banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Danny ^_^ je napisao:
...

The_new_Statesman je napisao:
Doci ce neki novi klinci kojima su Bosnjaci bliski

Nikada, ali apsolutno nikada. Nisu svi zaluđeni pro zapadnom ideologijom 3 složna naroda, ima još uvijek ne zatrovanih i umno zdravih mladih ljudi.

Tebi Spanci bliski? E svasta...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Danny ^_^ je napisao:
ima još uvijek ne zatrovanih i umno zdravih mladih ljudi.

Takve bih zaista volio da vidim i upoznam. Mada mislim da nam se definicije, makar malo, razlikuju.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
@The_new_Statesman Citirao sam dio tvog posta o kojem si govorio kako bi u budućnosti "bošnjaci" mogli biti bliski našim potomcima.

@STRATOKASTEL Ničija nije do zore gorjela, zapamti to. ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Onda ne znas citirati (citati)... :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Danny boy mlad si ti dečko da bi razumio šta ovde stariji divane....al nema u tom ništa loše. Život je pred tobom gledaj kako ćeš provesti mladost, zigu, cugaj, putuj ako možeš politiku zaje8i kurava je to i to velika :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
nepokoreni je napisao:
Danny boy mlad si ti dečko da bi razumio šta ovde stariji divane....al nema u tom ništa loše. Život je pred tobom gledaj kako ćeš provesti mladost, zigu, cugaj, putuj ako možeš politiku zaje8i kurava je to i to velika :wink:

Slažem se, mislim da svako treba imati neke principe i svoj stav po kojem će se voditi u životu. Mnogo gori od izdajica su ovi koji se okreću kako vjetar duva, egoisti koji gledaju samo sebe, lako podliježu propagandi. Prema nekim stvarima ne mogu ostati ravnodušan.

U svakom slučaju, ostavljam vas starije da pišete, ima ovdje izuzetno kvalitetnih odgovora gdje se može naučiti dosta zanimljivih stvari.

Pozdrav svima :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 20:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dobar dječak :D biće čovjek od tebe samo malo strpljenja i vremena :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
The_new_Statesman je napisao:
Onda ne znas citirati (citati)... :)

Na ovom forumu je to osnovni problem, niko se ne trudi da pročita post i shvati njegov smisao, već citiraju i lupaju beze, on je periferijom oka zakačio "bošnjaci bliski" i odmah poletio da posta, što je najgore većina na forumu je takvih.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Danny ^_^ je napisao:
_zoka je napisao:
neko imaginarno treće slavensko pleme....

Znači i ovo je u opticaju, pa neka onda. Srbi su jedan junački narod, "bošnjaci" trebaju da budu ponosni što su nastali od nas, nije nikakva sramota to priznati, samo je ružno što su nas tek tako izdali ali šta je tu je, sve se vraća sve se plaća.

.

Malo je ljudi kao sto je Kusturica.
Priznanjem da su muslimani vecinski nastali tako sto su islamizovani Srbi, ravno je priznanju da pripadaju manje karakternom dijelu Srba, tj. da su tzv. srpski vjekovni otpadak.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
_zoka je napisao:
neko imaginarno treće slavensko pleme....

Znači i ovo je u opticaju, pa neka onda. Srbi su jedan junački narod, "bošnjaci" trebaju da budu ponosni što su nastali od nas, nije nikakva sramota to priznati, samo je ružno što su nas tek tako izdali ali šta je tu je, sve se vraća sve se plaća.

.

Malo je ljudi kao sto je Kusturica.
Priznanjem da su muslimani vecinski nastali tako sto su islamizovani Srbi, ravno je priznanju da pripadaju manje karakternom dijelu Srba, tj. da su tzv. srpski vjekovni otpadak.

Koji moroni :roll:

Srbi kao :"junaci, pravo pleme, karakterni" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ima li iko da se zapita sto niko, ama bas niko od prvih "komsija" nece s njima i nesto ih bas ne poznaje po ovim osobinama? Ko je mogo, pobjego je od njih, neko prije a neko poslije(osim "ljudine" Kusturice koji se posro na sebe u svojoj knjizi)....

