banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2011, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
A UN se ubi stiteci nas i nas suverinitet.
Oni sto nas vise *ebu, mi se sve vise nudimo.

Je l' "vojno-tehnička" saradnja podrazumjeva ista vise od izgradnje vojne bolnice?
(Izvoz oruzja, opreme, cega vec...)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 19:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
АЛЕКСАНДАР je napisao:
све је то ок, и ја могу разумјет овај потез..
али то је онај УН и онај запад који није заштитио твој суверенитет док та Либија јесте.

Jbg,zna se ko je šef.....Džaba Libijska podrška....Vrijeme da se počne gledati kako svoj interes da ugradiš u interes glavnog dase,ne u interes raznih sporednih likova....

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
TaškoBL je napisao:
Vrijeme da se počne gledati kako svoj interes da ugradiš u interes glavnog dase,ne u interes raznih sporednih likova....

Tako je!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=URZN9HoOxcw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/239008/Op ... bardovanje

Ово ме све више подсећа на догађаје у Србији 1999 и 2000-те.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na nama su počeli učiti pa ima sada umjesto deset godina, treba deset sedmica.

Ili se točak vremena ubrzava, a to će prije odvesti Kobaltu 60 nego blagostanju. Gdje je Frisky_Dingo :)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lKXMsnSxIhk[/youtube]

Ја овдје видим више љљуди него на било ком снимку демонстрација против Гадафија.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 00:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kršenje embarga je vrlo ozbiljan prestup, sjetite se prije 10 godina kada je SFOR upao u Orao jer su vršili remont motora Sadamovih MIGova.

I BiH je bila pod embargom pa su Aliji stizali strani plaćenici, naoružanje i municija, zato ja podržavam sve što se može poslati Gadafiju ispod žita treba poslati, srpski plaćenici, oružje, dobrovoljni novčani prilozi, paravan organizacije srBsko-libijsko prijateljstvo, ma sve...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Snage lojalne libijskom vođi Moameru el Gadafiju zarobile su tri holandska vojnika koji su pokušavali da evakuišu holandske radnike iz Libije, saopštilo je danas
ministarstvo odbrane u Hagu. Vojnici su se u nedelju spustili helikopterom na pistu kod mesta Sirt u Libiji da pomognu evakuaciju. Potom su ih opkolili naoružani ljudi
i zarobili, rekla je predstavnica za štampu holandskog ministarstva. Prema rečima portparolke, holandski zvaničnici "intenzivno pregovaraju" sa Gadafijevom vladom kako bi se obezbedilo oslobađanje holandskih marinaca, i u kontaktu su sa zarobljenima, "a oni su dobro, s obzirom na okolnosti". Upitana da li holandska vlada smatra da su marinci taoci, portparolka je odgovorila da "njih drže libijske vlasti".

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Evo me, iako cionisti 24 h pokusavaju da mi provale nalog. :)

danijell je napisao:
Citiraj:
Snage lojalne libijskom vođi Moameru el Gadafiju zarobile su tri holandska vojnika koji su pokušavali da evakuišu holandske radnike iz Libije, saopštilo je danas
ministarstvo odbrane u Hagu. Vojnici su se u nedelju spustili helikopterom na pistu kod mesta Sirt u Libiji da pomognu evakuaciju. Potom su ih opkolili naoružani ljudi
i zarobili, rekla je predstavnica za štampu holandskog ministarstva. Prema rečima portparolke, holandski zvaničnici "intenzivno pregovaraju" sa Gadafijevom vladom kako bi se obezbedilo oslobađanje holandskih marinaca, i u kontaktu su sa zarobljenima, "a oni su dobro, s obzirom na okolnosti". Upitana da li holandska vlada smatra da su marinci taoci, portparolka je odgovorila da "njih drže libijske vlasti".

Ovo je klasicna fals fleg priprema. Napravice neki masakr civila ili pobiti strance.

U ovakvim okolnostima rezoluciju UN ce biti lako isposlovati i ocigledno je da ce nato izvrsiti intervenciju.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Postoji obavjestajni podatak da je 1991. u libijskim vodama americki b-52 imao tehnicki problem i izbacio 375 kilotona nuklearni bombi koje su otkrili somalijski sverceri oruzja i prodali Gadafiju.

