banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2011, 00:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sam uvod tvog zadnjeg posta dokazuje koliko si GLUP kao osoba...

mene stvarno mrzi da kopiram bisere iz Kurana pa da te priupitam jel Muhamed stvarno lupao bisere i kako neko moze vjerovati tim biserima..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 10:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Mar 2011, 20:49
spavac je napisao:
sam uvod tvog zadnjeg posta dokazuje koliko si GLUP kao osoba...

mene stvarno mrzi da kopiram bisere iz Kurana pa da te priupitam jel Muhamed stvarno lupao bisere i kako neko moze vjerovati tim biserima..

Tvoje vrijedjanje mene dokazuje koliko si nemocan u ovom slucaju,tj. koliko ne znas da odgovoris na moje postove,a na tome se mozes zahvaliti ovim piscima Biblije i onima koji su je mijenjali,pa su medju 10 zapovjedi cak spomenuli magarca a nigdje obavezne molitve,mrsko im bilo,valja se moliti svaki dan...I da,raspitaj se o pronadjenom poglavlju Biblije koje su zametnuli ti isti koji su je mijenjali a u kojoj se negira i trojstvo,i da je Isus bog ili boziji sin,a dokazuje se da je Isus Boziji poslanik i dodatno se najavljuje dolazak novog Poslanika,ali jasno da jasnije ne moze biti

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 15:47 
staromodan
Korisnikov avatar

takodje tvoje vrijedjanje govori koliko tebe boli uvo za odgovorima..

ne reci kako ti se dopada Golijat..

Kuran se nije mjenjao.... :lol: :lol: :lol: ajd idi pa se raspitaj..

Jel Muhamed imao zenu iz Lebanona? Jel Muhamed posjetio Jerusalim?
Jel Muhamed ikad u zivotu vidio kralja Solomuna?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
takodje tvoje vrijedjanje govori koliko tebe boli uvo za odgovorima..

ne reci kako ti se dopada Golijat..

Kuran se nije mjenjao.... :lol: :lol: :lol: ajd idi pa se raspitaj..

Jel Muhamed imao zenu iz Lebanona? Jel Muhamed posjetio Jerusalim?
Jel Muhamed ikad u zivotu vidio kralja Solomuna?

O cemu ti pricas bolan,kakve zene iz libanona,pa i to sto citas protiv islama koristis na pogresnim mjestima.Idi se naspavaj

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 23:14 
staromodan
Korisnikov avatar

vidi se da ne znas o cemu pricam kad spomenem Muhameda i ljubavnicu iz Lebanona..

ma bitno je da ti ne koristis pogresna mjesta... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 17:24 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
vidi se da ne znas o cemu pricam kad spomenem Muhameda i ljubavnicu iz Lebanona..

Jadna je tvoja vjera ako je budes ti branio vjeruj mi :lol:

Znam na sta ciljas,na onaj citat iz biblijske pjesme gdje se spominje osoba po imenu Muhammed pa zelis reci kako to nije kao on jer nije imao ljubavnicu iz Libanona.E pa dragi moj spavacu,prije svega uzmi tu biblijski pjesmu i dobro procitaj,licno....A drugo uopce nisam mislio na to nego na otkriveno poglavlje iz Biblije koje je snamjerom zagubljeno i skoro pronadjeno a u kojem na puno jasniti nacin se nagovjestava dolazak Muhammeda,poglavlje u kojem se na jasan nacin opovrgava svaka pomisao da je Isus bog ili boziji sin i slicne stvari.O trojstvu da i ne govorim,mnogi cak krscani i dan danas to trojstvo ne priznaju,a sdruge strane mnogi ne smatraju Isusa bogom,neznate ni sami u sta da vjerujute

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 22:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
pustinjskiLav je napisao:
Mozete li ovo objasniti,dali je ovo zaista Bozija rijec?

1.-Knjiga Sirahova 42:14
Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."

Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti."
Levitski zakoni 21:9
"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se spali!"
Post. 38:24
Evo gdje je Sveta Inkvizicija našla nadahnuće za spaljivanje vještica - vatra čisti. O kažnjavanju sinova svećenika niti riječi.

6.--- popis stanovništva. Je li popis uzimao u obzir i žene?
(15) "Popiši Levijevce po njihovim porodicama i rodovima; popiši sve muškarce od jednoga mjeseca i više."