Kako majku mu, ispade niko ne valja, sav svijet grijesi, samo vi u pravu, moralni, fini, posteni i pametni?

Ali, da ne idemo previse u off, malo o temi;

Razdruzivanje
Kako se moze procitati, mnogi bi se voljeli otcijepiti, ali ako moze mirnim putem jer je tako najbolje, najjednostavnije, bice svima bolje i bla,bla ,bla....
Znaci, je..nje bez ulazenja a znamo da to ne ide, zadnji put pokusano 1992 od druge strane na slicne argumente i svi znamo kako su prosli. Znaci suplja do yaya :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 07:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
Ima li iko da se zapita sto niko, ama bas niko od prvih "komsija" nece s njima i nesto ih bas ne poznaje po ovim osobinama? Ko je mogo, pobjego je od njih, neko prije a neko poslije(osim "ljudine" Kusturice koji se posro na sebe u svojoj knjizi)....

Dobro pitanje....Prije sto godina Nijemci su postajali Srbi (Vajfert recimo),Hrvati (Andrić),Muslimani(Selimović+bezbroj primjera),a sada Srbi bježe od Srba(Makedonci,Crnogorci,dio muslimana,Srbi katolici).....Šta radimo pogrešno? Možda je dio odgovora u nabijanju na nos toga da su "prodali vjeru za večeru"?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Možda je dio odgovora u nabijanju na nos toga da su "prodali vjeru za večeru"?

Ma jok, vjeruj da je to vise isprana floskula na koju malo ko obraca paznju. Pogotovo ako se uzme u obzir da su ovi "karakterni" prije 50-tak godina prodali vjeru bez nabijanja na kolac, sunecenja ili prijetnje "prve bracne noci"....vec cisto eto, vidjeli od brace Rusa, sta li? :wink: ...a sad kao karakterni i cvrsti nabijaju drugim nesto sto je nedokazana suplja prica od prije nekoliko stotina godina.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja sam napisao dio odgovora....Insistiranje SPC da su samo pravoslavni Srbi pravi Srbi je dovelo do odrođivanja komplet Dalmacije,dobrog dijela BiH.......

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ja sam napisao dio odgovora....Insistiranje SPC da su samo pravoslavni Srbi pravi Srbi je dovelo do odrođivanja komplet Dalmacije,dobrog dijela BiH.......

E, al jel ti stvarno vjerujes da su oni tim potezom samo isli u "minus"? Je li logicki? Sta ako je istim potezom s druge strane u isto "stado" privucen nemali broj iz nekih drugih naroda, te su s religijom dobili i pripadnost naciji?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Naravno da smo otišli u minus...Broj onih koje je crkva na taj način "privukla" je minoran,broj onih koje su otjerali se mjeri u desetinama,sad već u stotinama hiljada ljudi....

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Naravno da smo otišli u minus...Broj onih koje je crkva na taj način "privukla" je minoran,broj onih koje su otjerali se mjeri u desetinama,sad već u stotinama hiljada ljudi....

Da li postoji neki naucni rad na ovu temu, statistika, cifre, vjerodostojne cinjenice i to?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ERROR je napisao:
Pogotovo ako se uzme u obzir da su ovi "karakterni" prije 50-tak godina prodali vjeru bez nabijanja na kolac,

Bravo Eror pun pogodak, o ovome sam napisao više postova, znači pokomuništavanje, biranje Jože za vožda i jugoslovenstvo su ekvivalentni poturčavanju u osmanlijskom vaktu, tako da je srpska priča o karakteru kad je srpstvo i pravoslavlje u pitanju stvarno šupljak jer malo ko je pokazao takav NEkarakter kao Srbi, ustvari toliko su nekarakterni da su od gotovine napravili veresiju, tj. jedini su imali državnost i državu i sve su to svojom voljom i svojim izborom razjebali.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:03 
Administrator
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
_zoka je napisao:

Da li postoji neki naucni rad na ovu temu, statistika, cifre, vjerodostojne cinjenice i to?

