|
Pripravnik |
 |
Pridružio se: 09 Mar 2011, 20:49 Postovi: 100
|
lavić je napisao: pustinjskiLav je napisao: lavić je napisao: Pustinjski, ,,logicno da to ne moze biti onaj Indzil skojim je dosao Isus.,,
1. Isus nije došao sa jevanđeljem jer je On jevanđelje. 2. Jevanđelje je radosna vest o spasenju kroz najavljenu žrtvu. 3. Proroci koje ne priznaješ redom najaviše tu žrtvu dajući joj ime Mesija(kao posebni pomazanik) 4. Ako kažeš da priznaješ Indžil a ne veruješ da je Isus ta žrtva onda je to totalni promašaj jer ne poznaješ osnovne stvari. 5. Ako veruješ Mojsiju i Isaiji i Jeremiji i Jezekilju i Zahariju kao i Malahiji i Danilu (eto da ostale izostavimo za sad) onda ćeš jasno videti u Božijoj najavi ko je Isus i razumeti način spasenja i shvatiti šta je jevanđelje.
Da bar Isusovim rečima veruješ čuo bi gde 3 puta najavljuje svoju smrt i vaskrsenje kao što stari proroci najaviše. Zar ima logike reći:,,verujem starim prorocima ali njihovim rečima ne,,? Isus je citirao te proroke koje ti odbacuješ. Isus je dao život i za tvoje grehe koji ti odbacuješ. Isaija u 9 glavi govori ko je to ugotovljeno telo i ko nema to telo kao pomirnicu NEMA ŽIVOTA zapamti to NEMA ŽIVOTA eto danas ti rekoh i nije kasno da se pokaješ i obratiš steni koja je izvodila svoj narod iz Egipta.
Kad si kod Tira reci i ko je bio car Tirski da naučimo? Zaboravio si opet dati odgovor uvezi Avrama i žrtve, pokušaj sad. Kad bi nekad čovek znao koliko nezna ćutao bi.Nebi bilo loše i malo istorije poznavati, ne mora to biti na akademskom nivou ali bar ponešto jer je korisno. Gore si i Konstantina navodio ali nisi potkrepio argumentima svoje pretpostavke i takav razgovor je govor u prazno zato pokušaj malo ozbiljnije prići tematici kojom nešto želiš i pre toga odluči šta želiš da bi znao i ti i mi šta zapravo obavljaš.
Nekad mislim da o sebi govoriš više nego o Pismu a onda pređeš na šalu pa malo o Kuranu, zasad o Budizmu ćutiš ali nikad se ne zna gde može besciljna tema otići. Pozdrav. 1.Isus jeste dosao sa Evandjeljem u smislu jer je to njemu objava od Boga,poznata je krscanska fraza da je cijela Biblija sa evandjeljima bozija rijec,znaci i to je njemu objava,nije sam od sebe pricao(naravno govorimo o onom Indzilu) 3.Duznost svakog muslimana je da vjeruje u sve ranije poslanika «Oni govore: 'Budite Jevreji, odnosno kršćani, i bićete na pravom putu!' Ti reci: 'Ne, mi smo vjere Ibrahimove, koji je ispravno vjerovao; on nije nikoga Allahu ravnim smatrao.' Recite: 'Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i u ono što je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pokoravamo.» (El-Bekare, 135-136.) Svaki od njih je posvjedocio da ce priznati poslanstvo poslednjeg poslanika,otuda i prorocanstva u raznim religijskim knjigama o dolasku Muhammeda 4.Pa kakav promasaj,ti neshvatas da se o vjeri ne diskutuje na taj nacin,ne mozes ti meni nametnuti svoje vjerovanje pukom pricom,inace krscani recimo kada raspravljaju dali je Isus bog oni navode citate iz biblije,pa u biti kakav je to dokaz,biblijom u koju nevjerujem mi dokazujes nesto,to nema nigdjew u svijetu,ali opet hvala Allahu muslimani tom istom Biblijom vam dokazuju da Isus nije bog,da nije dio trojstva,da nije ovo da