BL Boy je napisao:
ne znam koliko se ja sjecam svojevremeno ni RTRS nesto nije objavio kada se igrao slican humanitarni mec u Sarajevu Ivanisevic-Ljubicic, ali nebitno ipak evo vidim u Avazu je bilo objavljeno a nisam nesto pratio ove navedene TV pa ne mogu reci da li je bilo objave ili ne.
Ono RS u RTRS iliti PTPC jest' Republika Srpska i ta TV kuća treba da daje prioritet dešavanjima u RS.
Isto važi i za FTV, a BHT je javni servis BiH i to je bila informacija koju su morali objaviti.
Avaz su novine koje drži privatnik i oni imaju tu slobodu da objave tu informaciju ili ne. Oni su shvatili značaj događaja pa objavili.
Problem je taj što TV kuća "svih Bosanaca i Hercegovaca" tu informaciju nije objavila, a, kao što sam napisao, to su morali učiniti.
Ali, nisu.
drug je dobro napisao.
drug je napisao:
Da je Jadni servis malo vise servis a malo manje Jadni, trebalo bi da se tzv BHT pozabavi informacijama iz cijele zemlje, osim ako BiH ne dozivljavaju kao prostor od Pofalica do Visokog?
Definitvno se moglo posvetiti vise prostora da se htjelo, ali nije, i to treba shvatiti na taj nacin da takav Jadni servis zasluzuje taj laskavi epitet. Ali kao sto rekoh, to je samo jos jedna u nizu egzibicija istog, tako da to nikog ne treba pretjerano da cudi.
Tačno.
Mene bi začudilo da su takvu informaciju objavili
Ali, eto, nisu htjeli da iznenade gladaoce iz RS, pa nisu ni objavili tu informaciju.
Po njima je, izgleda, samo Sarajevo grad gdje bi se takav meč može odigrati