pozdrav i za venti!
ah,bas mi je zao sto nemozes da me razumijes kad kazem da je nevinost dobar znak.
da probam opet...nece brak biti bolji ni losiji zato sto je neko u njega usao nevin vec zato sto je neko ostao nevin do braka!
vrlo je vjerovatno da onaj isti razlog zbog kog je neko ostao nevin do braka, bude cvrst temelj za gradnju braka.
ako je neko do braka ostao nevin to moze da znaci (izmedju ostalog) i da je dosljedan svojoj vjeri, da nije podlezan strastima, da je siguran u svoje emocije itd.
ili se to moze mozda prije reci za nekog ko je promjenio mnogo partnera prije braka?
osobine koje sam ja naveo su dobre za bracne partnere a ako ih trebam obrazlagati to cu drugom prilikom.
[Za himen se kacim jer je vise puta naglaseno da je tuzno sto zene nisu djevice,jer zene ovo,jer zene...,a ne vidim jednaku osudu muskaraca po istom pitanju.
ok venti...i ovo cu da popravim.
evo ovom prilikom dajem javnu osudu muske nenevinosti!
uredu?
nisam osudjivao musku nenevinost koliko izensku samo zato sto je povedena prica o tome, ali sam na jednom mjestu rekao "onaj muskarac za koga kazu da je zenskaros i da voli zene voli zapravo samo sebe a nijednu od tih zena"
Mislim,pa kao da su zene invalidi.
Koliko je pomoc potrebna zenama,jednako je potrebna i muskarcima.
Ako obratimo paznju na prosjecan brak ovdje cak bi se moglo reci da su zene te koje se zrtvuju zarad dobrobiti njihovih muskaraca.
ok! slazem se ali samo da dodam...svi smo mi invalidi!ne samo zene.
onoliko koliko je zeni potreban muskarac isto je toliko muskarcu potrebna zena. to nas cini invalidima.nije nam sudjeno da zivimo sami. stvoreni smo u paru i to sa razlogom.ljudi su kao presjecene jabuke...da bi bili cjeloviti treba nam druga polovina.
ako neka polovina tvrdi da moze sama ja cu joj reci da netreba sama!
ali cu i dodati da nemoze sama, da bih bio ostriji, da bi moje rjeci jace djelovale.
da ti ces moci zivjeti sama...ali bez djece svi ce tvoji preci zista umrijeti i to sa tobom. ako i imas djete bez oca onda ce to djete rasti bez jednog roditelja.a cini mi se da svaka majka zeli svom djete najbolje...daj mu tatu!
Pa sad ja ne vidim zasto se muskarac zrtvuje ulazeci u takav brak...
Znas li kako izgleda prosjecna ucionica za vrijeme roditeljskog sastanka?Sta mislis koliki je broj oceva,a koliko je majki koje dodju na roditeljski sastanak u skoli?
cesto venti ni ja nevidim kako se muskarci zrtvuju u braku, ali ja tvrdim da se TREBAJU zrtvovati!
evo sinoc gledam seriju "sex i grad"...buduci bracni par se posvadjao zato jer je muskarac htio da gleda utakmicu na tv, kad je zena od njega ocekivala da posveti malo vremena njima dvoma...
ima toliko toga sto muskarac moze zrtvovati na oltaru ljubavi (brak). isto tako i zena.
[Da je Bog htjeo da zene "to" koriste samo u okvirima braka,nasao bi i nacin da se "to" moze koristiti samo u braku.
da Bog hoce, on bi ucinio da svi budemo onakvi kako on zeli da budemo, no nije tako ucinio. a sad cu ti reci zasto...
stvorio nas je "po svom liku", sto znaci da budemo onakvi kakav je i On.
vrhunac smo NJegovog stvaranja i NJegovo najomiljenije djelo.
Njegova ljubav prema nama je beskrajna kao sto je i On sam i bas zato,
zeli da mu se vratimo SVOJOM VOLJOM!
On bas i zeli da imamo tu slobodu izbora...mozemo pogrijesiti ali da ipak odlucimo da ucinimo dobro.
tako imamo i slobodu da "ono" koristimo i u braku i izvan njega...dao nam je da odlucujemo, a on je rekao sta od nas ocekuje.
a ja...ja samo prenosim sta On kaze...ne ja vec On.