nije ono,i sama vasa Biblija vas porice,pa kud ce te dalje 5.Isus jeste spasenje za narod u kojem je bio,mi sad ne zivimo sa Isusom,imamo samo neku navodnu Bibliju koja je njemu data od Boga.Pa mi kazi po hiljaditi put na osnovu cega i koje teorije imamo smjelost vjerovati da je ova biblija puna greska i sl. bozija rijec,kako ste tako slijepi,daj mi neki odgovor.Meni neki kazu bitna je poruka koja je ostala u bibliji.Ma kakva poruka u najvecem skupu greski i kontradikcija na svijetu,nijedna knjiga nikada nije napisana a da je imala toliko greski,to je totalna sramota za krscanstvo,kako neko moze to slijediti,pa zar ne vidite koliuko ste oholi i koliko slijepo zelite slijediti zabludu,ne zelite izgleda prihvatiti islam ni kada bi vam sad Isus sisao sa neba i rekao da je to prava vjera,vi opet necete,ali onoga dana kada sidje sa neba na vasu zalost to ce vam biti kraj,sudnji dan i vise nema pokajanja,tada ce svi povjerovati ali kasno I na kraju stice se dojam da ponovo nise argumentovao nista od ranije napisanog samo si po jednu recenicu stavio kao da nas zavedes da ti znas odgovor a odgovora nema.To da je Isus umro za nase grijehe je totalna glupost,postoji veliki broj dokaza da on uopce nije razapet a vi opet tvrdite da je umro,gdje ako nije razapet,u cenifi,u kadi,na grani?I koja samo glupost da neko mora umrijeti navodno kao,nije Bog mogao reci "budi" i ono biva,i oprost svima.I kakva je to uopce mudrost da Isus umre a mi narod,koji smo obicna gamad da radimo razne grijehe i gluposti,prevrsavamo svaku mjeru u tome i da onda udjemo u raj jer je neko ranije umro za nas,e sipak ces uci u raj dragi lavicu,steta sto kad to shvatis bit ce dan tvoje smrti i pokajanje nece biti primljeno.Cinjenica je da spasenja nema,jer ako je Isus poslat da spasi covjecanstvo sta je sa onima koji su zivili prije njega,koga ce on spasiti,kako ce,ne moze,cinjenica je samo ta da svako odgovora za svoj narod,a Isus odgovora za svoj,jevreje,do vremena dok nije rodjen Muhammed Isus se morao slijediti,danas mora se neslijediti jer je dosao Duh istine,Muhammed a.s Ukratko nesto od mene! Ja meraka,sve iz šupljeg u prazno...zar nebi bilo bolje reći:,,neznam zašto je Avram prineo sina,, i ,,neznam ko je bio car Tirski,, i ,,ne znam baš najbolje istoriju,, da bih znao da si iskren a ovako ispada neozbiljno to što radiš. ,,1. Isus jeste dosao sa Evandjeljem u smislu jer je to njemu objava od Boga,poznata je krscanska fraza da je cijela Biblija sa evandjeljima bozija rijec,znaci i to je njemu objava,nije sam od sebe pricao(naravno govorimo o onom Indzilu).,, Isus je znači došao sa drugim Isusom da nam saopšti kako nas je onaj prvi OTKUPIO Rekoh ti da je jevanđelje RADOSNA VEST koja glasi: da smo blagodaću spašeni kroz VERU u ugotovljeno telo za nas. Isus je SEBE predstavio jer je On poruka jevanđelja najavljena od proroka koje ti ne priznaješ jer bi im verovao i poznao Isusa kao najavu i ispunjenje najave. ,,2,, si preskočio pa ću i ja. 3.,,. Duznost svakog muslimana je da vjeruje u sve ranije poslanika,, Zašto ne vršiš DUŽNOST? Ko je od nas dvojice Musliman ti koji rušiš proroke ili ja koji verujem? 