banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jul 2011, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Pola njih bi izginulo kad bi vozilo po bg

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 15:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
Dason je napisao:
blaf77 je napisao:
Dason je napisao:
Ali realno, logicno je da automobili u koloni krecu jedan za drugim, kako koji krece, a ne svi odjednom. Pa nije kolona vojske pa da na komandu svi krenu lijevom nogom. :salute:

Nije realno, realno je da gledaju u semafor i da su u prvoj i na kvacilu kad se upali zeleno i krecu skoro svi odjednom, cim se stvori malo rastojanje, a ne da gledaju onog ispred sebe i cekaju da se odmakne da bi ubacili u prvu. Samo sto tome niko ni ne uci kandidate, a kamoli da sami skontaju.

Nije da branim ove sto gnjave sa ubacivanjem u prvu. Samo me zanima gdje to u svijetu postoji tako idealan primjer koji si ti opisao da onaj prvi i onaj zadnji u koloni krenu u isto vrijeme? Teoretski to jeste moguce izvesti, ali uz sav trud u realnim situacijama jako tesko. Ali to sve nije bitno, sam hocu da kazem da ovaj faktor u malom procentu ucestvuje u povecanju guzvi i protoku na raskrsnicama.

nemoj biti bukvalan pa da mislis da krecu u bukvalno u isto vrijeme ali ovo sto se desava u BL je ocajno i to ces u vecim gradovima vrlo rijetko sresti a odi u BG pa ces cuti kako ti spominju kevu ;)
kad bi se poradilo na ovom problemu desavalo bi se da umjesto 3-4 auta kroz raskrsnicu (kao sto sam uocio kod Metala) komotno prodje 6-7 auta a to ti je ipak znacajno rasterecenje jer u špici dosta novih auta se nakupi pa kolona skoro dodje do lesnine

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nema nigdje, to je idealan slucaj, ali treba to imati na umu kad si na semaforu i onda bi bilo puno boje, a ne ovako - cekaj da popravi trebica sminku, ili da otkuca poruku pa da digne glavu i shvati da je zeleno, pa onda dok nadje gdje je prva...
A bi pomoglo, barem malo. Ako nista ne bih pizdio sto bezveze cekam jos jednom na istom semaforu zbog nekog betera ispred mene koji je na kraju jedva stigao proci kroz O od zuto, a ja moram cekati zbog njega.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Najviše volim kad sam prva na semaforu, rijetko se desi da iz druge trake neko krene prije mene. Uvijek tako vozim, volim vidjeti auta u retrovizoru daleko iza sebe. Baš je bezze to mrcvarenje i čekanje, onaj prvi se ne žuri zna da će proći - štedi lamelu pa ubaci u brzinu tek kad se upali zeleno, opušteno... :D

Kod Lesnine i Metala je u zadnjih mjesec dana zlo.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
najzesce mi je kad sam prvi na semaforu koji ima uslovnu strelicu za desno a vozilo iza mene hoce bukvalno da me preskoci ... tako mi se desilo neki dan kad sam isao iz pravca Starcevice prema studentskom domu, ja prvi na semaforu a frajer se ladno popeo na trotoar kod Skorpiona i skrenu u ulicu prema Rebrovackoj crkvi :D kakvi ludjaci jbt ....

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 00:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:52
blaf77 je napisao:
Nema nigdje, to je idealan slucaj, ali treba to imati na umu kad si na semaforu i onda bi bilo puno boje, a ne ovako - cekaj da popravi trebica sminku, ili da otkuca poruku pa da digne glavu i shvati da je zeleno, pa onda dok nadje gdje je prva...
A bi pomoglo, barem malo. Ako nista ne bih pizdio sto bezveze cekam jos jednom na istom semaforu zbog nekog betera ispred mene koji je na kraju jedva stigao proci kroz O od zuto, a ja moram cekati zbog njega.

Sad ispade da je ovo najveci problem koji pravi guzve u gradu. Ne znam kako vi uvijek na semaforu naidjete na takve likove. Ja bas i ne. Ali kad je guzva svi mi trazimo krivce u nekome drugom i svi su drugi losiji vozaci od nas samih. Vozio sam ja i po BG i po ZG, i tamo se generalno brze vozi ali to im dopustaju ceste koje su kilometrima po 2-3 trake. Porediti saobracaj tamo i ovdje nema smisla. Isto kao da bi poredili saobracaj u BL i Mrkonjic Gradu. Evo prije neki dan kad su asfaltirali ovu glavnu ulicu od pozorista do Malte pa bila zatvorena, odjednom se stvorila jos veca neuobicajena guzva na okolnim raskrsnicama. A nista vise nego obicno nije bilo ovih trebica sto popravljaju sminku na semaforu. :) Jednostavna je racunica: propusnost saobracajnica/broj auta=GUZVA (u nasem slucaju).

