banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 04:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2011, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Prvo, volio bih da mi neki pravnik odgovori na ovaj moj problem...

Prica krece ovako: prije 10 dana me je u boriku zaustavio policajac "lipar", jer sam vodio ZLATNOG RETRIVERA bez brnjice na povocu. Od mene je trazio licnu kartu koju nisam imao kod sebe, i on je izvadio svoj blokcic na kome je pisao moje podatke. Kad je zavrsio pisanje kaze da ce me kazniti po clanu 30. zakona o javnom redu i miru jer sam vodio psa bez brnjice. Tu smo usli u mali konflikt gdje sam ja njemu pokusavao objasniti da ta vrsta psa ne mora imati brnjicu jer po prirodi nisu agresivni i opasni (to sam pitao u komunalnoj policiji) no medjutim on to ne ferma nista i nece ni da cuje. Na moje insitiranje da mi da svoje ime i prezime nije htio, dok u tom trenutku prolazi zena koja isto vodi psa na povodcu i nju ne kaznjava tj. ne legitimise, jer kod sebe nema prekrsajni nalog (nije ga ni meni pisao).

Prvo sam mislio da mi nece doci kazna, kad eto nje jutros...prava sitnica 300 KM (kao da sam covjeka ubio), a clan 30. zakona o javnom redu i mira glasi: "Ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM."
Ovo "ili" je jako bitno.

E sad...ovo moze da se tumaci na 100 nacina, al evo najlakseg: "ko bez nadzora"...to bi trebalo da znaci bez povoca, a ovo "zastitnih sredstava" bi kao bilo bez brnjice. E sad u zakonu pise: ili jedno ili drugo. Znaci je pas je bio na povocu i nema osnove za kaznjavanje.

Ja cu najvjerovatnije traziti sudsko odlucivanje, jer ne mislim davati pare za glupost.
E sad ja imam nekoliko pitanja:

Da li je neko imao ovakvih iskustava?
Da li policajac smije pisati prekrsajni nalog bez pokazivanja licne karte?
Da li je Zlatni Retriver opasna zivotinja?
Kakve su sanse da se ovo obori na sudu s obzirom na to da zakon trazi ili jedno ili drugo?

poz

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne razumijem se toliko u ovu problematiku, ali morao si i ti potpisati taj prekršajni nalog, kojeg nije bilo, to znači da on može prema sjećanju svakome od nas poslati kaznu.

Smiješno.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma on je uzeo moje podatke, provjerio ih i poslao prekrsajni nalog na kucnu adresu...al ja mislim da on po zakonu ne smije pisati prekrsajni nalog bez licne karte...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Je li odmah provjerio podatke radio vezom ili kasnije? Nema veze sa tvojim problemom, samo kontam moze li im se slagati kad vec nemas licnu.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

imao je stanicu, ali nije provjeravao, sto ne znaci da neki drugi policajac nece...ma najbolje im reci necije ime i prezime cije znas, datum rodjenja i adresu...a maticni broj praviti se da ne znas... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 01:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ako ti ne da ime i prezime, drugi put pusti psa na njega...

sanse na sudu su dobre po nekoj logici jer postoje oba pravila..al koliko to dole prolazi ne znam..mozda da odes na forum koji je iskljucivo povezan ljubimcima pa ih priupitas da se nije kome desilo..

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 02:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ispravite me ako griješim, prekršaj je prekršaj, bio saobrćajni ili pljuvanje po ulici, ja mislim da na to nema žalbe.

Ali na proceduru policajca bi se trebao žaliti.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 11:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ispravite me ako griješim, prekršaj je prekršaj, bio saobrćajni ili pljuvanje po ulici, ja mislim da na to nema žalbe.

tebi na prekrsajnom nalogu pise da imas pravo da trazis sudsko odlucivanje i da se ne osjecas krivim...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 07:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Obavezno na sud sa tim.
Da te napomenem, sada sam moras odnjeti prekrsajni nalog u sud da bi to oni uzeli u razmatranje, nemoj ostaviti sebi to kuci jer ce ti doci na naplatu, nije vise kao prije da ti po automatizmu, ako nisi potpisao, ide na sud.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Pitanje vezano za temu
Gdje mogu da prijavim ili na koji broj telefona jednu staru babetinu koja kod nas po kraju pusta jednu krvolocnu dzukeletinu da se seta bez lanca i bez korpe, pa mi se dijete isprepadalo neki dan

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
komunalnoj..jbg...zovi informacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Flashman je napisao:
a clan 30. zakona o javnom redu i mira glasi: "Ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM."
Ovo "ili" je jako bitno.

E sad...ovo moze da se tumaci na 100 nacina, al evo najlakseg: "ko bez nadzora"...to bi trebalo da znaci bez povoca, a ovo "zastitnih sredstava" bi kao bilo bez brnjice. E sad u zakonu pise: ili jedno ili drugo. Znaci je pas je bio na povocu i nema osnove za kaznjavanje.

