banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 13:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2010, 00:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Okt 2010, 23:57
Veliki dio ljudi pa tako i ja , je član neke društvene mreže, Facebook, Twitter, My Space...
Ali šta su u stvari Facebook, Twitter, My Space... ?
Da li su to društvene mreže uz pomoć kojih možemo "besplatno" (objasniću poslije u tekstu zašto pod navodnicima) komuniciramo sa prijateljima, pokazujemo im neku pjesmu koju smo čuli, igramo igre i sl.?
Površno gledano da, jesu.
E sad ... Ako malo bolje tj. dublje pogledamo na pitanje: "Da li su to društvene mreže uz pomoć kojih možemo "besplatno" komuniciramo sa prijateljima, pokazujemo im neku pjesmu koju smo čuli, igramo igre i sl.?" Odgovor je NE! Veliko NE !
S obzirom da SVAKA društvena mreža ima svoje vlasnike, dionice, vrijednosti dionica sl. sve su one kompanije, firme ili kako god hoćete. A šta smo u tom slučaju mi korisnici ? Besplatna radna snaga. Kako? Evo ovako.
Vrijednost svakog social networka tj. vrijednost njegove dionice raste sa svakim novim korisnikom iste, te konekcijom sa drugim korisnikom. Dakle svaki korisnik ima svoju vrijednost koja svakim novim prijateljstvom raste. Koliko od tog novca ste vi dobili ?
Dakle izgradili smo firme (trenutno neke od najvećih) a nismo dobili ništa. Dakle besplatna radna snaga. E sad da objasnim za ono pod navodnicima tj. za "besplatno" komuniciranje...
Ako vi odradite (a odradili ste) posao od nekoliko hiljada dolara, a niste dobili ni jedan dolar, da li je tu nešto besplatno? Bukvalno placate komunikaciju sa mozda prvim komšijom nekoliko hiljada dolara... Objavite video klip sa YouTube-a koji takođe ima tržišnu vrijednost, u stvari ste uradili reklamu nekome ko nije ni čuo za vas a ne platio vam za obavljen marketing posao. Tu je nešto besplatno ?! Kao kada bi ste bili npr. zidar, i napravili nekome lijepu vilu koja košta XYZ dolara a on vam kaže: "Neću ja to vama platiti, ali za uzvrat cu vam dozvoliti da razgovarate sa ostalim radnicima na gradilištu." Da li bi ste se složili sa tim dogovorom ? Nazalost već jeste. I ja sam.
Zašto ja ovo govorim? Da bih nagovori onekoga na bojkot mreža? Naravno da NE, cak stavise ja obožavam mreze. Jer u njima je velika poslovna prilika. Donald Trump i Robert Kiosaky od kojih sam kroz njihove knjige naučio jako puno o novcu imaju običaj da kažu: "Bogati tragaju za mrežama, svi ostali za poslom"
Ako su pojedinci, koji sada leže na milijardama, vidjeli priliku da zarade u tome, želim tu priliku iskoristiti i ja, te je pokazati i onima koji to još nisu. Zašto? Zato sto sam i ja do skoro "zarađivao" taj novac a da ga na kraju i ne vidim , tj. zarađivao sam ga drugim ljudima a ja nisam imao ni za kafu pred kraj mjeseca, i zato što mi je muka kad zovnem nekoga na piće, basket ili nešto više: izlet, more... a on mi kaze ili nemam para ili nemam vremena od posla.
Vjerujem da mnogi koji pročitaju ovo zarađuju više novca nego ja tad, ali takođe vjerujem da ne bi imali nista protiv da uzmu i onaj koji su svejedno usputno već zaradili.
Ako vam ovo gore nije bilo dovoljno interesantno, da li ce vam interesantna biti činjenica da ste nekome koga niti ne znate "kupili" Ferrari-ja ili "kućicu" na Hawaii-ma ili čak oboje (ako ste aktivni na više mreza) u zadnjih 4-5 godina ?
Želite li i u budućnosti kupiti nekome isto ili bi ste možda željeli nešto od toga i za sebe ?

Sada postoji društvena mreža koja je ciljano napravljena da ljudima omogući zaradu. Otprilike kao da ste sreli Mark Zukemberg-a (osnivaca Facebook-a) 2004-e godine a on vam ponudio da budete njegov partner. U prvoj godini postojanja ima više korisnika nego što je Facebook imao u istom razdoblju. A i procenat rasta je i dalje veći nego kod fb. Zasto? Ljudi žele svoj novac, a vi ? A i nudi nesto novo. Osim chata, postavljanja linkova na zid glupih(moje mišljenje) igrica... nudi puno više. Kompletan poslovni profil na stranici kompanije(pored profila na samoj mreži), Oxford biznis program i program finansijske edukacije*, kupovinu preko interneta (neke od svjetskih top brendova), jeftinija putovanja, trgovinu dionicama, trgovinu nekretninama, mobilnu mrežu bez rominga u cijelom svijetu i jos mnogo toga...

Grupa mladih, ambicioznih poslovnih ljudi iz Banja Luke je organizovala prvi u svijetu biznis klub (Banja Luka Biznis Klub) te kompanije i želi od Bosne a prvenstveno Banja Luke napraviti svijetsku biznis silu. Dosadašnjim rezultatima smo zainteresovali vođstvo kompanije kao i osnivača Oxford biznis programa gdin.-a Dan Andersen-a da dođu u Banja Luku iz Švedske i podrže naš rad. Veliki broj mladih ljudi i neki univerziteti su se pridružili u razvoju ove poslovne prilike.
Sam projekat tj. rad svejedno radite (kroz druge društvene mreže) samo je razlika to što niste za to plaćeni.

Ako je neko zainteresovan može nas kontaktirati na: blbiznisklub@yahoo.com i dogovoriti susret (opušteno piće :) ) upoznati nas (uvjeriti se da postojimo) i saznati više o samom projektu.

Poslednji put menjao BL SSS dana 21 Okt 2010, 00:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 23:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Okt 2010, 23:57
PS:
Ako podijelimo vrijednost FB na primer, sa brojem clanova istog, dobijemo "vrijednost" jednog profila.
To je za sada 14 $ , ako pomnozite to sa brojem vasih prijatelja dobicete vrijednost vaseg profila, tj. koliko zaradjujete mjesecno za fb.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Bila je već tema, potraži malo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]