banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 16:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2011, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
The King je potpuno u pravu, a osim toga primjetno je da se svi na Balkanu vode zapravo jednom te istom politikom nametanja, dok se za svako ko se protivi tome odmah etiketira kao sektaš ili komunjara, mislim kako gdje (a najviše u cijeloj Hrvatskoj i u ovim našim okolnim vukojebinama).
Nije da se tako nekulturno odmah proziva, ali stvara se negativna fama oko njega. Svaki učen čovjek odmah se popljuje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 00:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
old fashion men je napisao:
Ma zaboli me i za njih i za njihove Đamije, samo odgovaram na tardove provokacije

A šta misliš o našim krstovima?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
kliber je napisao:
Ma zaboli me i za njih i za njihove Đamije, samo odgovaram na tardove provokacije

A šta misliš o našim krstovima?

Zaboli me za krst još više, to je ionako paganski neznabožački simbol koji seže do babilona i nema nikakve veze sa hrišćanstvom.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 03:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Elvis Presley je napisao:
Prvo i prvo, krst nema veze sa hriscanstvom.
U Bibliji nigdje ne pise da je Isus razapet na krstu.

Drugo, ni crkva sama po sebi kao objekat nema veze sa vjerovanjem. Isus i sam kaze da se treba moliti tajno, u okviru svoja 4 zida, a ne javno.

Crkveni ljudi (a i politicari) su uvidjeli da gradjenje vjerskih objekata jaca nacionalni identitet i to je to.

Prvo i prvo, jesi ti siguran da si procitao Bibliju?
Drugo, kakve to veze ima sa temom? ( a slazem se sa tim)
Trece, to prolazi jedino (koliko sam ja skontao) na balkanu....

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 07:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Braneee je napisao:
U Bibliji nigdje ne pise da je Isus razapet na krstu.

Drugo, ni crkva sama po sebi kao objekat nema veze sa vjerovanjem. Isus i sam kaze da se treba moliti tajno, u okviru svoja 4 zida, a ne javno.

Crkveni ljudi (a i politicari) su uvidjeli da gradjenje vjerskih objekata jaca nacionalni identitet i to je to.

Prvo i prvo, jesi ti siguran da si procitao Bibliju?
Drugo, kakve to veze ima sa temom? ( a slazem se sa tim)
Trece, to prolazi jedino (koliko sam ja skontao) na balkanu....

Prvo - jesam, samo sto si ti uzeo ono sto si procitao zdravo za gotovo. Danas na ovim modernim jezicima naravno da se spominje krst, samo sto pisci Biblije kada su pisali o raspecu nisu uopste opisivali krst vec konstrukciju u obliku slova T, latinski crux.
Drugo - ti mene zajebavas?? Kako nema veze sa temom? Ima svakakve veze sa temom.
Trece - na Balkanu je najizrazenije, jer smo mi jos uvijek toliko primitivni da izjednacavamo nacionalnost i vjeroispovjest.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 09:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Ooooo vidim da su me neki počastili sa komplimentima :) .Hvala, hvala,,,, :)

Po načinu kako komunicirate i po mišljenju koje iznosite može se zaključiti koje vjernik a ko ne.
Jedini koji poznaje osnove hrišćanstva ali i koji istinski traži put božijeg zadovoljstva je forumaš lavić.
Moram priznati da sam smislenost i težinu u lavicevim postovima primjetio i na drugim temama u kojima diskutira.Moj respect!Volio bih ga za komšiju.

Vi ostali ste fakat obične trube kojima religijski simboli služe isključivo za izražavanje nacionalnog naboja a nikako kao odraz duhovnosti.
Podsjećate me na jednog lika koji se ljetos kupao na Balkana jezeru u Mrkonjiću.
Lik je na grudima imao krst od nekih desetak centimetara i tu ništa nebi bilo čudno da ga nisam čuo kako svaki par minuta opsuje Boga i kako naglas (sa životinjskim porivima) razmišlja o jednoj djevojčici koja se sunčala u blizini!
Da nas Bog sačuva od nekih vjernika!!
Da se razumijemo, sličnih kretena ima i kod muslimana i kod katolika!!

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 11:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
nuvolari je napisao:
Talha je napisao:

Na kraju krajeva, dali je uopće krst bitan simbol hrišćana?Po postu kojeg ostavi kolega lavić ispade da nije.?

Aaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahaahahahahaha, stavicu ovo u potpis cim budem imao vremena!

Joj majko prepucavanja a niko pojma nema.
U Bibliji nigdje ne pise da je Isus razapet na krstu. U to vrijeme raspeca su se najcesce vrsila na konstrukcijama koje su bile u obliku slova T, samo sto je u Isusovom slucaju iznad njegove glave dodan natpis INRI tako da ta konstrukcija podsjeca na krst.

Tako da, gradjenje crkava, dzamija - sve je to isti djavo. Crkveni ljudi (a i politicari) su uvidjeli da gradjenje vjerskih objekata jaca nacionalni identitet i to je to.

Gornja konstatacija je OK.po pitanju krsta i hrićanstva.

zašto baš ubijaju ljude i od kad na napravi oblika ,,T,,???

Greška, na natpisu je pisalo ono što kaže jevanđelje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 11:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
Sarajevo ima više džamija nego Teheran i to velika većina novosagrađenih i on nešto priča, u SA nema parka ni slobodne površine da nisu napravili džamiju.
Procentualno su Muslimani srušili jednako crkava kao Srbi džamija, jer ako je u Mostaru bila jedna pravoslavna crkva i vi je srušili, srušili ste sve crkve ili u livnu u gradu je bila jedna i srušili ste je, dakle, srušili ste sve crkve u livnu, a to što ste vi u svakoj mahali imali po 25 džamija pa su Srbi imali više posla kao u npr. jebenoj Foči u kojoj je bilo 20 džamija na pišanih hiljadu kvadrata ili višegradu pa su ovi da bi ih sve srušili morali ih više porušiti za razliku od vas koji da bi sve crkve porušili porušite samo jednu.
A to što je crkva u Sarajevu ostala to je samo zbog vašeg šlihtanja i glumljenja pred MZ, a već koji kilometar od SA je sve srpsko temeljito i sistematski porušeno i spaljeno.

potpis.

da posjetim da u Novoseliji u Banjaluci ima 3 šiljka na 100 metara, sa dve strane Vrbasa između njih možda 30 metara ima i treca malo niže takođe nekih 30-ak metara i nisu srbi srusili ni jedne džamije u BL nego muslimani da bi se napravili žrtvama i srbe kao zločince to je javna tajna i svjetska samo što to nikog neinteresuje nažalost

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
lavić je napisao:
Greška, na natpisu je pisalo ono što kaže jevanđelje.

Pisalo je "Isus Nazaretski, kralj Jevreja" na 3 jezika.
Na latinskom "Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum" - INRI.
E sad to sto se taj natpis razlikuje u jevandjeljima je vec druga stvar.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
maki065 je napisao:
i nisu srbi srusili ni jedne džamije u BL nego muslimani da bi se napravili žrtvama i srbe kao zločince to je javna tajna i svjetska samo što to nikog neinteresuje nažalost

Ovo je cista glupost, zato sto su same vlasti priznale da su dzamije u Bl srusene od strane tadasnje vlasti. Naravno, nisu sadasnje vlasti rusile nego one koje su bile tada na vlasti. Mislis da bi gradske vlasti pristale da plate obnovu dzamija da je u pitanju samo teorija zavjere. Samo sto se nikom ne svidja da cuje da su "njegovi" nesto rusili. Ali ti koji su to radili nisu "moji" i nema se cega tu stidjeti, bas kao ni gradske vlasti sto se ne stide jer priznaju da je tadasnja jednopartijska sds-ovska vlast na celu sa Karadzicem to radila. Niko ne kaze da nije bilo sa svih strana slicnih poduhvata, ali ne treba negirati ono sto su cinjenice i sto je istragom, pa cak i samim priznanjem pocinioca iz tadasnje vlasti utvrdjeno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik

maki065 je napisao:
da posjetim da u Novoseliji u Banjaluci ima 3 šiljka na 100 metara, sa dve strane Vrbasa između njih možda 30 metara ima i treca malo niže takođe nekih 30-ak metara i nisu srbi srusili ni jedne džamije u BL nego muslimani da bi se napravili žrtvama i srbe kao zločince to je javna tajna i svjetska samo što to nikog neinteresuje nažalost

Pa šta? Sve te džamije su bile tu prije rata (posljednjeg). Ko je branio Srbima da grade crkve? Kako to da ni Hrvati ni Muslimani u bivšoj SFRJ nisu imali problema sa građenjem crkava, a Srbi su kao imali?

