banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2010, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Dosadašnji ministar finansija u Vladi RS, Aleksandar Džombić kandidat je Saveza nezavisnih socijaldemokrata za mandatara nove Vlade. Ovo je večeras u Banjaluci nakon višečasovne sjednice odlučio Izvršni odbor SNSD-a.
http://www.6yka.com/dzombic-vlada

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Џомбић мандатар, мало изненађење! Поготово јер Џомбић нема "специфичну тежину" унутар СНСД-а.

Мислим да овим Лемијевим потезом идемо ка ситуацији каква је у Србији (или раније у Русији).
Дакле, предсједник Републике је доминантна фигура (у Србији је то Тадић, код нас Додик, а раније је то био Путин док је био предсједник Русије). Предсједник Владе је особа која ће чиновнички одрађивати посао (код нас Џомбић, у Србији Цветковић) и бити ће под утицајем предсједника Републике који ће креирати политику и доносити битне одлуке за Републику.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
shoole je napisao:
Џомбић мандатар, мало изненађење! Поготово јер Џомбић нема "специфичну тежину" унутар СНСД-а.

Мислим да овим Лемијевим потезом идемо ка ситуацији каква је у Србији (или раније у Русији).
Дакле, предсједник Републике је доминантна фигура (у Србији је то Тадић, код нас Додик, а раније је то био Путин док је био предсједник Русије). Предсједник Владе је особа која ће чиновнички одрађивати посао (код нас Џомбић, у Србији Цветковић) и бити ће под утицајем предсједника Републике који ће креирати политику и доносити битне одлуке за Републику.

Леми је ипак однео тријумф. Покушале су извесне страначке структуре да на место премијера поставе некога ко неће баш бити полтрон али није им пошло за руком.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da je Dodik htio nekog novog sa novim idejama doveo bi novog čovjeka, ovako nije puno htio da eksperimentiše.

Džombić je jedan rijedak primjer da ima i uljudnih ličnosti u toj vladi teških sirovina.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Da je Dodik htio nekog novog sa novim idejama doveo bi novog čovjeka, ovako nije puno htio da eksperimentiše.

Džombić je jedan rijedak primjer da ima i uljudnih ličnosti u toj vladi teških sirovina.

Време ће показати све.
Али слажем се са сколсом, да је ово одрађено по угледу на Србију и Тадићија.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
..manje vise to je to..lik bez posebne tezine koji ce da odradjuje domace zadtke...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Džombić: Reformama do investicija i zapošljavanja

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dzombic-Reformama-do-investicija-i-zaposljavanja-72785.html

Za sada obećava i petlja kao Dodik, ostaje da se vidi hoće li išta od toga biti realizovano.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nacionalni ključ usporio izbor ministara u Vladi

Slobodan Popadić | 09. 12. 2010. - 00:02h | Foto: S. Pašalić | Komentara: 3
Banjaluka - Mandatar za sastav nove vlade RS Aleksandar Džombić sutra bi trebalo da nastavi razgovore s koalicionim partnerima iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP) o sastavu buduće izvršne vlasti RS, saznaje „EuroBlic“.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/222393/Nacionalni-kljuc--usporio-izbor-ministara---u-Vladi

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tadić predsjedavajući Doma naroda BiH

Slika
http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/tadic-predsjedavajuci-doma-naroda-bih.html

Šukni im Tadiću i ne daj marvi na nas. Srpska računa na tebe. :lol:
Građani i seljaci možda idemo u nove izbore
Citiraj:
Izvršni sekretar SNSD Rajko Vasić smatra da su mogući novi vanredni izbori zbog velikih razlika među političkim partijama u BiH.

Vasić je rekao da SNSD ne planira pravljenje nikakve progamske koalicije sa SDP-om, niti namjerava da bude generator formiranja vlasti na nivou BiH, jer SDP BiH nije multietnička stranka koja promoviše bratstvo i jedinstvo, već "najcrnja bošnjačka partija".

"Mi se s njima ne slažemo u temeljnim stvarima. Oni ne odustaju od toga da Zlatko Lagumdžija bude predsjedavajući Savjeta ministara BiH, a mi ne odustajemo od principa rotacije prema kome ta funkcija pripada Hrvatima", naveo je Vasić za "Pres".

On je ocijenio da ne treba biti preveliki optimista kada je riječ o formiranju Savjeta ministara BiH, dodajući da će biti "puna šaka brade" ako to bude učinjeno do kraja februara ili početka marta.

Vasić je istakao da se SNSD neće ponašati udarnički i nastojati da po svaku cijenu formira vlast na nivou BiH, jer je za ovu stranku preča RS.

(Srna)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da su predstavnici SDA i SDP veoma bezobrazni kada je u pitanju izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH osporavajući pravo Hrvatima iz HDZ na to mjesto.

