Japanese_rose je napisao:
Nemas nikakvo pravo da mi se obracas na ovaj nacin.
Lijepo sam napisao da nemam namjeru da kritiziram...a dodajem niti da patroniziram.
To govori zdrav razum, to svakako kaze Islam, a najvjerovatnije i serijat.
Samo kad bi svi ljudi razmisljali obrnutim redosljedom nebi bilo problema...dakle serijat, Islam i zdrav razum ili istovremeno serijat i zdrav razum.
p.s. Odlazak zene ginekologu ne spada u 'skidanje pred drugima', nego vodjenje racuna o svom reproduktivnom zdravlju. Vecina zena bilo koje vjere pri tome osjeca nelagodu i bira zenu ginekologa, ali ako ne postoji zena ginekolog, nadam se da ce muslimanke otici i kod muskog ginekologa ako je u pitanje zdravlje.
Napisao sam redosljed....nemas potrebe govoriti ocito...zar ti mislis da je moj stav traziti zenu ginekologa po cjenu zdravlja jedne muslimanke, ako ne mislis tako onda cemu gornje pitanje ili konstatacija ?
To je ta 'hijerarhija', tj svodjenje zene na bezumno bice koje nije u stanju donijeti odluku o bilo cemu sama za sebe. Ali na vasu nesrecu, mi smo to itekako u stanju. Sreca pa vi ne donosite odluke sta je grijeh, a sta nije, ostavite se toga.
Majko mila...sta je tebi zenska glavo ??? Sad drugo pitanje...Ima li smisla da govoris (pretpostavljam meni) da je moja namjera svesti zenu na bezumno bice a ja ti 3-4 posta goro govorim da je farz da zena se obrazuje...upravo zbog problema kojima je ona vicna da ih razjesi i razumije i na adekvatan nacin nadje odgovor...zvuci li to tebi ( Tite ti ) da moj stav da svedem zenu na bezumno bice...
I ostavite to Pravednom i Svemocnom u cijoj je ruci i vasa dusa.
Pozivati si na Pravednog a ne provoditi Njegov zakon je problem imana (akaidske prirode)... o tome govore djela napisana na temu Rubbubijje i Ulluhije....
Potrebno je shvatiti duh serijata, srz....
Razumjemo se oboje samo sto ti guras periferne probleme...
"Da sam mogao bilo kome zapovjediti sedzdu zapovijedio bih to zeni da ucini svome muzu." ( slobodno citiranje hadisa)...taj hadis ima srz i nepotrebno je zapitkivanje, jer je zapitkivanje upropastilo one prije nas....