banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jun 2011, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sviđa mi se kako je Vidovdanska presvučena u novo ruho, ono prije je bilo baš ruglo. Još da se ona rupa zatrpa.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hvala nebesima i svim svetim dobro su se sjetili :notworthy: tu sam ja ulicu zvao selen mahala :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Након Видовданске, пресвлачење очекује и улице Краља Петра I, Краља Петра II, те Младена Стојановића...

То ће бити супер, јер ће коначно централне градске улице, које су и најпрометније личити на нешто...

По мени остају најкритичније Степе Степановића и Цара Лазара....

Poslednji put menjao јан_де dana 22 Jun 2011, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mogli bi srediti i one šahtove po glavnoj ulici kraj banskih dvora. Ukopani su ko mitraljeska gnijezda, ako ga pogodiš odmah ti špuru sobavi :angry3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:15 
Veteran
Veteran

Шахтови по цијелом граду су посебна прича :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
јан_де je napisao:
По мени остају најкритичније Степе Степановића и Цара Лазара....

Stepe Stepanovica su odmah poslije totalne rekonstrukcije prekopali uzduz od Scorpiona do Rebrovacke, tako da sumnjam da ce je uskoro ponovo renovirati.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Степе Степановића се неће радити док год се ту буду зграде правиле, можда ће се неке ситне поправке радити, али комплетно пресвлачење асвалта се неће радити, јер се свако мало тамо улица раскопа и свака нова зграда се прикључује на гријање, струју, воду, канализацију... Али је улица одавно зрела за санацију.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 16:37 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Dobro si rekao Winston, neće oni dirati ulicu dok se ne naprave sve zgrade koje su zamišljene tu. Mislim da sad ta ulica preuzima primat najgore u BL od ovih malo bitnijih.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хоће ли неко мени објаснити зашто се по граду форсирају они коцкасти ретардирани шахтови који обавезно утеону и представљају проблем, кад ови нови округли буду пуну готивнији и никад не утону и буду у равнини асфалта?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
u pravu ste za Stepe Stepanovica, zivim ovdje ... stalno se nesto prekopava, trenutno kopaju trotoar i sprovode struju ispod ...da rasterete zgrade ...haos je ovdje, auta skacu ko u ratu

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Шајин je napisao:
хоће ли неко мени објаснити зашто се по граду форсирају они коцкасти ретардирани шахтови који обавезно утеону и представљају проблем, кад ови нови округли буду пуну готивнији и никад не утону и буду у равнини асфалта?

Oblik sahta ne bi trebao imati veze sa "utonucem". To zavisi od kvaliteta kolovoza i od kvaliteta samog sahta; mislim na saht kao konstrukciju, pod zemljom.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

разумијем ја тебе Ташко, али сам опазио да они округли шахтови никад не утону за разлику од ових коцкастих. и баш су оно фино равни кад прњлазиш аутом преко. не мораш их избјегавати...
све сам нбешто контао да је другачиј иначин прављења у питању, јер су округли шахтови углавном новији. прије их није било

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
da kockasti sahtovi valjaju cemu,ninja kornjace bi iz njih iskakali!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

алкибијад је све рекао :lol:

мислим да више нема потребе да објашњавам зашто су округли шахтови бољи :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Шајин je napisao:
јер су округли шахтови углавном новији. прије их није било

Mozda zato sto su noviji ne tonu kao ovi stari kvadratni :-)
Salim se, ali nije to toliko do vrste sahta. Isti saht moze biti dobro i lose postavljen. Bitan je onaj dio koji mi ne vidimo, da se odradi kako treba.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Citiraj:
Dva zaštićena stabla divljeg kestena, koja se nalaze u blizini Muzeja savremene umjetnosti RS u centru Banjaluke, nepropisno su isječena tokom izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta.

Potvrđeno je to na vanrednoj konferenciji za novinare predstavnika Administrativne službe grada Banjaluka, na kojoj su oštro osuđene aktivnosti mimo prostorno-planske dokumentacije.

To je učinjeno u subotu, po odluci Lovačkog udruženja "Zmijanje", koje je investitor gradnje poslovnog objekta iz dva dijela, a suprotno mišljenju nadležnog Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS.

Gradska građevinska inspekcija je u ponedjeljak obustavila radove na dijelu objekta u neposrednoj blizini oštećenih stabala i sada se čeka da Zavod odluči da li će dati novo stručno mišljenje ili će ostati pri starom, koje nije ispoštovano.

Ja u njihovom Zmijanju sigurno ne bih mogao posjeći stablo koje mi padne na pamet.

