banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Sep 2011, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Glupost. Ovo nam treba. Da nije bilo uplitanja stranac ovo bi se izdesavalo pre 10 godina i sad bi bili u daleko boljoj poziciji.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
The_new_Statesman je napisao:
Glupost. Ovo nam treba. Da nije bilo uplitanja stranac ovo bi se izdesavalo pre 10 godina i sad bi bili u daleko boljoj poziciji.

Sto gore to bolje? Masala. Mogu da se kladim da ne zivis u RS, tako da bi po tebi lagano mogli jos 10-tak godina ovako?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
ERROR je napisao:
Sto gore to bolje? Masala. Mogu da se kladim da ne zivis u RS, tako da bi po tebi lagano mogli jos 10-tak godina ovako?

MZ-a je u prošlosti silom ispunjavala bošnjačke zahtjeve, a svaka odluka se opravdavala "bržim evro-atlanskim integracijama". To vrijeme je prošlo, ako će BiH kao država ići dalje, mora se naći kompromis. Od većine prenošenih funkcija na državni nivo nije bilo neke koristi niti je sa time postignut neki napredak.
Valjda je jasno da EU niti NATO ne mogu primiti jedan protektorat kao svog člana, te da se država kandidat mora razvijati sama od sebe, bez pritiska strane.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
ERROR je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Da, ne zivim. Ali kada sam zivio znao sam da nam treba ovo sto se sada desava. To je nesto sto mora proci svako drustvo u tranziciji, sto prije i bolnije, to bolje. Ovako se izgubilo 10 godina i sta sad? Na pocetku balade.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ERROR je napisao:
I onda neko ima obraza reci da nam stranci ne trebaju :(. Svima bi bilo bolje da nam instaliraju kakvog cara, nek povede i skolovanu svitu, jeftinije je, a demokratiju nek donesu opet za 50-100 godina, mozda nadodjemo.

U pravu si, samo sa malom korekcijom - Vama u federaciji treba neko da vas usorta i sve bi bilo bolje.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Он није у федерацији...Вјеровао или не,постоје муслимани који нису из федерације....

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
dado_n je napisao:
a svaka odluka se opravdavala "bržim evro-atlanskim integracijama"

Da, samo niko od nas ne treba da se nada da će nema neko pokloniti te integracije. Ako su nam predviđali onim tempom ulazak u EU 2020. , sigurno zbog ove izgubljene godine to će biti 2021. , pa što duže budemo razvlačili to će put biti duži.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Он није у федерацији...Вјеровао или не,постоје муслимани који нису из федерације....

nemoj zezat? Ja kao nisam skontao do sad odakle su eror, behar i ostali?
Ja da zivim kao Srbin u federaciji uvijek bih se identifikovao sa Srbima iz RS, i malo bi mi bilo cudno da se ni behar ni error, pa makar zivjeli i na mjesecu, ne identifikuju sa muslimanima iz federacije. Pa s kim ce se identifikovati, sa Iracanima?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste da je malo čudno, ali prihvati da ih ne zanima stanje u Federaciji i nastavi dalje.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Зашто да се идентификују са крајевима из којих нису и са људима са којима немају никакве везе,ни породичне,ни комшијске,ни регионалне? Идентификујеш ли се ти са Србијанцима или Грцима?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa Srbijom se čitava ex YU identifikuje, dovoljno je proletiti ex YU forume.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ja da zivim kao Srbin u federaciji uvijek bih se identifikovao sa Srbima iz RS, i malo bi mi bilo cudno da se ni behar ni error, pa makar zivjeli i na mjesecu, ne identifikuju sa muslimanima iz federacije. Pa s kim ce se identifikovati, sa Iracanima?