7.---Evo još par izreka nekih kršćanskih svetaca-ženomrzaca:
Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
Drugi:
Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje.

8. --- Rabinski izvanbiblijski izvori naširoko opisuju mukotrpni način kako je Adam tražio pravu partnericu - on se pario sa svakom ženkom koju je Bog pred njega doveo, pa je prigovarao Bogu, "Svaki stvor ima svog para!" Tek tada, Bog, metodom pokušaja i promašaja, stvara prikladnu partnericu, drugu Evu. Adamova prva žena Lilit ga napušta, jer je odbila ležati ispod Adama tijekom seksa, a prvu Evu Adam odbacuje s gnušanjem, jer je vidio kako ju je Bog stvarao, organ po organ. To je smisao Adamovog uspavljivanja kod izrade druge Eve. (Vidi Graves i Patai: "Židovski mitovi".)

Pozdrav prijatelju.
Ima tu još mnogo knjiga koje si izostavio u ovoj kompilaciji, recimo:Kuran, jevrejska predanja,Čiku i Zagora,Budističke ...
U svima piše da je to od Boga zar ne?
Ako neko pita da li je nešto od Boga i izbaci par desetina tekstova kojima želi pokazati da pomenuta knjiga nije Božija reč onda to nije pitanje već konstatacija.

Da bude još gore citati nisu iz Pisma već sa svih strana nabacano i onda je to ,,Pismo,,?
1. Pismo označava poruku i pogrešno je celu Bibliju predstaviti kao Božiji diktat.
U toj knjizi ima mnogo Jevrejske istorije, poezije,svakodnevnih događaja, poučnih priča itd.
A ono što su proroci govorili u proročanstvima i otkrivenjima to je Božija reč.
Mnogi su pisali istoriju kao i danas i postoji mogućnost greške kao i danas ali to je ljudsko.

2. Pismu se ne pristupa kao diktatu već verskom nasleđu gde se nalazi i Božija reč kao što gore rekoh data po prorocima.Pismo se čita redom i gleda celina svih poruka da bi se razumeo smisao jer odlomkom iz jedne priče ne možeš saznati celu priču niti razumeti svrhu i smisao kao ni poruku.

Nebih se zadržavao na komentaru jer nije u svrsi, a kad bude postavljen citat iz Pisma ili par njih rado bih objasnio pod uslovom da se pročita cela glava ili više njih jer je Pismo niz priča iz kojih se ne treba vaditi iz konteksta neki stih. Ako čitaš pre i posle sve što si naveo naći ćeš odgovor jasan kao dan a ako ne uspeš predoči stih ili par njih i rado bih ti pomogao da uvidiš kako je Božija reč istinita i kako ima smisla.

Pozdrav (hvala na mamcu ali ni po čemu nisam ispred moje braće i sestara već se trudim da služim Bogu na slavu)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 23:35 
staromodan
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Znam na sta ciljas,na onaj citat iz biblijske pjesme gdje se spominje osoba po imenu Muhammed pa zelis reci kako to nije kao on jer nije imao ljubavnicu iz Libanona.E pa dragi moj spavacu,prije svega uzmi tu biblijski pjesmu i dobro procitaj,licno....A drugo uopce nisam mislio na to nego na otkriveno poglavlje iz Biblije koje je snamjerom zagubljeno i skoro pronadjeno a u kojem na puno jasniti nacin se nagovjestava dolazak Muhammeda,poglavlje u kojem se na jasan nacin opovrgava svaka pomisao da je Isus bog ili boziji sin i slicne stvari.O trojstvu da i ne govorim,mnogi cak krscani i dan danas to trojstvo ne priznaju,a sdruge strane mnogi ne smatraju Isusa bogom,neznate ni sami u sta da vjerujute

mogao bi ti procitati licno tu pjesmu, pa malo obratiti paznju na strukturu, datum pisanja, ko je kome ljubavnica, ljubavnik...vrapci znaju da Muhameda tu nema..

mnogi muslimani ni dan danas ne priznaju Muhameda kao proroka, poslanika..a da ne pricam o gluposti koje pokusavate servirati putem youtuba..

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 10:48 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Mozete li ovo objasniti,dali je ovo zaista Bozija rijec?

1.-Knjiga Sirahova 42:14
Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."

Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti."
Levitski zakoni 21:9
"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se spali!"
Post. 38:24
Evo gdje je Sveta Inkvizicija našla nadahnuće za spaljivanje vještica - vatra čisti. O kažnjavanju sinova svećenika niti riječi.