Možda i postoji ali ja se nisam oslanjao na njih nego na opšte znanje iz istorije koje sam stekao čitajući ono što me zanima.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
jellyfish je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
Kako BiH nema korist od Rs, odakle te nebloze :roll: :roll: Pa RS uplacuje poreze, gradani RS zu drzavljani BiH te postoju u podpunosti postuju sve zakone ove drzve, samo mi nije jasno po cemu je RS stetna po BiH. Zaboravljamo u podpunosti elementarne stvari a to je da je BiH sastavljena od dva entiteta i distrikta Brcko. Sto znaci entiteti imaju u podpunosti iste dezunosti prema drzavi i tako je od podpisivanja Daytona. Tako da je ovo poredenje suludo.

Pa ne znam kako onda politicari iz Federacije stalno vicu da RS opstruira i ugrozava sve i da samo prave stetu. Mislim, tacno je da su nacionalisti iz RS, pogotovo Dodo na svoju ruku, ali zar to onda nebi bio jos veci razlog za razlaz.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja sam antinacionalista, ali antinacionalista za sve strane, jer nacionalizam imamo i u Federaciji i u RS i to je osnovni problem drustva jer zbog nacionalizma je izbio i rat i nema napretka zbog istog tog nacionalizma. A rjesenje nacionalnih trvenja bi realno bilo u razilazenju, jer ovako u istoj drzavi stalno ce se svadjati.

Nesmastras valjda ozbiljno neke izjave propaih politicara tipa "Hari Mata Hari Silajdzic", pa to je smijesno. Pa i "Mile Mesar iz Bakinaca" je milion puta obecao referndueme, a da nespominjemo njegove izjave. "Hari Mata Hari Silajdzic" je iskoristio tu pricu, pa su pokupili mnoge milione u enegerstkome sektoru u Federaciji, dok je "Mile Mesar iz Bakinaca" bolje posao odradio, pa je "zaledio" preko milijarde, i niko nesmije ni da pita gdje su otisle tolike pare, ali eto ostaje nam prica. Ovaj pricao i kleo se da ce ukinuti RS, a ovaj da ce RS biti nezavisna, i na kraju za divno cudo, nije jedno, a ni drugo se nedesi :D

A narod kao narod, prugutao zvaku, a ova dvojica otezali za koju milijardicu, nista strasno, i opet Jovo na novo :D Sva sreca pa nam je "Mile Mesar iz Bakinaca" ovdje u Banjaluci postavio ove nove kontejnere, cak 4 pemzionera mogu u istom trenutku da "bunare", i socijani nemiri su na ovaj nacin ugaseni :D

A porediti politicare u RS, i FBiH, je identicno sa kopanjem ovim pemzionera po kontejnerima, golo smece :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Banjalucki_Behar je napisao:
A porediti politicare u RS, i FBiH, je identicno sa kopanjem ovim pemzionera po kontejnerima, golo smece :D :D

Aha, pa posto su isti, koje bi onda bilo po tvom misljenju najbolje rjesenje? Ne mislis valjda da je SDP nesto bolji od ove dvojice (Mile i Harija)?

Po mom misljenju izmedju SDP i SNSD nema neke razlike samo sto su na suprotnim stranama. Isto kao sto smo poslije rata i u ratu imali SDS i SDA koji su bili isti samo na suprotnim stranama.
Ali SDS i SDA su bar priznali da su nacionalisti, dok SNSD i SDP se prave socijaldemokrati, a isti su nacionalisti kao i ovi.
I sta je narod dobio promjenom vlasti? Nadao se da bira socijaldemokratske stranke a dobio opet nacionaliste. Opet kad je birao nacionaliste opet dobio nacionaliste. Pa koga god izaberes uvijek neki nacionalisti. Ima li neke vece stranke koja pobijedi a da se ne pretvori u nacionaliste. Izgleda i kad nenacionalisti dodju na vlast kao u ovom slucaju SNSD i SDP se pretvore u nacionaliste jer ne mogu ponuditi narodu socijaldemokratiju nego samo nacionalizam, a od toga se dobro zivi, mislim na politicare da dobro zive od toga.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]