banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2010, 15:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2006, 21:13
Maloprije čitam ovo, i skoro da sam se rasplakala u kancelariji:

Citiraj:
Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu izdao je nalog za privremeno obustavljanje korišćenja vačine diteper-IPV i HIB u Federaciji BiH, nakon što je šestomjesečna beba umrla poslije primljene vakcine.

Istražni organi vode istrago o smrti šestomjesečne bebe iz Lukavca kod Tuzle, koja je umrla nakon što je primila vakcinu diteper-IPV i HIB.

Obdukcija nije pružila precizan odgovor o uzroku smrti, a čekaju se rezultati ispitivanja koje će potrajati sljedećih desetak dana, prenose federalni mediji.

.....

Cijeli tekst: http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... umrla.html

Pitaje za roditelje, a i sve ostale: da li ste nekad razmišljai o mogućim posljedicama redovne vakcinacije? Pod posljedice ne mislim na one tipa temperature taj dan kad se dobije vakcina, nego na ozbiljne posljedice o kojima govore pristalice onih silnih "teorija zavjere o vakcinaciji djece"

Moje djete je do sada primilo sve redovne vakcine i lično se ne bih nikad usudila ne vakcinisati djete, jer mislim da bih time ozbiljno ugrozila njegovo buduće zdravlje. Opet, s druge strane, nikad posebno nisam razmišljala o tome da se ovakve stvari mogu desiti. Ova vjest mi je grozna i ne mogu prestati razmišljati o ovome :(

p.s. sorry ako već ima tema o ovome, nisam je našla

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pogledaj viewtopic.php?f=33&t=42507&hilit=vakcinacija :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 13:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Maj 2009, 12:39
Da,jesam za vakcinaciju.
Vakcina DiTePer koja sa daje u DZ je vakcina koja moze davati neuroloske nuspojave-ali postoji zamjenik,Pentaxim ili Infanrix koji sadrzi acelularni sastojak koji daje mnogo manje tih nuspojava.Zamjenik se placa,vakcina je skuplja,ali vrijedi.Moja kcerka je poslije prve doze DiTePer vakcine imala alergijsku reakciju pa smo se odlucili za Pentaxim-nije se poslije te vakcine nista desavalo.
Jedno vrijeme bilo je glasno o vezi vakcine MMR i autizma, mada zvanicno je to negirano negdje pocetkom 2010. godine.
Da nema vakcinacije,mnoge bolesti bi dalje ubijale-na primjer tuberkuloza.
Mene jedino ne ubjeduju vakcine protiv rotavirusa-kod vakcinisane djece rotavirus moze se pojaviti iako u mnogo laksem obliku-istu zastitu daje dojenje...
Postoje vakcine protiv pneumokoka koji izazivaju izmedju ostalog sepsu,meningitis i upalu pluca ili protiv meningokoka-ali nazalost,jako ih tesko nabaviti u BiH tako da nismo uspjeli na vrijeme kupiti te vakcine (npr Prevenar,NeisVac)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]