Naravno, idelogija tvoga "Vozda" iz Bakinaca nalaze takvo razmisljanje. Zasto da se jao kao bosnjak iz BL idenfikujem sa Tuzlom :roll: :roll: :roll: :roll: , mislim bas lupas "nevjerovatne" nebloze. Ja se idenfikujem sa Banjalukom, u ovome gradu su mi rodeni pradjedovi, ja nisam dosao ovdje iz "Glamoca" pa da trazim idenfikaciju sa FBiH :D , ali dzaba ja tebi objasnjavam, kada je tebi Mile to sve vec lijepo objasnio :D :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:

Naravno, idelogija tvoga "Vozda" iz Bakinaca nalaze takvo razmisljanje. Zasto da se jao kao bosnjak iz BL idenfikujem sa Tuzlom :roll: :roll: :roll: :roll: , mislim bas lupas "nevjerovatne" nebloze. Ja se idenfikujem sa Banjalukom, u ovome gradu su mi rodeni pradjedovi, ja nisam dosao ovdje iz "Glamoca" pa da trazim idenfikaciju sa FBiH :D , ali dzaba ja tebi objasnjavam, kada je tebi Mile to sve vec lijepo objasnio :D :D :D

Ti dragi moj Beharu da se ne identifikujes sa federacijancima ne bi sebe nazivao Bosnjakom, nego bi lijepo tvrdio kao svaki dobar predratni banjalucki musliman da si ili jugosloven ili musliman... Cim ti sebe nazivas Bosnjakom (a takav nisi rodjen) zesce se ti identifikujes s njima, a nama prosipas neku lafo bratstvo-jedinstvo pricu. Ma daj...

Ovo za Dodika sam ti vec odgovorio. Nista posebno bitan politicar za RS, ali je zato u vezi BiH i Federacije najveci prcac Bosnjaka i zato mu treba skinuti kapu.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledao sam večeras dnevnik na BHT i gostovao je neki profesor prava iz Bihaća, fino čovjek kaže kriza vlasti je počela iz zeleno-crvene koalicije i sam smatram da je to dobar dio problema.

Neka se dogovore ko će u vlast SDA ili SDP, jasno je da skupa ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 21:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I tako prođe godina od izbora. Političari za godinu dana nerada dobili plate i doprinose, a narod neka se jebe kad ih je birao.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Jebi im mater, oni gule kako god, ali meni nije jasno cemu izbori i taj trosak ako vec mogu nastaviti sjediti ko da ih nije ni bilo?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
filozof sa vrbasa je napisao:
Gledao sam večeras dnevnik na BHT i gostovao je neki profesor prava iz Bihaća, fino čovjek kaže kriza vlasti je počela iz zeleno-crvene koalicije i sam smatram da je to dobar dio problema.

Neka se dogovore ko će u vlast SDA ili SDP, jasno je da skupa ne mogu.

Kako ne mogu kada su već u koaliciji? Jebote ja se ne sjećam kada sam zadnji put gledao dnevnik na BHT-u. Otkako su mi uveli nove kanale gledam uglavnom FOX Crime.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oni nisu nastupali skupa na izborima, koalicioni sporazum su potpisali poslije, zbog stanja u Federaciji, parlamentarnu većinu mogu formirati SNSD-SDS-HDZ-HDZ1990-SDA, a SDP neka bude na vlasti u Federaciji, a na nivou države kvalitetna opozicija.

Smatram da bošnjačke interese mogu dobro braniti i jedna i druga stranka zasebno.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Čak dva američka ambasadora, u BiH Patrick Moon i u Hrvatskoj James Foley, posjetili sjedišta dva HDZ-a u Mostaru

Neobično aktivna američka diplomatija danas u Mostaru. Čak dva američka ambasadora, u BiH Patrick Moon i u Hrvatskoj James Foley, bili su u sjedištima dva HDZ-a. Nakon njih iste stranke pohodio je i prvi zamjenik visokog predstavnika Roderick Moore. Teme razgovora vrlo ozbiljne – uspostava vlasti i ustavne promjene, te evropski put BiH. (BHT1)

:lol:

Za braću u Kristu trodupla američka doza.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
filozof sa vrbasa je napisao:
dado_n je napisao:
a svaka odluka se opravdavala "bržim evro-atlanskim integracijama"

Da, samo niko od nas ne treba da se nada da će nema neko pokloniti te integracije. Ako su nam predviđali onim tempom ulazak u EU 2020. , sigurno zbog ove izgubljene godine to će biti 2021. , pa što duže budemo razvlačili to će put biti duži.

Nama nisu ni namijenjene te integracije! To je barem danas jasno kao dan. EU možda ni ne poživi za 10 godina. Tzv. euroatlantske integracije su samo izgovor da se što više nadležnosti prenese na Sarajevo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]