banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Sledeća

Vjerujete li u Boga?
Da! 52%  52%  [ 57 ]
Nisam bas siguran-a! 10%  10%  [ 11 ]
Vjerujem samo u Sebe! 1%  1%  [ 1 ]
Vjerujem samo Sotoni! 7%  7%  [ 8 ]
Ne! 30%  30%  [ 33 ]
Ukupno glasova : 110
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Džontra je napisao:
uzmimo činjenicu da sve manje više stavlja čovjeka u neki kalup....

Pa kakav je smisao komentara onda? :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Sav ovaj razgovor je pošao od toga da si rekao da izvorna vjerska učenja ne stavljaju čovjeka u kalup.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Gdje sam to rekao? Rekao sam za framework. Ukalupljivanje za mene ima negativnu konotaciju, povezujem je sa torom, kavezom., dok je framework u ovom kontekstu zapovijesti za mene nesto kao savjet doktora. Necemo valjda reci da nas doktor ukalupljuje svojim savjetom

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ova tema je postavljena iz ugla hrišćanskog, tj religijskog ugla gledanja, ali ne i duhovnog. To se vidi po anketnim pitanjima.
Da li ima još ljudi koji vjeruju da se stvari ne događaju nasumično, ali ne vjeruju u Đavola, Sveto trojstvo, Muhameda, Hrista, Budu, Svetog Petra, oče naš, česnicu, vino i hljeb, post na vodi ili ovaj naš obimni, crkvu, fratre, hodže i sve ostale zaostavštine, likove i idole?..

Za ljubitelje gospela, pojanja itd:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Alyw2PILEho[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
:lol: :lol: :lol:
Jel ovo i za ljubitelje The Gospel of the FSM i The Gospel According to Biff? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:31 
Veteran
Veteran

Izzard je napisao:
The Gospel of the FSM

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Rekao sam za framework. Ukalupljivanje za mene ima negativnu konotaciju

"bombardovanje" ima negativnu konotaciju...Zato se koristi termin "Sprovođenje zone zabrane leta nad Libijom"...Al to je i dalje bombardovanje
Framework je polazna osnova koja kaže "ne radi ovako" "i radi ovako". Kalup takođe radi isto. Znači tvoj framework je samo ljepši termin, al to ne znači da je nešto drugačije (samo je Taško "drugačiji")

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Hristov je napisao:
Pa reci kliberu to, ja mu to pokusavam citavo vrijeme objasniti :D Imas dvije iste tvrdnje, samo ispred jedne stoji negacija. Dokazivanje, odnosno obaranje jedne tvrdnje, obara, odnosno dokazuje negaciju-tvrdnju

a) "Bog postoji"
b) "Bog ne postoji"

su tvrdnje, ali je samo jedna od tih tvrdnji - hipoteza.
Kad ovo kažeš da razumiješ, priznaću da si razumio ono što sam pisao ranije. ;)

Znači, dokazivanje jedne tvrdnje opovrgava drugu, ali ne možeš reći da dokazivanje jedne hipoteze, opovrgava drugu zato što ovo drugo nije hipoteza. Pogrešna upotreba riječi hipoteza.

Ajd, poz.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
kliber je napisao:

Isto tako, nedavno gledam policajca koji je bio povređen u nekoj pucnjavi nekog pomahnitalog idiota. I čovjek je pogođen u blizini kičme, mjesecima išao na rehabilitaciju, i na kraju zahvaljuje Bogu za sve to. Pa, zašto Bog nije poslao moždani udar onom kretenu sa puškom prije nego što je izašao na ulicu?! Ovaj policajac i da je ostao paralizovan, zahvaljivao bi Bogu što nije mrtav.

Gledali smo istu emisiju, hollywoodska pucnjava ako se ne varam. I meni je ovo ostalo u sjecanju, lik kaze "ne dozvoljavam nikome da kaze da sam imao srece, ovo je bozanska intervencija". I ni jednom rjecju ne spomene sve one policajce koji su teskom mukom dosli do njega pod kisom metaka da ne iskrvari na smrt, niti doktore koji su ga spasili. Ne, njega je spasio bog. Aj dobro.
Spoiler:
HE WAS FUCK..G LUCKY :D

A naisao sam neki dan na neke podatke o broju ateista u svijetu, i pored poteskoca da se to utvrdi u nekom tacnom procentu, postoje priblizne procjene, a one su izmedju 2 i 3% ateista i 13-14% nereligioznih ljudi. Po mojoj losoj matematici, to je oko milijarda ljudi, ako se nekome da da tacno racuna.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Što više ateista u svijetu....to bolje....što manje kandidata za raj.....kriteriji se ublažuju... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Oficir s ruzom je napisao:
Što više ateista u svijetu....to bolje....što manje kandidata za raj.....kriteriji se ublažuju... :D

