Panzer je napisao:
kliber je napisao:
Pa šta? Sve te džamije su bile tu prije rata (posljednjeg). Ko je branio Srbima da grade crkve? Kako to da ni Hrvati ni Muslimani u bivšoj SFRJ nisu imali problema sa građenjem crkava, a Srbi su kao imali?
Srbima nikada nije bilo do vjere. Sad da se pojavi neki karizmatični komunista, Srbi bi rušili iste te crkve koje sada grade.
Ovo je još veći idiotizam! Inače i prije rata Muslimani su gradili džamije ovako masovno? How yes no...
Nisu, ali su u BL imali 16 džamija, a Srbi samo 2 crkve. Zašto? (Ja ne znam, ali bih volio znati.)
Panzer je napisao:
Srbima nikad nije bilo do vjere? Hriste Bože raspeti i sveti šta sve neću pročitati na ovom forumu. Vrlo moguće da Srbi nisu bili nešto previše religiozni prije rata ali iz dobro znam da onaj ko je htio da bude vjernik bio je samo što je sada postalo popularno biti što veći vjernik
Dobro. Priznajem, lupio sam. Govorim napamet. Ali većina onih koji se danas diče svojom vjerom i kunu se u pravoslavlje, su prije rata držali Titovu sliku u kući (a ne krećem se u nekim posebnim krugovima). Međutim, koga god danas pitaš, svi kažu da slave slavu vijekovima unazad, da nikad nisu imali Titovu sliku, da su oduvijek bili pobožni... Pa gdje su svi oni što prije rata nisu bili vjernici? Isparili?
Imam dosta prijatelja u HR i znam da niko od njih nije imao problema sa vlastima, što idu u crkvu, što slave Božić i što prave crkve. Samo od Srba čujem kako su "komunisti zabranjivali religiju, građenje crkava"...
Znam da je svaka generalizacija glupa, ali i po cijenu da ispadnem glup, mislim da je indikativno i to što "jedino Srbi imaju slavu". Slava je ostatak iz predhrišćanskog vremena. Ranije je svako domaćinstvo imalo svog boga. Danas su ti bogovi zamijenjeni svecima. Čini se da Srbi nisu prihvatili ni hrišćanstvo kako treba.
Panzer je napisao:
ali da se ne zavaravamo ni Muslimani nisu ništa bolji
Nije mi jasno kako svi na kraju završe misao sa "i Muslimani", "i ovi, i oni"...
Šta nas briga kakvi su Muslimani? Ako su oni loši, što mi moramo biti gori? Ako Muslimani imaju 100 džamija na km2, što mi moramo imati 101?
Panzer je napisao:
Evo ti religioznosti muslimanske...
A evo i naše:
http://saunabiber.antville.org/static/s ... ASSION.jpg