Elvis Presley je napisao:
Unbeliever je napisao:
Ipak te je navukao da razgovaraš s njim. Čisti dokaz da đavao u tebi ne miruje!

Kad naučiš razlikovati pojmove vjera, religija, duhovnost, pobožnost... onda nećeš toliko zazirati od teizma zbog svog "lokalnog popa" i njegovog "'m'rcedesa".
Btw, slijepo vjeruješ u teoriju evolucije, to ti je loše.
Dobar si ti momak.
I ti ponovo nastavljas pisati neke stvari koje apsolutno nemaju veze ni sa cim sto je receno niti sa temom.
Prvo, niko nije spominjao popove i mercedese.
Drugo, opet si nasao da me omalovazavas. Ja ne znam razlikovati vjeru od religije...
No dobro, to tebi na dusu ide.
Ja tebi nisam rekao da ne znas razlikovati pojmove poput evolucije, abiogeneze, prirodne selekcije, mutacija itd. To je zato sto se ne postavljam prema nekome elitisticki i prepotentno kao ti. Uostalom, sa tobom nisam ni pricao a ti si opet sebi dao za pravo da mene nazivas ovakvim - onakvim. No kao sto rekoh, tebi na dusu.
A trece...tvoja prepotencija je dostigla maksimum (valjda) kada si dao sebi za pravo da diskreditujes 99% naucnika u svijetu. Da, vjerujem u teoriju evolucije iz prostog razloga sto evolucija postoji. A ti ako smatras da je tvoje misljenje validnije od misljenja apsolutne vecine naucnog svijeta to - naravno, opet ide na tvoju dusu i govori o tebi.
Jesam li ja tebi rekao da je lose sto vjerujes u boga?? Nisam.
Porazmisli malo o svom pristupu i ophodjenju sa drugima. Mozda i uocis ono o cemu su predavaci u domu omladine i pricali.
Na dušu ili na čast?
Šta je sa onih ostalih 1% naučnika?
Nema razlike između nauke i religije, oboje su opijum za mase.
Kada nauka stvori život, a religija zaustavi rat onda to sve neće biti ljudsko, previše ljudsko...
Nema razlike između vjerovanja razumom i vjerovanja srcem, i jedno i drugo znaju da prevare.
Slažem se da je nauka više in, a religija više retro

Oboje mogu biti instant i trend.
btw, činjenica je da loše vjerujem u boga.