Srbima nikada nije bilo do vjere. Sad da se pojavi neki karizmatični komunista, Srbi bi rušili iste te crkve koje sada grade.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 20:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2010, 20:48
Saaaaamo rukati dzamije.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
OVO sa brojanjem džamija ,crkava,krstova i sl. me podsjeća na često iznošenje brojnosti pripadnika pojedinih religija,teritorijanoj respodjeli,utjecaju i sl pa dobijem dojam kao da se radi o armijama neprijateljskih vojski koje su za sada,dok čekaju "glavni obračun" u čarkanju,ispitivanju slabosti protivnika.Ovo po meni nema blage veze sa vjerom,duhovnošću,slobodom itd.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 12:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Čovijek je počesto kukavica i slabić-a to znam iz vlastitog iskustva- pa da bi ispao in ,a ne može sam stajati poziva u pomoć podupirače,a tih je uvijek velik broj pri ruci:nacija,vjera,"moje mišljenje",moj svjetonazor,moji pisci,naučnici,moje obrazovanje,moja pamet itd..a zbog straha se boji slobode-koja uključuje i odgovornost-slobode u kojoj ne zavisi ni od koga ,u kojoj ni od koga nije ugrožen,slobode koja je suprotnost strahu u kojoj se može živjeti bez etiketa.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
maki065 je napisao:
i nisu srbi srusili ni jedne džamije u BL nego muslimani da bi se napravili žrtvama i srbe kao zločince to je javna tajna i svjetska samo što to nikog neinteresuje nažalost

Izvini ali ovo što si ti rekao je stvarno idiotizam, barem što se tiče BL...

kliber je napisao:
Pa šta? Sve te džamije su bile tu prije rata (posljednjeg). Ko je branio Srbima da grade crkve? Kako to da ni Hrvati ni Muslimani u bivšoj SFRJ nisu imali problema sa građenjem crkava, a Srbi su kao imali?

Srbima nikada nije bilo do vjere. Sad da se pojavi neki karizmatični komunista, Srbi bi rušili iste te crkve koje sada grade.

Ovo je još veći idiotizam! Inače i prije rata Muslimani su gradili džamije ovako masovno? How yes no...
Srbima nikad nije bilo do vjere? Hriste Bože raspeti i sveti šta sve neću pročitati na ovom forumu. Vrlo moguće da Srbi nisu bili nešto previše religiozni prije rata ali iz dobro znam da onaj ko je htio da bude vjernik bio je samo što je sada postalo popularno biti što veći vjernik ali da se ne zavaravamo ni Muslimani nisu ništa bolji i da ne ispadne da navijam za svoje ovo sam čuo od starijih Muslimana koji su proživjeli dobar dio bivše države. Odjednom su i oni od '92. pa na ovamo počeli da se kunu u Allaha i Kur'aan i počinju da se vode riječima proroka... :roll:

Evo ti religioznosti muslimanske...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0I_xWzGMzyw[/youtube]

Ja se samo bojim onoga što bi moglo da nastupi sutra naveče... :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Talha je napisao:
Ja bi zamolio zaštitnike hrišćanstva u RS-u da mi odgovore kakve veze imaju neki plemenski zakoni Pakistana i inih bjelosvjetskih vukojebina sa stanjem u manjem bh entitetu?
S druge strane gdje ste vi to vidjeli burku u svom okruženju?

Ovdje se tacno videtvoje zle namjere i pokusaj da upropastis ovaj forum. Ov je sa teme o burkama.

Ako tako mislis kao sto si napisao onda mi reci kakve veze ima krst u Srbiji sa vecim BH entitetom pobogu??? Gdje si ti tacno vidio krst u svom okruzenju i da ti smeta? Ja sam burku vidio u Sarajevu, Bugojnu, Travniku, Sanskom Mostu, Brckom...Treba li jos da nabrajam?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Dokazivanja ili nedokazivanja razna, sve je to džaba kad su nebesa prazna. Nema pakla, nema raja, samo ništa poslije kraja. Nema raja, nema pakla, samo prozori od stakla (mada mogu biti i od pleksiglasa).

