banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alergije
PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
navike,navike :D ujutro ustajem,skidam jastucnicu koja sa pidzamom ide u masinu a ja pod tus,popodne obrisem prasinu,stavim novu jastucnicu i eto,to je 5 min posla 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Svaki dan brises prasinu???

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 03:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
azdajice, pa ni jeremija ti nije ravan. :-?
jel´ ima nesto sto ti ne smeta?
ono, respect u svakom slucaju, ja mislim da bi pukla kada bih morala na toliko stvari paziti.

ja za sada nisam alergicna. mada mislim da mi neki sastojak iz krema ne odgovara, ali zakazala sam vec termin za analizu kozhe, pa cemo videti.
brat mi je alergican na kucnu prasinu i grinje, ali se situacija dosta stabilizovala. pre par godina je bila pumpica u opciji, ali je nije nikada koristio. mama je od nekog lekara cula da je sace jako dobro protiv alergija i za celokupan imuni sistem, tako da je on sigurno godinu dana jeo med sa sacem. fazon je sto se to sace treba sto je moguce duze zvakati, min 15minuta.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
stigmata je napisao:
azdajice, pa ni jeremija ti nije ravan. :-?
jel´ ima nesto sto ti ne smeta?
ono, respect u svakom slucaju, ja mislim da bi pukla kada bih morala na toliko stvari paziti.

ja za sada nisam alergicna. mada mislim da mi neki sastojak iz krema ne odgovara, ali zakazala sam vec termin za analizu kozhe, pa cemo videti.
brat mi je alergican na kucnu prasinu i grinje, ali se situacija dosta stabilizovala. pre par godina je bila pumpica u opciji, ali je nije nikada koristio. mama je od nekog lekara cula da je sace jako dobro protiv alergija i za celokupan imuni sistem, tako da je on sigurno godinu dana jeo med sa sacem. fazon je sto se to sace treba sto je moguce duze zvakati, min 15minuta.

da. med. najbolji tretman protiv alrgija.
mozda je ja ove godine zato i nemam 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To u vezi meda....Valjda je stvar u tome da se jede med sa područja na kome živiš jer u njemu ima ta kombinacija polena na koji si alergičan i tako malo po malo gradiš imunitet na njega.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:15 
Administrator
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

Buraz,ona svaki dan i usisava,a kamo li briše prašinu..... :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:18 
I ja usisavam svaki dan, ne mogu podnijeti prljavstinu, tacno osjetim kad je kuca prljava.

Naravno ovo samo kad sam na putu, ovdje ne pada na pamet sredjivati ista sem sobe...

Valja li ista onaj kestenov med, sto se tice ukusa je li neka razlika od standardnog?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
blackrose je napisao:
cicak je napisao:
ja imam alergiju na metale.

i moja mama...zeznuto
jedno vrijeme se pridrzavala uputstva dr...jela sa plasticnim priborom i sl ali nije dugo izdrzala

nije to toliko strasno. ne moze nista od metala ad mi direktno dira kozu, jer mi onda se ospe malim sitnim bubuljicama dio koji metaj dodiruje. npr, dugme metalno na leviskama, kais ona metalna kopca naprijed (utrpas majicu i zivio), i onad to mjesto izaziva takav svrab, moras odmah namazati kremom da prodje.
par godina je bio Flonidan radi kihanja zbog onih deda u zraku, ove godine ga nema.

moguce je za med, mada mislim da ovaj nas (hercegovacki) svakome pase. kadulja, livada, iva (e ovo je rijetkost naci ali je beton)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2010, 09:37
Još se držim bez tableta... Nos mi je začepljen, ali dišem, nekako . Ove godine se bolje držim nego do sad. A alergična sam na polen i trava i drveća i korova, prašinu , grinje.
Nisam bila alergična kao mala, igrala sam se u travi, "pomagala" oko kupljenja sijena kod bake na selu, i sve to bez kihanja i suza. Kako i zašto se sve to promjenilo ne znam?! I zašto sam jedne godine na pragu gušenja i bez tableta i pumpice ne mogu, a sledeće sam puuuno bolje, tablete mi ne trebaju?!

