banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2010, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ako je trenutni partner uopšte uporediv sa bivšim (pogotovo -a), to nikako ne valja...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Nema tu pre ozbiljne veze/braka, posle braka, gospoda koja smatra da se treba 'izivljavati' u bilo kojem periodu svog zivota, tesko da mogu odluciti prekinuti to.

To isto kao kad pre dijete/posta krenes da jedes sve odreda, do odrejenog datuma.

Taj dan prestanes s tim i kao ne mislis vise na tu hranu koju si prozdirao do tada.
Eto, sad je kao zabranjena i nepozeljna, ne mislis vise na to, slucaj zavrsen.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Ta stvar sa tzv. izivljavanjem je nabudzena do neslucenih granica.Kao ,neko se zeni sa 20 godina ,neko sa 30 neko sa 40,a neko nikad.Caka je u tome da nisu svi ljudi isti i u osnovi je bitno sazrijevanje,korak po korak.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
HugoLina je napisao:
Nema tu pre ozbiljne veze/braka, posle braka, gospoda koja smatra da se treba 'izivljavati' u bilo kojem periodu svog zivota, tesko da mogu odluciti prekinuti to.

To isto kao kad pre dijete/posta krenes da jedes sve odreda, do odrejenog datuma.

Taj dan prestanes s tim i kao ne mislis vise na tu hranu koju si prozdirao do tada.
Eto, sad je kao zabranjena i nepozeljna, ne mislis vise na to, slucaj zavrsen.

Bas izivljavati je malo prejaka rijec, ali kad bi uzeli rijec "probati" za neke stvari, sto da ne? Licno nikad u vezi nisam prevario, ali prije, izmedju veza, da li me to cini losim sto sam mozda imao zelju za necim garavijim, kosookijim ili mozda neki grupnjacic ili sl???

U mom slucaju, barem, smatram da sam stekao neko iskustvo, ugasio neke zelje (bilo ih je), vidjevsi da sve to nije bog zna sta, te sad uopste ne pomisljam na slicne stvari, uvjeren sam da trava nije zelenija preko ograde :D

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ja sam za to da sve treba probati dok si mlad i lud, nevolje počinju kad hoćeš da eksperimentišeš kad si u braku. Dok si momak što da ne iživiš se i sa brakom se smiriš, ali ima i onih koji ne smiruju se ni kad naprave porodicu sve je do čovjeka. Jedan moj prijatelj koji je skakao na sve što je žensko i na dvije noge hoda, a sad je pravi domaćin i vjeran svojoj ženi.
Dok jedan drugi iako ima dvoje djece veli : ne mogu ja stalno gurati u istu rupu!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
nepokoreni je napisao:
ne mogu ja stalno gurati u istu rupu!
prokenjam se od ove

kada se zena izgradi malo vise od rupe, onda je ni muz nece gledati tako, ako je i dalje vidi kao rupu onda zena treba da trazi drugi ekser.

ERROR je napisao:
U mom slucaju, barem, smatram da sam stekao neko iskustvo, ugasio neke zelje (bilo ih je), vidjevsi da sve to nije bog zna sta, te sad uopste ne pomisljam na slicne stvari, uvjeren sam da trava nije zelenija preko ograde :D

sta bi se desilo da nadjes partnerku(suprugu) koja nema iskustva i zeli da porba sada sve to sto si ti? recimo stvari koje si ti radio, ali ih danas ne smatras privlacnim?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
mozda neki grupnjacic

:roll:

Seksualno 'izivljavanje' ili cesto mijenjanje partnera je crta karaktera Leona. Uz to svi vole ono sto im je tesko ili teze dostupno, zbog njihovih predispozicija ili nedostatka istih. Tako ces naici na zene prosjecnog izgleda koje su imale dosta seksualnih partnera, i one koje bi mogle mijenjati muskarce svaki dan, ali to ne cine. Mislim da isto vrijedi i za muskarce. Postoje i poznati izuzeci tipa tate Iglesijasa, Bregovica i Madonne, ali mislim da su oni ipak u manjini. Cesto mijenjanje partnera mi izgleda kao potreba tih osoba da sebi dokazu da su pozeljne i da vrijede. Sumnjam da je seks sa njima spektakularno iskustvo, jer se svodi na sebicno zadovoljavanje nagona, druga osoba tu nije narocito bitna.

