Prvo sam bio sokiran ovom temom,jer cak ni na sportsport.ba nisam imao prilike da vidim ovoliko zle krvi prema Lesinarima,ili da brisem teme i postove sa slicnom tematikom.
Onda sam mislio zakljucati ili obrisati temu,da se ne stvara jos veci animozitet izmedju ljudi koji zive u istom gradu,ali sam se predomislio,ne zbog ovih hejtera,nego bas zbog nas,da tacno vidimo s kim imamo posla i koliko je nasa borba teska kad te minira rodjena sredina,ismijava i omalovazava.Ova tema je idealna da ilustruje koliko smo jadni,da jadniji ne mozemo biti. Velicamo tudje vrijednosti i klubove iz Zagreba i Beograda,a istovremeno omalovazavamo i sa podsmijehom pisemo o nasem!
Davno sam se ja uvjerio da su stari ljudi bili u pravu sa onom "Ako hoces da te drugi cijene,prvo moras sam sebe cijeniti". Nijedna izreka nije tacnija nego ta,a nijedna tema zornije ne pokazuje koliko smo mi daleko od toga!
Zato neka stoji tema,kao nase ogledalo!
PS Da je bilo ko od ovih njihovih mrzitelja cuo dugotrajni aplauz cijelog stadiona u Gradisci sredinom drugog poluvremena Lesinarima,kad su zagrmili Republici Srpskoj i Banjaluci,znao bi da su oni vise u tih pola minute uradili na budjenju simpatija prema nasem Gradu,nego sto ce oni za cijeli svoj zivot,omalovazavujuci njegove momke i njegovu djecu a velicajuci Beograd,i sto je jos gore,Dinamo i Zagreb

!!? Pa znate li vi kako je lijep osjecaj kad u sred Sarajeva ili Travnika (pa i pomenutog Beograda) nebo propara skandiranje "Baaaanjaluka"!!!! Jeste dozivjeli nekad taj osjecaj,od kojih se svakom banjalucaninu koza najezi a srce zaigra i cini se da bi mogao poletiti istog momenta?
Nemoj samo da mi neko pominje ruzne tekstualne svrljotine po zidovima,jer najmanje se pise o tome,a i sam autor teme se najmanje zadrzao na tome. Pravi naziv teme bi bio "Zasto mrzim Lesinare"!