banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jul 2011, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
rikas to si ti sad kao nesto pametno izjavio ili sta.

_zoka: ne bi ga stavilo u istu ravan sa barsom realom i ostalim,a sto se tice "velike" cetvorke nismo mi toliko daleko od njih, pokazala je to tekma sa zvezdom. i da jeste bolje da se ugradju ovi za stadion nego ovi za rasvjetu. Makar bi grad banjaluka dobio ekstra stadino, sta dobija sa tom rasvjetom(koja je vec jednom placena). Jedno veliko nista. Borac svake sedmice gleda od 5000-6000 Banjalucana, a koliko ih gleda to vas takmicenje, evo ja stavljam glavu na panj ako ih je svih ovih dana bilo ukupno 6000, ma ja stavljam glavu na panj ako ti znas i jednog djecaka koji je pobjedio u bilo kojoj trci

a to tvoja tvrdnja da ce Borac ispasti opet, moze biti samo tvoja zelja i to govori vise o tebi nego o meni. jedno pitanje jesi li ti rodjeni Banjalucanin ili....

ja ti tvrdim da ce prije Vrbas da presusi nego da Borac opet ispadne.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 22:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
subzero81 je napisao:
rikas to si ti sad kao nesto pametno izjavio ili sta.

_zoka: ne bi ga stavilo u istu ravan sa barsom realom i ostalim,a sto se tice "velike" cetvorke nismo mi toliko daleko od njih, pokazala je to tekma sa zvezdom. i da jeste bolje da se ugradju ovi za stadion nego ovi za rasvjetu. Makar bi grad banjaluka dobio ekstra stadino, sta dobija sa tom rasvjetom(koja je vec jednom placena). Jedno veliko nista. Borac svake sedmice gleda od 5000-6000 Banjalucana, a koliko ih gleda to vas takmicenje, evo ja stavljam glavu na panj ako ih je svih ovih dana bilo ukupno 6000, ma ja stavljam glavu na panj ako ti znas i jednog djecaka koji je pobjedio u bilo kojoj trci

a to tvoja tvrdnja da ce Borac ispasti opet, moze biti samo tvoja zelja i to govori vise o tebi nego o meni. jedno pitanje jesi li ti rodjeni Banjalucanin ili....

Ја не могу да схватим да сте ви рођени у овом граду никако, сви које знам ал баш сви воле врбас и имају позитиван став о овом. А успут врбас је трајнија категорија и основа овог града тако да не може се поредити с фудбалским клубом никако.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

druze jel znas ti da citas. Kakve veze ima Vrbas sa juniorskim takmicenjem u kajaku.

da su pare odvojene za sredjivanje korita Vrbas niko nista ne bi rekao, ali problem je u tom sto ljudi misle da smo mi svi ovce i da samo znamo da blejimo, pa kao mi ne kontamo kako se trose i peru NASE pare. Pare se daju na neki sport za koji niko nikad nije cuo, a mi inace lezimo na parama pa mozemo da ulazimo u takve nakaradne projekte

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 22:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
subzero81 je napisao:

Da,ja jesam rođeni Banjalučanin.I da,ja jesam dio svoga života proveo baveći se sportom u Borcu.I ne,ja ne želim da Borac ispadne iz Premijer lige,ja samo znam da su sva uspješna preduzeća uništena neposredno prije privatizacije i da su ta preduzeća kupili ljudi koji su ih uništili.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

subzero81 je napisao:
druze jel znas ti da citas. Kakve veze ima Vrbas sa juniorskim takmicenjem u kajaku.

da su pare odvojene za sredjivanje korita Vrbas niko nista ne bi rekao, ali problem je u tom sto ljudi misle da smo mi svi ovce i da samo znamo da blejimo, pa kao mi ne kontamo kako se trose i peru NASE pare. Pare se daju na neki sport za koji niko nikad nije cuo, a mi inace lezimo na parama pa mozemo da ulazimo u takve nakaradne projekte

Чуј сад какве везе има Врбас па ти си јуче написао да им треба направити електрану па нек се онда спуштају. Тај спорт има дугу традицију и бањалучани знају шта је кајак ,а од ових осталих из Дрвара ,Гламоча и сл. и не очекујем да знају. И мени је накарадно кад гледам Борац и видим да игра лик који ни технички ни моторички није квалитетнији од мене можда само мрвицу једну и сад ја треба да се дивим како је то врхунски спортиста још га видим онда суботом разваљеног у кафани с цигаром у руци. Знаш ти шта су ови кајакаши у спортском и професионалном смислу за ове фудбалере ,па испред су пар свјетлосних година.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 23:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ja se iskreno nadam da ova tri momka koji tvrde da je logicno za 4 dana juniorskog kanua dati 700 000 maraka (dosad),a Borcu 510 000 za cijelu godinu,imaju direktnu materijalnu korist od ovog prvenstva.

Ja zaista drugog objasnjenja nemam,jer uopste mi ne djeluju ni glupi ni plitki.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Ja se iskreno nadam da ova tri momka koji tvrde da je logicno za 4 dana juniorskog kanua dati 700 000 maraka (dosad),a Borcu 510 000 za cijelu godinu,imaju direktnu materijalnu korist od ovog prvenstva.

