banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2011, 20:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Mar 2011, 19:37
Najveci hit na zapadu sada dostupno i kod nas, tablet PC radi sto i vas kucni racunar pa cak jos vise.
Omogucava vam pristup internetu na bilo kojoj lokaciji da li preko Wi-Fi ili 3G mreze vaseg mobilnog operatera.
Dolazi sa svim aplikacijama potrebnim za rad ( Skype,Msn,...)
NOVO

Slika

Slika

Tablet PC 7 Inch Android 2.2 VIA 8650 Flash 10.1 720P Camera Silver New UI

SPECIFIKACIJE:

CPU WM8650,High-performance 800MHZ CPU+400MHZ DSP
Operation system ANDROID 2.2
Memory 256MB
Storage Device 2GB FLASHSupport external TF card, maximum capacity of 32GB
Gravity 4-Dimensional gravity sensing
LCDSize 7" (inch) WVGA wide-screen
PIXEL 800*490(16:9)
Network Cable Internet: 10/100M adaptive
WIFI:IEEE802.11b/g/n wireless network
3G TD-CDMA:TD368WCDMA:
HuawayE220/ E230/E160X/E169G/E1750
Alcatel X060S/X200CDMA2000:Bora 9380/AWIT-U8
Touch Pannel TFT Resistive Touch Screen(two point touch),
achieve pages and images zoom in and out
I/O Port 30pinUSB switch interface*1,Headphone *1, MIC*1, DC JACK*1,
TF card reader
Audio 3.5mm headphone jack
High-quality stereo loud speaker
Built-in microphone
Media File Audio file formats supported: MP2, MP3, WAV, AAC,
WMAVideo file formats supported:[MPEG1/2/4,MJPG,H263](1280×720)
resolution,H264 (720× 480) resolution.
Photo file formats support: JPG, JPEG, BMP, and PNG.
Camera Built-in 30,0000 pixels camera
Power adapter 9V,1.5A,
Battery Battery capacity:1800maH
Size 19.85cm×12.7cm×1.68cm
Weight 370g
Last time standby time: above 10 hours,Video play :3 hours
Language English,Czech, Danish, German, Spanish, French, Italian, Dutch,
Norwegian, Polish, Turkish, Portuguese, Swedish, Russian, Greek,
Korean, Japanese, Simplified / Traditional Chinese
Accessory AC Adapter,User Manual,External RJ45/USB Pot,Packing Box

CIJENA: 270 KM

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 20:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Maj 2009, 16:50
Mislio sam da je ovo hit na istoku a APPLE IPAD na zapadu, ili .....?

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 21:17 
Voajer
Voajer

:) Mislio sam uopsteno na tablet...nisam nigdje spomenuo IPAD,al ako si zainteresovan za zapadnu igrackicu imam i to za tebe,Apple IPAD 2 64GB ,2300KM ..pozzz

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Prijatelj ga je kupio prije 7 dana za 1100km na piku bas 64gb sa koznom nazovi tabakerom.
ps
Molim te objasni kako uredjaj podrzava 720p/1280x720/ rezoluciju kad mu je 800x490 maximalna rezolucija displ.?

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
100 dolara - 140 mawaka -;))
Sledeci put kad budes imao plan da se obogatis na nekom kineskom tres uredjaju, nemoj kopirati naziv i sve karakteristike i slike.
Budi mudriji, i pokusaj prodati proizvod za duplo vecu cijenu kojem nije lako uci u trag za 2 sekunde. :)

http://www.ctobay.com/eken-m009s-tablet ... p8905.html

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Od jeftinih tablet uredjaja jedino bih kupio ARCHOS 7HT

