banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: dokle vise!!!
PostPoslato: 18 Apr 2011, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
odem veceras da kupim nesto da jedem, kad ono: jogurt 2,20, majoneza 3,50... jebem ti republiku srpsku srbima, cjelovitu bih bosnjacima i treci entitet hrvatima, kad dopustamo da nas jebu sve zajedno.

Vrh

Tema posta: Re: dokle vise!!!
PostPoslato: 18 Apr 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
to je jeftino, treba biti bar duplo skuplje sve živo.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 00:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ovdje bi dobro sjeo jedan ulomak iz domace lektire (prepusticu knjizevnim znalcima da otkriju autora i naziv knjige), pa da ga "prepricam"...

Komentarisu dvojica trgovaca cijene u kasabi:
- prvi: zali se raja, da su cijene visoke, sta da radimo!?
- drugi: ako je tako, onda dizi cijene!

... i tako je zivot tekao neko vrijeme normalno, raja se bunila, ali i kupovala, sve dok se opet mnogi ne uskomešaše:

- prvi: sta cemo sad!? raja opet kuka, kazu kako jedva sklapaju kraj s krajem i da su cijene previsoke...
- drugi: ako je tako, dizemo opet cijene!

... raja se u pocetku bunila, ali i dalje kupovala, sve dok se mnogi ne ućutaše:

- prvi: sta cemo sad? niko ne kuka, niko se ne buni...
- drugi: eee to vec ne valja - obaraj cijene!

Poenta - mozemo se buniti koliko hocemo, ali sve dok kupujemo tu robu po visokim cijenama, nista se promijeniti nece. Tek bojkot kupnje tih cijenom prenaduvanih proizvoda ce prodavce natjerati na obaranje cijena...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Inflacija u BiH u 2010. godini 3,1 posto

Citiraj:
27. februara 2009. (Beta) - Godišnja inflacija u Bosni i Hercegovini (BIH) u januaru ove godine iznosila je 2,3 odsto.

Citiraj:
Prosečna inflacija u BiH u 2007. godini bila je 4,9 posto

I tako iz godine u godinu govore kako je inflacija u BiH najniža u regionu...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
kod nas je zaista katastrofa, ostanem u merkatoru bez 100 KM samo tako, ne kupi se ne znam sta..kazu mi da najvise kukaju nasi "gastarbajteri" kad dodju :roll: mozda sto su navikli da ne daju citavu platu za hranu, niti razmisljaju hoce li moci kupiti djetetu citavu kilu grozdja (u jednoj trgovini u celincu kila je u martu kostala 10 maraka) pa meni je sve skupo , ovdje pola kile majoneze ima za 1 eur i puno stvari je jeftinije, ulje isto..pa i hljeb jer ono sto kod nas prodaju pod hljeb je spuzva puna svakakvog smeca i moze baciti drugi dan a integralni je cesto samo "ofarban"
ne znam dokle narod jos moze da trpi, ja se iskreno nadam da ce se nesto mijenjati ali opet vise i nisam neki optimista

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 09:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Tako je to kod nas, proizvodimo nista, samo rade usluzne djelatnosti i sverc komerc, ocekujte da bude jos skuplje i jos gore, a bagra prodaje resurse stranim govnarima. Recimo drvo prve klase prodaju pod trecu kasu, i tako piksla se grabi MMF daje kredu, Mile i Sarajevo seru, raja se veseli.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 09:30 
Nema tu nista novo niti ista drugacije, politicari pune svoje dzepove tj. racune, a narod gladan...

Koliko je meni smijesno vidjeti nekog naseg seljaka kako se lozi na rijeci pojedinih politicara, pogotovo kada je sve na nacionalnoj osnovi...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 09:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
U pravu ste vi, ali zato cemo mi imati REFERENDUM, a oni tamo nek crknu. I to je bitno, iako na referendumsko pitanje ni debil ne moze negativno odgovoriti. A to sto se nema za hranu - koga briga. Valja narodu zamazati oci necim.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 09:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Jedi sta mozes.. snalazi se.. umesto jogurta pij vodu umesto majoneze uzmi soli..

Ili pakuj kofere i aj sa mnom u austriju na rad :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
LemiGO je napisao:
Tako je to kod nas, proizvodimo nista, samo rade usluzne djelatnosti i sverc komerc

Kako neko reče "kod nas radi samo administracija i trgovina, a to ne može dovijeka".