Neko moze zivjeti hiljadu godina i da mu nikada ne padne na pamet ideja gorecitiranog forumasa, jer mu se gadi i pomisao na veci broj oznojenih tjelesa ( takve stvari se ne rade sa prijateljima, nego valjda sa osobama koje povrsno ili uopste ne poznajes ). Nekome je to privlacna ideja, neki je i praktikuju. Svega ima na ovom svijetu.

Ne postoji generalni zakljucak, izuzev sto trebamo birati osobe sa slicnim stavovima, da nam se ne desi neprijatno iznenadjenje nakon sto smo se vec vezali za nekoga. Btw kad bi mi se desilo da se vezem za nekoga ko smatra privlacnom ideju grupnog seksa npr, upucala bih prvo sebe, pa onda njega. :lol: :lol:

p.s. Naravno da bih uradila obratno. Ili bih se zadovoljila time da njega rijesim muka. :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Halo cure (bivse?) !!! Jbm ga, pa ima li se u vasem svijetu pravo biti nezreo kad ti je nekih 16-18 godina? To sto se neke stvari dese ili zele u mladim, ludim godinama, ne mora znaciti puno za kasnije, ili je po vasem - babo ruco, covjek odmah pogan i azdaha za vijeke vijekova???

U vezi pitanja:
Citiraj:
sta bi se desilo da nadjes partnerku(suprugu) koja nema iskustva i zeli da porba sada sve to sto si ti? recimo stvari koje si ti radio, ali ih danas ne smatras privlacnim?

Mislim da bih pokusao razumjeti i pomoci doticnoj osobi, da se i to odradi, al samo u slucaju da smo mi jedini ucesnici dogadjanja.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Kao sto rekoh, nevjesti pokusaj kompenzacije nedostataka. Pocevsi od opste kulture, do pucanja u prazno.

Ono sto fali onima koji mijenjanju veliki broj partnera ( ili wannabe seksualnim predatorima ) ne nadomjesta se seksualnim odnosom.

Citiraj:
Mislim da bih pokusao razumjeti i pomoci doticnoj osobi, da se i to odradi, al samo u slucaju da smo mi jedini ucesnici dogadjanja.

Sada uvodimo i novu kategoriju - dvostrukih standarda. Sta ti imas njoj pomagati, ako je isti tip kao ti ? Samo nastavite onako kako ste navikli i svi sretni i zadovoljni. Ili je tvoja teorija da je do 18-te i grupni seks dozvoljen, a kad se predje onda se igrate postenih mama i tata ? Mozda je to i moguce - za onoga ko je navikao na pretvaranje.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Tješi me činjenica da se u jednom od mojih beskonačnih paralelnih univerzuma dešavaju dvije stvari: "Firefly" ulazi u osmu sezonu emitovanja, i teme na forum.banjaluka koje se dotiču seksa nisu pune moralizatorskih i kvazipsiholoških naklapanja.

Skoro sve što čovjek radi je neka vrsta kompenzacije svojih nedostataka. Čak, mogli bismo reći da je taj mehanizam bio ključan za evoluciju i opstanak čovjeka. Sa te strane, seksualna kompenzacija nije sama po sebi loša, i ne čini nekoga lošom niti nemoralnom osobom, kao ni pletenje, gledanje filmova, učenje stranih jezika i borilačkih vještina.

Ako osobe vole seks i rado ga upražnjavaju, pritom ne povređujući nikoga, u čemu je problem? Ako osobe vole seks i rado ga se sjećaju, nije ni to problem. Problem je kad ljude neosnovano nazivamo "imenima" i postavljamo im se dijagnoze. Istovremeno kršeći osnovno pravilo psihologije, da uvijek moramo prvo sebi postaviti dijagnozu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ja znam lika koji je bio u dugoj vezi preko 8 godina i kad je raskinuo kao da se s lanca otkinuo bio je kao Bobo iz Zikine dinastije jedna silazi niz stepenice a druga se penje cirkus zivi trajalo je to jedno 3 godine, sad je ozenjen covjek miran i porodican koji nategne nesto sa strane ako ispadne prilika ali se bas i ne trudi da nadje.
90% mojih prijatelja sara ili je saralo u braku (zavisi od mogucnosti i finansijske situacije) a onih 10% se raspituje kako se to radi :), najbolja caka u svemu je to sto ih vecina ima veze sa udatim zenama tako da ta prica o raspojasanim mukarcima koji sa nakrivljenim sesirom idu niz cestu i pjevaju "Idem putem ispala mi cuna, niko o njoj ne vodi racuna", ne stoji jer za muntanje treba dvoje (moze i troje al to je vise kod perverznih stranaca).