6.--- popis stanovništva. Je li popis uzimao u obzir i žene?
(15) "Popiši Levijevce po njihovim porodicama i rodovima; popiši sve muškarce od jednoga mjeseca i više."

7.---Evo još par izreka nekih kršćanskih svetaca-ženomrzaca:
Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
Drugi:
Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje.

8. --- Rabinski izvanbiblijski izvori naširoko opisuju mukotrpni način kako je Adam tražio pravu partnericu - on se pario sa svakom ženkom koju je Bog pred njega doveo, pa je prigovarao Bogu, "Svaki stvor ima svog para!" Tek tada, Bog, metodom pokušaja i promašaja, stvara prikladnu partnericu, drugu Evu. Adamova prva žena Lilit ga napušta, jer je odbila ležati ispod Adama tijekom seksa, a prvu Evu Adam odbacuje s gnušanjem, jer je vidio kako ju je Bog stvarao, organ po organ. To je smisao Adamovog uspavljivanja kod izrade druge Eve. (Vidi Graves i Patai: "Židovski mitovi".)

Pozdrav prijatelju.
Ima tu još mnogo knjiga koje si izostavio u ovoj kompilaciji, recimo:Kuran, jevrejska predanja,Čiku i Zagora,Budističke ...
U svima piše da je to od Boga zar ne?
Ako neko pita da li je nešto od Boga i izbaci par desetina tekstova kojima želi pokazati da pomenuta knjiga nije Božija reč onda to nije pitanje već konstatacija.

Da bude još gore citati nisu iz Pisma već sa svih strana nabacano i onda je to ,,Pismo,,?
1. Pismo označava poruku i pogrešno je celu Bibliju predstaviti kao Božiji diktat.
U toj knjizi ima mnogo Jevrejske istorije, poezije,svakodnevnih događaja, poučnih priča itd.
A ono što su proroci govorili u proročanstvima i otkrivenjima to je Božija reč.
Mnogi su pisali istoriju kao i danas i postoji mogućnost greške kao i danas ali to je ljudsko.

2. Pismu se ne pristupa kao diktatu već verskom nasleđu gde se nalazi i Božija reč kao što gore rekoh data po prorocima.Pismo se čita redom i gleda celina svih poruka da bi se razumeo smisao jer odlomkom iz jedne priče ne možeš saznati celu priču niti razumeti svrhu i smisao kao ni poruku.

Nebih se zadržavao na komentaru jer nije u svrsi, a kad bude postavljen citat iz Pisma ili par njih rado bih objasnio pod uslovom da se pročita cela glava ili više njih jer je Pismo niz priča iz kojih se ne treba vaditi iz konteksta neki stih. Ako čitaš pre i posle sve što si naveo naći ćeš odgovor jasan kao dan a ako ne uspeš predoči stih ili par njih i rado bih ti pomogao da uvidiš kako je Božija reč istinita i kako ima smisla.

Pozdrav (hvala na mamcu ali ni po čemu nisam ispred moje braće i sestara već se trudim da služim Bogu na slavu)

Kao prvo nesvidja mi se sto si komentarisao samo moj uvodni post koji mozda i imas smjelosti nazvati izvucenim iz konteksta iako ni to nisi dokazao,a ostale moje postove koji su jansi kao dan si presao samo,ja trazim komentar,objasnjenje.Od koga cu dobiti ako ne od krscanina?
No da se mi razumijemo,krscani vjeruju da je cijela Biblija bozija rijec,od A do Z.Ja nevjerujem tako,ja smatram da u njoj je mozda ostalo nesto bozije rijeci ali velika vecina je ili izmijenjena(inace otkud tolike kontradikcije i greske u Bibliji,nije li Bog bezgresan),u njoj se nalaze historijske cinjenice,rijeci obicnih proroka,mislilaca,ljudi itd itd i sve je to uvaljeno da kazem tako Bogu a On je cist od toga.Evandjelja su pisala cetvrorica ljudi za koje nikad niko nije cuo,ne zna se ko su,a nijedan od njih nije poznavao Isusa niti je ga ikad vidio niti cuo,no ipak napisali su tako obimno sveto pismo(i zato me ne cude tolike greske i kontradikcije u njemu)

