Milanko Djeric je napisao:
uzimas primjer svoje seljacke skole gdje krkani od roditelja vaspitavaju djecu da mrze. dakle, zato sto bi u tvojoj skoli dijete pedera bilo izlozeno podsmijehu, to znaci da pederima treba zabraniti usvajanje djece. a ne da roditeljima treba objasniti da djecu treba da vaspitavaju drugacije.
istom logikom bi trebalo zabraniti i djeci siromasnih da idu u skolu, i crncima itd itd.
ali vec vise puta smo analizirali to tvoje suludo rezonovanje.
Imam rascjepkan fond casova, radim i na selu i u gradu. A stavovi prema siromasnoj djeci, pa zatim stavovi prema djeci drugih nacija, su manje vise istovijetni bilo da je "seljacka" skola ili gradska...
Citiraj:
znacajan negativan rezultat? npr. djeca koja se hrane preko flasice su mnogo podloznija raznim upalama i bolestima (jerbo mlijeko iz flasice ne sadrzi antitijela, kao sto sadrzi majcino mlijeko), mnogo cesce imaju problem sa stomakom, teze prihvataju cvrstu hranu, podloznija su alergijama, generalno nesigurnija, jer ne ostvaruju kontakt sa majkom kao dojene bebe. takodje, cot death (iliti SIDS) je dosta izrazeniji kod djece koja se hrane na flasicu. malo li je?
pa ipak, mnogo zena (po nekim statistikama, skoro 50%), koje su sasvim u stanju da doje svoju djecu, to ne rade, jerbo im je mrsko, nego im daju flasicu.
sta cemo sa tim eksperimentisanjem sa djecom? da zabranimo prodaju formule svim majkama koje su u stanju da doje?
cudi me da ti kao veliki zastitnik djece nisi malo obratio paznju na to.
Da je tako kao sto kazes, flasice jednostavno ne bi bile proizvodjene, i zene bi, htjele ne htjele, morale da doje djecu.
Ili bi to hranjenje nedojenjem bilo razgraniceno.
Mislim da je stvarno rizik toliki, pod br. 1 ne bi uopste mogao u slobodnoj prodaji da kupis sve te preparate, nego bi zena koja objektivno ne moze da konstantno doji morala kod doktora prvo da dobije odobrenje, pa sa receptom da kupije flasicu i odredjene doze.
To je sve lako rjesivo i zakonski primjenjivo da, opet ponavljam, postoji ogroman rizik za ljudski rod, davno bi se to uredovalo.