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
breskvica je napisao:
kod nas je zaista katastrofa, ostanem u merkatoru bez 100 KM samo tako, ne kupi se ne znam sta..kazu mi da najvise kukaju nasi "gastarbajteri" kad dodju :roll: mozda sto su navikli da ne daju citavu platu za hranu, niti razmisljaju hoce li moci kupiti djetetu citavu kilu grozdja (u jednoj trgovini u celincu kila je u martu kostala 10 maraka) pa meni je sve skupo , ovdje pola kile majoneze ima za 1 eur i puno stvari je jeftinije, ulje isto..pa i hljeb jer ono sto kod nas prodaju pod hljeb je spuzva puna svakakvog smeca i moze baciti drugi dan a integralni je cesto samo "ofarban"
ne znam dokle narod jos moze da trpi, ja se iskreno nadam da ce se nesto mijenjati ali opet vise i nisam neki optimista

вид, вид, бресквица нам се вратила :)

на тему не знам стварно шта да кажем. по мени је лоповлук, мито и корупција највећи проблем. да је некако отјерати ову стоку са власти, али нема шансе, сви су се уталили и међусобно повезали, зло једно...
гледам јуче стара купила неке намирнице и међу њима макароне из Турске и суво грожђе из Ирана :roll: све живо увозимо, а можемо производити домаће, а ствари које извозим осе продају у бесцјење сам ода би неко на томе зарадио коју пару...

нама треба један диктатор да уведе реда! ал баш апсолутни диктатор. кад смо стока, не може другачије

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 10:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šajin je napisao:
на тему не знам стварно шта да кажем. по мени је лоповлук, мито и корупција највећи проблем. да је некако отјерати ову стоку са власти, али нема шансе, сви су се уталили и међусобно повезали, зло једно...

Dok god se vodimo strahom od onih drugih vlast se neće promjeniti bitnije.Zašto bi se vlast trudila da radi na poboljšanju uslova za život kada je dovoljno da zaviču:"Oni hoće da ukinu RS!" ili "Oni rasturaju Bosnu!" i time si osiguraju opstanak na vlasti...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
_zoka je napisao:
Šajin je napisao:

Dok god se vodimo strahom od onih drugih vlast se neće promjeniti bitnije.Zašto bi se vlast trudila da radi na poboljšanju uslova za život kada je dovoljno da zaviču:"Oni hoće da ukinu RS!" ili "Oni rasturaju Bosnu!" i time si osiguraju opstanak na vlasti...

па јест има и тога. не знам стварно, волим ову земљу и овај град, али ја овдје не видим неку свијетлу будућност, нажалост.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Šajin je napisao:
нама треба један диктатор да уведе реда! ал баш апсолутни диктатор. кад смо стока, не може другачије

Da Sajin nama treba jedan diktator jer sa stokom se ne moze drugacije!!! Vidite dokle ide ova politika...narodu se pune usta i stomaci sa nacionalistickim parolama i forama...eto na taj nacin ga se hrani (treba priznati i da kad se blize izbori nasi politicari ne stede i serviraju pod satorom svega i svacega)! Sramota! Nas narod je glup ko k*r*c!!!!!! Nema sta da jede, sve im se rasprodaje ispred nosa za 2 km, rove po kontejnerima, ali eto mi imamo zgradu vlade koju nam i Brixel zavidi...(ok ponekad neki prozor spadne ali dobro Boze moj, ipak je ovo Bosna...). Ja samo znam da sa 100 km izadjem sa jednom vecom kesom iz marketa ili eventualno 2 manje. Mislim da smo stigli do tog nivoa da vise nema stvari koja je jeftinija ovdje nego u EU! Eto mozda hljeb...al je on 0 bodova...
Nema se tu sta pricati dokle god smo mi ovakvi kakvi jesmo a tj. dokle god nas mogu kupiti sa 2 km i servirati svakakve glupe price, mi necemo napredovati.
Aj zdra'o!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Cijene vec odavno nisu normalne... Ja putujem na posao 30km u jednom pravcu i troskovi za gorivo postaju polako neizdrzivi. Cijene u prodavnicama divljeju nenormalno. Cim poskupi nesto...sve se cijene dizu...ali ako to nesto(nafta, struja, zitarice...etc) pojeftini...nikome ne pada na pamet da obara cijene ostalih proizvoda.
Glava nam se puni raznim nacionalistickim sranjima poput ovog o referendumu, sudu itd. Oni jesu u pravu...ovakav sud je sranje...ali gospodo on je sranje vec godinama i niko od njih prstom nije maknuo da to promijeni. Nasli su se mijenjati sada da skrenu paznju ljudi sa egzistencijalnih problema. Juce citam da je ćerka Milorada Dodika postala šefica kabineta u Vladi RS...pa to vise nije nepoztizam...to je BEZOBRAZLUK!!!
http://www.mojusk.ba/news.php?id=10811

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Svaka cast za temu.
Evo i ja iz Pederacije :D da dodam koju.
Ovo nam rade jos od zavrsetka rata, pa ne mogu vise ni 'njih' (politicku elitu) da krivim - kad smo toliko glupi bolje i ne zasluzujemo.
Utjerali su nam strah u kosti (i rat je, naravno, ali se on davno vec zavrsio). Bojimo se jedni drugih. U tom mulju oni lako love...