Eh sad posto ti spominjes neke kontekste hajmo krenuti redom da mi ukazes na taj kontekst,ali jedno po jedno,eto necu te gnjaviti da naglo sve objasnis,kreni malo po malo.Za pocetak eto objasni mi dali je Bogu svojstveno da grijesi,i dali mu je svojstveno da se pokaje u svom srcu sto je stvorio covjeka?Zar da se Bog kaje?Dali je svojstveno Bogu da se hrve sa covjekom i da biva pobjedjen,SVE REDOM OBJASNI

Svako dobro!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 10:50 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
spavac je napisao:

mogao bi ti procitati licno tu pjesmu, pa malo obratiti paznju na strukturu, datum pisanja, ko je kome ljubavnica, ljubavnik...vrapci znaju da Muhameda tu nema..

mnogi muslimani ni dan danas ne priznaju Muhameda kao proroka, poslanika..a da ne pricam o gluposti koje pokusavate servirati putem youtuba..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ti si moj uzor! :lol: :) :D :D :D :o :o :o :o :P :P :P

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 11:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Kao prvo nesvidja mi se sto si komentarisao samo moj uvodni post koji mozda i imas smjelosti nazvati izvucenim iz konteksta iako ni to nisi dokazao,a ostale moje postove koji su jansi kao dan si presao samo,ja trazim komentar,objasnjenje.Od koga cu dobiti ako ne od krscanina?
No da se mi razumijemo,krscani vjeruju da je cijela Biblija bozija rijec,od A do Z.Ja nevjerujem tako,1-ja smatram da u njoj je mozda ostalo nesto bozije rijeci ali velika vecina je ili izmijenjena(inace otkud tolike kontradikcije i greske u Bibliji,nije li Bog bezgresan),u njoj se nalaze historijske cinjenice,rijeci obicnih proroka,mislilaca,ljudi itd itd i sve je to uvaljeno da kazem tako Bogu a On je cist od toga.2--Evandjelja su pisala cetvrorica ljudi za koje nikad niko nije cuo,ne zna se ko su,a nijedan od njih nije poznavao Isusa niti je ga ikad vidio niti cuo,no ipak napisali su tako obimno sveto pismo(i zato me ne cude tolike greske i kontradikcije u njemu)

Eh sad posto ti spominjes neke kontekste hajmo krenuti redom da mi ukazes na taj kontekst,ali jedno po jedno,eto necu te gnjaviti da naglo sve objasnis,kreni malo po malo.Za pocetak eto objasni mi dali je Bogu svojstveno da grijesi,i dali mu je svojstveno da se pokaje u svom srcu sto je stvorio covjeka?Zar da se Bog kaje?Dali je svojstveno Bogu da se hrve sa covjekom i da biva pobjedjen,SVE REDOM OBJASNI

Svako dobro!

1---jedino sto nije izmjenjeno u Bibliji je kao navodno najava o Muhamedu... :lol: :lol: :lol:

2--na kojim se tabletama

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Facepalm... pa kad se pretjera...

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 16:54 
Veteran
Veteran

,,Eh sad posto ti spominjes neke kontekste hajmo krenuti redom da mi ukazes na taj kontekst,ali jedno po jedno,eto necu te gnjaviti da naglo sve objasnis,kreni malo po malo.Za pocetak eto objasni mi dali je Bogu svojstveno da grijesi,i dali mu je svojstveno da se pokaje u svom srcu sto je stvorio covjeka?Zar da se Bog kaje?Dali je svojstveno Bogu da se hrve sa covjekom i da biva pobjedjen,SVE REDOM OBJASNI,,

Bogu nije svojstveno da greši niti to čini.
Bog sve što čini po svojoj volji čini i tu nema razloga za kajanje.
Bog se nije POKAJAO što je stvorio čoveka već mu bi ŽAO što je čovek svojim izborom odbacio Boga. Da nesretan čovek nebi ostao izgubljen zbog svog izbora Bog mu nudi kao svesnom biću da ponovo izabere jer je platio cenu i svako ko izabere Boga ima mir sa Njim i život.