I ne vidim gdje je to NEKO rekao da "se ne jedu slatkisi prije rucka",Magdalena ih je obilato jela prije rucka...
da, magdalena, o njoj nisam nista rekao...
cura je voljela slatkise, istina. i zbog toga bila popljuvana od ljudi ali onog trenutka kad je shvatila da je pogresila jedini koji ju je zavolio i prihvatio bio je On.
da, On se druzio i sa krvama i sa lopovima, sa svakojakim ljudima. ali ne zato da bi rekao "mozete raditi sta hocete" vec da bi rekao "mozete se spasiti svi koji hocete"
Za mene zatrudniti i ne daj Boze ne ide skupa.
Ima li ista ljepse od novog zivota?
i ja venti tako mislim...kad sam rekao "nedaj boze" mislio sam da ce to zvucati kao kad bi rekao neko ko to nemisli a ne da ja tako mislim.
ima ljudi koji bi rekli..."nedaj boze zatrudniti"...tuzno.
A i kontraceptivnih sredstava ima na sve strane.Za abortus nisam,jer ja to nisam u stanju podnijeti,ali sam daleko od toga da osudjujem zene i djevojke koje su tako nesto uradile.Ja sam za slobodu izbora po tom pitanju,jer je glupo sve gledati uprosceno.
nisam ni ja za abortus i tacno je da kontraceptivnih sredstava ima na sve strane...ali ako nejedes slatkise prije rucka onda ti ni netrebaju.
osim toga, svaki od tih savrsenih kontraceptiva ima odredjen postotak mogucnosti da omane! ali dobro, neko bi rekao, mozemo to zanemariti...
a mozemo li zanemariti djete koje ce se roditi?
ili cemo posegnuti za tajnim oruzjem kog se odricemo na pocetku...abortus.
Ako uzmemo siru sliku,sve moze izgledati mnogo bolje.
Jer - zamisli jednu 17-ogodisnju djevojku,koja je ostala trudna.
Muskarac,otac djeteta,je razgulio koliko ga noge nose.
Zasto on ima pravo "izbrisati" to djete iz svog zivota,a ona ne?
ma ko mi to napada nevinost! ah niko...ucini mi se.
ma, ko to ima pravo "izbrisati" neciji zivot!?
ma, ko to ima pravo reci da je njegov zivot vazniji od zivota njegovog nerodjenog djeteta!?
koja to majka smije reci..."moj je zivot vazniji od djeteta koje nosim. ja svoje djete osudjujem na smrt da bi ja mogla zivjeti"
ma koji to otac smije reci!? (eto da napadnem jednako oba pola)
sjeca li se iko da ja rekoh, da je brak odgovornost?
sjeca li se iko da ja rekoh, nemojte jesti slatkise prije rucka!?
ah jadna nam majka svima...evo dodje mi da zaplacem nad svom nerodjenom djecom
ma ne samo venti da treba gledati "uprosceno" nego treba poceti tuci sve koji gledaju sareno!
Sa 17 godina,bez skole,ona moze raditi samo najgore poslove,koji su i najgore placeni.
Na kraju imamo jedno djete koje je odraslo na hljebu i vodi,zeljno svega,djete odraslo bez majcine paznje i pokazane ljubavi,jer nije imala vremena,morala je rintati da ga prehrani...
Znaci,imamo djete koje je imalo tesko djetinjstvo,sve su sanse da ga je ulica preuzela pod svoje,jedno nesretno djete i jednu zenu koja je prozivjela zivot nez osmijeha na licu,boreci se da prezive ona i njeno djete.
A ako abortira,zavrsi skolu,ucini nesto za sebe,moze se udati kasnije i roditi 3 djece,za koje ce ona i muz imati vremena,koja ce rasti u ljubavi,imati sve sto im je potrebno za zivot...
Ko sam onda ja da sudim da je njen abortus bio los?!?
evo ja cu venti da sudim!
osudicu to sto jedno djete nikad nece okusiti vode i hljeba.
osudicu sto jedno djete nikad nece biti zeljno svega.
osudicu sto jedno djete nije uopste imalo djetinjstvo.
i na kraju...
osudjujem sto jedna majka izvaga da je njeno "moze biti" 3 djece vrednije od onog jednog koje joj se iz stomaka smjesi!
jooj venti...sad ces me stvarno rasplakati
sta jos da vam kazem drustvo moje milo...
ovaj zivot je tezak, to vidimo svi,
ali ima drugi zivot koji ceka na nas i smijesi nam se...ah kako bih volio da i ovo vidimo svi.