Elvis Presley je napisao:
Skandinavija je sada ok ali kada se pojavi karikatura Muhameda onda cemo osuti drvlje i kamenje?
"Nije sve truhlo u drzavi Dansko" je bila samo izreka, ne zivim tamo...
Oficir s ruzom je napisao:
zapad ima vrijednosti nije bas sve truhlo u drzavi danskoj
...karikature jesu truhle, kao i mnogo toga stosta sto dolazi s zapada kao i s istoka ali sam rekao da nije bas sve truhlo...karikature cu oisuditi, ne samo one koje su se pojavile nego i karikature Isusa ili karikature bilo koje svetinje...jel to problem Elvise???
Ne mozes me isprovocirati kao Ahmeda,...stvari su malo sazrijele ...razumjes, ako razumjes...jer vidis kako gledas negativno na stvari oko sebe...ali sta's takakv si kakav si...sad bih ja tebi trebo nabiti neki kontraargument koji bi trebao izbaciti dijalog i temu iz takta, tako da se ja i ti zakacimo...
Karikature su se desila po prvi put i historiji Islama, masa je bila neobuzdana, pojedinci nerazboriti...medjutim vec tad su se javljale neke misli i rjesenja kako muslimani da postupe...i postupak je bio jednostavan, lahak i civilizovan...postoji nesto sto se zove bojkot, demonstracije, prekidanje diplomatskih odnosa itd.itd....
Vidis u mjestu odakle sam ja, ima jedan covjek, Hasan...on je pijanica, veliki radnik, ali sve sto zaradi popi, narod ga zna kao takvog ,pjanog, ..ne zasluzuje li Hasan promjenu ili mora biti stalno pijanica samo zbog toga sto ga narod zna kao takvog???
To je ono sto ti ne vidis u Islamu, ne vidis 90 % muslimana koji zele da se promjene, ti poznas muslimane samo po izjavama upucene karikaturistima, po crnom vilajet, sablji, macu, ognju... Kod tebe Hasan nikad nebi dobio sansu jer ti znas Hasana kao pijanicu i on mora umrijeti kao pijanica jer u suprotnom nije Hasan...
To sto ti znas o islamu je vrlo mizerno..a tome doprinosi i tvoja izjava
U srzi islama multikulturalizam??
Ne moras poznavati islam da bi uvidio da to nema veze s vezom, moras posjedovati samo zdrav razum.
Jel ti mislis da posjedujes dovoljno zdrav razum, jer mislis da je odlika zdravog razuma osudjivanje bez upoznavanja, jel mislis da je zdrav razum to sto kazes da u srzi islama nije multikulturalizam....?
Cudan nekako taj tvoj zdrav razum....jako cudan.
Ako se vec neko odluci zivjeti u drugoj zemlji, drugoj kulturi, onda se mora povinovati tim standardima, makar to ukljucivalo zabranu burki.
Ne vidim problem, ne moze pa ne moze i sta's sad?
Ali odomsmo mi na Turcine i Njemce....oni nisu "narod moj"....