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Alergija nije urođena,pojavi se onako iznebuha....Meni se pojavila tamo negdje sa 17-18 godina,jedino se tješim da zna i nestati isto onako kako dođe.Te oscilacije u jačini alergije ja pripisujem koncentraciji određenih vrsta polena,tj njihovoh razlici između godina.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2010, 09:37
I ja se nadam da će jednom proći sama od sebe, kako se i pojavila. Možda sam naivna, vjerovatno jesam, ali nadam se.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
_zoka je napisao:
laoce je napisao:

Buraz,ona svaki dan i usisava,a kamo li briše prašinu..... :-?

morao sam dodati..aj sto brise svaki dan prasinu i usisava, nego se i tusira svaki dan.. :D

nego kad pricate o tome da od malena tijelo treba ojacati..il to sto jel zoka rece koristiti med sa podrucja gdje zivis, gdje ima polena kako bi imunitet malo ojacao..

izgleda kod mene to pravilo ne vrijedi....posto sam rodjen u Zenici i naguto se prasine, ljeti i zimi..(odemo na selo,zima..pada snjeg a ja pitam starog zasto je snjeg bijele boje kod dede..) s toga ne vidim razlog da budem alergican na prasinu jer sam od maljena ojacao. :(

ja sam pumpmicu ispraznio..idem po drugu..

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:39 
Administrator
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

izgleda kod mene to pravilo ne vrijedi....posto sam rodjen u Zenici i naguto se prasine, ljeti i zimi..(odemo na selo,zima..pada snjeg a ja pitam starog zasto je snjeg bijele boje kod dede..) s toga ne vidim razlog da budem alergican na prasinu jer sam od maljena ojacao. :(

Ti si se očeličio bukvalno :)
Jbg,neke stvari su i genetski uslovljene.Plus,ko kaže da bi ti ta prašina u Zenici smetala. :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ti si onda alergičan na čist zrak :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam dobio jos kasnije, mislim sa 24,25 i to je pocelo zbog one nesretne ambrozije.
@TeenSa
ti bi bas mogao ruku pod ruku sa azdajicom. Cuj svaki dan brisati prasinu i usisavati. Ja znam da svaki dan nalece nova prasina, ali nalece i svake minute, nemoguce je protiv toga se boriti( ok, imaju neka sredstva koja ne dozvoljavaju nakupljanje prasine, navodno, ali onda padne na pod). Protiv prasine se najlakse boriti svijetlim namjestajem :D .

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@spavac
KAkva je to pupica koja se istrosi za dan? Ondje ima dvjesto doza otprilike, a preporucljivo je uspricati dvije do tri odjednom.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
KAD prije si ju ispraznio? :o Koliko puta dnevno ju koristis?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Slika

6-8 puta na dan.(izbjegavam tablete, pumpica mi bas nesto sjeda).eh sad moram takodje priznati da sam malo spricao po sobi..

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti bas imas ozbiljnih problema sa tim. Ja sam jedne sezone isao na hitnu da mi prepisu to , jer nisam mogao disati, ali ni tada kad je bilo najgore nisam koristio vise od 3-4 puta na dan. Inace, kad me kasalj bas sastavi, uzmem pred spavanje dva udaha i miran sam. Jer danju je ipak puno lakse zbog uspravnog polozaja tijela.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:59 
staromodan
Korisnikov avatar

odletih do apoteke, pokazao joj kesicu da sam vec kupio kod njih...ispricao zeni kako sam cuvao u duksu i vjerovatno mi nekako ispala pumpica..kad je vidila da su mi oci crvene, bi joj zao pa mi dade drugu...eh da £7.50 kosta pumpica..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]