Tačno je da to nije obavezujuće, ali to je dobra praksa koja je funkcionisala sve ove godine.

Novi izbori ništa novo neće donjeti i politička kriza će se produbiti zbog isključivosti jednog čovjeka iz SDP.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
MOSTAR - Potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića danas su na partizanskom spomeniku u Mostaru, gdje je položio vijence herojima Narodnooslobodilačkog rata, dočekali uvredljivi grafiti: "Pudariću, marš", "Pudarić kreten" i "Pudariću, pi...", kao i zatvorena vojarna u Rodoču.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mostarci-potpredsjednika-FBiH-izvrijedjali-grafitima-Pudaricu-mars-pio-86133.html
Slika
:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Да не отварам нову тему, ево како нам предсједник Владе и бивши министар финансија троши државне паре.

http://banjalukain.com/front/premijer-a ... -puta-vise

Питај Бога ко се све ту уградио и колико!? У земљи криза, реже се буџет на све стране, смањене субвенције привреди са 80 милиона на 60, укинуте субвенције за текстилце, повећан порез на бруто плате, укинуте пензије за борце НОР-а, ПИО нам у ку*цу... ма милијарду неких лоших ствари. а у исто вријеме повећан буџет предсједника РС за неколико милиона(да човјек фино купује гласове народним парама), плате и трошкови администрације и државног апарата и даље страшно велики(око 700 милиона годишње).

значи у трентку кад нам је држава у великим проблемима ови мајмуни на власти и даље се ама баш ни мало не устручавају да краду на све могуће начине!!! од разних ноћи шампиона, наштиманих тендера и утаљивања код свега и свачега. министри нам спавају у луксузним хотелима на црногорском приморју, троше државне паре на све стране...срамота

поређења ради, у Европској унији 50% буџета иде на аграрну политику и пољопривредници се стимулишу на милијарду начина да што више производе, а ови наши мајмуни раде управо супротно. нека скрешу себи плате, а не да од сиротиње отимају.
кога смо ми изгласали да нам нам власти буде...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

БРЧКО: СРБИ ОДУСТАЛИ ОД МИП, АЛИ ИПАК НИШТА ОД ДОГОВОРА

Citiraj:
Лидери шест најјачих политичких партија у БиХ нису данас у Брчком постигли договор о формирању Савјета министара, па је проблем концепцијске природе у потпуности пресликан из Федерације БиХ.

Инфо
16:07 | 26/09/2011

Извор: РТРС
Фото: СРНА

Домаћин данашњег, трећег по реду састанка и лидер СДС Младен Босић рекао је да су представници странака из Републике Српске данас отишли два корака даље и били спремни да одустану од почетних принципа, али да ти уступци нису били довољни за формирање Савјета министара, те да БиХ тоне све дубље у политчку и сваку друг у кризу.
Лидер СНСД Милорад Додик изјавио је да је српска страна данас била спремна за неке варијације, те да је било понуда које, наравно, више не важе.
"Очигледно је да је порблем концептуална разлика у схватању БиХ, коју чине два ентитета и три конститутивна народа. Чврсто стојимо на концепту очувања дејтонске БиХ и конститутивних народа" , каже Додик.
Лидери шест политичких партија рекли су да ако буде наредног састанка то значити да су у међувремену постигли договор.
Формирање Савјета министара било је једина тема данашњег састанка, а термин евентуалног, наредног сусрета није договорен.
Састанку у Брчком, осим Босића и Додика, присуствовали су лидери ХДЗ-а Драган Човић, лидер ХДЗ 1990 Божо Љубић, СДА Сулејман Тихић и СДП-а Златко Лагумџија.
На претходним састанцима у Мостару и Сарајеву није постигнут договор о формирању власти на нивоу БиХ, годину дана након избора.
Ђ.В.

Sada smo u ozbiljnoj krizi i ako ne presječe MZ, ko zna kada ćemo izaći.

U nove izbore ne možemo, jer toga nema u Dejtonskom sporazumu.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Филозофе,смањи доживљај са бојама и величинама слова...Није циркус,ј3б3му миша....

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda ti nisi svjestan ozbiljnosti situacije, ovo je davno prevazišlo cirkus.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kako nije cirkus ? :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo je bolje nazvati potop, sveopšta kataklizma.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 18:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
filozof sa vrbasa je napisao:
Onda ti nisi svjestan ozbiljnosti situacije, ovo je davno prevazišlo cirkus.
Политичка сцена у нас јесте циркус,форум није.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
I onda neko ima obraza reci da nam stranci ne trebaju :(. Svima bi bilo bolje da nam instaliraju kakvog cara, nek povede i skolovanu svitu, jeftinije je, a demokratiju nek donesu opet za 50-100 godina, mozda nadodjemo.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]