Da li je ovo tacno saznacemo sledecih par nedelja.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 14:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Vrlo vjerovatno da će NATO reagovati, pa nisu bezveze izazvali te revolucije i zašto dovlače silnu tehniku blizu Libije. Koliko se može skontati, prvo vas ucjenjuju, pa ako ne popuštate onda nadju šupaka pa dignu revoluciju, e ako i to preživvite onda vas direktno napadnu. Mora se priznati da je to dobra taktika, jer u svakom slučaju ste sjebani, a zapad dobije ono što želi, vi u kreditu, a njima nafta džabane.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ројтерс наводи, у извештају из Лондона, да су цијене нафте у Европи опале око три долара, на нешто више од 113 долара по барелу, након што је Чавез предложио да се либијска криза реши преговорима, у којима би у улози посредника учествовале земље Латинске Америке, Европе и Блиског истока.

Генерални секретар Арапске лиге Амр Муса изјавио је да министри земаља чланица разматрају мировни план који је предложио Чавес, али да још није донијета никаква конкретна одлука.

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=3488

Ugo Čavez je Pančo Vilja, važno je Ameriku izuzeti iz svih pregovora, važno je da se Amerikanci osjete bezvrijedno.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.nspm.rs/hronika/dojce-vele-p ... ela-q.html

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 00:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd bar mogu da cestitam Obami i ovom mom debilu Cameronu na iskrenosti prilikom izbora kad su izjavili ako dodju na vlast da ce povuci odredjeni broj vojnika iz Afganistana i Iraka...svaka im cast, stvarno posteni predsjednici..

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
slusam danas na radiju, kao Libija se sastoji od neke tri regionalne cjeline (ne znam da li fakticki postoje kao takve), i ameri hoce da ih sto prije rascjepkaju u 3 zasebne drzave... hmmm, zanimljivo, tri regiona, tri razlicite plemenske skupine, zvuci poznato?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Slika

Некада на челу Отпора у Србији, данас у средњим годима, лидери протеста против Милошевића искуства стечена у десетогодишњој ненасилној борби преносе даље - Отпорова песница је била симбол и у Украјини и Грузији, сада и у Египту и другим афричким земљама.

Типична новобеоградска слика – солитери, аутомобили и тржни центри,али ту негде иза ћошка је и специфична, како је оснивач ЦАНВАС-а Срђа Поповић зове, образовна институција. Мала београдска школа ненасилног отпора кроз коју су прошли ђаци из целог света, дошла је у центар светске пажње након догађаја у Тунису, Египту и остатку арапског света у коме диктатори и режими падају у домино ефекту:

"Канвас је образовна институција, заправо невладина организација међународна, која је до сад радила са активистима из 37 земаља, што на радионицама што на предавањима. Ми имамо и овде свој курс у Београду на Факултету политичких наука и на два три добра колеџа у Америци и на једно две три престижне школе за спољну политику. У ових седам година, пошто Цанвас постоји од 2004 ми смо срели једно три четири хиљаде људи."

После украјинске и грузијске револуције где се јасно видео утицај Отпора, свет су последњих недеља обишле слике младих Тунижана и Египћана који су носили препознатљиво обележје које оборило и Слободана Милошевића 2000-те. Причу о томе како је неколицина младих Египћана, инспирисаних српским отпором током 90-тих, прошла обуку у београдском центру потврђује Срђа Поповић и додаје да су лидери покрета 6-ти април добро савладали и применили лекције из Београда:

"Управо је савршена ненасилна дисциплина Египћана који су били изложени и нападима полиције и повлачењу полиције да би Мубарак показао како без њега настаје хаос па су људи сами организовали страже да би заштитили своју породицу и имовину. И након напада оног чувеног контрамитинга, пошто је Мубарак ту доста копирао Милошевићев модел покушајем да гурне људе на људе, ипак су демонстранти успели да се покажу као довољно решени да издрже и каменице и снајпере и да је трг њихов."

Остатак текста..
http://www.voanews.com/serbian/news/Ser ... 09178.html

Значи у сред Србије дјелује организација која обучава "младе снаге" да руше владе широм свијета.
Дивно сазнање.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 02:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čovjek mora da se divi ovim Otporašima, fukara koja poslije deset od "demokratskih" promjena ništa u svom životu nije napravila osim što za tuđi narod "obučava" "demokratske snage".

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 09:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
slusam danas na radiju, kao Libija se sastoji od neke tri regionalne cjeline (ne znam da li fakticki postoje kao takve), i ameri hoce da ih sto prije rascjepkaju u 3 zasebne drzave... hmmm, zanimljivo, tri regiona, tri razlicite plemenske skupine, zvuci poznato?

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Meni je ovo smrdilo na otporasku taktiku jos prije nego sto je objavljena saradnja sa njima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]