banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 05:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 138 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2011, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Smeta nam BHT1 na 39 ch. Ja u Trnu uopste ne mogu uhvatiti Mux B, A Mux A super.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mogu li se novi kanali dodati bez da se preskeniraju svi postojeći kanali, tj. da se ne mora nakon novog automatskog pretraživanja opet podešavati za svaki kanal koji će mu biti redni broj, koji mu je naziv i slično?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Dce/02 je napisao:
Smeta nam BHT1 na 39 ch. Ja u Trnu uopste ne mogu uhvatiti Mux B, A Mux A super.

Da se pohvalim... juce cijeli dan skakao po tavanu i nosao antenu... i uhvatio i MUXA i MUXB..... kod skole sam :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Vader je napisao:
Mogu li se novi kanali dodati bez da se preskeniraju svi postojeći kanali, tj. da se ne mora nakon novog automatskog pretraživanja opet podešavati za svaki kanal koji će mu biti redni broj, koji mu je naziv i slično?

moze, ako znas frekvenciju kanala...barem je tako kod mene na kablovskoj...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li na običnoj kablovskoj analognoj Elti ima tih novih kanala kao što su DomaTV, RTL2, HRT3, HRT4? Nisam tražio nove kanale skoro godinu dana pa ne znam ima li šta novo. I kakvi su sadržaji na HRT3 i HRT4? Sad sam gledao i nisam vidio mogućnost da ručno dodam neke kanale, valjda ću morati da skeniram, u najboljem slučaju TV će zadržati kanale i podešavanja koja su već tu a samo dodati nove.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
hrt3 i hrt4 još ne rade, najranije na proljeće ..

do tada ide hrt1 i hrt2 na njima

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
BoogiE je napisao:
Da se pohvalim... juce cijeli dan skakao po tavanu i nosao antenu... i uhvatio i MUXA i MUXB..... kod skole sam :)

Bravo. Meni su antene na krovu i nema šanse da se zimi bilo ko penje. Ali pokušavao sam okretati po malo u svim pravcima i ne ide. Doduše imam i drugu antenu koja verovatno hvata BHT1 i koja je spojena na isti tv. Kod Oaze sam :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 00:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Antena je ona kineska s motoricem :D "montirao" sam je na drsku od metle koju sam pricvrstio na stolicu neku :S, pala je jedno 10000....X fali joj djelova al radi :D

e kolega mi rece da ima Philips-ov DVB resiver na prodaju... 50 KM... pa ako ko hoce (polovnjak jbg al bolji od onih elitovih :D )

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 21:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Dec 2010, 11:44
pa kod mene u budzaku,BL hvatam i mux A i B bez pojacala samo sam antenu usmjerio prema psunju

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 14:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
danas onako iz dosade pretrazim analogne kanale na tv i uhvatim signal hrt 1 i hrt2 analogno,kako sad to i otkud sad taj signal kada su analogni ugaseni.....nije mi jasno....iako je signal los,gledljiv je......

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 17:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ostali su uključeni neki manji analogni odašiljači, u područjima gdje postoje problemi sa digitalnim signalom. Ta područja zovu "analogna ostrva", a trebalo bi i ti odašiljači da budu isključeni do 31. marta.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Jel ima neko problema sa mux B na 39 UHF , 618khz, predpostavljam da je Psunj.
Inace Laus je u pitanju, kod mene ga danas uopste nema slike, signal je na uobicajenih 54-56, al quality 0 a bio je oko 75-69, jos juce je poceo opadati kvalitet. ima li neko slicnih problema?? ili su meni reciver ili antena otisla. zna li neko sta je bilo 'dje zapelo.?????.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I ja imam problema sa prijemom, slika prekida ovo je dokaz da je digitalna zemaljska osjetljivija na vremenske uslove od analogne i niko me ne može ubjediti u suprotno.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod mene Q je na 30% slika prekida i ne može se normalno gledati.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik

@filozofe kakvo je sad stanje. posto imam slicnu situaciju evo ovdje malo vise info zasto je to tako...
http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... fbf3687c24

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
РТЛ 2 и Дома доступни и на Еутелсат 16е. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 02:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Glazbena televizija CMC od 15.3. kreće u DVB-T multipleksu D

http://www.mportal.com.hr/Default.aspx?ref=news&cat=44&id=4660

Zanima me hoću li moći hvatati Mux D?