A ironija je sto je sve to suplja prica. Ironija je da za njih vec odavno NEMA Srbin, Hrvat, Bosnjak...za njih ima samo 100, 200, 1000, 10,000..

Mile i Tihi su npr. daleko BOLJI izmedju sebe nego sto cemo ja i neki Dragan iz Banja Luke ikad biti. Oni su se nasli u nekim licnim interesima, a nas dvojicu su ubijedili da cemo danas-sutra jedan drugog zaklati...oni kafe ispijaju a meni neugodno otici u Podrinje (to je ilustracija, iskreno niti se bojim suzivota sa Srbima niti mrzim Srbe).

'nacionalnu stvar' samo podmecu svojim ovcicama...pa tako na TV-u svakodnevno makar na jednom kanalu mora se potegnuti nesto od prije 16 godina...pocinjem se vise svadjati sa ljudima koji me napadnu kad j*bem 'sjecanja' i 'obiljezavanja' i 'komemoracije' ciji cilj nisu zrtva - vec cisto drzanje proslosti u podsvijesti ljudi da bi se njima lakse manipuliralo.

Mi tapkamo u mjestu, oni jure u Q7-icama 8) Svakodnevnica obicnog gradjanina ispunjena nekim 'nacionalnim pitanjima' a na krupnoj sceni se AMA BAS NISTA drasticno nije, niti ce, promijeniti...osim sto smo postali siromasniji :(

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
NFL fanatik je napisao:
Svaka cast za temu.
Evo i ja iz Pederacije :D da dodam koju.
Ovo nam rade jos od zavrsetka rata, pa ne mogu vise ni 'njih' (politicku elitu) da krivim - kad smo toliko glupi bolje i ne zasluzujemo.
Utjerali su nam strah u kosti (i rat je, naravno, ali se on davno vec zavrsio). Bojimo se jedni drugih. U tom mulju oni lako love...

A ironija je sto je sve to suplja prica. Ironija je da za njih vec odavno NEMA Srbin, Hrvat, Bosnjak...za njih ima samo 100, 200, 1000, 10,000..

Mile i Tihi su npr. daleko BOLJI izmedju sebe nego sto cemo ja i neki Dragan iz Banja Luke ikad biti. Oni su se nasli u nekim licnim interesima, a nas dvojicu su ubijedili da cemo danas-sutra jedan drugog zaklati...oni kafe ispijaju a meni neugodno otici u Podrinje (to je ilustracija, iskreno niti se bojim suzivota sa Srbima niti mrzim Srbe).

'nacionalnu stvar' samo podmecu svojim ovcicama...pa tako na TV-u svakodnevno makar na jednom kanalu mora se potegnuti nesto od prije 16 godina...pocinjem se vise svadjati sa ljudima koji me napadnu kad j*bem 'sjecanja' i 'obiljezavanja' i 'komemoracije' ciji cilj nisu zrtva - vec cisto drzanje proslosti u podsvijesti ljudi da bi se njima lakse manipuliralo.

Mi tapkamo u mjestu, oni jure u Q7-icama 8) Svakodnevnica obicnog gradjanina ispunjena nekim 'nacionalnim pitanjima' a na krupnoj sceni se AMA BAS NISTA drasticno nije, niti ce, promijeniti...osim sto smo postali siromasniji :(

Potpisujem!
Super si to napisao i stvarno je to realna slika!
Svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zbog toga svega se jezim na spiku o 'otcjepljenju' kao i spiku o 'ukidanju RS-a'...sve su to suplje price, stanje ce vjerovatno ostati kako je...tim pricama se siroke narodne mase drze na lancu, i nista vise...

A i da se neka od tih varijanti desi - konstanta bi bila samo to da bi nas elite onda j*bavale u ODVOJENIM DRZAVICAMA, isto kao i do sada - samo sto bi nam svakih par kilometara trebao pasos :P Onda bi nam vjerovatno prosipali suplju kako Republika Bosna planira agresiju na Republiku Srpsku ili obrnuto - te da nam je jedini spas u strankama INSERT_NAME :D
Da nije zalosno bilo bi smijesno.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Cijene vec odavno nisu normalne... Ja putujem na posao 30km u jednom pravcu i troskovi za gorivo postaju polako neizdrzivi.

Ti si dobar,ja već pola godine idem busom.... :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BTW - ko nije gledao dokumentarac Vlade Divca 'Nekad braća' na FTV-u preksinoć - toplo preporučujem...

Nisam jugonostalgičar - ali prolazili su me trnci...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]