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
chils je napisao:
90% mojih prijatelja sara ili je saralo u braku

Sa kakvim se ti to ljudima druzis. :confused3: Ja takve ljude ne bih niposto zvala "prijateljima". Kad vara svoju zenu, kako da tebe ne prevari u necemu ili da te ne osteti na neki nacin ?! Takvi bi cak i tvoju zenu zaveli, a vamo ti placali pivu i tapsali po ramenima "kolega, jarane...". :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Leona je napisao:
chils je napisao:
90% mojih prijatelja sara ili je saralo u braku

Sa kakvim se ti to ljudima druzis. :confused3: Ja takve ljude ne bih niposto zvala "prijateljima". Kad vara svoju zenu, kako da tebe ne prevari u necemu ili da te ne osteti na neki nacin ?! Takvi bi cak i tvoju zenu zaveli, a vamo ti placali pivu i tapsali po ramenima "kolega, jarane...". :roll:

Leona ,sestro,ne mozes tako generalizovati,bas me briga ko sta radi u svojoj spavacoj sobi... :roll:
da,nazalost,cinjenica je da sve vise brakova ili puca ili ljudi zive tako svako u svom "filmu" a pod istim krovom...
neko je vec napisao,ne mozes porediti nekog sa 18 i nekog sa 30,a isto tako,po tebi i seks prije braka ispade "izivljavanje",licno ne opravdavam prevare,a to kad si single i "zujis" okolo,ne znaci da kad upoznas osobu koja ti odgovara i s kojom pozelis osnovati porodicu da neces biti dobar roditelj i vjeran supruznik...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka

azdajica-ny je napisao:
Leona ,sestro,ne mozes tako generalizovati,bas me briga ko sta radi u svojoj spavacoj sobi... :roll:

I mene nije briga ko sta radi u svojoj sobi, ali ipak hocu da imam izbor sa kakvim ljudima se druzim. Neko siluje djecu u svojoj sobi, i imam pravo da, kad saznam za to, da se udaljim od te osobe i da mi ta osoba vise ne bude drug.
Ko laze i vara osobu sa kojom dijeli hljeb i postelju, kako da ne prevari mene, kao druga ili prijatelja? Nadam se da razumijes sta zelim da kazem. Povjerenje, postovanje i ljubav je nesto sto mora biti prisutno ako zeli da se odrzi zdrav odnos sa partnerom i prijateljstvo sa prijateljima. Kad toga nema, sta onda ocekivati od takve osobe, nego samo da ce ti zabosti kad-tad noz u ledja. Neka hvala, ne treba mi ni takav partner, a ni prijatelj, pa ni drug.

azdajica-ny je napisao:
da,nazalost,cinjenica je da sve vise brakova ili puca ili ljudi zive tako svako u svom "filmu" a pod istim krovom...
neko je vec napisao,ne mozes porediti nekog sa 18 i nekog sa 30,a isto tako,po tebi i seks prije braka ispade "izivljavanje",licno ne opravdavam prevare,a to kad si single i "zujis" okolo,ne znaci da kad upoznas osobu koja ti odgovara i s kojom pozelis osnovati porodicu da neces biti dobar roditelj i vjeran supruznik...

Temu sam pocela sa pitanjem

Citiraj:
Da li je seksualno "izivljavanje" u mladosti preduslov za dobar i zadovoljavajuci sex za buducu vezu / brak ?

Sta znaci seksualno izivljavanje?! Za mene je to kad neko bez cilja ide od kreveta do kreveta da se "izivi" , da mu poslije u braku "ne bude dosadno ". Nesto kao "veceras cu nesto da nadjem, nisam odavno" i sl. I brojka postaje sve veca i veca, a osoba umjesto da skonta problem, jos se i dici sa tim. A braka nigdje na vidiku, cak ni ne pomislja na isti. A jos gori su mi ovi sto su u braku a svrljaju i ne vide problem... " pa sta ima veze..to ne znaci da manje volim svoju zenu/muza, samo zelim malo promijene da upalim strasti... ". :angry3:

Da li je sex prije braka izivljavanje, nisam nigdje rekla da jeste. Samo sam rekla da sam licno za to, zbog nekih svojih uvjerenja i zbog licnih stavova.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
ne mozes porediti nekog sa 18 i nekog sa 30

