banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Prije 10-tak godina u gospodskoj ulici tamo negdje kod Relax frizerskog salona i Juvente prosila je jedna žena sa tri svoje curice, ja vam ISKRENO mogu reći da me duša boljela svaki put kada sam prolazio tuda gledajući ih kako se njih tri igraju i smiješe se a majka im sva jadna isušena i tužnog lica drži plastičnu zdjelicu i prosi.

I gle sad, prije pola godine prolazim ja gospodskom ulicom, kad ta ista žena (bez djece) stoji tamo kod Citadele i prosi!!!
I dadoh joj 20 KM.

E tu sam spoznao svu surovost ovoga nepravednog svijeta gdje mi živimo, popovi kupuju mercedese i džipove i žive ko kraljevi pravdajući se na sve načine, a sirotinja je prinuđena prosjačiti!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
_zoka je napisao:
Crvena kosa,kraća,izrast?Lice puno benova?Ako mislimo na istu osobu,ona krade.Hvatao je u sindiju,a i u zlatari nam je klepila ogrlice dvije,onakav rad sam vidio samo u filmovima.Sreća ima snimak pa su uhvatili.

Jeste, to je ta. Sto se kaze ruzna ko` lopov.

Cuo sam jednu anegdotu za onu cigancicu sto je pocetkom rata prosila u gospodskoj sa kutijom od cipela, a podlakticu smota u rukav da izgleda kao da nema pola ruke. Trazila od neke gospodje u bundi: "Daaaj koji dinar". Gospodja odbrusila: "Dinar po dinar palaca" i prosla, a ova za njom: "kurac po kurac pa bunda".

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
To ''ku*ac po ku*ac i eto ti bunda'' je stari prosjački štos, većina će potvrditi :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
_zoka je napisao:
E,jbg,nije stara tražila ličnu kartu od njega.....I onako svi liče....

Da nisi bjezao sa casova eugenike ne bi to napisao :cat: Salim se, itekako su prepoznatljivi.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 03:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hristov je napisao:
_zoka je napisao:
Rumuni su takvi i u Rumuniji...Lopovi.Mojoj staroj čovjek gurnuo ruku u tašnu da ukrade novčanik dok je bila u Rumuniji.Sreća pa ga je tetak skontao.A još ih upozorili da se tamo krade nenormalno....

Samo da raščlanimo pojmove, ja govorim o rumunskim Romima a ne o Rumunima generalno. Rumuni su generalno sasvim ok, niti su bolji niti lošiji od drugih naroda, znam ih par. Medjutim njihovi Romi, ima ih 500.000, su gori nekoliko puta od hrvatskih Roma (ovi bosanski nisu toliko upadljivi pa nisu odgovarajući za uporedjivanje). Oni su za mene sinonim za najpokvareniju sortu ljudi, razmislite malo zašto je Francuska žrtvovala svoj medjunarodni rejting da bi ih se riješila...

Radi poštenja trebalo bi znati razlikovati Karavlahe i Vlahe i ne mješati to dvoje.

Čujte moju priču, prošlo ljeto ciganija je bila okupirala BL bukvalno na svakih 10 metara po jedan prosjak i ja tako zaredam i udjelim sakatoj djeci i jedno normalno preskočim, a on meni dobaci: "U Bijeljini kada si bio dao si mi, što mi sad ne daš."

Kako sam se samo uplašio tog fotomemorijskog pamćenja koje imaju, ja ga nemam, a imam više škole od 100 takvih Roma.

Kada vidim ljude bijelce, stare i nemoćne da prose njima udjelim bez oklijevanja, a kod Ciga sam skeptičan, a Bog mi je svjedok koliko želim da oni postanu ravnopravan dio društva uključen u sve njegove tokove.

Evropa bi trebala da se aktivno uključi u to, prva generacija Roma da bude pismena, druga da bude pismena i da se bavi poljoprivredom, treća da bude pismena i da izučava znate, treća da ide u srednje i visoke škole.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
не можеш ти тјерат неког на нешто што он не жели..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 21:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ima i toga. Ja sam jedamput cigančićima ponudio 5 maraka i po sladoled ako operu mi auto (tražili pola marke) naravno iz zaje8ancije, a oni mene otjeraše u PM. Čudan neki narod skroz samo da sviraju i prose ostalo no passaran... :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
_zoka je napisao:
Rumuni su takvi i u Rumuniji...Lopovi.Mojoj staroj čovjek gurnuo ruku u tašnu da ukrade novčanik dok je bila u Rumuniji.Sreća pa ga je tetak skontao.A još ih upozorili da se tamo krade nenormalno....

Velika je razlika izmedju "pravih" Rumuna i rumunskih cigana. Oni su glavni u Evropi sto se tice mafijaskih poslova u vezi prosjacenja. Gledao sam par dokumentaraca ovdje u Austriji. Nevjerovatno je sta sve ljudi rad. Ide se po najzabacenijim selima u Rumuniji,Madjarskoj,Moldaviji i kupe se ljudi za "biznis". Naravno, svi imaju EU Pasose i ne mogu im nista na granicama. Imaju sva moguca prava da rade, ali naravno...NECE. Kao sto je Hristvon napisao...bas ih ne volim vidjeti. Ali kad krenes da galamis na srpskom, odmah se odmaknu jer vide da nema vajde.
Isti je slucaj (barem ovdje u Becu) i sa nasim ciganima koji se predstavljaju kao Srbi. Cinjenica je da su ovdje od 200 000 Srba vise od polovina Romi,Vlasi i statijaznam. Naravno, ne moram govoriti da upravo oni (procentualno) rade najveca sranja ovdje po Austriji i naravno se u globalu to veze za Srbe. Meni se x puta desilo da mi ljudi ne vjeruju kad kazem da sam Srbin. Kazu, zar nisu Srbi "tamni" (znate na koga oni misle)?
Ali na kraju su oni male mace za rumunske cigane.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
To sam i ja vec napisao - cudjenje otkud to da sam ja Srbin, kad su Srbi tamni :roll: .
Ima jedna anegdota - kolega radio kod Turcina i skoro svi zaposleni su bili Turci, on je nas. I dodje novi radnik, Afganistanac, crnji od cigana i ovaj jedan Turcin, isto tamnije puti ga upita: jesi li ti iz Srbije? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]