Orson Welles nije dobio Oscara za Građanina Kanea, ali je zato iste 1942. skorirao John Ford sa zaboravljenim ''Kako je bila zelena moja dolina''
Scorsese i njegov Taxi-Driver, koji su 1976. izvisili zahvaljujući Rockyju!
Peter O'Toole, 8 nominacija i tek 2003. dobio onaj najjadniji mogući, počasni Oscar!!!
Al Pacino, 7 nominacija i konačni trijumf, SA MIRISIOM ŽENE!!!!!!!!
Ralph Finnes i njegova demonstracija ultimativnog zla u Schindlerovoj Listi, da ne dobije Oscara
Glumački gigant
Sean Penn, da ne bude nagrađen za najbolju ulogu karijere otkad glumi (Dead Man Walking), zahvaljujući ulizanom Nicolasu Cageu!?
Armin Mueller-Stahl da izvisi zahvaljujući nekom Cubi Goodingu Jr.?!
Većina glumaca iz Pulp Fictiona i Iskupljenja u Shawshanku, da izvise zahvaljujući Forrestu Gumpu!
George Clooney da ne dobije Oscara za raniji trud i rad, a onda ga 2006. konačno nagrade sporednim Oscarom za zapravo glavnu ulogu u Syriani?!?!?!
I naravno, ne mogu da ne spomenem one koji su dobili a nisu zaslužili...
CHER! (ja kad sam pravio prve filmofilske korake, začudio sam se kada sam saznao da je ona dobila Oscar

)
Marisa Tomei (od nje bi radije očekivao kafu, krofne i pošten sex negoli Oscara vrijednu ulogu

)
WinstonWolfe je napisao:
А с друге стране ми није јасно како је Анђелина Џоли добила награду, па макар и за споредну улогу.
Meni je Girl, Interrupted bio sasvim solidan film što se glume tiče, a ona tad nije bila nešto posebno nametljiva.