Bog se ne bavi borilačkim veštinama (hrvanje je bilo sa anđelom) i pobeda se sastojala u odlučnosti da traži blagoslov a ne u fizičkoj snazi jer je anđeo mnogo jači.
Kad budem imao vremena pokušaću detaljno da ti dam odgovore ali samo na stihove iz Biblije.
Postoji samo jedan uslov za to a to je da nakon svakog odgovora priznaš da li sam rekao istinu i da li si ti pogrešno razumeo do tad navedeni tekst inače je bespredmetno se baviti nečim ako nema razloga.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
,,Eh sad posto ti spominjes neke kontekste hajmo krenuti redom da mi ukazes na taj kontekst,ali jedno po jedno,eto necu te gnjaviti da naglo sve objasnis,kreni malo po malo.Za pocetak eto objasni mi dali je Bogu svojstveno da grijesi,i dali mu je svojstveno da se pokaje u svom srcu sto je stvorio covjeka?Zar da se Bog kaje?Dali je svojstveno Bogu da se hrve sa covjekom i da biva pobjedjen,SVE REDOM OBJASNI,,

Bogu nije svojstveno da greši niti to čini.
Bog sve što čini po svojoj volji čini i tu nema razloga za kajanje.
Bog se nije POKAJAO što je stvorio čoveka već mu bi ŽAO što je čovek svojim izborom odbacio Boga. Da nesretan čovek nebi ostao izgubljen zbog svog izbora Bog mu nudi kao svesnom biću da ponovo izabere jer je platio cenu i svako ko izabere Boga ima mir sa Njim i život.

Bog se ne bavi borilačkim veštinama (hrvanje je bilo sa anđelom) i pobeda se sastojala u odlučnosti da traži blagoslov a ne u fizičkoj snazi jer je anđeo mnogo jači.
Kad budem imao vremena pokušaću detaljno da ti dam odgovore ali samo na stihove iz Biblije.
Postoji samo jedan uslov za to a to je da nakon svakog odgovora priznaš da li sam rekao istinu i da li si ti pogrešno razumeo do tad navedeni tekst inače je bespredmetno se baviti nečim ako nema razloga.
Pozdrav.

Ok,idemo redom

1."Bogu nije svojstveno da gresi niti to cini"(slazem se,ako neka knjiga sadrzi greske to onda ne moze biti izvorna bozija rijec)

Ako je tako onda pored
prethodno spomenutih gresaka evo ti jos jedan ljepsi primjer

levitski zakon 12:1-45 kaze da kada zena rodi musko djete postaje necista 40 dana,a kada rodi zensko djete njen period necistoce traje 80 dana

Kazi mi molim te gdje ovo nije,ovo mi je cak i ravno ismijavanju zena na neki nacin.Mogu misliti kakvo ces mi nakaradno objasnjenje donijeti,inace vi krscani kada branite svoju Bibliju sve prebacujete da je to ili metafora ili nesto takvo,ali nije niko lud hvala Bogu.Ovih dodatnih 40 dana mora da je neka duhovna necistoca ili sta li :wink:

2.Kazes nije se borio sa Bogom
evo sta biblija kaze

"Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."

3.Kazes Bog se nije pokajao sto covjeka stvori

"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"

Eh koga sad ti farbas ja stvarno ne znam.Ocekujem da krenes jedno po jedno odgovorati

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik

I da,pitanje za tebe prije no sto odgovoris na ove greske i sl.
Kome je Isus poslat,tj dal je poslat i nama bosancima da nas spase?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik

Da ovo malo preuredimo,ici cemo polako,dvije po dvije greske,podvale na Boga i sl.Ako moze da se uhvatis prvo samo ovoga sto sada napisem,objasniti pa onda idemo dalje

1.Kazes da Bogu nije svojstveno da se kaje niti da se bori sa ljudima

"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"

2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."

OBJASNJENEJ MOLIM!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 20:08 
Veteran
Veteran

Po Isaiji Bog poručuje da je Isus ugotovljeno telo koje je poslušno kao jagnje spremljeno i da će ukloniti grehe SVETA ako ne živiš na zemlji onda je to već diskutabilno a ako si na ovoj lopti onda i tebe čisti i otvara vrata da kroz tu žrtvu uđeš u život i mir sa Bogom.

Po Adamu i Evi uđe pobuna i smrt a po Isusu poslušnost i život. Nema drugog imena datog ljudima za spasenje sem Jehošue.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 20:31 
Veteran
Veteran

Da ovo malo preuredimo,ici cemo polako,dvije po dvije greske,podvale na Boga i sl.Ako moze da se uhvatis prvo samo ovoga sto sada napisem,objasniti pa onda idemo dalje

2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."

