banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2011, 14:59 
mislim da je poklopac oko 200 eura.. i ide na bilo koju zepter serpu tog omjera... ja imam 4 one manje i 4 velike.. ne znam koliko kosta serpa.. u sustini nije jeftino, ali kad vec imam serpe, steta da ne kupim poklopac.. e sad, oni koji imaju taj poklopac kazu da bukvalno corba za 20 minuta, i grah bude za toliko... ako neko ima iskustva s tim nek napise.. generalno od svih sam cula samo pohvale i rekordan rok u spremanju hrane, isto tako jela sam tu brzo spremljenu hranu u tom pretisu i nema razlike od kuhanja 2 sata.. ne znam..
napisite i vi svoja iskustva, jer cu ja sigurno u skorije vrijeme kupovati tako nesto..

alkibijad pogledaj na sajtu coolinarke, sigurno ima

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
moja mama ima cepterov i mogu ti reci da su u klasi.ne sjecam se koliko ga je platila, davno bilo.
metalac je firma iz srbije http://www.metalac.com/pgs/sr/proizvodi/

ja imam pretis i tavu od inoksa, i ove sarene serpice koje nisu teske, i netraze ulja.
lonac je bio 170ak maraka od 7 litara. imas i manje, ali je smisao lonca da imas klopu za dva dana, jos ako pricamo o 3-4clana.to je to!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
boa je napisao:
moja mama ima cepterov i mogu ti reci da su u klasi.ne sjecam se koliko ga je platila, davno bilo.

u klasi ovog metalcevog? od 170KM?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:10 
pa meni licno je potreba da skuham brzo, i da imam 2 dana... i posto obozavamo te corbaste varijante hrane, da ne razmisljam svaki dan sta cu i kako cu.. a i zdravije je kuhati nego peci i prziti.

metalac posudje je stvarno dobro, ja imam samo 2/3 serpice, jer bukvalno imam sve zepterovo, od dzezve i soljica za kafu, pa do serpe, tiganja, i indukcione ploce, usisivaca.. ali moja mama ima metalac posudje skoro sve i bas su jako dobri, sve pohvale..
mene kod zeptera nervira kad nesto trebam na brzinu zagrijati, a ono dno debelo pa nikada, uvijek se iznerviram.. u loncicima metalca za cas zagrijem mlijeko ili vodu, ili sta god treba..

sto se tice onog pecenja bey imalo ulja u zepteru, ja to jos nisam probala, imaju neke knjizice i uputstva kao i ono kuhanje na nivoe, kad stavis vise razlicitih jela pa ih naslazes jedno na drugo, ali ja nisam to nikad probala...

ono sto extra znam je napraviti pitu u zepter rostilju, na sporetu, na kolu, za 15 minuta.. e to mi je vrh..

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
i koliko si platila taj set posudja?
je li to onaj usisivac od 2000KM?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
boa je napisao:

u klasi ovog metalcevog? od 170KM?

da.to pricam.i sad mi rece muz da je oko 190, inflacija.

pazi ekspres lonac je ekspres lonac, isto radi i inaj stari koje se moze naci na temi ovdje viewtopic.php?f=39&t=49704&hilit=pretis+lonac i ovi novi redizajnirani.
ponavlajm, metalac daje par godina garancije.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:15 
nisam platila, dobila sam, tj. muz donio u miraz.. a usisivac je onaj sto ima peglu, usisava, dezinfikuje pod, cisti kupatilo.. ne znam da li se zove tuto dzebo, ili tuto luxo.. mogu pitati koliko kosta

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

iskreno, koliko cesto koristis to?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 15:57 
hahahaha... bas sam to htjela napisati... kupila sam si onaj mali usisivac za mrve, i kad nesto imam pokupim njim, inace ovaj zepterov 1 sedmicno, a ponekad i 1 u 15 dana.. ja nemam tepihe u stanu pa pod cesto prebrisem... a ovu dezinfekciju podova radim 1 u mjesecu, to je nesto na bazi pare... to je generalno dobro kad imate bebu koja puza po podu, za cas se ocisti i dezinfikuje pod..
ali onaj tzv. nastavak sa cetkicom i stapom, gdje izlazi ona vrela voda i para je extra za ciscenje kupatila, fuga na plocicama, one budji, solje i slicno.. to je stvarno extra, vidjela sam i na onim tv prodajama da sad reklamiraju jeftiniju neku varijantu tog ciscenja na paru.. i prozore tom vrelom parom za cas operes.. ali to montiranje te skalamerije je takav smor, da ti odmah ubije volju za spremanjem..

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
poklopac oko 200eura? :o u ´bemti!!!
kontala sam da je malo jeftinije. ono imam ja serpe i stvarno su fenomenalne, ali mi je to ipak previse za poklopac.