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 23:20 
Voajer
Voajer

@mipepim: Ipad 2 sa wifi i 3g za 1100KM...pogledaj malo na ebay koliko se krecu cijene sa dostavom za BIH:)...ne kontam sta ti nije jasno oko rezolucije,to je jednostavno kao i sa televizorima,tj podrzani standard je 720p i mozes da reprodukujes video u tom standardu iako ti displey nema dovoljno pixela da ga prikaze...nadam se da si me skonto i naucio ponesto novo...
@Rocker: :)a hocu se obogatiti,pa moras unjeti malo cari cjenkanja, dolar je pao prije nekih 15tak dana sa 1.48 na 1.4... tako da, 240 KM nije puno za pocetnu cijenu,ako ti spustim za 20,30KM to je 210-150 =60KM zarade(ako imas srece da ti ne dodje carinjenje robe), sto u sustini i nije neka zarada ako uzmes rizik isporuke ovakivih stvari iz Kine,,,Drugo ,nisam htio nikoga prevariti niti nadmudriti,samo sam prekopirao karakteristike onakve kakve jesu.Da sam to planirao,vjeruj mi da bi i uspio:)...a trece,nemoj podcjenivati Kinesku tehnologiju...:)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2011, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

aleksbl je napisao:
@mipepim: Ipad 2 sa wifi i 3g za 1100KM...pogledaj malo na ebay koliko se krecu cijene sa dostavom za BIH:)...ne kontam sta ti nije jasno oko rezolucije,to je jednostavno kao i sa televizorima,tj podrzani standard je 720p i mozes da reprodukujes video u tom standardu iako ti displey nema dovoljno pixela da ga prikaze...nadam se da si me skonto i naucio ponesto novo...
@Rocker: :)a hocu se obogatiti,pa moras unjeti malo cari cjenkanja, dolar je pao prije nekih 15tak dana sa 1.48 na 1.4... tako da, 240 KM nije puno za pocetnu cijenu,ako ti spustim za 20,30KM to je 210-150 =60KM zarade(ako imas srece da ti ne dodje carinjenje robe), sto u sustini i nije neka zarada ako uzmes rizik isporuke ovakivih stvari iz Kine,,,Drugo ,nisam htio nikoga prevariti niti nadmudriti,samo sam prekopirao karakteristike onakve kakve jesu.Da sam to planirao,vjeruj mi da bi i uspio:)...a trece,nemoj podcjenivati Kinesku tehnologiju...:)

E sada da ja tebi nesto objasnim ,hardwearske modifikacije sam radio sa Swobodom/za ovo ime potrazi u Wiki-u/prije nego sto si znao da Kina postoji, za sada sam imao nekoliko stotina kineskih proizvoda na testiranju/citaj telefona,navigacija,din2 auto uredjaja,media playera, pa i nekoliko tableta/Ni jedan od njih nije imao hardwearsku specifikaciju koja je deklarirana, sto se samo kvaliteta hardweara i njegove komunikacije/veze/ tice, je toliko los da mi se cini da u tom jednom proizvodnom selu rade i starci i djeca kad se vrate sa rizinih polja. Ipak ti moram priznati da rezolucija displaya ne mora biti identicna rezoluciji podrzanog prikaza, ali ako na njemu radi 720p bez trokiranja i ako su specifikacije identicne onima sto su deklarisane ja cu po toj cjeni kupiti 10 komada ako ih imas, a ako ne ti meni das jedan.
ps
720p radi tek na 25 fremova sa snapdragonom od 1ghz
800x490 rezoluciju jos nisam sreo u praksi, ko zna mozda je to nesto novo

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2011, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Najjaci je Sciphone, 16gb memorije, ubacis jednu pjesmu i vec ti ostane 13gb slobodno :lol:

Kinezi su zakon, ali bih svima preporucio da prvo dobro pogledaju uredjaj.

Sciphone da ima bolji touch bio bi extra telefon za 100km (iako se kod nas prodaje za 200km)...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2011, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
iskreno ja koji sam god od tih kineza uzeo u ruku najradije bi bacio u smece ... sve je to zabava za pola sata i nekvalitetno da te bog sacuva...
al ima jedna dobra fora ... mi smo na ono smece Eken stavili Windows CE i super nam radi u jednojh firmi kao interaktivni cjenovnik
270 KM i nije puno nadigao cijenu kad gledam tamo po piku ima more klenova sto traze po 400 KM za ovo ...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2011, 23:48 
Voajer
Voajer