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
dobra ti racunica :) jednacina sa 3 nepoznate :p a nista nije poznato

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dason, a ko je rekao da je to glavni problem i da bi se sve rijesilo kad bi se to promijenilo?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maloprije naletih na RTS1, nisam gledao od pocetka, cini mi se da su govorili o rekonstrukciji gazele u Beogradu, i donijeli neki novi zakon - svako vozilo na glavnoj cesti obavezno je pustiti da se ukljuci u saobracaj jedno vozilo sa sporednog puta. Valjda u slucaju guzvi u saobracaju kad se neka saobracajnica rekonstruise pa se preusmjerava saobracaj, da bi se izbjegle guzve.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
blaf77 je napisao:
Maloprije naletih na RTS1, nisam gledao od pocetka, cini mi se da su govorili o rekonstrukciji gazele u Beogradu, i donijeli neki novi zakon - svako vozilo na glavnoj cesti obavezno je pustiti da se ukljuci u saobracaj jedno vozilo sa sporednog puta. Valjda u slucaju guzvi u saobracaju kad se neka saobracajnica rekonstruise pa se preusmjerava saobracaj, da bi se izbjegle guzve.

da nazalost to kod nas mora ici pod zakon al se to tako vani radi 1 za 1 od pamtivjeka

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
O zelenom valu kod nas, cak i u periodu od 00 do 6 ujutro je suvisno pricati. Probao sve, od kilavljenja 30kmh, do hvatanja zelenog u velikim brznima, ne ide. Najbolji primjer, ides se alejom Sv.Save prema pozoristu, kod prolazis semafor kod skretanja ka Zenitu, gas prema pozoristu, u najboljem slucaju uhvaticete blinkajuce zeleno, al' vec kod stare zgrade vlade ceka crveno, jer se tamo blinkajuce zeleno pali sa 2-3 sekunde zaostatka, i nemoguce je uhvatiti val.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
borke je napisao:
insider je napisao:
ono ostrvo kod Lesnine je kriticno kad ides iz budzaka

nije ostrvo krivo nego majmuni u desnoj traci koje vole da zagone na lijevo pa te natjeraju na ostrvo :)

Jutros gledam baba ide u džipu iz desne u lijevu, sekund je falio da se lik iz lijeve zakuca u komplet kolonu koja ide prema Tempu. Na svu frku baba nije trepnula, naravno. :D
Preksinoć skrećem lijevo iz Olimpijskih pobjednika na istočni tranzit kad me lik umalo ne pokupi, išao je jedno 80km/h od kampusa kroz ful crveno :D
Sreća pa policije nikad nema tamo gdje treba ..

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Skoro je interna kontrola navatala 2 patrole strucnjaka, jednu u gradu, jednu van grada. Ovi u gradu su bili u talu sa nekom babom, na onom pjesackom izmedju pijace i Kastela. Baba je imala dnevnicu cenera, a oni su cekali dole prema Dolcu, kad god vidi da neko ide malo brze, samo da lagano zakoraci na kontra strani na pjesacki, onda ga oni docekaju malo nize :D

A drugi inzinjeri, ovi su bili van grada, i na drugoj opstini, su fino u gepeku imali znak "50", i trinesku kljuc. I fino dodju sabajle, skinu znak "60", ili "80", montiraju ovaj svoj, i udri po stranim tablama. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lovacke? Pa ako je 50, onda vozis 50-60. Ne pise na znaku da li je divljak ili ne.
Osim toga, na tu foru ces prije uhvatiti lokalca koji misli da zna gdje je koliko ogranicenje pa ne pazi na znakove.
Odakle im radar? Nije to hemijska olovka pa u dzep.

Mada, ko zna, kod nas je sve moguce.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 19:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nisu oni bili divljaneri, bili su regularni drotovi, tu im je bila redovna patrola, dakle sve je bilo legalno, samo su mjenjali znak po potrebi :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znak je divljaner, o znaku pricam :)

Mislim, nije nemoguce, ali ima nategnutih dijelova u citavoj prici. Npr. problem radara.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja znam da su mene zaustavili prije 14 dana, ja isao 72, i slozise meni pricu kako je ogranicenje 50. Rekoh moguce, ali meni je nelogicno da je ovde ogranicenje 50, nije naseljeno mjestu, nidje nicega u krugu kilometar-dva. Onda on opali pricu kako je i njemu nelogicno, ali je tako, i da mogu da se vratim da vidim znak "50". Da skratim, pustili su me, valjda im nije bilo najdraze kad sam rekao da nema nikakve logike. Nakon 5 dana sam cuo za ovu pricu, bas za tu dionicu.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad prije odgovori :)

Ja sam najvise kazni platiö na 72 km/h.

Sve je kod nas naseljeno mjesto jer imamo srecu da nam sela nisu ogranicena na prve kuce kao u Austriji.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
danas udes kod kamere na banjaluckom polju u lijevoj traci iz smjera budzaka, kolona se uhvatila do lesnine jer je sav saobracaj usmjeren na jednu traku a nasa draga policija je svoje auto parkirala u skroz lijevu traku (predvidjeno za skretanje u jos neigradjenu ulicu) umjesto da usmjeri saobracaj preko tog dijela za auta koja namjeravaju pravo pa bi se rasteretila ova jedina prohodna traka ali tu je trebalo malo logike koju oni nemaju, meni je od autoprevoza do akvane trebalo 17 minuta

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
MuskoBre je napisao:
Skoro je interna kontrola navatala 2 patrole strucnjaka, jednu u gradu, jednu van grada. Ovi u gradu su bili u talu sa nekom babom, na onom pjesackom izmedju pijace i Kastela. Baba je imala dnevnicu cenera, a oni su cekali dole prema Dolcu, kad god vidi da neko ide malo brze, samo da lagano zakoraci na kontra strani na pjesacki, onda ga oni docekaju malo nize :D

A drugi inzinjeri, ovi su bili van grada, i na drugoj opstini, su fino u gepeku imali znak "50", i trinesku kljuc. I fino dodju sabajle, skinu znak "60", ili "80", montiraju ovaj svoj, i udri po stranim tablama. :D

Gospode Boze.
Skoro je moj muz platio kaznu zbog neke babe. Bio je na pola pjesackog kada je baba zakoracila.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]