azdajica-ny je napisao:
Leona ,sestro,ne mozes tako generalizovati,bas me briga ko sta radi u svojoj spavacoj sobi...
I mene nije briga ko sta radi u svojoj sobi, ali ipak hocu da imam izbor sa kakvim ljudima se druzim. Neko siluje djecu u svojoj sobi, i imam pravo da, kad saznam za to, da se udaljim od te osobe i da mi ta osoba vise ne bude drug.
Ko laze i vara osobu sa kojom dijeli hljeb i postelju, kako da ne prevari mene, kao druga ili prijatelja? Nadam se da razumijes sta zelim da kazem. Povjerenje, postovanje i ljubav je nesto sto mora biti prisutno ako zeli da se odrzi zdrav odnos sa partnerom i prijateljstvo sa prijateljima. Kad toga nema, sta onda ocekivati od takve osobe, nego samo da ce ti zabosti kad-tad
noz u ledja. Neka hvala, ne treba mi ni takav partner, a ni prijatelj, pa ni drug.
azdajica-ny je napisao:
da,nazalost,cinjenica je da sve vise brakova ili puca ili ljudi zive tako svako u svom "filmu" a pod istim krovom...
neko je vec napisao,ne mozes porediti nekog sa 18 i nekog sa 30,a isto tako,po tebi i seks prije braka ispade "izivljavanje",licno ne opravdavam prevare,a to kad si single i "zujis" okolo,ne znaci da kad upoznas osobu koja ti odgovara i s kojom pozelis osnovati porodicu da neces biti dobar roditelj i vjeran supruznik...
Temu sam pocela sa pitanjem
Citiraj:
Da li je seksualno "izivljavanje" u mladosti preduslov za dobar i zadovoljavajuci sex za buducu vezu / brak ?
Sta znaci seksualno izivljavanje?! Za mene je to kad neko bez cilja ide od kreveta do kreveta da se "izivi" , da mu poslije u braku "ne bude dosadno ". Nesto kao "veceras cu nesto da nadjem, nisam odavno" i sl. I brojka postaje sve veca i veca, a osoba umjesto da skonta problem, jos se i dici sa tim. A braka nigdje na vidiku, cak ni ne pomislja na isti. A jos gori su mi ovi sto su u braku a svrljaju i ne vide problem... " pa sta ima veze..to ne znaci da manje volim svoju zenu/muza, samo zelim malo promijene da upalim strasti... ".
Da li je sex prije braka izivljavanje, nisam nigdje rekla da jeste. Samo sam rekla da sam licno za to, zbog nekih svojih uvjerenja i zbog licnih stavova.