Борцу треба добра управа која ће довести спонзоре који ће финансирати клуб мени није нормално да шампиона једне државе финансира град из свог буџета. По мени је овај ниво за сад сасвим добар и то град може да испрати , кад у Борцу ријеше да иду на европу ту престаје финансирање из буџета и треба им неки јачи спонзор , град није у стању да испрати тај темпо све да уложи последњу марку из буџета опет не би остварили неки успјех. По мени је ово сасвим солидан успјех за наше услове проблем је што је наш менталитет и наша очекивања да у свему будемо најбољи ,а реално нема пас за шта да нас уједе.

Мени је највише засметало што је пљување градске управе прерасло у пљување спорта и спортиста и ја читаво вријеме покушавам објаснити да кајак/кану није једнако рафтинг , да имамо традицију у овом спорту , да имамо добре услове за развој овог спорта и то ми је највише криво што неки замрзише кајакаше због јебеног рафтинга.

Нећу ни ја пропустити прилику да пљујем по лоповима , тренутно не знам детаље око трошења али распитаћу се јер знам да ће се неко уградити као и у све могуће у овом граду што се уграђују. Сачекај да видимо извјештај и да сазнамо неке ствари ,а не да се гађамо цифрама од 350000-700000 КМ

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Naravno da nije normalno da grad finansira bilo koji klub u tako velikim procentima u kojima se finansiraju fudbal i zenski rukomet (bar ove godine). Ali Rikas, ti onda ne znas neke osnovne postavke u ovoj drzavi, a to je da sponzori i nemaju bas neke opipljivije koristi od sponzorisanja klubova jer ne postoji uredjen sistem po kojima bi sponzorske i donatorske kompanije dobijale nesto zauzvrat (poreske olaksice, odbijanja od PDV-a i sl... kao sto je to slucaj u drugim zemljama).

Drugo, niko ne spori da grad ima tradiciju kajakarenja i dajakarenja, ali isto tako ne vidim da se iko osvrnuo na moj komentar u vezi kajak saveza na nivou drzave. Takav ne postoji, tj. tek je u formiranju i samim tim jako je upitno sve u vezi ovog prvenstva. Ili kako su strane diplomate svojevremeno govorile neukim kosovskim politicarima - prvo naucite da hodate prije nego pozelite da trcite. Tako da meni je van pameti da mi imamo bilo kakvo medjunarodno takmicenje organizovano kod nas, a nemamo u 2011. godini granskog saveza tog sporta.

Kod nas sve zbrda zdola. Prvo amateri i privatnici prave rafting prvenstva kod nas, nahajcaju raju na to kao da je Vrbas neko mjerilo rafting standarda, i sta bude na kraju? - ajd sto su se nakrali i oprali para, nego poginu jadna cura. I sto je najgore ko je odgovarao za to? NIKO! Da Pastir nije pastir, lezao bi on sad u zatvoru.
Ja ni po cemu ne vidim da je ovo prvenstvo nesto iznad tog raftinga sto je bilo prije 2 godine, iznad u smislu da ima neke koristi za grad i iznad u smislu da su troskovi koji se ovde pominju stvarno potrebni troskovi - sami ste naveli da timovi placaju smjestaj i hranu, pretpostavljam da postoji i neka nominalna kotizacija - pa na sta onda odose tolike stotine hiljada? Naravno, budzet je skoro 10x manji od raftinga, ali kao sto smo mogli zakljuciti, da se i u takve cifre ugraditi.
Gdje je prikazan kontinuitet rada u Kajaku kao sportu? Gdje su ljudi na koje se to sve oslanja - ja licno poznajem jednog momka iz, da tako kazem, uzeg organizacionog kruga, i momak jeste u sportu jedno duze vrijeme, ali nema veze sa kajakom.
Daj nadji mi u svijetu ozbiljna prvenstva gdje se prema sportu i organizaciji ovakvih manifestacija odnosi na nacin kako se to kod nas radi?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:

Nije logično da se daju silni novci za to.Mene nervira stav da sve pare koje se daju fk Borac su ok jer u fk Borac se ne krade i ne ugrađuje se niko.Koliku sumu su oni namjerili svrnuti u svoj džep,svrnuće je preko kajaka ili preko fudbala svejedno....Zašto onda da korist onda ne vide od toga i neki drugi ljudi,neki drugi sport koji je dio tradicije ovog grada isto koliko i fk Borac?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 07:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

problem je u iznosu koji se odvaja za 5 dana i za cijelu godinu

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 07:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije problem u tome.Problem je u krađi tih para.....Samo puno strašnije izgleda kada se te pare ukradu za pet dana,nego za godinu.Efekat je isti.Nema para.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
subzero81 je napisao:
pa jedna od razlika je u tome da koliko god para das u trecerazredni sport, on ce uvijek biti trecerazredni sport. a ako ulozis pare u trecerazredne takmicare(ekipe) vrlo brzo ce postati prvorazredne ekipe u prvorazrednom sportu.