Čini mi se hrišćani, jevreji, muslimani, ko da još žive na grani. Vjeruju u dječje priče, koje jedna na drugu liče, svaki svome bogu kliče, onom drugom uaaa viče.

Čekam Džontru da udari kontru, da upotrijebi Silu i baci kakvu misao čilu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ne mogu ja ništa da kažem, pored takvih stihova....Još da imaš muževan glas da ih uživo recituješ...al nemaš...šteta :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik

Panzer je napisao:
kliber je napisao:

Ovo je još veći idiotizam! Inače i prije rata Muslimani su gradili džamije ovako masovno? How yes no...

Nisu, ali su u BL imali 16 džamija, a Srbi samo 2 crkve. Zašto? (Ja ne znam, ali bih volio znati.)

Panzer je napisao:
Srbima nikad nije bilo do vjere? Hriste Bože raspeti i sveti šta sve neću pročitati na ovom forumu. Vrlo moguće da Srbi nisu bili nešto previše religiozni prije rata ali iz dobro znam da onaj ko je htio da bude vjernik bio je samo što je sada postalo popularno biti što veći vjernik

Dobro. Priznajem, lupio sam. Govorim napamet. Ali većina onih koji se danas diče svojom vjerom i kunu se u pravoslavlje, su prije rata držali Titovu sliku u kući (a ne krećem se u nekim posebnim krugovima). Međutim, koga god danas pitaš, svi kažu da slave slavu vijekovima unazad, da nikad nisu imali Titovu sliku, da su oduvijek bili pobožni... Pa gdje su svi oni što prije rata nisu bili vjernici? Isparili?

Imam dosta prijatelja u HR i znam da niko od njih nije imao problema sa vlastima, što idu u crkvu, što slave Božić i što prave crkve. Samo od Srba čujem kako su "komunisti zabranjivali religiju, građenje crkava"...

Znam da je svaka generalizacija glupa, ali i po cijenu da ispadnem glup, mislim da je indikativno i to što "jedino Srbi imaju slavu". Slava je ostatak iz predhrišćanskog vremena. Ranije je svako domaćinstvo imalo svog boga. Danas su ti bogovi zamijenjeni svecima. Čini se da Srbi nisu prihvatili ni hrišćanstvo kako treba.

Panzer je napisao:
ali da se ne zavaravamo ni Muslimani nisu ništa bolji

Nije mi jasno kako svi na kraju završe misao sa "i Muslimani", "i ovi, i oni"...
Šta nas briga kakvi su Muslimani? Ako su oni loši, što mi moramo biti gori? Ako Muslimani imaju 100 džamija na km2, što mi moramo imati 101?

Panzer je napisao:

A evo i naše: http://saunabiber.antville.org/static/s ... ASSION.jpg

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
kliber je napisao:

Panzer je napisao:
ali da se ne zavaravamo ni Muslimani nisu ništa bolji

Nije mi jasno kako svi na kraju završe misao sa "i Muslimani", "i ovi, i oni"...
Šta nas briga kakvi su Muslimani? Ako su oni loši, što mi moramo biti gori? Ako Muslimani imaju 100 džamija na km2, što mi moramo imati 101?

Pa i ne moramo imati 101 crkvu, iskreno kad sam ušao poslije 3 mjeseca u BiH prije 10 dana vidio sam 3 crkve koje tu nisu bile kada sam otišao i bezveze mi je to ali mi je još više bezveze dopustiti da nas neko preplavi odjednom. Jasno je meni da te džamije zjape prazne stalno ali bitno je da su udarene munare gdje ih ranije nije bilo... :roll:

kliber je napisao:
Panzer je napisao:

A evo i naše: http://saunabiber.antville.org/static/s ... ASSION.jpg

Panzer je napisao:
Ja se samo bojim onoga što bi moglo da nastupi sutra naveče...

Što se tiče tvog linka ova rečenica se odnosi upravo na to i na sutrašnje Badnje veče i hiljade debila koji će otići da se sleše pa će otići u crkvu na Uranak. Nismo ni mi previše bolji ali meni je draže ono što je moje i kakvo god da je treba da se čuva i brani...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]