Citiraj:
ono sto extra znam je napraviti pitu u zepter rostilju, na sporetu, na kolu, za 15 minuta.. e to mi je vrh..

a kako to pravis?

ja u zepteru kuham bez vode, par puta sam przila neko meso bez ulja, bilo fenomenalno, a to kuhanje na nivoe ne znam :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
odoste vi sa pretis lonca na usisivac :lol:
ja sam prosle godine kupila lonac,serpu i jedan poklopac cca 300km,prvo sam bila skepticna ali me mama ubijedila,nisam se ni sekunde pokajala,junetinu izdinstam bukvalno za 15min,ja sad u tim serpama pravim bukvalno sve,prepecem meso na naglo da porumeni,dodam casu vode,zatvorim i za 10min peceno(curetina,teletina..)mislim da je cak 5g garancije,kupljen je kataloski,bas cu kad ustanem napisati ko je proizvodjac ne znam napamet,bukvalno vise ni jednu serpu ne koristim u kuci

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 17:26 
o kojem sudju ti pricas azdzdajice, nisam sad skontala...

ovo za pitu sto me pita stigmata, radim je u onom quadro rostiljskoj tavi... malo pouljim dno i slazem, tj izguzvam jednu jufku, pa sir, pa jufku.. i tako naslazem otpirlike prst do ruba... zagrijem kolo na 6 ( raspon na onom displeju od kola je od 1 do 9 ) stavim tu rostiljsku tavu i pecem 13 min otprilike, poklopljenu citavo vrijeme, onda skinem sa sporeta, pitu izvrnem na poklopac, zatim na tacnu i vratim u tavu, na taj nacin je prevrnem da se ispece i s druge strane.. pojacam kolo na 7 i pecem jos cca 5 min... ovaj nacin prevrtanja s pokopcem ma kako zvucao komplikovan, nije jer na taj nacin se pita jako lako prevrne na drugu nepecenu stranu bez da se raspadne..

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e super, mislim da imam i zepter tavu, ali ako se dobro secam nije rostiljska. mada to ne bi trebao biti problem. kuzim da moze i u obicnoj serpi da se napravi.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 17:50 
mislim da moze.... tako su mi rekli.. stvarno je extra, probaj..

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fakat cu probati u obicnoj zepter serpi i to ovih dana. a kakvo je to kuhanje na nivoe?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 18:07 
ma ono kad slazes hranu.. u serpi na dnu kuhas povrce, pa dodas ono sito, rupicastu posudu, i tu stavis meso, pa onda pa sve to poklopis.. i onda se u toj jednoj serpi na kolu kuhaju npr. dve tri namirnice a ne mijesaju se.. ne znam kako da objasnim.. :-)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ja bih rado opet kupila pretis lonac pod uslovom da ga ne ugljenisem kao prosli :lol: :oops: Stavila neko meso da se dinsta, izasla iz kuhinje i zatvorila vrata. Tek kada se smrad rasirio po citavoj kuci i po terasi ja sam se sjetila da je upaljen :oops: Od tada u serpu i lagano :D

Danas sam bila bas vrijedna i skuhala sam svasta nesto, izmedju ostaloga i - rost. Stigma evo ide samo za tebe recept ( doduse, nema algi :lol: )

3 jajeta
1 solja mladog suvog sira ( ja stavila schichtkäse)
1 glavica crnog luka
4 kasike zobenih pahuljica
1 saka mljevenih orasa
1 saka sjeckanih
3 kasike kornfleksa
1 solja sojinih mrvica
1 solja povlake

Luk izdinstas pa dodas prefurenu i ocjedjenu soju. Dinstas kratko a za to vrijeme pahuljice potopis u malo mlakog mlijeka. Sve sastojke izmjesas i dodas zacine po zelji. U nauljenu tepsiju istreses smjesu, poravnas i nozem isjeces na kocke ili snite. Odozgo pouljis a preko mozes rendani sir ili parmezan. Ja sam u smjesu stavila dvije kasike rendane gaude. Peces dok ne porumeni ( cackalica provjera) i to je to. Izdasno, hranjivo i super ukusno.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 20:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
alkibijad je napisao:
ima li ko link za dobar sajt gdje se detaljno objasnjava kako se pravi tjesto za picu.ja sam nasao milion al svi recepti su drugacili,ili nisu detaljno objasnjeni.

Имам ја на компу негдје у мору докумената кад нађем послаћу ти.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

3 jajeta
1 solja mladog suvog sira ( ja stavila schichtkäse)
1 glavica crnog luka
4 kasike zobenih pahuljica
1 saka mljevenih orasa
1 saka sjeckanih
3 kasike kornfleksa
1 solja sojinih mrvica
1 solja povlake

Luk izdinstas pa dodas prefurenu i ocjedjenu soju. Dinstas kratko a za to vrijeme pahuljice potopis u malo mlakog mlijeka. Sve sastojke izmjesas i dodas zacine po zelji. U nauljenu tepsiju istreses smjesu, poravnas i nozem isjeces na kocke ili snite. Odozgo pouljis a preko mozes rendani sir ili parmezan. Ja sam u smjesu stavila dvije kasike rendane gaude. Peces dok ne porumeni ( cackalica provjera) i to je to. Izdasno, hranjivo i super ukusno.

ovo zvuci extra, biljezim :D
jedino cu dodati jos bundevinih semenki u to.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
ma ono kad slazes hranu.. u serpi na dnu kuhas povrce, pa dodas ono sito, rupicastu posudu, i tu stavis meso, pa onda pa sve to poklopis.. i onda se u toj jednoj serpi na kolu kuhaju npr. dve tri namirnice a ne mijesaju se.. ne znam kako da objasnim.. :-)

a znam sada, imam tu posudu sa rupicama, moracu je doneti u svoju kuhinju :D
nego...ja sam u zepteru dobila i onu kao plocu za rendanje. evo pokusavam naci fotku toga na netu :D
e sada fazon je sto to lepo nalegne na serpu, ali onda je ne mogu poklopiti. nekako mi je nezgodna da je koristim za rendanje, pa mi nije jasno za sta se koristi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]