pozdrav "ani"!
i najprije izvinjenje ako sam ju povredio...
a onda da probam da odgovorim na set pitanja...
Anaconda je napisao:
Ko si ti rio da sudis o tome u sta ja vjerujem ili ne vjerujem ? Otkud znas u sta vjerujem?
Ko si ti rio da mi branis da koristim odredjene pojmove? Ko si ti da se po tebi mjeri sta je ispravno a sta ne ?
Ko ti daje to pravo?
znam lako u sta covjek vjeruje..... prema rijecima koje pise.
prema onom sto si napisala vidim da nevjerujes u andjele ili imas pogresnu vjeru u njih.
andjeli, naime, neotvaraju oci ljudima da bi oni vidjeli kako je tesko zivjeti bez novca, jer to ljudi vide i bez njih, vec otvaraju oci za duhovni vid.
andjeli su duhovi, i za duhovne oci sluze, da bi njima vidjeli duhovne stvari...jednostavno.
drugi dio pitanja...nemogu ti ja zabraniti da neku rijec koristis ili ne, ali ti SAVJETUJEM da nekoristis rijeci koje nerazumijes dovoljno.
po onom sto si ti pisala, andjeli nam trebaju otvoriti oci da bi vidjeli kako je tesko zivjeti bez posla, novca i slicno...pa to zna svako djete!
nisu andjeli zbog toga snama...budi sigurna.
treci dio...po meni se nemjeri sta je isprano ili ne. to ja i netrazim.ja samo trazim da se mjeri po Tvorcu svih stvari.
u sustini ja i ti "ana" smo isto, a On je drugaciji, i On je taj koji zna sta je dobro za nas.
a ti, ako kazes da si vjernik, razumjeces Njegovu volju, kao sto je razumiju i milioni drugih ljudi sirom svjeta.
Citiraj:
Ne trebas mi opisivati ljubav - znam sta je,
ne trebas mi ni istinu opisivati - znam sta je,
ni Boga mi ne trebas opisivati - znam ko je!
dobro, drago mi je!
ali pitala si kako da ti objasnim buducnost i perspektivu...
to ti nemogu objasniti a da nezvuci kao bajka.
ti znas, posto si vjernik

, da je buducnost u vjecnom zivotu, i covjekovom obozenju (theosis), a kako to sve ispricati a da nezvuci kao bajka?
buducnost covjekova, nije u ovom svjetu. buducnost je u ljudskoj dusi, njenim stavljanjem na izvor njenog nastanka.
nestace svega materijalnog...prah ce se u prah i vratiti, a osatce nam samo ono sto neunistivo zivi unama.sam zivot, i ljubav koju imamo u srcu.
sta u ovom zivotu ucinimo sa svojom dusom, i cime budemo djelovali iz naseg srca, takav ce nam biti i zivot vjecni.
ja sve ovo pisem iz zelje, ana, da ljudi vide da je njihovo neuporedivo vece i sjajnije blago u njihovim srcima. to im blago moze donijeti vjecnu radost i zadovoljstvo, a oni ga tako olako bacaju...
bacaju ga svaki put kad kazu sebi "ucinicu ovo sad, jer ko zna ima li raja"
ili kad kazu..."ovo je raj, na zemlji!"
nema raja na zemlji ana.
zemlja je dolina sjena, a ljudi su samo sjene Ljudi.
budi Covjek a ne "covjek"...ana.
uz iskrenu zelju i nadu za tebe i sve nas, veliki pozdrav od ria.