Nije to baš tačno. Svjedoci smo da je mnogo sportova od marginalnih, popularizacijom i masovnošću steklo zavidan status, pa čak i olimpijskog sporta. Nama su sportovi poput karlinga, lakrosa, pa čak i bejzbola daleki i smiješni, ali postoje zemlje u kojima su veoma popularni i one ih guraju, ljudi se bave tim, što je najvažnije. A ni ovaj dio, kako trećerazredne ekipe brzo postaju prvorazredne, takođe nije baš najtačnije. Moguće je to u Engleskoj ili Španiji, gdje šeik kupi klub i upumpa lovu, ali je preduslov jaka liga. Bih liga je jedna od najslabijih u Evropi, ako ne i najslabija, izuzmemo li zemlje poput Malte i San Marina. U takvoj situaciji, jedini izlaz je neki poluamaterizam, štednja, pokušaj stvaranja dobre škole i oslanjanje uglavnom na te domaće snage. Na taj način se može biti samoodrživ, tu i tamo čak i proći koje kolo u Evropi. Ali priče o nekim velikim uspjesima su prosto zamajavanje, i potrebno je mnogo uslova koje mi sad nemamo.

Ja i dalje stojim pri tvrdnji da je naša budućnost uglavnom u razvoju masovnog i amaterskog sporta.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popkatepetl, dobro si to primjetio, ali opet Igokea npr. trosi ogromna sredstva (ogromna u nasim standardima) da dovodi razna pojacanja. Na kraju, a ovo vazi i za Borac, ta pojacanja samo gledaju kako bi pobjegla dalje, sto se obicno i desi, ali nazalost za sitne pare, i sta smo na kraju dobili time sto smo tranzit za neke polu-profesionalne sportise?
Dobro je rekao jedan moj kolega za nase sportiste, pogotovo se osvrcuci na kosarkase, : "Momci, je l' vam se igra kosarka? Ok, evo vam lopta, evo vam dvorana i igrajte, nemojte glumiti tu neke face. A pare? Pare zaradjujte kad se probijete vani."

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
To što Igokea radi je debilizam, i kad se konačno uruše, biće tužno kad u onoj velelepnoj dvorani budu igrali mečeve zonske lige. Ali to je dokaz da je vještački teško stvoriti klub, bez baze i opštih uslova. Mada, u košarci stvar donekle izvlači ta NLB liga, ali i to je povuci-potegni.

Sa druge strane, ne vidim preveliku razliku između nekog našeg fudbalera ili rukometaša čije klubove značajno sponzoriše grad, i besposlenog i prekobrojnog administrativnog radnika koji je takođe na teretu budžeta. Sve što ne može biti samoodrživo, ili ugasiti, ili preoblikovati na neki amaterski ili poluprofesionalni nivo. Sportom se ozbiljno baviti u školi i na fakultetu, a poslije, kao što reče prethodni sagovornik, talentovani će se negdje već uhljebiti, a ovi manje talentovani mogu da se bave sportom iz hobija, nakon posla. Taman, manje će se vucati po kafanama, i imaćemo zdraviju naciju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

davno sam ja jos ukazao na to da ne samo da imamo ogromnu administraciju, nego imamo i te druge "radnike u sportu" koji zive na racun budzeta.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:40 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Šta se dešava sa ovim prvenstvom, jel ovo vlada neka medijska blokada :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro je, zavrsilo je. treba bookmarkovati ovu temu za neke sljedece "izlete" u nepoznato od strane gradske uprave.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Recite mi vi koji ste u BL, je l' osjetite vec kakve blagodati ovog cuda?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 23:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
shakal je napisao:
Recite mi vi koji ste u BL, je l' osjetite vec kakve blagodati ovog cuda?

Ja osjecam samo jednu vrstu mucnine,i pitam se u sta odose tolike pare,ako su takmicari sami sebi placali sve,a onaj iz ministarstva tvrdi kao se sve yebalo od volontiranja?

Dosad su zvanicnici priznali 460 000 maraka i jos 225 000 za rasvjetu :(

PS Naravno da nijedan medij iz regije,cak ni federacije nije objavio ni rezultate,cak ni konstatovao da se nesto odrzava...jadni smo da jadniji ne mozemo biti,umjesto da svojim parama podrzavamo svoje sportiste mi ih bacamo u vjetar.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Milina, organizovali smo svetska prvenstva u svim indijanskim sportovima, jos nam ostaje SP u lozenju logorske vatre, uz pocetni budzet od 3,7 miliona KM, uz naravno preko potrebni uvoz bukovog drveta za tu priliku jer ova nasa bukva ne odgovara svetskim standardima. Hiljade porodica poginulih boraca i izbeglica bez krova nad glavom, a smradovi milione bacaju u nesto sto se ni u nasim medijima nije videlo. Bolje da su zbrinuli najugrozenije, pa makar barakama sa rokom trajanja od 5 godina, ali dobro, sisaj ovce, jebi i usi zavrci. Moze im se, a kada dodju izbori, prodjite kroz izbeglicke kampove, udelite jednokratnu pomoc, slikajte se, kupite glas i idite u svoje udobne fotelje, nas ko jebe, bolje nismo ni zasluzili

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]