@mipepim: prvo ,ovo nije kineski no name uredjaj,drugo,ako udjes na EKENovu stranicu mozes se prijatno iznenaditi kakvih sve uredjaja imaju u ponudi,koji hardwerski ne zaostaju mnogo za puno skupljim uredjajima..trece, ovo je Android platforma a trenutno se smatra da ce u buducnosti vecina telefona i tableta biti zasnovana bas na ovom OSu.velika su poboljsanja na 2.2 verziji.cetvrto,ne zelim da se prepirem ovde stobom,dosao sam da ponudim uredjaj,nisam dosao nikoga da zeznem,da muljam sa specifikacijama itd..ko ima predrasude prema kineskom proizvodu,uvijek ima drugi izbor,tu je Samsung Galaxy,tu je IPAD,motorola,htc itd... peto,ako si zainteresovan za 10 komada mozemo se dogovoriti za nizu cijenu:),ustvari,ti sebi mozes naruciti ,neki nemaju mogucnost za to ili ne zele da rizikuju sa dostavom..

@borke: ja ne kazem da su im stvari perfektne,ima smeca naravno,kao i kod poznatih proizvodjaca da se razumijemo...citao sam kritike po raznim forumima i zakljucio da ovo stvarno nije los uredjaj za ove pare..al eto naveo si sam primjer interaktivni cjenovnik,,,super stvar,veoma prakticno i sigurno ce ispostovati sve potrebe korisnika.Moze ispostovati prosjecnog korisnika i to je dovoljno,Wifi po kafanam,surfanja,skype,citanje slika,video prikaz,muzika,usb,lan,3,5mmi audio izlaz....prakticnan je,manji i laksi od laptopa,dovoljan broj aplikacija kojih je svakim danom sve vise.... al ne kontam pojedine likove,dodju ovde i porede ovo sa IPADom...
hm,i nije cijna 270 nego 240...ovo mi je promaklo,al kad sam racunao u postu ispod napisao sam 240...greska ,do mene...

Poslednji put menjao aleksbl dana 28 Mar 2011, 23:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2011, 23:53 
Voajer
Voajer

jel moze ovo kako da se ispravi,tj da uredim post...
cijena je 240KM

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ljudi odustanite od kupovine tog kineskog smeća... Imam osjećaj da naručim šinu za prugu, stigla bi pokvarena...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
mangia je napisao:
Ljudi odustanite od kupovine tog kineskog smeća... Imam osjećaj da naručim šinu za prugu, stigla bi pokvarena...

Ej, nemoj kvariti čovjeku oglas! Hehe šalim se, :D ali nije baš ni da su se ljudi nešto posebno navukli... :lol:

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
iz iskustva sa kineskim telefonima znam im je najveci problem bio software...ako sad koriste android ...ne bi trebalo biti nikakvih problema! daleko od toga da je u rangu IPAD ili galaxy...ali za ovu cenu od 240km,verovatno dobijas solidan uredjaj!!! da mi treba nesto slicno,svakko bih pogledao o cemu se radi ...ali i dalje ne verujem u tablete..drzim se netbookova :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
sto kvarimo :) vidis da ga drzimo stalno u vrh tema :)
jos nam da nam zahvali da plati pivu kad nekog obraduje s tom tabletom

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 13:09 
Voajer
Voajer

borke je napisao:
sto kvarimo :) vidis da ga drzimo stalno u vrh tema :)
jos nam da nam zahvali da plati pivu kad nekog obraduje s tom tabletom

:) moze,moze,samo komentarisite...ako ga prodam ovde,imate pivu:)

@wizzy_bl: daleko od poredjenja ali daleko i od njihove cijene... pa danas ne mozete naci telefon za ove pare koji ima Wifi,sto je po meni najveca prednost ovog uredjaja..opet da se vratim na cijenu,ako odete na pik.ba i pogledate koliko ljudi cijene dosta losije tablete,vidjecete da je ovo realna cijena.. mozda ovde niko nije zainteresovan,ali na piku je drugacija prica...

@mangia: naravno,ko ima para kupice sebi neku od burzujskih igrackica,a ovo nece ni pogledati..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]