakovi..

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cure ,nemojte se svađati,jer statistika je neumoljiva, u stvari životna statistika,koliko ih se nakon 15 dana poznavanja vjenčalo , a da su ti brakovi opstali ? Naravno ima ih. Međutim meni je poraznije da je neko sa nekim u vezi par godina ili znatno više , a da se ne poznaju. To je ili neka slijepačka strast, psihološka obamrlost , mazohizam , a možda i nedostatak inteligencije.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Valjda postoje, ali to je u današnjim brakovima rijetkost. Jovo ne svađamo se, ne brini. :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:08 
ma ne svadjamo se.
mada opet, ja sam pocela od teme kako se od duge veze uleti u brak, i i uopste o tome.. jer tema nije brak i njegova duzina, vec veza..
voljela bih da se vratimo tome, a ostavimo duzinu i opstanak braka..

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
shakal je napisao:
Nicole je napisao:
Ma žena ,zmaj, još samo da nauči kuvati .

Ne mjenjam ni ja tockove svaki dan nit' je to neka velika stvar,sad sam se uhvatila toga jer sam to pomenula,ali ne mogu da vjerujem da kad se desi situacija umjesto ides da je rijesis prvo stane kukati, ajoj sta cu sad :roll: ajmo sjest' plakat' zajedno! I onda "ja tebe obozavam, ti si moja kraljica, s' tobom covjek stvarno nema razloga za brigu" i sl.. Ma ne volis ti mene, volis to sto si uz mene siguran a sam nesposoban. I gdje moj "kralj"? Hocu li ikada ja moci nekoga nazvati da uradi nesto za mene? Ja znam da cu ja tesko naci nekoga sa ovakvim iskustvima ali jbg tako me potjeralo u zivotu.
Zar nema vise muskaraca, zar su svi pichkice postali?
@Jovo
Zar mislis da je problem kuhati? Problem je sto je danas in biti debil.
@shakal
Cemu se smijes?
@Popokatepetl
Ja sam iznjela svoje iskustvo i svoj primjer a lolli svoj. Ja sam bila toliko dugo jer sam mislila da ce se promjeniti, odrasti, da ce na neki nacin biti nesto bolje a s' druge strane nisam ni ja cvjece i treba i mene trpiti i ides na to daj da se korigujemo oboje pa da nam bude bolje ali previse je nepomirljivih razlika i nije tu bilo buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne možeš o svijetu donositi zaključke samo na osnovu vlastitih iskustava, pogotovo loših. To upravo dovodi do straha, nepotpuna slika. Jebiga, zamisli da kupiš gajbu jabuka, i potrefe te prve dvije trule, hoćeš automatski zaključiti da su sve jabuke na svijetu trule?

Pa majku mu, sama si rekla, ti si sa tim likom bila 6-7 godina, znala si kakav je, i opet ti je to bilo ok, tada, znači, sama pala, sama se ubila. A opet, čini mi se da si iz tog iskustva pokupila sve najgore pouke, umjesto onih dobrih. A sigurno si i mnogo korisnog naučila.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:42 
jbt pa pricamo o tome, kako imas drugacije kriterije u srednjoj skoli, a drugacije kasnije.. sazrijes, vidis da postoje i neke druge vrijednosti koje su bitne, mijenjas se, i zato duge veze iz doba tinejdzerstva pucaju lako, i nalaze se nove nakon par godina..

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko je rekao da sudim o svima na osnovu njega?
Nismo se razumjeli.. Dok smo bili mladji nije mi bilo bitno to sto je postalo nakon toliko godina. Pa necemo se citav zivot vodati za rukice jesti mamin rucak i zvati tatu da nam rjesava probleme.
I kad sam mu to i rekla zavrsio je recenicom "Ja bar imam koga nazvati.." tad je umro za mene, kad se popisao na mene nakon toliko godina da me poznaje.
Upoznala sam poslije puno muskaraca i ne zelim da vjerujem da im je bitnije provesti pred ogledalom vise vremena od mene nego biti jednostavno muskarac.
Nadam se da ima i onih drugih..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]