RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Sijeci me odmah ako je Turisticka zajednica grada (ili RS) istampala ijedan primjerak promotivnog karaktera da se podijeli i upoznaju sa nama ta djeca sto su dosla na napucano juniorsko prvenstvo.
Zasto ocekujes od turisticke organizacije koja je tek prosle godine usvojila suvenir grada da je u stanju ista napraviti. A i suvenir je mogao biti nesto drugo. Recimo dajak.
veteran 1987 je napisao:
drug
Pogledaj za koji je lot nedavno gradska skupstina usvojila odluku o odobrenju za kreditnO zaduzenje, to je LOT 2 , a o lotu 3 jos nema ni pojma kad ce i dali ce se raditi znaci cifra se kad se to uradi krece oko 4 600 000km. Dok se zavrse ta 2 lota trebace jos godina ili dvije, I to za objekat na kom se okupi bez problema 10 000 ljudi, na tom istom raftingu nemozete skupiti toliko ni da ga organizujete svake godine narednih 100 godina, i da pare je grad za tu glupost pronasao brzinom svjetlosti, a za stadion vidite i sami kako ide, ali zet nije dugme.
Nemoj se kriti iza statistike jer je ona obicno TACAN BROJ NETACNIH PODATAKA

Cekaj malo, ti i dalje mislis da su se isti oni koji su se ugradili u izgradnju staze u kanjonu Tijesno ne ugradjuju u izgradnju stadiona? A iste vlasti grade ili ce graditi i jedno i drugo? Hm zanimljiva neka logika. Znam da je sada usvojen LOT 2 i bas sam gledao na Simicu kad su se svadjali vlast i opozicija oko rekonstrukcije gradskog stadiona. Pisao sam o tome na temi o ulaganju u banjalucki sport . A sto se tice masovnosti, ne znam cemu poredjenje fudbala i bilo kojeg sporta. Na vec pomenutoj temi o ulaganju u banjalucki sport sam napisao i ostajem pri tome:
Citiraj:
Da li se samo meni cini ili se ova tema pretovrila u linc manje komercijalnih sportova? Pa me, evo iskreno zanima – zasto? Takodje i dalje sticem utisak da su neki forumasi jako strucno procijenili da ce se samo u izgradnju staze za kajak prvenstvo – odredjene strukture ugraditi, a u rekonstrukcija gradskog stadiona – ne. Meni iskreno, ta teza nikako ne drzi vodu. Dalje, ne znam cemu poredjenje manje komericjalnih sportova sa onim komercijalnijim. Valjda je iole razumnoj osobi jasno da je fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu i tu nema spora. Takodje, valjda je isto tako iole razumnoj osobi jasno i da fudbal – nije jedini sport na svijetu.
Na zalost, poslije one teme i ova se pretvorila u linc malih sportova.
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
bas danas naletim na neke juniore, djeluju mi kao neki skandinavci, pored hotela gdje su smjesteni.
sve nesto kontam, pa zar djeci treba hotelski smjestaj. ne u smislu udobnosti i prestiza, nego u vezi druzenja, socijalizacije sto je u stvari i cilj sporta?
zar nije bilo bolje (a da uopste to ne posmatramo iz ekonomskog aspekta) da se nabavilo 100injak dobrih satora i pratece opreme i da su svi smjesteni u neki lijep kamp kraj vrbasa, pa im se ponudilo umjesto suvoparne restoranske hrane malo domaceg rostilja, ribe i sl.?
koliko je uopste djeci zanimljivo da su smjesteni po sobama u hotelu, totalno odvojeni od glavnog "borilista" i u slabom kontaktu sa ostalim ucesnicima? kazem slabom kontaktu jer su ocigledno svi rastrkani po hotelima po gradu? lako bi kasnije bilo iznajmiti 2-3 busa ako hoce klinci malo u obilazak kastela i grada. ovako, sve mi to djeluje kao jedna jako "uigrana" organizacija.
PS
oni pomenuti satori bi se kasnije mogli iskoristiti ili dio njih pokloniti nekom planinarskom drustvu ili sl.
Ako sam dobro razumio danas na televiziji, a jesam, oni sami placaju svoj smjestaj. Posto je smjestaj u hotelu skuplji od smjestaja u kampu, neka ih u hotelu.
Schlager je napisao:
Neko je na ovoj temi iznio zvanični podatak da Grad godišnje izdvaja 500 000 maraka za FK Borac.
To znači da će 4 dana juniorskog kajaka progutati godišnje izdvajanje za najpoznatiji banjalučki klub.
Da li samo meni to djeluje nenormalno?
Ja sam okacio taj podatak. Bice nenormalno ako se poslije ovoga neki novi klinci ne pocnu baviti ovim sportom. Kao sto je nenormalno da je taj isti klub do sada godisnje dobijao deset do petnaest hiljada godisnje. Kao sto su odredjeni pojedinci svojevremeno urusili Borac ne ulazuci u njega i svi znamo kako je bilo kad je bio na dnu, tako su takodje svojevremno urusili i kajakaski klub sa tradicijom dugom preko 60 godina.