OBJASNJENEJ MOLIM!

I ti možeš prevesti Bibliju i neko će čitati tvoj prevod i reći: ,,...jer sam se NALJUTIO što sam ih napravio." ili ,,jer sam se IZNENADIO ....POGREŠIO....PREVARIO....itd.

A šta zapravo Bog oseća prema svojim stvorenjima: ŽALOST

Ako ti misliš da Bog greši i kaje se za svoja dela koja unapred poznaje onda je to tvoj stav ali ne i moj. Našao sam mnogo prevoda veoma traljavih ali ko ima razum uočiće grešku u prevođenju. Pa kad je rekao da se ,,kaje,, zašto nije zatro sve jer i to piše?Bog je milostiv i trpi i dalje mu je žao zbog čovekove tvrdoglavosti i čeka da Mu se vrate. Da li farbam ili govorim istinu?

Već rekoh a ti prati sve opise o Jakovu-Izrailju i videćeš da piše da se sa anđelom borio-Hrvao. A reci mi sa kojim ljudima se pre toga borio? Šta ako je tu upotrebljena jednina koja upućuje na Jakova koji je imao unutrašnju borbu sa sobom jer se trebao sresti sa bratom jednog dana?Zašto je tražio blagoslov kad je dobio prvenaštvo i time i blagoslov i nasledstvo?
Zato da bi opstao u susretu sa bratom i da bi imao mir sa svima.Kako čovek može nadvladati Boga? Dakle prevod nije stručno urađen pa je negde anđeo, negde Gospod a negde Bog.
Da li je ovo farba?

,,...slazem se,ako neka knjiga sadrzi greske to onda ne moze biti izvorna bozija rijec),,
Ako bih moja malenkost prevela Kuran ostalo bi samo par hiljada vernika koji ne umeju čitati ili su u duševnim bolnicama. Razumeš sad koliko znači ljudski faktor zvani ,,Prevod,,?

Postavi sledeće.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:

Po Isaiji Bog poručuje da je Isus ugotovljeno telo koje je poslušno kao jagnje spremljeno i da će ukloniti grehe SVETA ako ne živiš na zemlji onda je to već diskutabilno a ako si na ovoj lopti onda i tebe čisti i otvara vrata da kroz tu žrtvu uđeš u život i mir sa Bogom.

Po Adamu i Evi uđe pobuna i smrt a po Isusu poslušnost i život. Nema drugog imena datog ljudima za spasenje sem Jehošue.

E pa dragi moj Lavicu,cinjenica je ta da Isus nije poslat cijelom covjecanstvu i da mi nemamo veze sa njim,jer je Isus zabranio prenosenje njegovih spisa mimo jevrejske drzave pa je rekao

"Poslat sam samo izraelskim ovcama".

Cinjenica je ta da su svi prijasnji poslanici bili poslati samo jednom narodu i to je razlog zasto Allah nije sebi dao za obavezu da sacuva te objave od gresaka i mjenjanja,jer je vec unaprijed naumio poslati poslednjeg Poslanika Muhammeda s.a.w.s koji je poslat cijelom covjecanstvu i Allah je obecao da ce Kuran ostati nepromjenjen do Sudnjeg dana,i zaista je tako

Znaci Isus je zabranio da se ista od tadasnje Biblije prenese mimo Izreala

p.s(ne znam otkud vam uopce ta rijec BIBLIJA,kada se tako ne naziva objava Isusu)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 22:16 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:

OBJASNJENEJ MOLIM!

I ti možeš prevesti Bibliju i neko će čitati tvoj prevod i reći: ,,...jer sam se NALJUTIO što sam ih napravio." ili ,,jer sam se IZNENADIO ....POGREŠIO....PREVARIO....itd.

A šta zapravo Bog oseća prema svojim stvorenjima: ŽALOST

Ako ti misliš da Bog greši i kaje se za svoja dela koja unapred poznaje onda je to tvoj stav ali ne i moj. Našao sam mnogo prevoda veoma traljavih ali ko ima razum uočiće grešku u prevođenju. Pa kad je rekao da se ,,kaje,, zašto nije zatro sve jer i to piše?Bog je milostiv i trpi i dalje mu je žao zbog čovekove tvrdoglavosti i čeka da Mu se vrate. Da li farbam ili govorim istinu?