Mislim da bi ogorčeni građani BL trebali otići gore i posjeći im najstarija stabla u selu.

Citiraj:
Tri najveća grada u BiH ponovo se nalaze među najgorim mjestima za poslovanje među 22 analizirane lokalne zajednice u regionu, iako je Banjaluka, uz Skoplje, napravila najveće pomake u protekle tri godine.

Otkriva to izvještaj Svjetske banke o poslovanju u jugoistočnoj Evropi u 2011. godini u kojem su analizirana četiri područja poslovanja - pokretanje biznisa, izdavanje građevinskih dozvola, registracija imovine i izvršenje ugovora.

http://www.banjalukalive.com/press-izbo ... orima.html

Citiraj:
Stanovnici Dobojske i Ulice Svetozara Ćorovića u banjalučkom naselju Lauš strahuju od zaraze, jer su se fekalije izlile dužinom čitavih ulica.

Kako je kazao jedan o ogorčenih i za svoje zdravlje zabrinutih stanovnika Ulice Svetozara Ćorovića, problem najvjerovatnije potiče od toga što su mnogi mještani "na divlje" svoja domaćinstva priključili na kanalizaciju i tako preopteretili kanalizacionu mrežu, a time, praktično, svoje septičke jame sproveli u tuđa dvorišta i na samu ulicu.

"Ovo je ogroman problem za sve nas, ne mogu vam opisati koliko to smrdi, a u večernjim satima se ne može sjedjeti ispred kuće u dvorištu. Zamislite samo kako će tek biti, kada dođu vrućine u narednom periodu", rekao je ovaj mještanin navodeći da je problem kulminirao u prošli petak.

On je naveo da u ovoj, ali i u ostalim okolnim ulicama ovog dijela naselja Lauš ima dosta djece, koja se igraju na putu i svakodnevno prelaze preko zaraznih fekalija.

"Svi mi gazimo po toj otpadnoj vodi, unosimo je u svoje kuće, a dječica su neoprezna i ne znaju da se čuvaju, jer igrajući se u blizini dolaze u dodir sa otpadnim vodama i zato su najugroženija", rekao je on.

Prema riječima Milana Mihajlovića, stanovnika Dobojske ulice, kroz koju takođe prolazi isti ovaj potok fekalija, opasnost je velika.

"Problem je prijavljen 'Vodovodu' i gradskim vlastima, ali još ništa nije riješeno, a bilo bi potrebno što hitnije", kazao je Mihajlović.

Neđeljko Radulović, pomoćnik načelnika Odjeljenja komunalne policije Administrativne službe grada, rekao je da su komunalni policajci zaprimili informaciju o izlijevanju otpadnih kanalizacionih voda, te da su potom izašli na teren.

"Stanje na licu mjesta je snimljeno i ustanovljeno da je u ovom slučaju najvjerovatnije riječ o 'divljem' priključku na kanalizaciju u Kosovskoj ulici i sada se ide na utvrđivanje svih elemenata koji su doveli do toga", istakao je Radulović.

Kako je kazao Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove, vodni inspektori ovog odjeljenja nisu imali informaciju o izlijevanju kanalizacije i naveo je da će nakon sprovođenja procedure na utvrđivanju elemenata koji su doveli do izlijevanja, biti preduzete sve mjere na njihovom otklanjanju.

(Tekst i foto: Nezavisne)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

а какав се то објекат гради ондје поред поште???
ондје је био лијеп паркић, није ваљда да ће и ту неку зградицу да направе цркли дабогда

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 10:57 
Veteran
Veteran

Неће дирати паркић, срушили су Ланело и иду у висину 3 спрата...
Неће се "ширити" на уштрб паркића...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

аха ја се већ препао да ће паркић дирати пошто задњи пут кад сам био у граду били су Багери тамо испред Ловца и трава је била скинута.

А колико често идем у град показује чињеница да немам појма то за Ланело :D

а ово за стабла стварно није у реду, треба им рукнути казну неколико хиљадарки! уништише нам град. само што више бетона да се рука, а што мање дрвећа и траве :(

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 12:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kakav to seljak gradi nije ni čudo (seljak po dijagnozi ne po klasnoj pripadnosti) da se tako ponašaju. Vidjećeš kad tuda za godinu dana pijani lovci budu kačilli ubijene veprove po haubama blatnjavih teranaca i vozali po tom parku, kladim se u sve živo. Zašto nisu takav objekat napravili na prikladnom mjestu? U šumi, Šibovima, Zmijanju, Čokorima? Tačno smo šerif država....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]