Svijesna sam da ne mogu, i ne poredim. U danasnje vrijeme kad pricamo o sexu, komotno mozes spustiti liniju sa 18 na nekih 12 ( + - ) godina. Jer u danasnje vrijeme "mladost" pocinje mnogo ranije. Vise nije problem kad 18-godisnjak ima XX partnera iza sebe, sad i djeca imaju mladost i sto je najgore, izivljavaju se na sve moguce nacine u istoj. Sad je In sto prije steci seksualno iskustvo, sto vise partnera - to si vise cooler, sto modernije izgledati, imati najmodernije medijske sprave ( sto prije drugih to bolje), ... djevojcice/djevojke prodaju svoje tijelo za par pisljivih patika ili za par novih krpica... ostaju trudne na eksukrzijama... slikaju se u najizazovnijim pozama u minicima ( ne znas jel' kajs ili minic :confused3: ) i postavljaju svoje slike na javnu platformu da svi vide, pa neki stari brko cikica, koji joj caca moze biti, komentarise fotku sa " mmm....very nice"... izbacuju grudi da svi vide da je "odrasla" i zrela za... tudju mastu... pa ne zna covjek da li je prezrelo dijete ili je zakrzljala zena u rastu. :angry3:
Sve se izopacilo i okrenulo, i TO treba jednog dana da bude postena zena i majka i uzor svojoj cerki?! Ovo vazi i za djecake/muskarce.
Dobra li je ona stara "Pitace te starost gdje ti je bila mladost". Ovo se odnosi prvenstveno na zdravlje, ali ocuvati i zdrav razum, i to je postalo nemoguca misija.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Minica, trudnoca, seksa na ekskurzijama, opijanja, duvanja... je bilo i prije pojave fejsbuka samo te informacije nisu bile dostupne svima, mada.. uvijek se u zgradi ( naselju) nalazila dezurna Persa koja je ispod haube opanjkavala Siminu malu :)

Ti pristupas ovoj tematici sa religijskog stanovista i poprilicno si iskljuciva. Koliko je neko imao seksualnih partnera ne govori ko ce kakav roditelj biti. Glupa i neosnovana je ta teza. Uzecemo primjer zene koja je imala 1. sexualnog partnera sa 18 godina a udala se sa 30. Za tih 12 godina, recimo da je promjenila 10 partnera tj da je imala 10 momaka i sa njima bila po godinu dana. Za nekoga ce ona biti kurva, za nekoga sasvim pristojna djevojka koja se nije "vucala" okolo nego je imala pristojne momke.. Zasto ona ne bi mogla, jednoga dana, biti uzorna majka koja ce svojoj djeci ugraditi moralne vrijednosti? Da li je moralno imati samo jednog sex. partnera dobijenog kroz brak a osudjivati druge?

A ovakvo razmisljanje
Citiraj:
Za mene je to kad neko bez cilja ide od kreveta do kreveta da se "izivi" , da mu poslije u braku "ne bude dosadno "
mogu imati nedozreli tinejdzeri. Za ovo malo zivota sto imam, jos nisam srela osobu koja razmislja na ovakav nacin.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
A ako se" iživi u mladosti",sama riječ kaže onda poslije niti može niti treba "seksualno živjeti"-jer se iživio.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 16:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
A ako se" iživi u mladosti",sama riječ kaže onda poslije niti može niti treba "seksualno živjeti"-jer se iživio.

iliti pitaće te starost gdje ti je bila mladost

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
PONIZNI je napisao:

Ha, ćuj, bratac, kaj to nije sam' jedno od mnogo mogućih tumačenja?

U suštini, formula je prosta - početi se seksati kad se osjeti da je vrijeme, i onda to činiti u što većim količinama, pri tome akcenat stavljati ne samo na sirovi kvantitet, već na kvalitet prikaza. Sve to u cilju da jednog dana svog bračnog druga dočekamo što spremniji, i da možemo da ga zadovoljimo na pravi način, ljudski, kako i dolikuje. Naravno, sve je po volji i želji pojedinca. Neko voli da se sa nevoljama hvata ukoštac kad u njih zapadne, neko pak voli da se za njih spremi što je moguće bolje.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
s kakvim se ja likovima druzim je moja stvar kao sto vec ajkula navede nista nije crno bijelo u zivotu i ko sta radi u sa kim moze uz pivu a ne mora ima vazda drugih tema ;)
a moralisti koji pljuju jer ne gutaju zbog kalorija nek lagHano odskoce

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]