Već rekoh a ti prati sve opise o Jakovu-Izrailju i videćeš da piše da se sa anđelom borio-Hrvao. A reci mi sa kojim ljudima se pre toga borio? Šta ako je tu upotrebljena jednina koja upućuje na Jakova koji je imao unutrašnju borbu sa sobom jer se trebao sresti sa bratom jednog dana?Zašto je tražio blagoslov kad je dobio prvenaštvo i time i blagoslov i nasledstvo?
Zato da bi opstao u susretu sa bratom i da bi imao mir sa svima.Kako čovek može nadvladati Boga? Dakle prevod nije stručno urađen pa je negde anđeo, negde Gospod a negde Bog.
Da li je ovo farba?

,,...slazem se,ako neka knjiga sadrzi greske to onda ne moze biti izvorna bozija rijec),,
Ako bih moja malenkost prevela Kuran ostalo bi samo par hiljada vernika koji ne umeju čitati ili su u duševnim bolnicama. Razumeš sad koliko znači ljudski faktor zvani ,,Prevod,,?

Postavi sledeće.

Dragi moj lavicu na ovo pitanje apsolutno nisi odgovorio,da li ti smatras da sam ja sisao veslo?Mislis da ne poznajem hebrejski jezik sa kojeg prevodite biblije na sve ostale jezike?(moram dodati i to da vasa podvala kako je hebrejski stari zavjet koji posjedujete izvorni,ali naravno da nije,jer je taj isti hebrejski kojeg smatrate izvornim preveden sa grckog,pa tako da vasa laz da ipak imate prvi stari zavjet pada u vodu)

Da se vratim temi,ovdje mislim da i svog psa uz malo vise dresiranja mogu nauciti da shvati da Biblija jasnije od bilo cega u njoj govori da se Bog pokajao sto je stvorio covjeka.Cesto mi pricas o tome kako uvijek moramo gledati par citata ispred i nakon kljucnog citata pa zato ja tebe pozivam da ti pogledas sve to i da uvidis na sta se cilja,jasno se kaze da se Bog pokajao u srcu jer je shvatio navodno kakvu je nistariju stvorio.I daa,uz to sto se pokajao,takodje se vjerovatno i razocarao.Pa prestani mene vuci za nos i donesi bolji odgovori

I cak kada bi taj odgovor tvoj prihvatio kao legitiman koji glasi da se Bog nije pokajao nego se razalostio opeeeeeeeet je to osobina koja ne prilici Allahu,Jednom Jedinom koji je stvoritelj svega stvorenog i koji nema osobine onoga sto je stvorio,a da se neko razalosti u srcu moze samo ljudsko bice,a Allah je iznad toga.Znaci opet sve pada u vodu kao totalna glupost i potvora na Allaha

Kazes zasto onda nije i unistio covjecanstvo.Pa Biblija cilja na to da ce Bog i unistiti covjecanstvo,kada nastupi Sudnji dan.A i da ne cilja na to opet minus Bibliji,zasto Bog nije uradio ono sto je obecao?????????????????????????????????LAZOV IZGLEDA! (e pa ja kazem da nije,i tvoj i moj Bog je zajednicki,i On je uzvisen od tih podvala)

2.Opet farbas dragi moj Lavicu i ne govoris istinu,ako pogledamo na "izvornom" tekstu jasno stoj da se misli na Boga i nemoj mene ba vuci za nos,kaze se da je pobjedio i covjeka i Boga.Ta unutrasnja borba sa covjekom eto nek ti prodje mada sam unaprijed znao da ces to mi podvaliti,uvijek te neke metafore i ostale stislke figure koristite a koje nemaju smisla,ali kako se onda to sa Bogom u unutrasnjosti borio?Jedino ako cemo reci da ga Bog navraca na zlo pa ga on pobjedio tako sto nije uradio to zlobno djelo,ali to nema smisla.Cuj POBJEDIO ong Boga,ma kako god preveo to nema smisla,grozan nacin izarazvanja

Glupo je cak i da je pobjedio meleka

I na kraju dragi moj Lavicu zelim ti reci da i ako ima nekih gresaka u prevodu Biblije,80% njih su i u izvornom tekstu takve(izvorni tekst je za mene Indzil,onaj koji je dostavljen Isusa ali on danas ne postoji,ovdje spominjem vas izvorni kako vi mislite)

Imas li dodatni komentar ili da predjemo na sledece,ja nemam potrebu dalje komentarisati ovo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]