Ja mislim da ako prekrsis ili jedno ili drugo moze da te kazni, tj. pas mora biti sa povocem i sa brnjicom.
To sto nisi imao licnu takodje te mogao kazniti jer je obavezno da se nosi.
Ovo sto ti nije dao licne podatke na tvoj zahtjev ti moze biti jedini argument protiv, mada ne vjerujem da ce to uticati na kaznu.

U svakom slucaju srecno.

Poslednji put menjao Whotanoob dana 26 Avg 2011, 09:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Tako je.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 13:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
trazi od komunalne policije da ti pismeno potvrde to sto su ti rekli za tvoju vrstu psa...
filozof sa vrbasa je napisao:

na svaki prekrsaj imas pravo da se zalis...ukoliko drzava, policija ima jace argumente mogu te optuziti, naplatiti..ukoliko nemaju i ti ne zelis priznati ne mogu ti nista..

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
blaf77 je napisao:
Je li odmah provjerio podatke radio vezom ili kasnije? Nema veze sa tvojim problemom, samo kontam moze li im se slagati kad vec nemas licnu.

Moze. Ime i prezime ali adresa koja mi prva padne na pamet.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
moras dati podatke od nekoga s kim si nekad bio dobar pa znas i rodjendan i adresu ali vise nisi toliko blizak da ces se nasikirati ako mu/joj dodje kazna :)

samo karma is a bitch i kad tad se vrati kao bumerang

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
chils je napisao:
moras dati podatke od nekoga s kim si nekad bio dobar pa znas i rodjendan i adresu ali vise nisi toliko blizak da ces se nasikirati ako mu/joj dodje kazna :)

samo karma is a bitch i kad tad se vrati kao bumerang

Imam ja takvih, samo me jebe ovaj zatamnjeni dio.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nema karme ako slazes ulicu. Ako prasinar moze da iskace iz grma kao zec, rizikujuci da cu ga osakatiti ili ne daj Boze robijati, ako nema znacku na reveru ( koju mora da ima), ako ne zeli da kaze svoje podatke, ako u ruci drzi obican blok i u njega zapisuje prekrsaje a u stvari ocekuje za burek i pivu, ako krene da mi izmislja prekrsaje i sl ( spisak je povelik), onda i ja mogu da ga, mrtva ladna, slazem i mirno nastavim svojim putem.

Meni je iskreno zao naseg naroda koji je toliko ubijen u pojam i koji se ili boji doticnih ili nemaju zivaca da se raspravljaju sa njima ali samo malo znanja je potrebno da im se osujeti dosadasnja rabota.. kao 1. znacku MORA imati na vidljivom mjesti i duzan je dati sluzbeni broj kao i ime i prezime.. bez toga, svaka daljna rasprava sa njima je bespotrebna... A iz licnog iskustva, cim ih upitas za sluzbeni broj i ime i prezime, ne bude im svejedno :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Flashman, nemoj ni da plaćaš.

Citiraj:
Banjaluka: Zbog divljanja na putu dužan 23.800 KM

NIKOLA MORAČA - 24.08.2011 22:00
BANJALUKA - Ivan Zadković zvani Crnogorac (25) iz Banjaluke uskoro bi mogao da završi u zatvoru, jer nije platio 107 prekršajnih kazni u ukupnom iznosu od 23.800 maraka, potvrđeno je u srijedu "Nezavisnim" u policiji.
On je u posljednjih nekoliko godina zadavao prave muke policiji RS, ali i federalnoj policiji, jer je bez položenih vozačkih ispita vozio motocikle i automobile iz rentakar agencija, kojima je počinio veći broj teških saobraćajnih prekršaja.

Citiraj:
Kako Zadković nema imovine, kazne će najvjerovatnije platiti ležanjem u zatvoru, a kako je dan u zatvoru 100 KM, prostom računicom dolazi se do podatka da će Zadković, ako bude otišao u zatvor, zbog nenaplaćenih kazni provesti 238 dana.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 02993.html

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 16:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Flashman je napisao:
a clan 30. zakona o javnom redu i mira glasi: "Ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM."
Ovo "ili" je jako bitno.

Ja mislim da ako prekrsis ili jedno ili drugo moze da te kazni, tj. pas mora biti sa povocem i sa brnjicom.
To sto nisi imao licnu takodje te mogao kazniti jer je obavezno da se nosi.
Ovo sto ti nije dao licne podatke na tvoj zahtjev ti moze biti jedini argument protiv, mada ne vjerujem da ce to uticati na kaznu.

U svakom slucaju srecno.

ja ipak mislim da ne...i bio sam u kom. policiji kod zamjenika nacelnika...i on procitao clan zakona i rekao mi da ima veznik ili, dok kod njih nema ili nego i.

prateci logiku kako pise u zakonu, ja bi svog psa mogao NENADZIRATI ako ima brnjicu...i sve sam pitao i svi mi kazu ovako kako jeste...prekrsajni nalog sam predao na sud, pa sad za jedno godinu dana cu doci na red...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]