banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa da to jeste kriminal, ja nekom kad drzim cas iz 3D-a to je zlocin, a pogotovo kad nekom uradim neki 3D za faks to je u rangu ubistva, i citavo drustvo propada zbog mog djela.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ne, u poucavanju kao takvom nema nista lose. To je korisna stvar za tebe, za ucenika i za drustvo. Ti ces zaraditi nesto, on ce nauciti i drustvo ce imati jednog zadovoljnijeg i jednog sposobnijeg clana. (Mada sam ja licno za nekakvu registraciju takvih stvari.)
Ali ako radis radove umjesto njega, u njegovo ime, to je sasvim druga stvar. Ti ces zaraditi, on nece nauciti, drustvo ce dobiti dva prevaranta, od toga jednog nesposobnjakovica.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:55 
Veteran
Veteran

@skitnica

Pa jeste to je kriminal, jer ko je meni dao licencu da poducavam. Mislim da bi to trebalo uvrstiti u zakonski okvir kako bi drustvo imalo korist od toga, jer dobro se zna da te pare idu socijalnim kategorijama i za razvoj drustva. Naravno to bi podrazumijevalo veci stepen kontorole i mozda manjak sloboda, ali to je zanemarivo u odnosu da ce svi biti zadovoljni, a naracito birokratija.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Sad ce i instrukcije ispasti kriminal. Objasnjavas, naplacujes, a to ovaj drugi "zloupotrebi" na ispitu.

jel ti zaista ne vidis razliku izmedju instrukcija i radjenja ispita nekome, ili se samo pravis? ako stvarno ne vidis razliku, onda imas poprilican problem...

Citiraj:
Pa da to jeste kriminal, ja nekom kad drzim cas iz 3D-a to je zlocin, a pogotovo kad nekom uradim neki 3D za faks to je u rangu ubistva, i citavo drustvo propada zbog mog djela.

sarkazam je lijepa stvar...za one koji znaju da ga koriste. za one koji ne znaju...pa, oni jednostavno ispadaju smijesni :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:03 
Veteran
Veteran

Veliko slovo je lijepa stvar, narocito za one koji cesto pametuju o "pismenosti" :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skitnica je napisao:
Ali ako radis radove umjesto njega, u njegovo ime, to je sasvim druga stvar. Ti ces zaraditi, on nece nauciti, drustvo ce dobiti dva prevaranta, od toga jednog nesposobnjakovica.

Ma da,gore je to što neko pokušava varati na ispitu nego što profesor to svojim ponašanjem i nezainteresovanušću omogućuje....Najlakše se protiv korupcije boriti na najnižem nivou.....

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
OnT:
Radio sam zadatke za studente sa privatnog fakulteta (nebitno koji faks, nebitno koji predmet), i jedna od osoba je dobila 8, jedna 7 i jedna 6 (s tim da za ove zadnje dvije nisam radio prvi dio zadatka, samo drugi)... Nisu izlazili na kolokvije, nisu izlazili na usmeni, nisu nista, samo su predali te zadatke... Za ostale osobe jos cekam rezultate... Toliko o "tezini" polaganja na privatnim...[/quote]

Vidim da si napisao da je zadak iz Statistike, znam koji je prof. i koji fakultet i da ti odmah kazem ti zadaci sto si radio su uslov za izlazak na kolokvij, tj. 1. je uslov. Ako nisi uradio prvi zadatak ne mozes na kolokvij, vec polazes integralno uz usmeni ispit. Nemoguce je da nisu izlazili na usmeni, pismeni. I vise je do profesora...jer to sto im je dao da uce je ustvari koristio na Medicinskom, evo cisto da vidite kakav je zadatak bio nekom ko ne studira medicinu i nema pojma sta ovaj prica :D
Mislim da je mogao naci neki bolji primjer :( vezan za struku.
Istraživanja pokazuju da 6% trudnica koje dolaze u savjetovalište za trudnice ima bakteriuriju (infekciju urinarnog trakta). Kod 30% trudnica sa bakteriurijom i kod 1% trudnica bez bakteriurije dolazi do razvoja pijelonefritisa (akutna infekcija gornjeg dijela urinarnog trakta).

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S3BVPKKlvdM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
labret je napisao:
OnT:
Citiraj:
Radio sam zadatke za studente sa privatnog fakulteta (nebitno koji faks, nebitno koji predmet), i jedna od osoba je dobila 8, jedna 7 i jedna 6 (s tim da za ove zadnje dvije nisam radio prvi dio zadatka, samo drugi)... Nisu izlazili na kolokvije, nisu izlazili na usmeni, nisu nista, samo su predali te zadatke... Za ostale osobe jos cekam rezultate... Toliko o "tezini" polaganja na privatnim...

Vidim da si napisao da je zadak iz Statistike, znam koji je prof. i koji fakultet i da ti odmah kazem ti zadaci sto si radio su uslov za izlazak na kolokvij, tj. 1. je uslov. Ako nisi uradio prvi zadatak ne mozes na kolokvij, vec polazes integralno uz usmeni ispit. Nemoguce je da nisu izlazili na usmeni, pismeni. I vise je do profesora...jer to sto im je dao da uce je ustvari koristio na Medicinskom, evo cisto da vidite kakav je zadatak bio nekom ko ne studira medicinu i nema pojma sta ovaj prica :D
Mislim da je mogao naci neki bolji primjer :( vezan za struku.
Istraživanja pokazuju da 6% trudnica koje dolaze u savjetovalište za trudnice ima bakteriuriju (infekciju urinarnog trakta). Kod 30% trudnica sa bakteriurijom i kod 1% trudnica bez bakteriurije dolazi do razvoja pijelonefritisa (akutna infekcija gornjeg dijela urinarnog trakta).

