lavić je napisao:
pustinjskiLav je napisao:
Da ovo malo preuredimo,ici cemo polako,dvije po dvije greske,podvale na Boga i sl.Ako moze da se uhvatis prvo samo ovoga sto sada napisem,objasniti pa onda idemo dalje
1.Kazes da Bogu nije svojstveno da se kaje niti da se bori sa ljudima
"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"
2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."
OBJASNJENEJ MOLIM!
I ti možeš prevesti Bibliju i neko će čitati tvoj prevod i reći: ,,...jer sam se NALJUTIO što sam ih napravio." ili ,,jer sam se IZNENADIO ....POGREŠIO....PREVARIO....itd.
A šta zapravo Bog oseća prema svojim stvorenjima: ŽALOST
Ako ti misliš da Bog greši i kaje se za svoja dela koja unapred poznaje onda je to tvoj stav ali ne i moj. Našao sam mnogo prevoda veoma traljavih ali ko ima razum uočiće grešku u prevođenju. Pa kad je rekao da se ,,kaje,, zašto nije zatro sve jer i to piše?Bog je milostiv i trpi i dalje mu je žao zbog čovekove tvrdoglavosti i čeka da Mu se vrate. Da li farbam ili govorim istinu?
Već rekoh a ti prati sve opise o Jakovu-Izrailju i videćeš da piše da se sa anđelom borio-Hrvao. A reci mi sa kojim ljudima se pre toga borio? Šta ako je tu upotrebljena jednina koja upućuje na Jakova koji je imao unutrašnju borbu sa sobom jer se trebao sresti sa bratom jednog dana?Zašto je tražio blagoslov kad je dobio prvenaštvo i time i blagoslov i nasledstvo?
Zato da bi opstao u susretu sa bratom i da bi imao mir sa svima.Kako čovek može nadvladati Boga? Dakle prevod nije stručno urađen pa je negde anđeo, negde Gospod a negde Bog.
Da li je ovo farba?
,,...
slazem se,ako neka knjiga sadrzi greske to onda ne moze biti izvorna bozija rijec),,Ako bih moja malenkost prevela Kuran ostalo bi samo par hiljada vernika koji ne umeju čitati ili su u duševnim bolnicama. Razumeš sad koliko znači ljudski faktor zvani ,,Prevod,,?
Postavi sledeće.
Dragi moj lavicu na ovo pitanje apsolutno nisi odgovorio,da li ti smatras da sam ja sisao veslo?Mislis da ne poznajem hebrejski jezik sa kojeg prevodite biblije na sve ostale jezike?(moram dodati i to da vasa podvala kako je hebrejski stari zavjet koji posjedujete izvorni,ali naravno da nije,jer je taj isti hebrejski kojeg smatrate izvornim preveden sa grckog,pa tako da vasa laz da ipak imate prvi stari zavjet pada u vodu)
Da se vratim temi,ovdje mislim da i svog psa uz malo vise dresiranja mogu nauciti da shvati da Biblija jasnije od bilo cega u njoj govori da se Bog pokajao sto je stvorio covjeka.Cesto mi pricas o tome kako uvijek moramo gledati par citata ispred i nakon kljucnog citata pa zato ja tebe pozivam da ti pogledas sve to i da uvidis na sta se cilja,jasno se kaze da se Bog pokajao u srcu jer je shvatio navodno kakvu je nistariju stvorio.I daa,uz to sto se pokajao,takodje se vjerovatno i razocarao.Pa prestani mene vuci za nos i donesi bolji odgovori
I cak kada bi taj odgovor tvoj prihvatio kao legitiman koji glasi da se Bog nije pokajao nego se razalostio opeeeeeeeet je to osobina koja ne prilici Allahu,Jednom Jedinom koji je stvoritelj svega stvorenog i koji nema osobine onoga sto je stvorio,a da se neko razalosti u srcu moze samo ljudsko bice,a Allah je iznad toga.Znaci opet sve pada u vodu kao totalna glupost i potvora na Allaha
Kazes zasto onda nije i unistio covjecanstvo.Pa Biblija cilja na to da ce Bog i unistiti covjecanstvo,kada nastupi Sudnji dan.A i da ne cilja na to opet minus Bibliji,zasto Bog nije uradio ono sto je obecao?????????????????????????????????LAZOV IZGLEDA! (e pa ja kazem da nije,i tvoj i moj Bog je zajednicki,i On je uzvisen od tih podvala)
2.Opet farbas dragi moj Lavicu i ne govoris istinu,ako pogledamo na "izvornom" tekstu jasno stoj da se misli na Boga i nemoj mene ba vuci za nos,kaze se da je pobjedio i covjeka i Boga.Ta unutrasnja borba sa covjekom eto nek ti prodje mada sam unaprijed znao da ces to mi podvaliti,uvijek te neke metafore i ostale stislke figure koristite a koje nemaju smisla,ali kako se onda to sa Bogom u unutrasnjosti borio?Jedino ako cemo reci da ga Bog navraca na zlo pa ga on pobjedio tako sto nije uradio to zlobno djelo,ali to nema smisla.Cuj POBJEDIO ong Boga,ma kako god preveo to nema smisla,grozan nacin izarazvanja
Glupo je cak i da je pobjedio meleka
I na kraju dragi moj Lavicu zelim ti reci da i ako ima nekih gresaka u prevodu Biblije,80% njih su i u izvornom tekstu takve(izvorni tekst je za mene Indzil,onaj koji je dostavljen Isusa ali on danas ne postoji,ovdje spominjem vas izvorni kako vi mislite)
Imas li dodatni komentar ili da predjemo na sledece,ja nemam potrebu dalje komentarisati ovo