banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2010, 21:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
Metheny je napisao:
eugene of savoy je napisao:
Idi na GP izačić - zatim se spusti u Senj iz senja Rijeka iz Rijeke ideš u SLO na GP rupa i pravac Kopar iz Kopra si za 15 minuta u Trstu.

Da, prilično jeftina ruta, plaćaš samo 5 kn poslije Rijeke, ali ti ovako treba brat-bratu dobrih 8 sati do Trsta :-?

pa i netraba osam sati...vrat bratu 6 sati...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
saturn je napisao:
Metheny je napisao:
eugene of savoy je napisao:
Idi na GP izačić - zatim se spusti u Senj iz senja Rijeka iz Rijeke ideš u SLO na GP rupa i pravac Kopar iz Kopra si za 15 minuta u Trstu.

Da, prilično jeftina ruta, plaćaš samo 5 kn poslije Rijeke, ali ti ovako treba brat-bratu dobrih 8 sati do Trsta :-?

pa i netraba osam sati...vrat bratu 6 sati...

Pa otprilike 5-6 sati, ako se odlučiš za ovu rutu nemoj ulaziti u Rijeku već imaš prije Rijeke čini mi se u Bakru odvajanje i zaobilaziš grad, a ako promašiš i ne skreneš tu onda na ulazu u Rijeku čini mi se na prvim semaforima skreni desno i prati putokaze, tako ćeš izbjeći eventualnu gužvu koja te može dočekati u gradu. Sretno!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 10:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
ratkop je napisao:
DELLBOY je napisao:
Naša CIPS vozačka dozvola je ujedno i međunarodni sertifikat..

To nije taCNO. Nasu vozacku npr u AUT ne priznaju, ja sam morao vaditi njihovu da bih ovde vozio dok nase komsije hrvati ne moraju oni voze na svoje

Ako udjes u Madjar iz EU tj preko slovenije tad nemas kontakta s madjar carinom ili granicarima. Ovako normalno da ce te zezati kad ulazis iz srbije ili hrvatske. E sad kolike su oni p*** to neznam jel sam uvek ulazio iz EU pravca

U Austriji nepriznaju ni jednu stranu vozacku van EU a po nekim policijskim propisima ni nesmijes da vozis austrijske table sa nasom vozackom na podrucju Austrije dzaba ti medjunarodna.Medjunarodna ti treba recimo za sve drzave van EU ali to vise niko ni netrazi ako vozis sopstveni auto sa BiH tablama.Medjunarodna se koliko vidim vadi samo kod nas ja sam jednom ovde u Austriji htjeo da izvadim i oni su mi se ismijali i pitali nadji nam drzavu gdje nasa vozacka nevazi to treba recimo samo u Australiji.........

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Smije se voziti austrijsko vozilo sa stranom vozackom plus eventualno medjunarodna vozacka. Naravno, pod uslovom da nisi duze od 6 mjeseci stalno nastanjen u Austriji.

Medjunarodnu vozacku dozvolu mogu traziti u mnogim zemjama u Evropi (izvan EU) nevezano cije se auto vozi, ali medjunarodno ovlastenje za upravljene tudjim vozilom mogu traziti u bas svakoj zemlji ukoliko se upravlja tudjim vozilom, a vlasnik istog nije prisutan.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 18:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
The_new_Statesman je napisao:
Smije se voziti austrijsko vozilo sa stranom vozackom plus eventualno medjunarodna vozacka. Naravno, pod uslovom da nisi duze od 6 mjeseci stalno nastanjen u Austriji.

Medjunarodnu vozacku dozvolu mogu traziti u mnogim zemjama u Evropi (izvan EU) nevezano cije se auto vozi, ali medjunarodno ovlastenje za upravljene tudjim vozilom mogu traziti u bas svakoj zemlji ukoliko se upravlja tudjim vozilom, a vlasnik istog nije prisutan.

Sto se tice Austrije nesmijes imati prijavljen stalni boravak vec privremeni i onda moze do 6mjeseci.
Tu vise pomaze punomoc jer ako vlasnik vozila nije prisutan tu moze biti problema van drzave u kojoj je auto prijavljen i jos ako vozac nema vizu samo problemi.......

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 03:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Aj' да мало оживим мало ово питање :)
Елем, рута је БЛ - Будимпешта - Осијек - БЛ. Одавде бих ишао преко Загреба и Вараждина, па поред Балатона...

Занима ме на шта морам обратити пажњу од папира и опреме. Такође, видим да у Мађарској нема супера98, тако да планирам усути онај ОМВ супер95. Да ли је то изводљиво, јер је мотор мог аута пунољетан? Или негдје има супера98, којег на ОМВ пумпама нема?

Сваки инфо је добродошао :)

tnx

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 16:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sipaj slobodno 95cu i naspi aditiv za stara auta imaš na skoro svakoj pumpi saspeš u pun rezervoar i praši!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]