CZ pročitao sam i onu temu što si postavio, pa si me malo zbunio. Ovde se žališ ma Mux B, a tamo se žališ na Mux A.

Ono što ja mogu zaključiti:

- Mux A ima manju instalisanu snagu od Mux B na odašiljačima koji nas pokrivaju
- Mux B ometa signal BHT koji je na istoj frekvenciji.

Iskren da budem ja nisam uključivao antenu da vidim koji to kanal iz analogije ometa prijem digitalnog signala na mojoj lokaciji.
Citiraj:
Nakon što od prošlog tjedna u primorskom dijelu Slovenije odašiljači iz Italije onemogućavaju gledateljima prijam njihovih slovenskih programa, talijanske postaje koje emitiraju svoje programe na međunarodno neusklađenim kanalima, zbog smetnji sada tuže slovenske i radijske TV postaje.

Primjerice, Radio Center na sudu tuže za 1 milijun eura, a protiv TV kuće RTV Slovenija uložili su već šest tužbi.

Istodobno je TV postaja TV Sponka iz Pirana uzvratila istom mjerom i tužila Berlusconijevu TV kuću za 2 milijuna eura.

Je li to jedini način da se takvom djelovanju stane na kraj?

Nadamo se da nećemo uskoro morati napisati vijest kako je Berlusconijeva TV kuća tužila HRT i operatora OiV za ometanje prijma njegovih programa u Italiji.

Više o tome na stranicama slovenskog operatora Odajniki in zveze.

Nadam se da mi nećemo biti u ovakoj poziciji.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 10:59 
Pripravnik
Pripravnik

@filozofe
Ma zalim se i na jedan i na drugi MUX, s'tim da nikad nisam uhvatio A, a B imam, samo sto ima perioda kada nestane signala na B, e samo jos nisam ukopcao zbog cega, jer imao sam ga citavo ljeto bez problema, tako da sumnjam da meni smeta BHT.
Posto vidim da se samo ti javljas iz BL, oko problema signala u muxu B, pokusao sam da nadjem vezu da li se i kod tebe i kod mene u istom preiodu javljaju problemi!?
A za MUX D cisto sumnjam da cemo ga moci uhvatiti, sto zbog jacine signla koji ce biti manji od vec pomenutih a i ide na 58ch a tu je izgleda pink prejak, a i koji ce nam ..rac, svejedno nista pametno nece biti na njemu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Kod mene lokacija Starcevica, nema nikavkih problema oko prijema signala multipleksa A i B. Ovaj repetitor Banj brdo ocito ne smeta za prijem 39 UHF, jer u sustini on i nije napravljen da bi signalom pokrivao uze gradsko jezgro vec juzni dio teritorije grada: Novoselija, Toplice itd...

Na drugoj lokaciji, gdje mi zive starci, nikakvih problema takodje sa prijemom. Doduse na obe lokacije mi se povremeno na 23 UHF ( multipleks A ) pojavljivala pikselizacija, uglavnom kada padne snaga na OiV-ovom predajniku na Psunju. Mislim da cak ide sa manjom snagom A negoli B sto bas i ne kontam zasto je tako :-k

crna zemlja je napisao:
A za MUX D cisto sumnjam da cemo ga moci uhvatiti, sto zbog jacine signla koji ce biti manji od vec pomenutih a i ide na 58ch a tu je izgleda pink prejak, a i koji ce nam ..rac, svejedno nista pametno nece biti na njemu.

Vjerovatno si mislio na Vikom? On ide na ovoj frekvenciji i sa Lipovca i sa Paprikovca. Dobro bi bilo imati prijem multipleksa D, mada opet, s druge strane, nisam uopste zadovoljan kanalima koji ce biti emitovani u multipleksu D. Pretanko :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazite ovo!

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Okretanjem svoj sobne antene koja je bila usmjerena prema Petrićevcu na Novu Varoš, ja iz centra hvatam sada perfektno sve muxove, a najjači je mux D. Zanima me hoće li to ostati tako.

Predajnik mux D nalazi se u S Brodu koji je udaljen 20km više od vazdušne linije do Psunja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 138 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]