4. ,, Pa kakav promasaj,ti neshvatas da se o vjeri ne diskutuje na taj nacin,ne mozes ti meni nametnuti svoje vjerovanje pukom pricom,inace krscani recimo kada raspravljaju dali je Isus bog oni navode citate iz biblije,pa u biti kakav je to dokaz,biblijom u koju nevjerujem ...,, Ništa ja ne nanećem već se držim onog:,,Duznost svakog muslimana je da vjeruje u sve ranije poslanika,, A što ti ne veruješ to je tvoj problem i na kraju potvrđuješ neverstvo u proroke i poslanike kako ih već nazivaš. 5. ,, Isus jeste spasenje za narod u kojem je bio...,, A kako ih je spasio? Dokaži. Zašto Kuran Isusa naziva Mesijom i ni jednog drugog više tim imenom? I koja je bila uloga Mesije? ,, ni kada bi vam sad Isus sisao sa neba i rekao da je to prava vjera,vi opet necete,ali onoga dana kada sidje sa neba na vasu zalost to ce vam biti kraj,sudnji dan i vise nema pokajanja,tada ce svi povjerovati ali kasno,,
Nama je rekao da ne sudimo nikoga jer se svako svojim rečima sudi. U pravu si da će tad biti kasno za poverovati u Isusa zato Ga sad veruj i prihvati kao Mesiju koji uze grehe SVETA. Šta ćeš dati za otkup duše? Pokušaj bar ovog puta pokazati malo ozbiljnosti pa na ovih nekoliko pitanja odgovoriti da bi video u tebi vernika a ne sudiju sa predrasudom. Bog te blagoslovio. Ti se malo osokolio,kada sada nijedne rijeci ja nebi progovorio opet si ti na nuli sve dok ne objasnis greske i kontradikcije u Bibliji.Sve dok to dvoje stoji problem ostaje,moras odgovoriti na to jer ne moze biti Biblija bozija rijec sa svim tim greskama 1.Cekaj sta ti nije jasno,hoces da kazes da evandjelje i ono sto Isus govori navodno u njima nije objava od Boga.Ili ako okrenemo da je Isus bog to su takodje bozija rijeci,u cemu je problem? 3.Ti moras shvatiti da je nevjerujem u Bibliju jer je puna gresaka i kontradikcija pa ako mislis nesto dokazivati Biblijom ili drugim nepouzdanim izvorima onda ne znam koja je svrha diskusije,jer Kuran kaze da su svi raniji poslanici priznali Muhammeda kao poslednjeg,medju njima i Isus i biblija zaista ima prorocanstva o dolasku novog Poslanika,to je sam Isus rekao.I nemoj ti meni govoriti vjerujem li ja u prijasnje poslanike ili ne,ti meni navedes biblijske citate da je Isus taj spasitelj,ja tebi Kuranske ali i Biblijske da je Muhammed spasitelj,sta cemo prihvatiit?Ono od Kurana koji nema nijedne greske i kontradikcije,ili ono od Biblije koja ima 50.000 gresaka i kontradikcija? 4.Ja vjerujem u sve poslanike kao i u Isaa a.s,ali kao poslanika,ne kao boga ili bozijeg sina subhanAllah,kakve samo lazi iznosite,i ne vjerujem da je umro za nas kao spasitelj jer postoje dokazi da on nije uopce razapet 5.Isa a.s zauzima jako visoko mjesto medju svim poslanicima i mi ga posebno postujemo jer nam je Allah tako naredio,on kao Mesih je lijecio,ozviljavao i cinio druga cuda Allahovom voljom kao sto i on sam u Bibliji kaze "Ja sam ne mogu uciniti nista" "Sve sto radim je od onoga ko me je poslao" "Moj Otac je veci nego ja" I daaa,kako da vjerujem u Isusa kao boga i Bibliju kao moju zivotnu vodilju kada je ista ta biblija puna gresaka i kontradikcija,a sdruge strane imamo Kuran bez ijedne,imamo najave Isusa da ce doci Muhammed I ne znam zasto me pitas zasto je Ibrahim a.s morao zrtvovati sina.To je bilo iskusenje od Allaha.Sta li zelis reci time
|
|