Znaci, ti ne krades, ne ubijas, ne cinis zlo drugima, ne zato sto mislis da je to nemoralno, vec zato sto u suprotnom neces otici u raj i jedva cekas da se 'kriteriji ublaze' pa da onda mozes da radis suprotno. I na kraju krajeva, kakvo je to omipotentno bice, svevisnji stvaralac vremena i prostora koji je toliko sujetan da one koji su se ponasali po moralnom kodu salje u vjecne muke jer nisu vjerovali da On postoji.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51

Znači,ako ne vjeruješ,a Bog stvarno postoji,ne možeš ići u Raj?Jebo takvog Boga...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oficir se boji da će biti pretrpano u raju te da neće dobit 70 već jednu djevicu...i to dopola iskorištenu :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bzvz je napisao:
ti ne krades,

No
bzvz je napisao:
ne ubijas

No
bzvz je napisao:
ne cinis zlo drugima

No...al očekujem da mi se tu kriteriji ublaže... :D
bzvz je napisao:
ne zato sto mislis da je to nemoralno

Da nemoralno je.
bzvz je napisao:
vec zato sto u suprotnom neces otici u raj i jedva cekas da se 'kriteriji ublaze' pa da onda mozes da radis suprotno.

Ne moralno je i u suprotnom neću otići u raj....i jedva čekam da se kriteriji ublaže...u stvari jako se nadam...ne da radim suprotno nego da mi se oprosti ono sto sam već uradio...
bzvz je napisao:
I na kraju krajeva, kakvo je to omipotentno bice, svevisnji stvaralac vremena i prostora koji je toliko sujetan da one koji su se ponasali po moralnom kodu salje u vjecne muke jer nisu vjerovali da On postoji.

To rade samo gazde...a u Njegovom okruženju nema većeg gazde nego sto je On...Takva su pravila, poljubi ili ostavi...
Ti bi da ipak budes ateista (moralni ili nemoralni) nebitno, a da zbog tvoje "dobrote" odeš u raj....pravila kažu da nemože..jer samo je Jedan Dobri....a On je postavio pravila...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Na ovo Zokino...treba da naša administracija uredno reagira...a uvjeren sam da 'oće... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
goci master je napisao:
Gledali smo istu emisiju, hollywoodska pucnjava ako se ne varam. I meni je ovo ostalo u sjecanju, lik kaze "ne dozvoljavam nikome da kaze da sam imao srece, ovo je bozanska intervencija". I ni jednom rjecju ne spomene sve one policajce koji su teskom mukom dosli do njega pod kisom metaka da ne iskrvari na smrt, niti doktore koji su ga spasili. Ne, njega je spasio bog. Aj dobro.

Da, to je ta emisija. I čovjek zove srećom kad bude pogođen i jedva preživi. Ja to ne bih nazvao srećom. Veća je sreća proći bez svega toga.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Na ovo Zokino...treba da naša administracija uredno reagira...a uvjeren sam da 'oće... :D

Zašto da reaguje?Zato što sam rekao da takav Bog nije vrijedan pažnje?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:54 
Veteran
Veteran

Ja se nadam da neće.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
To rade samo gazde...a u Njegovom okruženju nema većeg gazde nego sto je On...Takva su pravila, poljubi ili ostavi...
Ti bi da ipak budes ateista (moralni ili nemoralni) nebitno, a da zbog tvoje "dobrote" odeš u raj....pravila kažu da nemože..jer samo je Jedan Dobri....a On je postavio pravila...

Ako takav raj postoji, to je onda neki dosadni raj, sa tonom casnih sestara, tako da ja ne zelim svakako da budem tamo, ja 'ocu u valhalu :)

Ne zelim ja nista od toga, jer u navedeno ocigledno ne vjerujem, ali i da mislim da svevisnji postoji ja ne bi bio u stanju da toliko postujem i odusevljavam se tako sujetnim bicem.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Zašto da reaguje?Zato što sam rekao da takav Bog nije vrijedan pažnje?

..valjda zbog kulture dijaloga....al et' mozda i ne reagira...nebitno...svejedno... :)

Da razvlačimo diskusiju, otišli bi u off...ugalavnom meni se ne sviđa pravni poredak u BiH, u stvari neke odredbe bih rado mjenjo, ja sam dobar covjek, radnik, od moje plate imaju koristi mnogi :D ...al eto ako sta ne uradim kako drzavi paše odoh u ćuzu...Kakva je to država...kakva je to demokratija...kakva su to pravila , ko ih napisa, ja se s njia ne slazem, ja bih radio kako me volja...ali ipak da nikad ne odem u zatvor...
Rado bih od 200 maraka dao 34 marke nekoj sirotinji nego drzavnoj kasi na ime PDV-a..al nemože...(iako bi sirotinja imala direktne koristi) ...kakva je to drzava (sad slijedi ona tvoja rečenica)....i takva država nije vrijedna pažnje... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]