Ako se vratis, nigdje nisam napisao da se radi o statistici vezano za taj faks, nego da sam radio zadatak iz statistike za doktorat za drugu osobu, ne pratis dobro... I ne, to nije taj zadatak, takav nisam radio, niti slican tome.. Ali istina je da su zadaci bili nidje veze sto se tice tog faxa, ali boze moj, i ja sam na ekonomiji radio zadatak koji spominje koristenje pesticida, ili koristenje nekih lijekova i njihov uticaj.. I da, nisu izlazili na usmeni i pismeni...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Bio je slucaj negdje mislim u BiH da je liku koji je kupio diplomu na medicini kasnije pacijent na jednoj operaciji preminuo na stolu a mogao je biti izlijecen. Toliko o kupovini diploma. Steta zaista sto kod nas kao recimo na Zapadu konkretno u SAD-u ne izbacuju iz skola zbog prepisivanja a kamoli zbog kupovine diploma.
Treba jos u osnovnoj skoli uspostaviti red i poceti izbacivati iz skole zbog prepisivanja!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 19 Jul 2011, 20:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
skitnica je napisao:

Ma da,gore je to što neko pokušava varati na ispitu nego što profesor to svojim ponašanjem i nezainteresovanušću omogućuje....Najlakše se protiv korupcije boriti na najnižem nivou.....

Pa znas sta, nema tu ni gore ni bolje, niti se jedno koruptivno ponasanje moze opravdati drugim.
Svako djeluje u svom rejonu.

Tema je upravo korupcija sa kojom se susrecemo u svakodnevnom zivotu, a koja je vjerovatno umanjeno ogledalo one koja se desava na visim nivoima. To niko ne spori.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Bio je slucaj negdje mislim u BiH da je liku koji je kupio diplomu na medicini kasnije pacijent na jednoj operaciji preminuo na stolu a mogao je biti izlijecen. Toliko o kupovini diploma. Steta zaista sto kod nas kao recimo na Zapadu konkretno u SAD-u ne izbacuju iz skola zbog prepisivanja a kamoli zbog kupovine diploma.
Treba jos u osnovnoj skoli uspostaviti red i poceti izbacivati iz skole zbog prepisivanja!

Slazem se, sve pocinje jako rano. Prepisivanje, kao i druge vrste podvala, se smatra, cak i od strane mnogih roditelja, ucitelja, nastavnika, direktora "nestaslukom", "simpaticnom manguparijom", necim sto obogacuje skolski zivot i uspomene na skolsko doba, cak snalazljivoscu i znakom uspjesne buduce karijere.
Ne znam bas da li je izbacivanje iz skole prava mjera u ovom momentu, ali bi svakako trebalo raditi na tome da budemo pozitivan uzor toj djeci. Kao roditelji, kao nastavnici, kao komsije. I uvesti ostre sankcije naravno.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Treba treba. Takvo smo drustvo gdje bez ostrih sankcija nema rezulatata. Samo tako cemo se nauciti pameti. Nisu ni ljudi na Zapadu svi kulturni i fini samo tako od sebe nego zbog ostrih kazni i raznih sankcija. U Becu cak jedni druge prijavljuju!

Izuzetak su Japanci koje je doslovno stid ako urade nesto zaista lose. U Japanu je stopa kriminala niska.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Takvo smo drustvo gdje bez ostrih sankcija nema rezulatata. Samo tako cemo se nauciti pameti. Nisu ni ljudi na Zapadu svi kulturni i fini samo tako od sebe nego zbog ostrih kazni i raznih sankcija.

naravno. u pocetku bude zbog sankcija, poslije se na taj nacin izgradi reputacija, tako da studentima na prestiznijim univerzitetima uglavnom ne pada na pamet da prepisuju ili varaju na ispitu. naravno, uvijek ima izuzetaka, ali postoji citava propisana procedura koja se sprovodi u slucaju varanja na ispitu/seminarskom radu, i doticni student bude vrlo rigorozno kaznjen.
nas sistem obrazovanja je jos uvijek u pelenama u odnosu na evropske (sto ne cudi, jer recimo univerzitet u oksfordu postoji vec 900 godina). problem je sto kod nas nema dobre volje da se zapocne sa dobrom tradicijom, nego se sve vise i vise radi na divljaka...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo ovdje postoji srodna tema o koruptivnom ponasanju pojedinih vozaca u gradskom prevozu, a koji traze od putnika da im se vrati vec prodana karta da bi je opet prodali. Tema nije samo o njima nego i o saucesnicima u toj radnji, tj. o putnicima koji vracaju te karte, bilo na zahtjev vozaca, bilo na sopstvenu inicijativu.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
zati sto im ti radis zadatke zato nam i jeste tako ... kad dodjes u neku drzavnu instituciju i vidis 100 neki baba i djedova ne trebas biti puno pametan da shvatis da u toj drzavi nema napretka... dok sve to neode u penziju a mladi ljudi ne dodju na njihova mjesta i shvate da je ljenost ubila macku nema tu srece :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 12:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jes' buraz,ima država da napreduje samo tako čim prijevremena penzionišemo još ljudi....I ovako ima više penzionera od zaposlenih.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
_zoka je napisao:
skitnica je napisao:

A ko rasuđuje -presuđuje ko je budala a ko pametan.Filoz. budala je biće koje postoji i živi-dakle slično životinji.Pmetan čovijek je biće koje postoji živi i razumije. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Uradio sam i ja to i osjećam se prljavo i posrano.

Na carini mi je rečeno da moram platiti 60 marki dažbina državi i na fin mi je način sugerisano da za 20 marki sve može nestati.

Ja sam odlučio na kraju da ih počastim. :(

Nemojte me kritikovati, dovoljno mi je teško. :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]