spavac je napisao:
drugo, Dawkins sam sa slusao i nista..(samo da ti napomenem da sam bio ateista, psovao Boga i pred familijom i popom-kako pravoslanim tako i katolickim, psovao na slave, imendane, crvena slova pa cak i u crkvi)..to je moj zivot i s toga Dawkins po meni je promasaj..
Nisi ti ni prošao pored Dawkinsovih knjiga ili bilo kojih drugih djela…

Ti da si bar korice bilo koje knjige pogledao skontao bi da ovo što si ti napisao nema ama baš nikakve veze s ateizmom nego s kućnim odgojem. Ne bih ja rekao da je Dawkins promašaj nego ti (ako si ga slušao), izgleda nisi čuo, pa si fulao cijeli fudbal. Da jesi čuo bi
ovo... (Sto puta sam postavljao ovaj klip gdje čita iz prvog poglavlja Unweaving the Rainbow jer je fuckin brilliant) Mali OT: nekako sam iskopao klip gdje
Dawkins psuje al i tu citira druge.
Zašto sam ja pomenuo The Greatest Show on Earth, jer knjiga najsažetije moguće objašnjava teoriju koju mozgovi interpretiraju onako kako si ti napisao, a što s pravom teorijom nema nikakve veze. Pa čisto kad se nešto kritikuje i obezvrijeđuje da se bar zna o čemu se govori. Čisto da se ne ponavljaju one rečenice koje mogu impresionirati samo nekog bajuna u kafani tipa nije moj ćaća bio majmun kao i ono poređenje s fićom i kompjuterom.
spavac je napisao:
nego kad vec spominjes bogalje Izzard, jel pogleda nesto od Nick Vujicica..
Aj pročitaj ponovo šta sam napisao. Ljude sa fizičkim invaliditetom nisam pominjao. Govorio sam o ljudima sa urođenim poremećajima u mentalnom razvoju koji ih sprječavaju da spoznaju mnogo jednostavnije stvari, a kamoli da se duhovno izgrađuju šta god to značilo i o ljudima koji boluju od psihičkih bolesti koji nisu njihova krivica i uslijed kojih nisu sposobni da npr. razluče dobro i zlo pa mi se kad posmatram njih čitav taj koncept spoznaje onostranog, približavanja Bogu i blabla čini kao šuplja priča. Al to sam samo ja jer kao što ti reče svako ima svoju pricu.

<3 !