Citiraj:
Nisam za lekcije tipa " udri kocem..izbi oci...slomi rebra " ali sam za to da se porazgovara i razmisli o tome; sta je ispravno i kako bi trebalo da bude.
vrtimo se u krug. moje 'kako bi trebalo da bude' je drugacije od tvog 'kako bi trebalo da bude', koje je drugacije od necijeg drugog 'kako bi trebalo da bude'.
ako smatras da to 'kako bi trebalo da bude' treba da propisuje vecina, pa cak i u slucaju da ono protiv cega su oni sustinski nikoga ne ugrozava, onda je to fasizam, a ne demokratija.
recimo, vecini britanaca se vjerovatno uopste ne bi svidjelo to sto ja, srbin, uzimam radno mjesto nekom britancu. pa sta? ako bi, vodjeni logikom da vecina odlucuje, neko meni zbog toga dao otkaz, ja bih bio veoma uvrijedjen.
dakle, jedino moguce rjesenje je dozvoliti otprilike sve sto ne ugrozava druge, a kome se ne svidja, nek ne ucestvuje u tome.
Citiraj:
Pa vidite da hoce da nam zabrane rijeci "majka" i "otac". Pa kome to smeta? Kome samo? Zbog koga to? Samo zbog onih koji ni sami ne znaju ni sta su ni ko su..a za to ne krive sebe nego su im svi drugi krivi, i ajmo izmijeniti svijet kad vec ne mogu sebe.
to uopste nije tacno, niko nece ukinuti rijeci 'majka' i 'otac'. to sto se hristov, u svojoj paranoji, poziva na neku zutu stampu zeljnu senzacionalizma, to je druga stvar. vec smo razjasnili da je to 'zabranjivanje' najobicnija laz.
Citiraj:
Ili kako ti zamisljas da se u drustvu ulije vise vjere koja bi mogla pomoci drustvu da se oporavi? Time sto cemo podrzati paradu ponosa i homoseksualce (koji se i rukama i nogama i glavom i mozgom opiru vjeri) ?
ko sto rece popokatepetl, vjera (u smislu religije) je licna stvar. no, i ako prihvatimo da je vjera univerzalno dobro, ja mislim da mnogo vecu prijetnju 'ulijevanju vjere u narod' predstavljaju vladika-pedofil, drugi vladika koji je bio u vezi sa muskim striperom i treci koji je imao skrivene racune preko kojih se bogatio, nego sacica pedera koja bi da seta. crkva se predstavlja (i treba da bude) simbol te vjere. zar nije, onda, mnogo veca sramota to sto vladika optuzen jos 2002 godine za pedofiliju jos uvijek obavlja svoju 'duznost'? ili masovno protesti u crkvenim krugovima zato sto je drugi vladika razrijesen duznosti, iako je pokazano da je krao? i otkud onda pravo amfilohiju da drugima prijeti 'sodomom i gomorom', kad mu je pedofil vladika?
a, kao sto rekosmo, apsolutno niko se nije bunio protiv toga. nisam vidio ni jedan miting gdje su se ljudi okupili da protestuju protiv takvog kompromitovanja pravoslavne crkve.